INVESTIGADORES
FRIZZO Laureano Sebastian
artículos
SIRINI, NOELÍ; STEGMAYER, MARÍA; RUIZ, MARÍA J.; CUFFIA, FACUNDO; ROSSLER, EUGENIA; OTERO, JOSÉ; SOTO, LORENA; LORENZO, JOSÉ M.; PÉREZ-ÁLVAREZ, JOSÉ ÁNGEL; ROSMINI, MARCELO; FRIZZO, LAUREANO
Applicability of the probiotic Lactiplantibacillus plantarum BFL as an adjunct culture in a dry fermented sausage
MEAT SCIENCE; Año: 2023 vol. 200
RUIZ, MARÍA J.; SALATTI-DORADO, JOSÉ A.; CARDADOR, MARÍA J.; FRIZZO, LAUREANO; JORDANO, RAFAEL; ARCE, LOURDES; MEDINA, LUIS M.
Relationship between Volatile Organic Compounds and Microorganisms Isolated from Raw Sheep Milk Cheeses Determined by Sanger Sequencing and GC–IMS
Foods; Año: 2023 vol. 12
RUIZ, M.J.; SIRINI, N.E.; ZIMMERMANN, J.A.; SOTO, L.P.; ZBRUN, M.V.; SEQUEIRA, G.J.; OLIVERO, C. R.; ROSMINI, M.R.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Capacidad de Lactiplantibacillus plantarum LP5 para inhibir biopelículas de Campylobacter coli
Revista Fave Ciencias Veterinarias; Año: 2022 vol. 21
SIRINI, N.E.; LOYEAU, P; RUIZ, M.J.; STEGMAYER, M.A.; SOTO, L.P.; WERNING, M.L.; FRIZZO, L.S.; ORDOÑEZ, V.; FERNÁNDEZ-LÓPEZ, J.; ROSMINI, M.R.
Development of Probiotic Fermented Sausages and Viability Monitoring of Supplemented Lactiplantibacillus plantarum BFL Strain
Fermentation; Año: 2022 vol. 8
RUIZ, M.J.; SOTO, L.P.; SIRINI, N.E.; WERNING, M.L.; OLIVERO, C.R.; ZIMMERMANN, J.A.; ZBRUN, M.V.; ACOSTA, F.F.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Murine colonization model by Campylobacter coli DSPV458
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2022 vol. 132 p. 1457 - 1466
SIRINI, NOELÍ; MUNEKATA, PAULO E. S.; LORENZO, JOSÉ M.; STEGMAYER, MARÍA ÁNGELES; PATEIRO, MIRIAN; PÉREZ-ÁLVAREZ, JOSÉ ÁNGEL; SEPÚLVEDA, NÉSTOR; SOSA-MORALES, MARÍA ELENA; TEIXEIRA, ALFREDO; FERNÁNDEZ-LÓPEZ, JUANA; FRIZZO, LAUREANO; ROSMINI, MARCELO
Development of Healthier and Functional Dry Fermented Sausages: Present and Future
Foods; Año: 2022 vol. 11
SCHREYER, MARIANA E.; OLIVERO, CAROLINA R.; ROSSLER, EUGENIA; SOTO, LORENA P.; FRIZZO, LAUREANO S.; ZIMMERMANN, JORGE A.; SIGNORINI, MARCELO L.; VIRGINIA, ZBRUN M.
Prevalence and antimicrobial resistance of Campylobacter jejuni and C. coli identified in a slaughterhouse in Argentina
Current Research in Food Science; Año: 2022 vol. 5 p. 590 - 597
ZBRUN, MARÍA VIRGINIA; OLIVERO, CAROLINA RAQUEL; SOTO, LORENA PAOLA; LENCINA, FLORENCIA; FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; ZIMMERMANN, LAUREANO SEBASTIÁN; SIGNORINI, MARCELO LISANDRO
Impact of farm-level strategies against thermotolerant Campylobacter in broiler chickens, using a quantitative risk assessment model and meta-analysis
ZOONOSES AND PUBLIC HEALTH; Año: 2022
WERNING, MARÍA LAURA; HERNÁNDEZ-ALCÁNTARA, ANNEL M.; RUIZ, MARÍA JULIA; SOTO, LORENA PAOLA; DUEÑAS, MARÍA TERESA; LÓPEZ, PALOMA; FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN
Biological Functions of Exopolysaccharides from Lactic Acid Bacteria and Their Potential Benefits for Humans and Farmed Animals
Foods; Año: 2022 vol. 11
SIRINI, N.; LUCAS-GONZÁLEZ, R.; FERNÁNDEZ-LÓPEZ, J.; VIUDA-MARTOS, M.; PÉREZ-ÁLVAREZ, J.A.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; ROSMINI, M.R.
Effect of probiotic Lactiplantibacillus plantarum and chestnut flour (Castanea sativa mill) on microbiological and physicochemical characteristics of dry-cured sausages during storage
MEAT SCIENCE; Año: 2022 vol. 184
ZBRUN, M.V.; ROSSLER, E.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.
Molecular epidemiology of Campylobacter jejuni isolates from the broiler production chain: first report of MLST profiles in Argentina Epidemiología molecular de Campylobacter jejuni aislados de la cadena cárnica aviar: primer reporte de perfiles de MLST en Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2021 vol. 53 p. 59 - 63
SIRINI, NOELÍ; FRIZZO, LAUREANO S; ALEU, GONZALO; SOTO, LORENA P; ROSMINI, MARCELO R
Use of probiotic microorganisms in the formulation of healthy meat products
Current Opinion in Food Science; Año: 2021 vol. 38 p. 141 - 146
RUIZ, MARÍA J.; ZBRUN, VIRGINIA; SIGNORINI, MARCELO; ZIMMERMANN, JORGE; SOTO, LORENA; ROSMINI, MARCELO; FRIZZO, LAUREANO
IN VITRO SCREENING AND IN VIVO COLONIZATION PILOT MODEL OF LACTOBACILLUS PLANTARUM LP5 AND CAMPYLOBACTER COLI DSPV 458 IN MICE
ARCHIVES OF MICROBIOLOGY; Año: 2021
RUIZ, M.J.; SIRINI, N.E.; SIGNORINI, M.L.; ETCHEVERRÍA, A.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ZIMMERMANN, J.A.; FRIZZO, L.S.
Protective effect of Lactiplantibacillus plantarum LP5 in a murine model of colonisation by Campylobacter coli DSPV458
Beneficial Microbes; Año: 2021 vol. 12 p. 553 - 565
RODRIGUEZ DIAZ, J.A.; HERNANDEZ GARCÍA, J.E.; FRIZZO, L.S.; FERNANDEZ LEON, K.J.; SANCHEZ, L.; SOLENZAL VALDIVIA, Y.
Caracterización in vitro de propiedades probióticas de Lactobacillus ssp. aislados del tracto digestivo de abejas
Revista de Salud Animal; Año: 2021
BERISVIL, A.P.; ASTESANA, D.M.; ZIMMERMANN, J.A.; FRIZZO, LS; ROSSLER, E.; ROMERO SCHARPEN, A.; OLIVERO, C.R.; ZBRUN, M. V.; SIGNORINI M.L.; SEQUEIRA, G.J.; DRAGO, S.R; SOTO, L.P.
Low-cost culture medium for biomass production of lactic acid bacteria with probiotic potential destined to broilers
Revista Fave Ciencias Veterinarias; Año: 2020 p. 1 - 9
SIRINI, N.; ROLDÁN, A.; LUCAS-GONZÁLEZ, R.; FERNÁNDEZ-LÓPEZ, J.; VIUDA-MARTOS, M.; PÉREZ-ÁLVAREZ, J.A.; FRIZZO, L.S.; ROSMINI, M.R.
Effect of chestnut flour and probiotic microorganism on the functionality of dry-cured meat sausages
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2020 vol. 134
DE L. AGÜERO, NADIA; FRIZZO, LAUREANO S.; OUWEHAND, ARTHUR C.; ALEU, GONZALO; ROSMINI, MARCELO R.
Technological Characterisation of Probiotic Lactic Acid Bacteria as Starter Cultures for Dry Fermented Sausages
Foods; Año: 2020 vol. 9
ROSSI, L. T.; SHARPEN, A. ROMERO; ZIMMERMANN, J. A.; OLIVERO, C. R.; ZBRUN, M. V.; FRIZZO, L. S.; SIGNORINI, M. L.; BACCHETTA, C.; CIAN, R. E.; CAZENAVE, J.; SOTO, L. P.; DRAGO, S. R.
Intestinal microbiota modulation in juvenile Pacú (Piaractus mesopotamicus) by supplementation with Pyropia columbina and β-carotene
AQUACULTURE INTERNATIONAL; Año: 2020
ROSSLER, EUGENIA; OLIVERO, CAROLINA; SOTO, LORENA P.; FRIZZO, LAUREANO S.; ZIMMERMANN, JORGE; ROSMINI, MARCELO R.; SEQUEIRA, GABRIEL J.; SIGNORINI, MARCELO L.; ZBRUN, MARÍA V.
Prevalence, genotypic diversity and detection of virulence genes in thermotolerant Campylobacter at different stages of the poultry meat supply chain
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2020 vol. 326
ZBRUN, M.V.; ROSSLER, E.; ROMERO-SCHARPEN, A.; SOTO, L.P.; BERISVIL, A.; ZIMMERMANN, J.A.; FUSARI, M.L.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Worldwide meta-analysis of the prevalence of Campylobacter in animal food products
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Año: 2020
SEQUEIRA, G.J.; FRIZZO, L.S.; ROSMINI, M.R.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; MARTI, L.E.; ZIMMERMANN, J.A.; SIGNORINI, M.L.
ANÁLISIS DE ESCENARIOS PARA MITIGAR EL RIESGO DE TRIQUINELOSIS HUMANA DEBIDO AL CONSUMO DE EMBUTIDOS CRUDO CURADOS EN SANTA FE, ARGENTINA
Invet; Lugar: CABA; Año: 2020 vol. 22 p. 1 - 13
HERNANDEZ GARCÍA, J.E.; RODRIGUEZ DIAZ, J.A.; FRIZZO, L.S.; FERNANDEZ LEON, K.J.; SOLENZAL VALDIVIA, Y.; SOTO, L.P.; VICIEDO GALLO, D.
Aislamiento e identificación de bacterias ácido lácticas del tracto digestivo de abejas adultas Apis mellifera
Revista de Salud Animal; Lugar: La Habana; Año: 2020 vol. 42 p. 1 - 9
HERNANDEZ GARCÍA, J.E.; FRIZZO L.S.; RODRIGUEZ FERNANDEZ, J.C.; VALDEZ PANECA, G; ZBRUN, M.V.; CALERO HERRERA, I.
Evaluación in vitro del potencial probiótico de Lactobacillus acidophilus SS80 y Streptococcus thermophilus SS77
Revista de Salud Animal; Lugar: La Habana; Año: 2019 vol. 41 p. 1 - 13
ROSSLER, E.; SIGNORINI, M.L.; ROMERO-SCHARPEN, A.; SOTO, L.P.; BERISVIL, A.P.; ZIMMERMANN, J.A.; FUSARI, M.L.; OLIVERO, C.R.; ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.
Meta-analysis of the prevalence of thermotolerant Campylobacter in food-producing animals worldwide
ZOONOSES AND PUBLIC HEALTH; Lugar: Londres; Año: 2019 vol. 66 p. 359 - 369
TOLEDO, ADRIAN; FRIZZO, LAUREANO; SIGNORINI, MARCELO; BOSSIER, PETER; ARENAL, AMILCAR
Impact of probiotics on growth performance and shrimp survival: A meta-analysis
AQUACULTURE; Año: 2019 vol. 500 p. 196 - 205
PIZZARRO, M.D.; CECCOLI, G.; MUÑOZ, F.F.; FRIZZO, L.S.; DAURELIO, L.D.; BOUZO, C.A.
Use of Raw and Composted Poultry Litter in Lettuce Produced Under Field Conditions: Microbiological Quality and Safety Assessment
POULTRY SCIENCE; Año: 2019 vol. 98 p. 2608 - 2614
SIGNORINI, MARCELO L.; ROSSLER, EUGENIA; DIÁZ DAVID, DIEGO C.; OLIVERO, CAROLINA R.; ROMERO-SCHARPEN, ANALIÁ; SOTO, LORENA P.; ASTESANA, DIEGO M.; BERISVIL, AYELEN P.; ZIMMERMANN, JORGE A.; FUSARI, MARCIA L.; FRIZZO, LAUREANO S.; ZBRUN, MARIÁ V.
Antimicrobial resistance of thermotolerant campylobacter species isolated from humans, food-producing animals, and products of animal origin: A worldwide meta-analysis
MICROBIAL DRUG RESISTANCE-MECHANISMS EPIDEMIOLOGY AND DISEASE; Año: 2018 vol. 24 p. 1174 - 1190
ASTESANA, DIEGO M.; ZIMMERMANN, JORGE A.; FRIZZO, LAUREANO S.; ZBRUN, MARÍA V.; BLAJMAN, JESICA E.; BERISVIL, AYELÉN P.; ROMERO-SCHARPEN, ANALÍA; SIGNORINI, MARCELO L.; ROSMINI, MARCELO R.; SOTO, LORENA P.
Development and storage studies of high density macrocapsules containing Lactobacillus spp. strains as nutritional supplement in young calves Desarrollo de macrocápsulas con cepas de Lactobacillus spp. en alta densidad como suplemento nutricional de terneros jóvenes y análisis de su viabilidad durante el almacenamiento
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2018 vol. 50 p. 398 - 407
DEL VALLE, ELEODORO EDUARDO; FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; LAX, PAOLA; BONORA, JOSÉ SEBASTIÁN; PALMA, LEOPOLDO; BERNARDI DESCH, NAHUEL PABLO; PIETROBÓN, MARIANELA; DOUCET, MARCELO EDMUNDO
Biological control of Diloboderus abderus (Coleoptera: Scarabaeidae) larvae using Steinernema rarum CUL (Nematoda: Steinernematidae) and Heterorhabditis bacteriophora SMC (Nematoda: Heterorhabditidae)
CROP PROTECTION; Año: 2017 vol. 98 p. 184 - 190
BLAJMAN J.E.; ASTESANA, D.M.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; ROMERO SCHARPEN, A.; BERISVIL, A.P.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.
Quantification of FITC-labelled probiotic Lactobacillus salivarius DSPV 001P during gastrointestinal transit in broilers
Beneficial Microbes; Año: 2017 vol. 8 p. 55 - 64
BLAJMAN, J.E.; OLIVERO, C.A.; FUSARI, M.L.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.
Impact of lyophilized Lactobacillus salivarius DSPV 001P administration on growth performance, microbial translocation, and gastrointestinal microbiota of broilers reared under low ambient temperature
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Año: 2017 vol. 114 p. 388 - 394
ROSSLER, EUGENIA; FUHR, ESTEFANÍA M.; LORENZÓN, GUILLERMINA; ROMERO-SCHARPEN, ANALÍA; BERISVIL, AYELÉN P.; BLAJMAN, JESICA E.; ASTESANA, DIEGO M.; ZIMMERMANN, JORGE A.; FUSARI, MARCIA L.; SIGNORINI, MARCELO L.; SOTO, LORENA P.; FRIZZO, LAUREANO S.; ZBRUN, MARÍA V.
Campylobacter jejuni O:19 serotype in Argentine poultry meat supply chain
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2017 vol. 49 p. 178 - 182
ZBRUN, MARÍA V.; ROMERO-SCHARPEN, ANALÍA; OLIVERO, CAROLINA; ZIMMERMANN, JORGE A.; ROSSLER, EUGENIA; SOTO, LORENA P.; ASTESANA, DIEGO M.; BLAJMAN, JESICA E.; BERISVIL, AYELÉN; FRIZZO, LAUREANO S.; SIGNORINI, MARCELO L.
Genetic diversity of thermotolerant Campylobacter spp. isolates from different stages of the poultry meat supply chain in Argentina Diversidad genética de Campylobacter spp. termotolerantes aislados de diferentes etapas de la cadena cárnica aviar en Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2017 vol. 49 p. 235 - 241
BLAJMAN J.E.; ZBRUN, M.V.; SIGNORINI, M.L.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.
Development of cecal-predominant microbiota in broilers during a complete rearing using denaturing gradient gel electrophoresis
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2017 vol. 57 p. 458 - 465
DEL VALLE, E.E.; FRIZZO, L.S.; MALMIERCA, M.; ZBRUN, M.V.; LAX, P.; DOUCET, M.E.
Biological control of Alphitobius diaperinus with Steinernema rarum CUL and Heterorhabditis bacteriophora SMC and feasibility of application in rice hull
JOURNAL OF PEST SCIENCE; Lugar: HEIDELBERG; Año: 2016 vol. 89 p. 161 - 170
ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN J.E.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; SIGNORINI, M.L.
Poultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming it into by-products
BRITISH POULTRY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2016
SEQUEIRA, G.J.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN J.E.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.
Quantitative Risk Assessment of Human Trichinellosis Caused by Consumption of Pork Meat Sausages in Argentina
ZOONOSES AND PUBLIC HEALTH; Lugar: Londres; Año: 2016 vol. 63 p. 167 - 176
ZIMMERMANN, J.A.; FUSARI, M.L.; ROSSLER, E.; BLAJMAN J.E.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; OLIVERO, C.R.; BERISVIL, A.P.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.
Effects of probiotics in swines growth performance: A meta-analysis of randomized controlled trials
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2016
PALMA, L.; DEL VALLE, E.E.; FRIZZO, L.S.; BERRY, C.; CABALLERO, P.
Draft Genome Sequence of Photorhabdus luminescens Strain DSPV002N Isolated from Santa Fe, Argentina
Genome Announcements; Año: 2016 vol. 4 p. 1 - 1
BLAJMAN J.E.; GAZIANO, C.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria towards their selection as a probiotic in broiler chickens
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 101 p. 50 - 56
ZBRUN M.V.; OLIVERO, C.R.; ROMERO SCHARPEN, A.; ROSSLER, E.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN J.E.; BERISVIL, A.P.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Antimicrobial resistance in thermotolerant Campylobacter isolated from different stages of the poultry meat supply chain in Argentina
FOOD CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 57 p. 136 - 141
BLAJMAN J.E.; ZBRUN, M.V.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; FUSARI, M.L.; SOTO, L.P.; SIGNORINI, M.L.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.
Probióticos en pollos parrilleros: una estrategia para los modelos productivos intensivos
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 47 p. 360 - 367
SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.; ROSSLER, E.; BLAJMAN, J.E.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ZIMMERMANN, J.A.; CAMUSSONE, C.; FRIZZO, L.S.
Evaluación de la presencia y difusión de Campylobacter termotolerantes en granjas de engorde de pollos parrilleros como base para sustentar científicamente medidas de gestión del riesgo
Revista SNS; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 1 p. 64 - 70
BLAJMAN J.E.; FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; ASTESANA, D.M.; FUSARI, M.L.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SIGNORINI, M.L.
Probiotics and broiler growth performance: a metaanalysis of randomised controlled trials
BRITISH POULTRY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2014 vol. 55 p. 483 - 494
SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; LAVARI, L.; BERTOZZI, E.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
Fecal culturable microbiota, growth and clinical parameters of calves supplemented with lactic acid bacteria and lactose prior and during experimental infection with Salmonella Dublin DSPV 595T
ARCHIVOS DE MEDICINA VETERINARIA; Lugar: Valdivia; Año: 2014 vol. 47 p. 121 - 128
SOTO, L.P.; ZBRUN, M.V; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.; SEQUEIRA, J.G; ROSMINI, M.R.
Effects of bacterial inoculants in milk on the performance of intensively reared calves
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 189 p. 117 - 122
SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; ROMERO-SCHARPEN, A; OLIVERO, C; BONGIOVANNI, F.; SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; ROSMINI, M.R.
Quantitative risk assessment of human campylobacteriosis by consumption of salad cross-contaminated with thermophilic Campylobacter spp. from broiler meat in Argentina
PREVENTIVE VETERINARY MEDICINE; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 109 p. 37 - 46
SEQUEIRA, G.J.; DALLA FONTANA, M.L.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; ZARAZAGA, M DEL P.; SANCHEZ, I.C.; SIGNORINI, M.L.
Estudio epidemiológico de los casos de triquinelosis registrados en la provincia de Santa Fe, Argentina, 1998?2009
REVISTA PANAMERICANA DE SALUD PúBLICA; Lugar: Washington; Año: 2013 vol. 33 p. 363 - 369
ZBRUN, M.V.; ALTINA, M.G.; BONANSEA, E.F.; FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.; ROMERO-SCHARPEN, A; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; SIGNORINI, M.L.
Identification of lactic acid bacteria with bio-preservative potential isolated from contaminated avian blood obtained at the slaughterhouse
ARCHIVOS DE MEDICINA VETERINARIA; Lugar: Valdivia; Año: 2013 vol. 45 p. 273 - 282
ZBRUN, M.V.; ROMERO SCHARPEN, A.; OLIVERO, C.R.; ROSSLER, E.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Occurrence of thermotolerant Campylobacter spp. at different stages of the poultry meat supply chain in Argentina
NEW ZEALAND VETERINARY JOURNAL; Año: 2013 vol. 61 p. 337 - 343
FRIZZO, L.S.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; BLAJMAN, J.E.; ZBRUN, M.V.; SIGNORINI, M.L.; MARTÍ, L.E.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
La seguridad en la cadena agroalimentaria de la carne: problemáticas, estrategias y posibles soluciones pre-faena
Revista Fave Ciencias Agrarias; Lugar: Santa Fe; Año: 2013 vol. 12 p. 95 - 114
FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; BERTOZZI, E.; SEQUEIRA, G.J.; MARTI, L.E.; SIGNORINI, M.L.; RODRIGUEZ ARMESTO, R.; ROSMINI, M.R.
Pathogen translocation and histopathological lesions in an experimental model of Salmonella Dublin infection in calves receiving lactic acid bacteria and lactose supplements
JOURNAL OF VETERINARY SCIENCE; Año: 2012 vol. 13 p. 261 - 270
SIGNORINI, M.L.; SOTO, L.P.; ZBRUN, M.V.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.
Impact of probiotic administration on the health and fecal microbiota of young calves: A meta-analysis of randomized controlled trials of lactic acid bacteria
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2012 vol. 93 p. 250 - 258
FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; SOTO, LORENA PAOLA; BERTOZZI, EZEQUIEL; ZBRUN, MARÍA VIRGINIA; SIGNORINI, MARCELO LISANDRO; SEQUEIRA, GABRIEL JORGE; RODRIGUEZ ARMESTO, ROBERTO; ROSMINI, MARCELO RAÚL
Intestinal populations of Lactobacilli and coliforms after in vivo Salmonella dublin challenge and their relationship with microbial translocation in calves supplemented with lactic acid bacteria and lactose
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2011 vol. 170 p. 12 - 20
SOTO, LORENA PAOLA; FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; AVATANEO, ELIZABETH; ZBRUN, MARÍA VIRGINIA; BERTOZZI, EZEQUIEL; SEQUEIRA, GABRIEL JORGE; SIGNORINI, MARCELO LISANDRO; ROSMINI, MARCELO RAÚL
Design of macrocapsules to improve bacterial viability and supplementation with a probiotic for young calves
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2011 vol. 165 p. 176 - 183
FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; SOTO, LORENA PAOLA; ZBRUN, MARÍA VIRGINIA; SIGNORINI, MARCELO LISANDRO; BERTOZZI, EZEQUIEL; SEQUEIRA, GABRIEL JORGE; RODRIGUEZ ARMESTO, ROBERTO; ROSMINI, MARCELO RAÚL
Effect of lactic acid bacteria and lactose on growth performance and intestinal microbial balance of artificially reared calves
LIVESTOCK SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2011 vol. 140 p. 246 - 252
FRIZZO, LAUREANO SEBASTIÁN; ZBRUN, MARÍA VIRGINIA; SOTO, LORENA PAOLA; SIGNORINI, MARCELO LISANDRO
Effects of probiotics on growth performance in young calves: A meta-analysis of randomized controlled trials
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2011 vol. 169 p. 147 - 156
FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.; ZBRUN, M.V.; BERTOZZI, E.; SEQUEIRA, G.J.; RODRÍGUEZ ARMESTO, R.; ROSMINI, M.R.
Lactic acid bacteria to improve growth performance in young calves fed milk replacer and spray dried whey powder
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2010 vol. 157 p. 159 - 167
FRIZZO, L.S.; BERTOZZI, E.; SOTO, L.P.; SEQUEIRA, G.J.; RODRIGUEZ ARMESTO, R.; ROSMINI, M.R.
Studies on translocation, acute oral toxicity and intestinal colonization of potentially probiotic lactic acid bacteria administered during calf rearing
LIVESTOCK SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2010 vol. 128 p. 28 - 35
FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; BERTOZZI, E.; SIGNORINI, M.L.; SEQUEIRA, G.J.; MARTÍ, L.E.; DALLA SANTINA, R.; PERDIGÓN, G.; ROSMINI, M.R.
Protective effect of an inoculum of lactic acid bacteria from bovine origin against Salmonella serotype Dublin in the intestinal tract of mice
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES; Lugar: Faisalabad; Año: 2010 vol. 9 p. 2113 - 2122
SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Modelo de contaminación cruzada por Escherichia coli verocitotoxigénica durante la elaboración de hamburguesas caseras y evaluación cuantitativa de riesgos
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2009 vol. 41 p. 237 - 244
SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; BERTOZZI, E.; DIAZ A.; MARTÍ, L.E.; DALLA SANTINA, R.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
Milk evaluation as growth and cold preservation medium of a probiotic inoculum for young calves
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES; Lugar: Faisalabad; Año: 2009 vol. 8 p. 1353 - 1360
SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; BERTOZZI, E.; AVATANEO, E.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
Molecular microbial analysis of Lactobacillus strains isolated from the gut of calves for potential probiotic use
VETERINARY MEDICINE INTERNATIONAL; Año: 2009 p. 1 - 7
SIGNORINI, M.L.; SEQUEIRA, G.J.; BONAZZA, J.C.; DALLA SANTINA, R.; MARTÍ, L.E.; FRIZZO, L.S.; ROSMINI, M.R.
Utilización de microorganismos marcadores para la evaluación de las condiciones higiénico-sanitarias en la producción primaria de leche
REVISTA CIENTIFICA FCV-LUZ; Lugar: Maracaibo; Año: 2008 vol. 18 p. 207 - 217
FRIZZO, L.S.; BERTOZZI, E.; SOTO, L.P.; ZBRUN; M.V.; SEQUEIRA, G.; DALLA SANTINA, R.; RODRÍGUEZ ARMESTO, R.; ROSMINI, M.R.
The effect of supplementation with three lactic acid bacteria from bovine origin on growth performance and health status of young calves
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES; Lugar: Faisalabad; Año: 2008 vol. 7 p. 400 - 408
FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; BERTOZZI, E.; SOTO, L.P.; SEQUEIRA, G.; MARTÍ E.; LAJMANOVICH, R.; ROSMINI, M.R.
Lactobacillus casei DSPV 318T capacity to colonize and remain in mouse gastrointestinal tract
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES; Lugar: Faisalabad; Año: 2007 vol. 6 p. 1158 - 1166
FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.; BERTOZZI, E.; SEQUEIRA, G.; MARTÍ, L.E.; ROSMINI, M.R.
Evaluación in vitro de las capacidades probióticas microbianas orientadas al diseño de inóculos probióticos multiespecie para ser utilizados en la crianza de terneros
Revista Fave Ciencias Veterinarias; Lugar: Santa Fe; Año: 2006 vol. 5 p. 69 - 80
FRIZZO, L.S.; PERALTA, C.; ZBRUN, M.V.; BERTOZZI, E.; SOTO, L.P.; MARTÍ, L.E.; DALLA SANTINA, R.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
Respuesta de ratones inoculados con bacterias lácticas de origen bovino a un desafío con Salmonella dublin
Revista Fave Ciencias Veterinarias; Lugar: Santa Fe; Año: 2005 vol. 4 p. 41 - 53
ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; GUERRERO LEGARRETA, I.; MARTÍ, L.E.; DALLA SANTINA, R.; FRIZZO, L.S.; BONAZZA, J.C.
Producción de probióticos para animales de abasto: importancia del uso de la microbiota intestinal indígena
REVISTA MEXICANA DE INGENIERIA QUIMICA; Lugar: Mexico, D.F.; Año: 2004 vol. 3 p. 181 - 191
PESSOT, H.; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, G.J.; MARTÍ, L.E.; FRIZZO, L.S.; BONAZZA, J.C.; DALLA SANTINA, R.
Buenas Prácticas de Manipulación en la producción primaria de leche. Parte I.
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2004 vol. 32 p. 33 - 35
CHINEN, I.; OTERO, J.L.; MILIWEBSKY, E.S.; ROLDÁN, M.L.; BASCHKIER, A.; CHILLEMI, G.M.; NÓBOLI, C.; FRIZZO, L.S.; RIVAS, M
Isolation and Characterisation of Shiga toxin-producing Escherichia coli O157:H7 from calves in Argentina
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2003 vol. 74 p. 283 - 286