INVESTIGADORES
MALDONADO mariela beatriz
artículos
GALVEZ, OSCAR D.; MALDONADO, MARIELA B.; VARGAS, MARÍA C.; AFFRANCHINO, GRACIELA; GONZÁLEZ PACHECO, JUAN I.
Estimation of diffusion coefficients during carrots cooking in arsenious solution at different temperatures
Heliyon; Año: 2024 vol. 10
MARIELA B. MALDONADO; AFFRANCHINO GRACIELA; MARIO BAIGORI
Biodegradation of organic compounds and decrease in electrical conductivity by native consortium in effluents from the olive industry
International journal of recycling organic waste in agriculture; Año: 2022 vol. 11 p. 177 - 187
MARIELA B. MALDONADO; LESIC DIMITRI ; PAULA GIORLANDO ; LEONEL LISANTI; BOSCARIOL ADRIAN; CONTRERAS SIMON; ENRIQUEZ TELLEZ VANINA; SARAGOZA CARLA
Effect of biostimulation in the bioremediation of waters coming from debittering olives process
Environmental Advances; Lugar: DINAMARCA; Año: 2022 vol. 10 p. 1 - 7
MARIELA BEATRIZ MALDONADO; GONZÁLES PACHECO JUAN IGNACIO
Mathematical modelling of mass transfer phenomena for sucrose and lactitol molecules during osmotic dehydration of cherries
Helyon; Año: 2022 vol. 8 p. 1 - 9
MARIELA B. MALDONADO
Nuevos desafíos para la industria alimentaria y los nuevos conocimientos acerca del tercer cerebro
Revista de Nutrición Clínica y Metabolismo; Lugar: BOgota; Año: 2021 vol. 4 p. 92 - 97
MARIELA BEATRIZ MALDONADO; GONZÁLES PACHECO JUAN IGNACIO
Shrinkage phenomenon in cherries during osmotic dehydration
Annals. Food Science and Technology; Lugar: Targoviste, Romania; Año: 2020 vol. 21 p. 19 - 30
MARIELA B. MALDONADO; FONARSIN EMILIANO; GONZÁLES PACHECO JUAN IGNACIO
Cerezas en conserva elaboradas con lactitol: una alternativa para reducir su valor calórico
Revista de Nutrición Clínica y Metabolismo; Año: 2020 vol. 3 p. 36 - 44
MARIELA BEATRIZ MALDONADO; FIOR MARIELA; PEREZ RAUL CESAR
Replacement of Sodium Chloride by Potassium Chloride in Olives. Looking for a Healthy & Economic Alternative in Argentina
International Journal of Food and Biosystems Engineering; Lugar: Tesally; Año: 2017 vol. 3 p. 39 - 46
M MALDONADO; MARIANELA ZANON; ALMANZA MARCELA; MERCEDES BARROSO; POLENTA GUSTAVO; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW
COLORANTE AZUL BRILLANTE EN CEREZAS EN CONSERVA, UNA ALTERNATIVA MENOS RIESGOSA PARA LA SALUD
La Alimentación Latinoamericana; Lugar: Mendoza; Año: 2017 vol. 332 p. 68 - 77
M. B. MALDONADO; ZANON MARIENELA; POLENTA GUSTAVO; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW
Use of brillant blue dye on canned cherries
Nutrición Clínica y dietética hospitalaria; Lugar: Madrid; Año: 2017 vol. 37 p. 149 - 155
M. B. MALDONADO; PEREZ RAUL CESAR
Study of the debitering? Changes that take place during the elaboration of green table olives
International Journal of Food and Biosystems Engineering; Lugar: Tesally; Año: 2017 vol. 3 p. 31 - 38
M. B. MALDONADO; PEREZ RAUL CESAR
Study of the debitering? s changes that take place during the elaboration of green table olives
International Journal of Food and Biosystems Engineering; Lugar: Tesally; Año: 2017 vol. 5 p. 45 - 52
MARIELA BEATRIZ MALDONADO; FIOR MARIELA; PEREZ RAUL CESAR
Replacement of Sodium Chloride by Potassium Chloride in Olives. Looking for a Healthy & Economic Alternative in Argentina
International Journal of Food and Biosystems Engineering; Lugar: Tesally; Año: 2017 vol. 4 p. 53 - 59
MARIELA B. MALDONADO; MARIANELA ZANON; ALMANZA MARCELA; MERCEDES BARROSO; POLENTA GUSTAVO; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW; POLENTA GUSTAVO; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW
Uso del colorante azul brillante en cerezas en conserva
- REVISTA ESPANOLA DE NUTRICION COMUNITARIA-SPANISH JOURNAL OF COMMUNITY NUTRITION; Lugar: Bilbao; Año: 2016 vol. 22 p. 1 - 14
PALLERES ANDRÉS; RODRIGUEZ ANABEL; CLAUDIO SANOW; MARIELA B. MALDONADO; SERGIO VAUDAGNA
Efecto del Tratamiento de Alta Presión Hidrostática en Parámetros de Calidad y Vida Útil de Cerezas (Prunus avium L.)
Revista Tenocnologia y Ciencia; Lugar: CABA; Año: 2016 vol. 30 p. 315 - 322
MARIELA B. MALDONADO; MARIANELA ZANON; ALMANZA MARCELA; MERCEDES BARROSO; POLENTA GUSTAVO; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW
Uso del colorante azul brillante en cerezas en conserva
- REVISTA ESPANOLA DE NUTRICION COMUNITARIA-SPANISH JOURNAL OF COMMUNITY NUTRITION; Lugar: Bilbao; Año: 2016 vol. 22 p. 1 - 16
MALDONADO, M.B.; MAURICIO FONZAR; ANDREA CARPAERLLI; POLENTA GUSTAVO; SERGIO VAUDAGNA; GABRIELA DENOYA; CLAUDIO SANOW; ROBLES NOELIA
Cerezas en conserva con polialcoholes: una alternativa para consumidores con regímenes especiales
La alimentación Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires ; Año: 2015 vol. 317 p. 46 - 68
M. B. MALDONADO; GATTO E.; CALLEJÓN D.; BARBERO M. A.; BARBERO M. N.; CRESPO D.; SANTI,A.; CERCHIAI, E.
El reuso de lejías, una alternativa para disminuir la contaminacion en aguas residuales en la elaboracion de aceitunas verdes de la variedad arauco
La alimentación latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 318 p. 56 - 62
M. B. MALDONADO; FONZAR, M; ANDREA CARPAERLLI; POLENTA G; SERGIO VAUDAGNA; GABRIELA DENOYA; MONICA BAUZA; INES VIDELA; CLAUDIO SANOW; ROBLES NOLEIA
Alternative sugar substitutes in canned cherries with improved nutritional value suitable for special diet consumers Mariela
International Journal of Biotechnology and Food Science; Lugar: Japón; Año: 2014 vol. 2 p. 126 - 142
MARIELA BEATRIZ MALDONADO; PEREZ RAUL CESAR
A theoretical model of the diffusion process to spherical and isotropic fruits.
Journal of Innovation in Science and Mathematics; Lugar: Bhopal; Año: 2014 vol. 2 p. 2347 - 9051
MARIELA B. MALDONADO; PEREZ RAUL CESAR; PEREZ IGLESIA
The Sodium Diffusion during the Debittering of Green Table Olives. Elliptical Coordinates Model
International Journal of Agriculture Innovations and Research; Lugar: Bhopal; Año: 2014 vol. 2 p. 610 - 614
MALDONADO, M.B.; ZURITZ, C.A.; WILLOUD, R.G.; BAGETA, C.R.; TERRENI, J.; SÁNCHEZ, M.J.
A simple model of the diffusion phenomena taking place during the debittering process of green table olives
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla - España; Año: 2011
M.B. MALDONADO; S. MOYA
Posibles mejoras para paliar el hambre mediante el Banco
REVISTA ESPANOLA DE NUTRICION COMUNITARIA-SPANISH JOURNAL OF COMMUNITY NUTRITION; Lugar: España; Año: 2010 vol. 16 p. 98 - 104
M MALDONADO; SILVIA MOYA
Posibles mejoras para paliar el hambre mediante el Banco de Alimentos de Mendoza
REVISTA ESPANOLA DE NUTRICION COMUNITARIA-SPANISH JOURNAL OF COMMUNITY NUTRITION; Lugar: Madrid; Año: 2010 vol. 16 p. 98 - 104
M.B. MALDONADO; ZURITZ, C.; ASSOF, M.
Diffusion of glucose and sodium chloride in green olives during curing as affected by lye treatment
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: U.S.A.; Año: 2008 vol. 84 p. 224 - 230
M. B. MALDONADO; C.A. ZURITZ; MIRAS, N.
Influence of brine concentration on sugar and sodium chloride diffusion during the processing of the green olive variety Arauco
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla - España; Año: 2008 vol. 59 p. 265 - 271
M. B. MALDONADO; C.A. ZURITZ
DIFUSION DE SODIO DURANTE EL TRATAMIENTO ALCALINO DE ACEITUNAS VARIEDAD ALOREÑA
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla - España; Año: 2004 vol. 55 p. 409 - 414
M. B. MALDONADO; C. A. ZURITZ
DETERMINATION OF VARIABLE DIFFUSION OF SODIUM DURING DEBITTERING OF GREEN OLIVES
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING; Año: 2004 vol. 27 p. 345 - 358
C. A. ZURITZ; M.B. MALDONADO
A SIMPLE METHOD TO DETERMINE DIFFUSION OF SODIUM IN THE EPIDERMIS OF GREEN OLIVES
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING; Año: 2004 vol. 27 p. 328 - 344
M. B. MALDONADO; C.A. ZURITZ
MODELACION MATEMATICA DEL PROCESO DE TRATAMIENTO CON HIDRÓXIDO SÓ-DICO DE ACEITUNAS VERDES DE MESA
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla - España; Año: 2003 vol. 54 p. 180 - 187
M. B. MALDONADO; C.A. ZURITZ; A. D. GASCÓN; E. REY
DIFUSIÓN DE SODIO EN ACEITUNAS VERDES DURANTE EL TRATAMIENTO ALCALINO. I: EFECTO DE LA CONCENTRACION DE LA LEJÍA
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla-España; Año: 2003 vol. 54 p. 358 - 364
C. A. ZURITZ; M. B. MALDONADO; A. D. GASCÓN
DIFUSIÓN DE SODIO EN ACEITUNAS VERDES DURANTE EL TRATAMIENTO ALCALINO II: EFECTO DE LA TEMPERATURA DE LA LEJÍA
GRASAS Y ACEITES; Lugar: Sevilla - España; Año: 2003 vol. 54 p. 365 - 370
M. B. MALDONADO; C.A. ZURITZ
A MODEL FOR DIFFUSION OF SODIUM IN GREEN OLIVES AT DIFFERENT TEMPERATURES AND LYE CONCENTRATIONS
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING; Lugar: Connecticut - USA; Año: 2003 vol. 26 p. 339 - 356
MARIELA B. MALDONADO
Indicios Epidemiológicos sobre Cánceres del Sistema Génito-Urinario en Mendoza
Revista Argentina de Cancerología; Lugar: Buenos Aires; Año: 1997 vol. XXV p. 188 - 193
MARIELA B. MALDONADO
Epidemiológicos sobre Cánceres del Sistema Génito-urinario
Revista Argentina de Cancerología; Lugar: CABA; Año: 1997 vol. XXV p. 188 - 193
M. B. MALDONADO
Indicios Epidemiológicos de Cáncer en Mendoza
REVISTA ARGENTINA DE CANCEROLOGIA; Lugar: CABA; Año: 1997 vol. XXV p. 178 - 186
M. B. MALDONADO
Indicios Epidemiológicos de Cáncer en Mendoza
REVISTA ARGENTINA DE CANCEROLOGIA; Lugar: CABA; Año: 1997 vol. XXV p. 178 - 186
MARIELA BEATRIZ MALDONADO
3. Indicios Epidemiológicos entre Cáncer y Hábitos Alimentarios en Mendoza. Cánceres de Sistema Digestivo
Revista Argentina de Cancerología; Lugar: CABA; Año: 1997 p. 1 - 6