INVESTIGADORES
CAPRA Maria Lujan
artículos
GUGLIELMOTTI DANIELA MARTA; PAULÓN FLORENCIA GERALDINA; PRIETO PAULA; LANCELLE CEDROLLA MARÍA VERÓNICA; DE LA TORRE MARÍA ADELA; OSELLA CARLOS ALBERTO; QUIBERONI ANDREA; CAPRA, MARÍA LUJÁN
Masa madre para pan de molde y pan dulce sin gluten
Heladería y Panadería Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2024 vol. 296 p. 54 - 68
GUGLIELMOTTI DANIELA MARTA; DE LA TORRE MARÍA ADELA; OSELLA CARLOS ALBERTO; QUIBERONI ANDREA; CAPRA MARÍA LUJÁN
Fermento láctico para masa madre libre de gluten
Heladería y Panadería Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2023 vol. 295 p. 48 - 57
VÉNICA CLAUDIA INÉS; WOLF VERÓNICA IRMA; SPOTTI MARÍA JULIA; CAPRA MARÍA LUJÁN; MERCANTI DIEGO JAVIER; PEROTTI MARÍA CRISTINA
Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts
Food Bioscience; Lugar: Amsterdam; Año: 2023 vol. 53 p. 1 - 7
CAPRA MARÍA LUJÁN; DANIELA MARTA GUGLIELMOTTI; TATIANA BOCHATAY; ANA GRISELDA BINETTI; JÉSICA NATALÍ BRAIDA; MARÍA ROCÍO PEVERENGO; GUILLERMO HUGO PERALTA; CARINA VIVIANA BERGAMINI; CARLOS ALBERTO OSELLA; MARÍA ADELA DE LA TORRE; ANDREA DEL LUJÁN QUIBERONI
Study of dairy heterofermentative lactic acid bacilli for cereal-based matrices
Food Bioscience; Lugar: Amsterdam; Año: 2023 vol. 56 p. 1 - 12
CAPRA, MARÍA LUJÁN; FRISÓN, LAURA N.; CHIERICATTI, CAROLINA; BINETTI, ANA G.; REINHEIMER, JORGE A.
Atypical spoilage microorganisms in Argentinean yogurts: Gas-producing molds and bacteria of the genus Gluconobacter Alterantes microbianos atípicos en yogures argentinos: mohos gasógenos y bacterias del género Gluconobacter
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2021 vol. 53 p. 343 - 348
VÉLEZ, MARÍA AYELÉN; ZEITER, AGUSTÍN; CAPRA, MARÍA LUJÁN; POZZA, LEILA; HYNES, ERICA RUT; PEROTTI, MARÍA CRISTINA
Developing yoghurts containing CLA isomers-loaded liposomes and free CLA oil
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Año: 2021 vol. 116
VÉNICA CLAUDIA INÉS; BERGAMINI CARINA VIVIANA; CAPRA MARÍA LUJÁN; BINETTI ANA GRISELDA; PEROTTI MARÍA CRISTINA
Desarrollo de un yogur incrementado en proteínas, efecto de la composición de la matriz láctea en las propiedades fisicoquímicas, microbiológicas y perfiles de fermentación
TECNOLOGIA LACTEA LATINO AMERICANO; Lugar: CABA; Año: 2020 vol. 109 p. 44 - 48
BRUNO, LAURA MARIA; BRIGGILER MARCÓ, MARIÁNGELES; CAPRA, MARIA LUJÁN; CARVALHO, JULIANE DÖERING GASPARIN; MEINARDI, CARLOS; QUIBERONI, ANDREA
Wild Lactobacillus strains: Technological characterisation and design of Coalho cheese lactic culture
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Año: 2017 vol. 70 p. 572 - 582
MERCANTI DIEGO JAVIER; ROUSSEAU GM; CAPRA MARÍA LUJÁN; QUIBERONI ANDREA; TREMBLAY DM; LABRIE SJ; MOINEAU SYLVAIN
Genomic diversity of phages infecting probiotic strains of Lactobacillus paracasei
APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY; Lugar: Washington; Año: 2016 vol. 82 p. 95 - 105
CAPRA, MARÍA LUJÁN; TIBALDO, MAXIMILIANO M.; VINDEROLA, GABRIEL; REINHEIMER, JORGE ALBERTO; QUIBERONI ANDREA
Technological and probiotic characterisation of Lactobacillus casei / paracasei strains and their phage resistant mutants
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 37 p. 39 - 47
CAPRA MARÍA LUJÁN; NEVE HORST; SORATI PAMELA C.; ATAMER ZEYNEP; HINRICHS JÖRG; HELLER KNUT; QUIBERONI ANDREA
Extreme thermal resistance of phages isolated from dairy samples: updating traditional phage detection methodologies
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 30 p. 59 - 63
MARIA LAURA OLIVARES; GUILLERMO A. SIHUFE; MARÍA LUJÁN CAPRA; AMELIA C. RUBIOLO; SUSANA E. ZORRILLA
Effect of protective atmospheres on physicochemical, microbiological and rheological characteristics of sliced Mozzarella cheese
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 47 p. 465 - 470
CAPRA MARÍA LUJÁN; MERCANTI DIEGO JAVIER; ROSSETTI LIA C.; REINHEIMER JORGE ALBERTO; QUIBERONI ANDREA
Isolation and phenotypic characterization of Lactobacillus casei and Lactobacillus paracasei bacteriophage-resistant mutants
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: London; Año: 2011 vol. 111 p. 371 - 381
MARÍA LUJÁN CAPRA; DIEGO JAVIER MERCANTI; JORGE ALBERTO REINHEIMER; ANDREA DEL LUJÁN QUIBERONI
Characterisation of three temperate phages released from the same Lactobacillus paracasei commercial strain
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Lugar: Oxford; Año: 2010 vol. 63 p. 396 - 405
CAPRA MARÍA LUJÁN; MERCANTI DIEGO JAVIER; REINHEIMER JORGE ALBERTO; QUIBERONI ANDREA
Lactobacillus casei/paracasei: aislamiento de mutantes espontáneos fagorresistentes para uso industrial
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2010 vol. 26 p. 93 - 105
EBRECHT, ANA C.; GUGLIELMOTTI DANIELA; REINHEIMER JORGE ALBERTO; CAPRA MARÍA LUJÁN; SUAREZ VIVIANA BEATRIZ
Estudio de la resistencia de fagos temperados de Lactobacillus delbrueckii a factores físicos de conservación e higiene
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2010 vol. 22 p. 107 - 116
CAPRA MARÍA LUJÁN; BINETTI ANA GRISELDA; MERCANTI DIEGO JAVIER; QUIBERONI ANDREA; REINHEIMER JORGE ALBERTO
Diversity among Lactobacillus paracasei phages isolated from a probiotic dairy product plant
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: London; Año: 2009 vol. 107 p. 1350 - 1357
CAPRA MARÍA LUJÁN; PATRIGNANI FRANCESCA; QUIBERONI ANDREA; REINHEIMER JORGE ALBERTO; LANCIOTTI ROSALBA; GUERZONI MARIA ELISABETTA
Effect of high pressure homogenization on lactic acid bacteria phages and probiotic bacteria phages
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam (The Netherlands); Año: 2009 vol. 19 p. 336 - 341
ANA G. BINETTI; MARÍA LUJÁN CAPRA; MIGUEL A. ALVAREZ; JORGE A. REINHEIMER
PCR method for detection and identification of Lactobacillus casei / paracasei bacteriophages in dairy products
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam (The Netherlands); Año: 2008 vol. 124 p. 147 - 153
SUAREZ VIVIANA BEATRIZ; CAPRA MARÍA LUJÁN; RIVERA MAURICIO; REINHEIMER JORGE ALBERTO
Inactivation of calcium-dependent lactic acid bacteria phages by phosphates.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Lugar: Iowa; Año: 2007 vol. 70 p. 1518 - 1522
CAPRA MARÍA LUJÁN; BINETTI ANA GRISELDA; QUIBERONI ANDREA; REINHEIMER JORGE ALBERTO
Diversidad de fagos de Lactobacillus paracasei aislados de una planta industrial.
Libro de Actas del XI Congreso CYTAL (Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos) - 2º Simposio Internacional de Nuevas tecnologías (ISBN 978-987-22165-2-8); Año: 2007 p. 193 - 201
BRIGGILER-MARCÓ MARIANGELES; CAPRA MARÍA LUJÁN; QUIBERONI ANDREA; VINDEROLA GABRIEL; REINHEIMER JORGE ALBERTO; HYNES ERICA
Nonstarter Lactobacillus Strains as Adjunct Cultures for Cheese Making: In Vitro Characterization and Performance in Two Model Cheeses
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE; Lugar: Savoy; Año: 2007 vol. 90 p. 4532 - 4542
MARÍA LUJÁN CAPRA; ANDREA DEL LUJÁN QUIBERONI; JORGE ALBERTO REINHEIMER
Phages of Lactobacillus casei/paracasei. Response to environmental factors and interaction with collection and commercial strains
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2006 vol. 100 p. 334 - 342
MARÍA LUJÁN CAPRA; ANDREA DEL LUJÁN QUIBERONI; HANS-W. ACKERMANN; SYLVAIN MOINEAU; JORGE ALBERTO REINHEIMER
Characterization of a New Virulent Phage (MLC-A) of Lactobacillus paracasei
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE; Lugar: Savoy; Año: 2006 vol. 89 p. 2414 - 2423
MARÍA LUJÁN CAPRA; ANDREA DEL LUJÁN QUIBERONI; JORGE ALBERTO REINHEIMER
Infecciones fágicas en bacterias probióticas (Lactobacillus casei / paracasei)
Libro de Actas del X Congreso CYTAL Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos - 1er Simposio Internacional de Nuevas Tecnologías (ISBN 987-22165-1-7); Lugar: Buenos Aires; Año: 2006 vol. 1 p. 1651 - 1659
MARÍA LUJÁN CAPRA; ANDREA QUIBERONI; JORGE ALBERTO REINHEIMER
Thermal and chemical resistance of Lactobacillus casei and Lactobacillus paracasei bacteriophages
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2004 vol. 38 p. 499 - 504
VIVIANA SUÁREZ; ANDREA QUIBERONI; ANA BINETTI; DANIELA GUGLIELMOTTI; MARÍA LUJÁN CAPRA; JORGE ALBERTO REINHEIMER
Tratamientos térmicos y químicos para prevenir infecciones por fagos de bacterias lácticas
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2004 p. 55 - 76