INVESTIGADORES
POSE Graciela Noemi
artículos
TEMPERINI, CAROLINA; KEMPPAINEN, MINNA; MOYA, MÓNICA; GRECO, MARIANA; PARDO, ALEJANDRO; POSE, GRACIELA
Mycotoxigenic fungi, OTA and fumonisin B2 production by Aspergillus section Nigri isolated from wine grapes and natural occurrence of OTA in wines of Northern Argentinean Patagonia
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2025 vol. 433
RAMÍREZ, N.S.; LINING, D.; ALBERTÓ, E.; POSE, G.
Effect on viability and yield on Pleurotus pulmonarius and Ganoderma lucidum after 3 years of cryopreservation without cryoprotectants
CRYOBIOLOGY; Año: 2025 vol. 118
TUDELA, MARISA ANDREA ALUMINÉ; LUTZ, MARÍA CECILIA; GIMÉNEZ, GUSTAVO NESTOR; DEL BRÍO, DOLORES; DI MASI, SUSANA NOEMÍ; POSE, GRACIELA NOEMÍ; MOLINA, JUAN PABLO EDWARDS
Efficacy of fungicides against brown spot of pear in Argentina
CROP PROTECTION; Año: 2023 vol. 174
TUDELA, MARISA ANDREA ALUMINÉ; GIMENEZ, GUSTAVO NESTOR; DI MASI, SUSANA NOEMÍ; POSE, GRACIELA NOEMÍ; BASANTA, MABEL
Susceptibility of South American pear cultivars to brown spot of pear caused by Stemphylium vesicarium
JOURNAL OF PLANT DISEASES AND PROTECTION; Año: 2023 vol. 130 p. 1347 - 1356
MARANGI, MARÍA JULIA; TEMPERINI, CAROLINA VIRGINIA; GRECO, MARIANA; PARDO, ALEJANDRO GUILLERMO; POSE, GRACIELA NOEMÍ
Distribution of Xanthomonas arboricola pv. juglandis and Alternaria species-groups populations associated with brown apical necrosis at different phenological stages of walnut trees
EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY; Año: 2023 vol. 168 p. 83 - 95
TUDELA M. A.; TEMPERINI C.; DI MASI S.; POSE G.
CARACTERIZACIÓN Y CONTROL DE LA MANCHA MARRÓN DEL PERAL EN EL VALLE DE RÍO NEGRO, ARGENTINA
Boletín de la Asociación Argentina de Fitopatólogos; Año: 2023
TEMPERINI, CAROLINA VIRGINIA; TUDELA, MARISA ANDREA ALUMINÉ; GIMENEZ, GUSTAVO NESTOR; DI MASI, SUSANA NOEMÍ; PARDO, ALEJANDRO GUILLERMO; POSE, GRACIELA NOEMÍ
Brown spot of pear, an emerging disease in Argentina: identification and pathogenicity characterization of Argentinean Stemphylium vesicarium isolates
EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2022
GRECO, MARIANA; POSE, GRACIELA; PARDO, ALEJANDRO
Growth characterization and predictive behavior of Eurotium species in a feedstuff matrix
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGÃA; Año: 2021 vol. 53 p. 248 - 256
TEMPERINI, CAROLINA VIRGINIA; FRANCHI, MARÍA LUISA; GRECO, MARIANA VANESA; MARANGI, MARÍA JULIA; SEGURA, JUAN ALEJANDRO; POSE, GRACIELA NOEMÍ
Characterization of the superficial mycobiota of artisanal sausages for the development of autochthonous starter cultures
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2021 vol. 152
MARANGI MJ.; TEMPERINI C.; FERNANDEZ D.; PARDO A.; POSE G.
First report of Bacterial Spot with gum production in almond fruits of Argentina
RIA; Año: 2020
PAVICICH M.A.; CÁRDENAS P.; POSE G.; FERNANDEZ PINTO V.; PATRIARCA A.
From field to process: How storage selects toxigenic Alternaria spp. causing mouldy core in Red Delicious apples.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2020 vol. 322
TEMPERINI C.; ALONSO J.; COLODNER A.; POSE G.
Cladosporium species causing Cladosporium rot on Bosc pear fruit in Argentina.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGÃA; Año: 2020
TEMPERINI C.; FRANCHI L.; BENAVIDES ROZO E.; GRECO M.; PARDO A.; POSE G.
Diversity and abundance of airborne fungal spores in a rural cold dry desert environment in Argentinean Patagonia.
SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT; Lugar: Amsterdam; Año: 2019 vol. 665
VILA G.; SEGURA J. ; LUDEMANN V.; POSE G.
Surface mycobiota of home-made dry cured sausages from the main producing regions of Argentina and morphological and biochemical characterization of Penicillium nalgiovense populations.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2019 vol. 309 p. 1 - 10
BENAVIDES ROZO E.; FERNANDEZ PINTO V.; POSE G.
Especies de Alternaria asociadas a cultivos de manzana y pera en la región del Alto Valle de Río Negro, Argentina.
Cultura Científica; Lugar: Boyacá; Año: 2019 vol. 17 p. 18 - 31
GRECO M.; PARDO A.; POSE G.; PATRIARCA A.
Water activity and temperature effects on growth of Eurotium species isolated from animal feeds
REVISTA IBEROAMERICANA DE MICOLOGIA; Lugar: ESPAÑA; Año: 2018 vol. 35 p. 39 - 48
TEMPERINI C.; PARDO A.; POSE G.
Diversity of airborne Cladosporium species isolated from agricultural environments of Northern Argentinean Patagonia, molecular characterization and plant pathogenicity.
AEROBIOLOGIA; Lugar: Berlin; Año: 2018 vol. 8 p. 1 - 6
TEMPERINI C.; PARDO A.; POSE G.
First report of Apical Necrosis in walnut cultivars from northern Argentinean Patagonia.
Journal of Plant Pathology & Microbiology; Año: 2017 vol. 8 p. 1 - 6
VILA G.; POSE G.; SEGURA J.; LUDEMANN V.
Diversidad de hongos filamentosos en el emplume de embutidos secos producidos en la región Pampeana.
SNS; Año: 2016 p. 40 - 49
GRECO M.; KEMPPAINEN M; POSE G.; PARDO A.
Taxonomic Characterization and Secondary Metabolite Profiling of Aspergillus Section Aspergillus Contaminating Feeds and Feedstuffs
Toxins; Año: 2015 vol. 7 p. 3512 - 3537
GRECO M.; PARDO A.; POSE G.
Mycotoxigenic fungi and natural co-ocurrence of mycotoxins in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) feeds
Toxins; Año: 2015 vol. 7 p. 4595 - 4609
TEMPERINI C.; PARDO A.; POSE G.
Bacteriosis y Necrosis Apical del nogal: complejos microbianos involucrados en la caída temprana de frutos en el Valle Medio del río Negro.
SNS; Año: 2014 vol. 5-6 p. 9 - 14
FRANCHI L.; FRATEBIANCHI DE LA PARRA D. ; POSE G.; CAVALITTO S.
Producción Nacional de pectinasas de origen fúngico y su aplicación al procesamiento frutihortícola.
SNS; Año: 2014 vol. 5-6 p. 36 - 42
GRECO M.; FRANCHI L.; RICO GOLBA S.; PARDO A.; POSE G.
Mycotoxins and mycotoxigenic fungi in poultry feed for food-producing animals
SCIENTIFIC WORLD JOURNAL, THE; Lugar: New York; Año: 2014 vol. 2014 p. 1 - 9
FRANCHI L.; MARZIALETTI B.; POSE G.; CAVALITTO S.
Evaluation of enzymatic pectin extraction by a recombinant polygalacturonase (PGI) from apples and pears pomace of Argentinean production and characterization of the extracted pectin.
journal of food processing and technology; Año: 2014 vol. 5
KYANKO V.; CANEL R.; LUDEMANN V.; POSE G.; WAGNER J.
Beta Glucan content and hydration properties of filamentous fungi.
APPLIED BIOCHEMISTRY AND MICROBIOLOGY; Lugar: Kiev; Año: 2013 vol. 49 p. 41 - 45
FRANCHI L.; FARIA M.; SEGURA J.; POSE G.; CAVALITTO S.
Evaluación del contenido de pectina en manzanas, peras y membrillos de la producción frutícola en el Alto Valle de Río Negro
La Alimentación Latinoamericana; Año: 2013 vol. 305 p. 60 - 63
GRECO M.; PARDO A.; LUDEMANN V.; MARTINO P.; POSE G.
Mycoflora and natural incidence of selected mycotoxins in rabbit and chinchilla feeds
SCIENTIFIC WORLD JOURNAL, THE; Lugar: New York; Año: 2012 vol. 2012 p. 1 - 6
GRECO M.; POSE G.; PATRIARCA A.; TERMINIELLO L.; FERNANDEZ PINTO V.
Toxigenic Alternaria species from Argentinean blueberries
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 154 p. 187 - 191
SOMMA S.; POSE G.; PARDO A.; MULE G.; FERNANDEZ PINTO V.; MORETTI A.; LOGRIECO A.
AFLP variability, toxin production and pathogenicity of Alternaria species from Argentinean tomato fruits and puree.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2011 vol. 145 p. 414 - 419
POSE G.; PATRIARCA A.; KYANKO V.; PARDO A.; FERNANDEZ PINTO V.
Water activity and temperature effects on mycotoxin production by Alternaria alternata on a synthetic tomato medium.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2010 vol. 142 p. 348 - 353
ZAPATA DE BASILICO M.; POSE G.; LUDEMANN V.; FERNANDEZ PINTO V.; ARÍNGOLI E.; RITIENI A.; BASILICO J.
Fungal diversity and natural occurrence of fusaproliferin, beauvericin, deoxynivalenol and nivalenol in wheat cultivated in Santa Fe Province, Argentina
Mycotoxin Research; Año: 2010 vol. 26 p. 85 - 91
KYANKO V.; RUSO M.; FERNANDEZ M.; POSE G.
Efectividad del ácido peracético sobre la reducción de la carga de esporas de mohos causantes de pudrición poscosecha de frutas y hortalizas.
Revista Información Tecnológica; Año: 2010 vol. 21 p. 125 - 130
POSE G.; LUDEMANN V.; FERNANDEZ D.; SEGURA J.; FERNANDEZ PINTO V.
Alternaria species associated with mouldy heart on peaches in Argentina.
TROPICAL PLANT PATHOLOGY; Año: 2010 vol. 35 p. 174 - 177
POSE G.; PATRIARCA A.; KYANKO V.; PARDO A.; FERNANDEZ PINTO V.
Effect of water activity and temperature on growth of Alternaria alternata on a synthetic tomato medium.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2009 vol. 135 p. 60 - 63
LUDEMANN V.; POSE G.; MOAVRO A.; MALLAVIABARRENA M.; FANDIÑO R.; RIPOLL G.; BASÍLICO J.C.; PARDO A.
Toxicological assessment of Penicillium nalgiovense strains for use as starter cultures in dry fermented sausage manufacture.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2009 vol. 72 p. 1666 - 1670
PADÍN E.; POSE G.; POLLIO M. L.
Antibacterial activity of oleoresin from Aguaribay (Schinus molle L.)
Journal of Food Technology; Año: 2007 vol. 5 p. 5 - 8
RICO GOLBA S,; POSE G.; SEGURA J.
Efecto del sorbato de potasio sobre el desarrollo de mohos en Dulce de Leche
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Año: 2007 vol. 44 p. 40 - 42
POSE G.; LUDEMANN V.; GOMEZ A.; SEGURA J.
Comparison of growth characteristics and roquefortin C production of Penicillium roqueforti from blue-veined cheese
Mycotoxin Research; Año: 2007 vol. 23 p. 122 - 126
TERMINIELLO L.; PATRIARCA A.; POSE G.; FERNANDEZ PINTO V.
Occurrence of alternariol, alternariol monomethyl ether, and tenuazonic acid in argentinean tomato puree.
Mycotoxin Research; Año: 2006 vol. 22 p. 236 - 240
PADÍN E., POSE G., POLLIO M. L.
Oleorresinas como antimicrobianos de origen natural y su potencial empleo en productos cárnicos
LA INDUSTRIA CARNICA LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2005 vol. 137 p. 46 - 48
ZAMPA L., LUDEMANN V., POSE G.
Evaluación de la Calidad Microbiológica de ensaladas listas para el consumo
LA ALIMENTACION LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2005 vol. 256 p. 65 - 69
LUDEMANN V.; POSE G.; POLLIO M. L.; SEGURA J.
Determination of growth characteristics and lipolytic and proteolytic activities of Penicillium strains isolated from Argentinean salami.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: USA; Año: 2004 vol. 96 p. 13 - 18
POSE, GRACIELA; LUDEMANN, VANESA; GÓMEZ ANALÍA; SEGURA, JUAN
Propiedades tecnológicas de cepas de P. roqueforti aisladas de quesos azules argentinos
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2004 vol. 34 p. 30 - 33
LUDEMANN, VANESA; POSE, GRACIELA; POLLIO, MARÍA LUCÍA; SEGURA, JUAN
Determinación de las características de crecimiento, actividad enzimática y toxicidad de cepas de Penicillium aisladas a partir de salamines argentinos destinadas al desarrollo de cultivos starters. Importancia del desarrollo de starters para productos c
LA INDUSTRIA CARNICA LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2004 vol. 132 p. 35 - 37
POSE, GRACIELA; LUDEMANN VANESA; FERNÁNDEZ PINTO VIRGINIA; SEGURA JUAN
Mycotoxin production by Alternaria strains isolated from tomatoes in Argentine.
MYCOTOXIN RESEARCH; Lugar: Alemania; Año: 2004 vol. 20 p. 80 - 86
LUDEMANN, VANESA; POSE, GRACIELA; POLLIO, MARÍA LUCÍA; SEGURA, JUAN
Surface mycoflora of Argentinean dry fermented sausages and toxigenicity of Penicillium isolates
JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY; Lugar: Pakistán; Año: 2004 vol. 2 p. 290 - 293
POSE, GRACIELA; LUDEMANN, VANESA; POLLIO, MARÍA LUCÍA; SEGURA, JUAN
Micoflora autóctona de la superficie de embutidos secos fermentados. Importancia del desarrollo de starters para productos carnicos regionales.
LA INDUSTRIA CARNICA LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2003 vol. 129 p. 28 - 31