INVESTIGADORES
PIGHIN Dario Gabriel
artículos
MADERO, JULIETA FERNÁNDEZ; POUZO, LAURA; PIGHÍN, DARÍO; NAVARRO, JORGE ALEJANDRO; AILÁN, FERNANDO; GUZMÁN, CÉSAR FEDERICO; PAVÁN, ENRIQUE
The effect of age, sex and postmortem aging on meat quality traits and biochemical profile of different muscles from Brangus cattle El efecto de la edad, el sexo y la maduración post mortem sobre la calidad de la carne y el perfil bioquímico de músculos de bovinos Brangus
Revista Mexicana De Ciencias Pecuarias; Año: 2024 vol. 15 p. 130 - 148
MERAYO, M.; PIGHIN, DARÍO GABRIEL; CUNZOLO, S.A.; VEGGETTI, M.; SOTERAS, T.; CHAMORRO, V.C.; PAZOS, A.A.; GRIGIONI, G.
Meat Quality Traits in Beef from Heifers: Effect of including Distiller Grains in Finishing Pasture-Based Diets
Agriculture; Lugar: Basilea; Año: 2023
MERAYO, M.; RIZZO, S.A.; ROSSETTI, L.; PIGHIN, DARIO GABRIEL; GRIGIONI, G.
Effect of Aging and Retail Display Conditions on the Color and Oxidant/Antioxidant Status of Beef from Steers Finished with DG-Supplemented Diets
Foods; Año: 2022
MERAYO, M.; PIGHIN, DARIO GABRIEL; CUNZOLO, S.A.; GRIGIONI, G.
Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?
ANIMAL SCIENCE JOURNAL; Lugar: Londres; Año: 2022
CORIA, MARIA SUMAMPA; PIGHIN, DARIO GABRIEL ; GRIGIONI, G.; PALMA, GUSTAVO ADOLFO
Feeding strategies and ageing time alter calpain system proteins activities and meat quality of Braford steers
Animal Bioscience; Año: 2022
CECONI, I.; PIGHÍN, DARÍO GABRIEL; DAVIES, P.; CUNZOLO, S.A.; PAZOS, A.A.; GRIGIONI, G.
Dietary inclusion of ruminally protected linseed oil as a means to mitigate heat and slaughter-induced stress in feedlot cattle
JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE; Lugar: Urbana; Año: 2022 vol. 100 p. 1 - 11
MERAYO, M.; PIGHIN, D.; GRIGIONI, G.
Meat quality traits and feeding distillers grains to cattle: a review
Animal Production Science; Año: 2020
ORMAECHEA, S.G.; ESCRIBANO, C.; PIGHIN, DARIO G.; PERI, P.L.
Suplementación proteica posinvernal en sistemas bovinos extensivos de Tierra del Fuego
Revista de Investigaciones Agropecuarias RIA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 vol. 45 p. 344 - 353
CORIA, MARIA SUMAMPA; REINERI, PABLO SEBASTIÁN; PIGHIN, DARIO; BARRIONUEVO, MARIA GUADALUPE; CARRANZA, PEDRO GABRIEL; GRIGIONI, GABRIELA; PALMA, GUSTAVO ADOLFO
Feeding strategies alter gene expression of the calpain system and meat quality in the longissimus muscle of Braford steers
ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES; Año: 2019
PIGHÍN, DARÍO GABRIEL; PAZOS, A.A.; CHAMORRO, V.C.; PASCHETTA, M.F.; CUNZOLO, S.A.; GODOY, M.F.; MESSINA, V.; PORDOMINGO, A.J.; GRIGIONI, G.
A contribution of beef to human health: a review of the role of the animal production systems
The Scientific World Journal; Año: 2016 vol. 2016
GALLINGER, C.; FEDERICO, F.; PIGHIN, D.G.; CAZAUX, N.; TROSSERO, M.; MARSÓ, A.; TROSSERO, M.; TROSSERO, M.; MARSÓ, A.; TROSSERO, M.; MARSÓ, A.; SINESI, C.
Determinación de la composición nutricional de la carne de pollo argentina
Diaeta; Lugar: Buenos Aires; Año: 2016 vol. 34 p. 10 - 18
PIGHÍN, DARÍO GABRIEL; DAVIES, P.; PAZOS, A.A.; CECONI, I.; CUNZOLO, S.A.; MENDEZ, D.; BUFFARINI, M.; GRIGIONI, G.
Biochemical profiles and physicochemical parameters of beef from cattle raised under contrasting feeding systems and pre-slaughter management
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2015 vol. 55 p. 1310 - 1317
PIGHIN, D.G.; DAVIES, P.; PAZOS, A.A.; CECONI, I.; CUNZOLO, S.A.; MENDEZ, D.; BUFFARINI, M.; GRIGIONI, G.
Biochemical profiles and physicochemical parameters of beef from cattle raised under contrasting feeding systems and pre-slaughter management
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2014
ALENDE, M.; VOLPI LAGRECA, G.; PORDOMINGO, A.J.; PIGHIN, D.G.; GRIGIONI, GABRIELA; CARDUZA, F.; PAZOS, A.A.; BABINEC, F.; SANCHO, A.M.
Efectos del tiempo de transporte, espera pre-faena y maduración en novillos sobre
ARCHIVOS DE MEDICINA VETERINARIA; Lugar: Valdivia; Año: 2014 vol. 46 p. 217 - 227
PIGHIN, D.G.; BROWN, WAYNE; FERGUSON, DREWE M.; FISHER, ANDREW D.; WARNER, ROBYN D.
RELATIONSHIP BETWEEN CHANGES IN CORE BODY TEMPERATURE IN LAMBS
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2014 vol. 54 p. 459 - 463
PIGHIN, D.G.; BROWN, WAYNE; FERGUSON, DREWE M.; FISHER, ANDREW D.; WARNER, ROBYN D.
RELATIONSHIP BETWEEN CHANGES IN CORE BODY TEMPERATURE IN LAMBS
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2013 p. 1 - 5
PIGHIN, D.G.; DAVIES, P.; GRIGIONI, G.; PAZOS, A.A.; CECONI, I.; MENDEZ, D.; BUFFARINI, M.; SANCHO, A.; GONZALEZ, C.B.
Study of slaughter handling conditions and animal temperament using biochemical parameters and meat quality markers
ARCHIVOS DE ZOOTECNIA; Lugar: Córdoba; Año: 2013 vol. 62 p. 399 - 409
PIGHIN, D.G.; CUNZOLO, S.A.; ZIMERMAN, M.; PAZOS, A.; DOMINGO, E.; PORDOMINGO, A.J.; GRIGIONI, G.
Impact of Adrenaline or Cortisol Injection on Meat Quality Development of Merino Hoggets
Journal of Integrative Agriculture; Año: 2013 vol. 12 p. 1931 - 1936
ALENDE, M.; VOLPI LAGRECA, G.; GRIGIONI, G.; PORDOMINGO, A.J.; PIGHIN, D.G.; CARDUZA, F.; BABINEC, F.
Efecto de la utilización de perros durante el arreo y de la maduración sobre parámetros físicos de carne bovina
Revista Argentina de Producción Animal; Lugar: Balcarce; Año: 2012
CUNZOLO, S.A.; PAZOS, A.A.; PIGHIN, D.G.; GARCÍA, P.T.
Caracterización de carne equina por su composición y perfil de aminoácidos
Revista Argentina de Producción Animal (Balcarce); Lugar: Balcarce; Año: 2011 vol. 31 p. 71 - 78
PANZA, VÍCTOR; PIGHIN, DARIO G.; LÁINEZ, VERÓNICA; POLLERO, RICARDO J.; MALDONADO, SARA
Storage lipids and proteins of Euterpe edulis seeds
BIOCELL; Lugar: Mendoza ; Año: 2009 vol. 33 p. 99 - 106
PIGHIN, D.G.; SANCHO, A.M.; GONZALEZ, C.B.
Effect of salt addition on the thermal behavior of proteins of bovine meat from Argentina.
MEAT SCIENCE; Año: 2008 vol. 79 p. 549 - 556
PIGHIN, DARIO G.; GONZALEZ, CLAUDIA B.
Enrichment of myofibrillar proteins from beef muscle by a simple sequential method.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS; Año: 2007
PIGHIN, D.; KARABATAS, L.; PASTORALE, C.; DASCAL, E.; CARBONE, C.; CHICCO, A.; LOMBARDO, Y.B.; BASABE, J.C.
Role of lipids in the early developmental stages of experimental immune diabetes induced by multiple low-dose streptozotocin.
JOURNAL OF APPLIED PHYSIOLOGY; Año: 2005 vol. 98 p. 1064 - 1069
PIGHIN, D.; KARABATAS, L.; ROSSI, A.; CHICCO, A.; BASABE, J.C.; LOMBARDO, Y.B.
Fish oil affects pancreatic fat storage, pyruvate dehydrogenase complex activity and insulin secretion in rats fed a sucrose-rich diet.
JOURNAL OF NUTRITION; Año: 2003 vol. 133 p. 4095 - 4101
CHICCO, A.; MONTES, M.; D´ALESSANDRO, M.E.; PIGHIN, D.; LOMBARDO, Y.B.
Efectos de sustratos competitivos y de la insulina sobre la captación y el destino metabólico de la glucosa en corazón perfundido de ratas dislipémicas.
MEDICINA (BUENOS AIRES); Lugar: Buenos Aires; Año: 2000 vol. 60 p. 923 - 930