INVESTIGADORES
ACEVEDO BelÉn Andrea
artículos
THOMPSON, CINTHIA M. B.; ACEVEDO, BELÉN A.; AÑÓN, MARÍA C.; AVANZA, MARÍA V.
Emulsifying Capacity of Cowpea Protein Isolates. Effect of Thermal and Hydrolytic Treatment
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION; Año: 2023
BEATRIZ AVALOS; GONZALO OJEDA; ERIKA SPINNENHIRN; ACEVEDO, BELÉN A; MARGARITA VALLEJOS
Evaluation of phenolic compounds and antioxidant capacity in Mucuna pruriens and Cajanus cajan pods extracts
Food Chemistry Advances; Año: 2023 vol. 3
ACEVEDO, BELÉN A.; VILLANUEVA, MARINA; CHAVES, MARÍA G.; AVANZA, MARÍA V.; RONDA, FELICIDAD
Modification of structural and physicochemical properties of cowpea (Vigna unguiculata) starch by hydrothermal and ultrasound treatments
FOOD HYDROCOLLOIDS; Año: 2021
BOUCHARD, JOSÉ D.; ACEVEDO, BELÉN A; DÍAZ, SERGIO; MARCOS MAIOCCHI
Análisis multivariante aplicado al estudio de las propiedades culinarias de arroz (Oryza sativa L.) en variedades largo fino
REVISTA DE CIENCIA Y TECNOLOGíA; Lugar: Misiones; Año: 2019
ACEVEDO, BELÉN A.; VILLANUEVA, MARINA; CHAVES, MARÍA G.; AVANZA, MARÍA V.; RONDA, FELICIDAD
Starch enzymatic hydrolysis, structural, thermal and rheological properties of pigeon pea ( Cajanus cajan ) and dolichos bean ( Dolichos lab‐lab ) legume starches
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2019 vol. 55 p. 712 - 719
SOSA, ELIANA FERNÁNDEZ; THOMPSON, CINTHIA; CHAVES, MARÍA G.; ACEVEDO, BELÉN A.; AVANZA, MARÍA V.
Legume Seeds Treated by High Hydrostatic Pressure: Effect on Functional Properties of Flours
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Año: 2019 vol. 13 p. 323 - 340
ACEVEDO, BELÉN A.; SGROPPO, SONIA C.; DELLACASSA, EDUARDO
Effects of ultraviolet radiation on the microbiological, physicochemical, and sensory properties of Rangpur lime juice
International Food Research Journal; Año: 2018 vol. 25 p. 958 - 965
ACEVEDO, BELÉN A.; THOMPSON, CINTHIA M. B.; GONZÁLEZ FOUTEL, NICOLÁS S.; CHAVES, MARÍA G.; AVANZA, MARÍA V.
Effect of different treatments on the microstructure and functional and pasting properties of pigeon pea (Cajanus cajan L.), dolichos bean (Dolichos lablab L.) and jack bean (Canavalia ensiformis) flours from the north-east Argentina
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2017 vol. 52 p. 222 - 230
BELÉN A. ACEVEDO; ELIANA FERNÁNDEZ SOSA; NATALIA SERRANO; MARCOS MAIOCCHI
Contenido mineral de jugos cítricos provenientes del Nordeste Argentino
FACENA; Lugar: Corrientes; Año: 2016 vol. 32 p. 53 - 58
MARÍA VICTORIA AVANZA; BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA GUADALUPE CHAVES; PAULA APHALO; MARÍA CRISTINA AÑÓN
Physicochemical and structural properties of major protein fractions of two varieties of cowpea (Vigna unguiculata L.): A comparative study.
International Journal of Food and Nutritional Science; Año: 2015 vol. 4 p. 240 - 247
MARÍA VICTORIA AVANZA; BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA GUADALUPE CHAVES; PAULA APHALO; MARÍA CRISTINA AÑÓN
Physicochemical and structural properties of major protein fractions of two varieties of NEA - cowpea (Vigna unguiculata L): a comparative study
International Journal of Food and Nutritional Science; Año: 2015
BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA GUADALUPE CHAVES; MARÍA VICTORIA AVANZA; EDUARDO DELLACASSA
Freeze-drying concentration of Rangpur lime juice
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2014 vol. 49 p. 423 - 428
MARÍA VICTORIA AVANZA; BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA GUADALUPE CHAVES; MARÍA CRISTINA AÑÓN
Nutritional and anti-nutritional characterization of four cowpea varieties under thermal treatments: Canonical discriminant analysis
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 51 p. 148 - 157
BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA VICTORIA AVANZA; MARÍA GUADALUPE CHAVES; FELICIDAD RONDA
Gelation, thermal and pasting properties of pigeon pea (Cajanus cajan L.), dolichos bean (Dolichos lablab L.) and jack bean (Canavalia ensiformis) flours
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 119 p. 65 - 71
FELICITAS PEYRANO; MARÍA GUADALUPE CHAVES; BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA VICTORIA AVANZA
Efecto de tratamientos térmicos y no térmicos en la composición nutricional y antinutricional de semillas de Vigna unguiculata variedad California black
FACENA; Lugar: Corrientes; Año: 2012 vol. 28 p. 19 - 28
MARÍA VICTORIA AVANZA; MARÍA GUADALUPE CHAVES; BELÉN A. ACEVEDO; MARÍA CRISTINA AÑÓN
Functional properties and microstructure of cowpea cultivated in the NEA-Argentina.
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 49 p. 123 - 130
ANDREA GÓMEZ; MARÍA GUADALUPE CHAVES; BELÉN A. ACEVEDO; GERARDO PELLERANO; MARÍA VICTORIA AVANZA
Valoración nutricional y antioxidante de semillas de Canavalia ensiformis L. (DC), sometidas a tratamientos térmicos
FACENA; Año: 2012 vol. 28 p. 29 - 39
BELÉN A. ACEVEDO; GABRIELA RICCIARDI; NATALIA MARTÍNEZ; DANIEL LORENZO; EDUARDO DELLACASSA
Chemical profiles of Rangpur lime (Citrus limonia) peel oils of different cultivars of Argentina
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH; Año: 2012 vol. 24 p. 131 - 136
ANDREA GÓMEZ; MARÍA GUADALUPE CHAVES; BELÉN A. ACEVEDO; GERARDO PELLERANO; MARÍA VICTORIA AVANZA
Caracterización de Canavalia ensiformis L. (DC), con potencial valor nutritivo, cultivada en el NEA-Argentina
FACENA; Año: 2012 vol. 28 p. 29 - 39
BELÉN A. ACEVEDO; MABEL MONTIEL; JORGE R. AVANZA
Conservación de jugos de lima Rangpur a bajas temperaturas.
FACENA; Año: 2005 vol. 21 p. 79 - 84
BELÉN A. ACEVEDO; MABEL MONTIEL; JORGE R. AVANZA
Estudio cinético de la degradación de la actividad antioxidante hidrosoluble de jugos cítricos por tratamiento térmico
FACENA; Año: 2004 vol. 20 p. 91 - 95