INVESTIGADORES
BINETTI Ana Griselda
artículos
ALE, E.; IRAZOQUI, JM; ALE, A.; PERALTA, G.; PUNTILLO, M.; BURNS, P.; CORREA OLILVAR, G.; CAZENAVE, J.; BERGAMINI, C.; AMADÍO, A.; BINETTI, A. G.
Protective role of Limosilactobacillus fermentum Lf2 and its exopolysaccharides (EPS) in a TNBS-induced chronic colitis mouse model
Fermentation; Lugar: Basel; Año: 2024
SENOVIESKI, MATÍAS L.; LOYEAU, PAULA A.; PUNTILLO, MELISA; BINETTI, ANA; VINDEROLA, GABRIEL
Cheese whey for production of breast milk‐derived bifidobacteria: Influence of fermentation conditions on the survival to spray drying and storage
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Año: 2024
CAPRA, MARÍA LUJÁN; GUGLIELMOTTI, DANIELA MARTA; BOCHATAY, TATIANA; BINETTI, ANA GRISELDA; BRAIDA, JÉSICA NATALÍ; PEVERENGO, MARÍA ROCÍO; PERALTA, GUILLERMO HUGO; BERGAMINI, CARINA VIVIANA; OSELLA, CARLOS ALBERTO; DE LA TORRE, MARÍA ADELA; QUIBERONI, ANDREA DEL LUJÁN
Study of dairy heterofermentative lactic acid bacilli for cereal-based matrices
Food Bioscience; Año: 2023 vol. 56
ALE, E.; IBÁÑEZ, R. A.; WILBANKS, D.; PERALTA, G.; CEYLAN, F. D.; BINETTI, A.; BOILLING, B.; LUCEY, J.
Technological role and metabolic profile of two probiotic EPS-producing strains with potential application in yogurt: impact on rheology and release of bioactive peptides.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2023
VALLES-COLOMER, M.; BLANCO-MÍGUEZ, A.; MANGHI, P.; ASNICAR, F.; DUBOIS, L.; GOLZATO, D.; ARMANINI, F.; CUMBO, F.; HUANG, K.; MANARA, S.; MASETTI, G.; PINTO, F.; PIPERNI, E.; PUNčOCHÁř, M.; RICCI, L.; ZOLFO,, M.; FARRANT, O.; GONCALVES, A.; SELMA-ROYO, M.; BINETTI, A.; BECERRA, J.; HAN, B.; LUSINGU, J.; AMUASI, J.; AMOROSO, L.; VISCONTI, A.; STEVES, C.; FALCHI, M.; FILOSI, M.; TETT, A.; LAST, A.; XU, K.; QIN, H.; MAY, J.; EIBACH, D.; CORRIAS, V.; PONZONI., M.; PASOLLI, E.; SPECTOR, T.; DOMENICI, E.; COLLADO, M. C.; SEGATA, N.
The person-to-person transmission landscape of the gut and oral microbiomes
NATURE; Lugar: Londres; Año: 2023
ODDI, S.; MATZIARI, N.; HUBER, P.; BINETTI, A.; SALMINEN, S.; COLLADO, M. C.; VINDEROLA, G.
Human milk microbiota profile affected by prematurity in Argentinian lactating women.
Microorganisms; Lugar: Basel; Año: 2023
ANG, L.; VINDEROLA, C. G.; ENDO, A.; KANTANEN, J. ; JINGFENG; BINETTI, A. G.; BURNS, P.; SUYING, D.; ZUJIANG, Y.; RÍOS-COVIÁN, D.; MANTZIARI, A.; BEASLEY, S.; GÓMEZ-GALLEGO, C.; GUEIMONDE, MIGUEL; SALMINEN, S.
Gut Microbiome Characteristics in feral and domesticated horses from different geographic locations. Artículo seleccionado para la portada del Journal (https://www.nature.com/commsbio/).
Communications Biology; Año: 2022
VÉNICA, C.; WOLF, V.; BERET, I.; BERGAMINI, C.; BURNS, P.; BINETTI, A. G.; PEROTTI, C.
Influence of commercial starter culture on fermentation and characteristics of yogurts made from different formulations
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Lugar: Londres; Año: 2022
PUNTILLO, M.; PERALTA, G.; BURGI, M; HUBER, P.; GAGGIOTTI, MÓNICA; BINETTI, A. G.; VINDEROLA, C. G.
Metaprofiling of the bacterial community in sorghum silages inoculated with lactic acid bacteria
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2022
VÁZQUEZ-FRIAS, R.; ABRAHAM, A.G.; ABREU, A.T.; BINETTI, A.G.; BOGGIO MARZET C.G.; CARRIÓ, C.; CASTRO RODRIGUEZ, M.L.; CRUCHET, S.; LADINO L.; TARANTO M.P.; VINDEROLA, C. G.
Acerca del uso del término “sinbióticos” en lengua española
REVISTA CHILENA DE NUTRICíON; Año: 2022
CAPRA, M. L.; FRISÓN, L.; CHIERICATTI, C.; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Alterantes microbianos atípicos en yogures argentinos: mohos gasógenos y bacterias del género Gluconobacter
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2021
SIVIERI, K.; SÁYAGO AYERDI, S.; BINETTI, A. G.
Editorial: Insights of Gut Microbiota: Probiotics and Bioactive Compounds.
Frontiers in Microbiology; Lugar: Luasanne; Año: 2021
ALE, E.; BINETTI, A. G.
Minireview. Role of probiotics, prebiotics and synbiotics in the elderly: Insights into their applications. Research Topic Insights of Gut Microbiota: Probiotics and Bioactive Compounds.DOI: 10.3389/fmicb.2021.631254
Frontiers in Microbiology; Lugar: Lausanne; Año: 2021
ALE, E.; ROJAS, M. F.; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.
REVIEW: Lactobacillus fermentum: Could the EPS production ability be responsible for the functional properties?
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2020
PUNTILLO, M.; GAGGIOTTI, MÓNICA; OTEIZA, J.; BINETTI, A. G.; MASSERA, A.; VINDEROLA, G.
Potential of lactic acid bacteria isolated from different forages as silage inoculants for improving fermentation quality and aerobic stability.
Frontiers in Microbiology; Lugar: Lausanne; Año: 2020
AHMED, H.; RANSOM-JONES, E.; SADIQ, S.; VITLIC, A.; MCLAY, N.; ALE, E.; ROJAS, M. F.; BINETTI, A. G.; COLLETT, A.; HUMPREYS, P.; LAWS, A.
Structural characterisation of two medium molecular mass exopolysaccharides produced by Lactobacillus fermentum Lf2.
CARBOHYDRATE RESEARCH; Lugar: Amsterdam; Año: 2020
PERALTA, G.; BERGAMINI, C.; COSTABEL, L.; AUDERO, G.; ALE, E.; WOLF, V.; PEROTTI, C.; CUATRÍN, A.; NIETO, I.; BINETTI, A. G.; HYNES, E.
Performance of Lactobacillus paracasei 90 as an adjunct culture in soft cheese under cold chain interruption.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2020
VÉNICA, C.; BERGAMINI, C.; CAPRA, M. L.; BINETTI, A. G.; PEROTTI, C.
Desarrollo de un yogur incrementado en proteínas, efecto de la composición de la matriz láctea en las propiedades fisicoquímicas, microbiológicas y perfiles de fermentación
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Año: 2020 vol. 109 p. 44 - 48
ODDI, S.; BINETTI, A. G.; BURNS, P.; CUATRÍN, A.; REINHEIMER, J. A.; SALMINEN, S.; VINDEROLA, G.
Occurrence of bacteria with technological and probiotic potential in Argentinian human breast-milk.
Beneficial Microbes; Lugar: Wawgeningen; Año: 2020 vol. 11 p. 685 - 702
DUNNAND, E.; BURNS, P.; BINETTI, A. G.; BERGAMINI, C.; PERALTA, G.; FORZANI, L.; REINHEIMER, J. A.; VINDEROLA, C. G.
Postbiotics produced at laboratory and industrial level as potential functional food ingredients with the capacity to protect mice against Salmonella infection
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2019 vol. 9 p. 219 - 229
ALE, E.; BATISTELA, V.; CORREA OLILVAR, G.; FERRADO, J.; SADIQ, S.; AHMED, H.; REINHEIMER, J. A.; VERA CANDIOTI, L.; LAWS, A.; BINETTI, A. G.
Statistical optimisation of the exopolysaccharide production by Lactobacillus fermentum Lf2 and analysis of its chemical composition.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2019
ALE, E.; BOURIN, M.; PERALTA, G.; BURNS, P.; ÁVILA, O.; CONTINI, L.; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.
Functional properties of EPS extract from L. fermentum Lf2 and their impact when combined with B. animalis INL1 in yogurt.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2019 p. 114 - 125
VITLIC., A; SADIQ, S.; AHMED, H.; ALE, E.; BINETTI, ANA G; COLLETT, A.; HUMPREYS, P.; LAWS, A.
Isolation and characterisation of a high molecular mass beta-glucan from Lactobacillus fermentum Lf2 and evaluation of its immunomodulatory activity.
CARBOHYDRATE RESEARCH; Lugar: Amsterdam; Año: 2019
BURNS, P.; BORGO, M. F.; BINETTI, A. G.; PUNTILLO, M.; BERGAMINI, C.; PÁEZ, R.; MAZZONI, R.; REINHEIMER, J. A.; VINDEROLA, C. G.
Isolation, characterisation and performance of autochthonous spray dried lactic acid bacteria in maize micro-silos.
Frontiers in Microbiology; Año: 2018
HARRIS, H.; ALE, E.; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.; O´TOOLE, P.
Draft genome sequence of Lactobacillus fermentum Lf2, an EPS-producing strain isolated from Argentine cheese.
Genome Annoucements; Año: 2018
ZACARÍAS, M. F.; BINETTI, A. G.; BOCKELMANN, W.; REINHEIMER, J. A.; HELLER, K.; VINDEROLA, C. G.
Safety, functional properties and technological performance in whey-based media of probiotic candidates from human breast milk.
INTERNATIONAL MICROBIOLOGY; Lugar: Barcelona; Año: 2018
ALE, E.; PEREZLINDO, M. J.; PAVÓN, Y.; COSTA, S.; SABBAG, N.; PERALTA, GUILLERMO; BERGAMINI, CARINA; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.
Technological, rheological and sensory characterizations of a yogurt containing an exopolysaccharide extract from Lactobacillus fermentum Lf2, a new food additive.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2016 vol. 90 p. 259 - 267
ALE, E.; PEREZLINDO, M. J.; BURNS, P.; TABACMAN, E.; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.
Exopolysaccharide from Lactobacillus fermentum Lf2. Application as food additive in yogurt: functional characterization.
Journal of Dairy Research; Lugar: Cambridge; Año: 2016 vol. 83 p. 487 - 492
BURNS, P.; BINETTI, A. G.; TORTI, P.; FORZANI, L.; RENZULLI, P.; VINDEROLA, C. G.; REINHEIMER, J. A.
Administration of caseinomacropeptide-enriched extract to mice enhances the calcium content of femur in a low-calcium diet.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 44 p. 15 - 20
PETEÁN, M.; BECCARÍA, A.; SIHUFE, G,; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.; VINDEROLA, G.
Influence of technological variables on the functionality of the cell-free supernantant of fermented buttermilk.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2014 vol. 67 p. 39 - 44
GREGORET, M. VERÓNICA; PEREZLINDO, M. J.; VINDEROLA, C. G.; REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.
A comprehensive approach to determine the probiotic potential of human-derived Lactobacillus for industrial use.
FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 34 p. 18 - 28
SÁNCHEZ, B.; BURNS, P.; RUIZ, L.; BINETTI, A. G.; VINDEROLA, C. G.; REINHEIMER, J. A.; MARGOLLES, A.; RÚAS-MADIEDO, P.; DE LOS REYES-GAVILÁN, C.
Co-culture affects protein profile and technological properties heat tolerance of Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Bifidobacterium longum.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 54 p. 1080 - 1083
BINETTI, A. G.; CARRASCO, M.; REINHEIMER, J. A.; SUÁREZ, V.
Yeasts from autochthonal cheese starters: technological and functional properties.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2013 vol. 115 p. 434 - 444
ARBOLEYA, S.; BINETTI, A. G.; SALAZAR, N.; SOLÍS, G.; HERNÁNDEZ, A.; MARGOLLES, A.; DE LOS REYES-GAVILÁN, C.
Establishment and development of intestinal microbiota in preterm neonates.
FEMS MICROBIOLOGY ECOLOGY; Lugar: NY; Año: 2012 vol. 79 p. 763 - 777
SOUZA, T.; ZACARÍAS, M. F.; SILVA, A.; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.; NICOLI, J.; VINDEROLA, G.
Cell viability and immunostimulating and protective capacities of B. longum 51A are differentially affected by technological variables in fermented milks.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2012 vol. 112 p. 1184 - 1192
SALAZAR, NURIA; BINETTI, ANA G; GUEIMONDE, MIGUEL; ALONSO, ANA; GARRIDO, PABLO; GONZÁLEZ DEL REY, CARMEN; GONZÁLEZ, CELESTINO; RÚAS-MADIEDO, PATRICIA; DE LOS REYES-GAVILÁN, C.
Safety and microbiota modulation of the exopolysaccharide-producing Bifidobacterium animalis IPLA R1 and Bifidobacterium longum IPLA E44 orally administered to Wistar rats.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2011 vol. 144 p. 342 - 351
ZACARÍAS, M. F.; BINETTI, A. G.; LACO, M.; REINHEIMER, J. A.; VINDEROLA, G.
Preliminary technological and probiotic characterization of bifidobacteria isolated from breast milk for use in dairy products.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2011 vol. 21 p. 548 - 555
VINDEROLA, C. G.; BINETTI, A. G.; BURNS, P.; REINHEIMER, J. A.
Cell viability and functionality of probiotic bacteria in dairy products. Review.
Frontiers in Microbiology; Lugar: Surich; Año: 2011 vol. 2 p. 1 - 7
BRUSCHI, J.; SANSINANEA, A.; CERONE, S.; BINETTI, A. G.; GARCÍA, M. C.; REINHEIMER, J. A.
Fermentos naturales de quesería de la zona de Tandil. Caracterización tecnológica y microbiológica.
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2010 vol. 26 p. 31 - 44
GUGLIELMOTTI, D.M.; DEVEAU, H; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.; MOINEAU, S.; QUIBERONI, A.
Genome analysis of two virulent Streptococcus thermophilus phages
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2009 vol. 136 p. 101 - 109
CAPRA, M. LUJÁN; BINETTI, ANA G.; MERCANTI, DIEGO; QUIBERONI, ANDREA; REINHEIMER, JORGE
Diversity among Lactobacillus paracasei phages isolated from a probiotic dairy product plant.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: England; Año: 2009 vol. 107 p. 1350 - 1357
GUGLIELMOTTI, DANIELA; BINETTI, ANA G; REINHEIMER, JORGE; QUIBERONI, ANDREA
Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Año: 2009 vol. 19 p. 476 - 480
BURNS, PATRICIA; VINDEROLA, GABRIEL; BINETTI, ANA G; QUIBERONI, ANDREA; DE LOS REYES-GAVILÁN, C.; REINHEIMER, JORGE
Bile-resistant derivatives obtained from non-intestinal lactobacilli for their use in dairy products.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: England; Año: 2008 vol. 18 p. 377 - 385
BINETTI, ANA G; CAPRA, M. LUJáN; ÁLVAREZ, MIGUEL A.; REINHEIMER, JORGE
PCR method for detection and identification of Lactobacillus casei / paracasei bacteriophages in industrial products.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Netherlands; Año: 2008 vol. 124 p. 147 - 153
DEL RÍO, BEATRIZ; BINETTI, A. G.; MARTÍN, M. CRUZ; FERNÁNDEZ, MARÍA; H. MAGADÁN, ALFONSO; ÁLVAREZ, MIGUEL A.
Multiplex PCR for the detection and identification of dairy bacteriophages in milk.
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2007 vol. 24 p. 75 - 81
BINETTI, A. G.; BAILO, N.; REINHEIMER, J. A.
Spontaneous phage-resistant mutants of Streptococcus thermophilus: isolation and technological characterization.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: England; Año: 2007 vol. 17 p. 343 - 349
BINETTI, ANA G; SUÁREZ, VIVIANA B.; TAILLIEZ, O.; REINHEIMER, JORGE
Characterization of spontaneous phage-resistant variants of Streptococcus thermophilus by RAPD analysis and identification of phage-resistance mechanisms.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: England; Año: 2007 vol. 17 p. 1117 - 1122
D. GUGLIELMOTTI; J. A. REINHEIMER; A. G. BINETTI; G. GIRAFFA; D. CARMINATI; A. QUIBERONI
Characterization of spontaneous phage-resistant derivatives of Lactobacillus delbrueckii commercial strains.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Netherlands; Año: 2006 vol. 111 p. 126 - 133
BINETTI, A. G.; DEL RÍO, BEATRIZ; MARTÍN, M. CRUZ; ÁLVAREZ, MIGUEL A.
Detection and characterization of Streptococcus thermophilus bacteriophages based on the antireceptor gene sequence.
APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY; Año: 2005 vol. 71 p. 6069 - 6103
QUIBERONI, A.; GUGLIELMOTTI D.M.; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Characterization of three Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus phages and the physicochemical analysis of phage adsorption.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2004 vol. 96 p. 340 - 351
QUIBERONI, A.; AUAD, L.; BINETTI, A. G.; SUÁREZ, V.; REINHEIMER, J. A.; RAYA, R.
Comparative analysis of Streptococcus thermophilus bacteriophages isolated from a yogurt industrial plant.
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2003 vol. 20 p. 461 - 469
SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; BINETTI, A. G.; GUGLIELMOTTI D.M.; CAPRA, M. L.; REINHEIMER, J. A.
Tratamientos térmicos y químicos para prevenir infecciones por fagos de bacterias lácticas.
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2003 vol. 22 p. 55 - 76
BINETTI, A. G.; SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; REINHEIMER, J. A.
Mutantes espontáneos de Streptococcus thermophilus resistentes a fagos autóctonos para procesos industriales.
Revista Argentina de Lactología; Año: 2003 vol. 22 p. 77 - 96
SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Thermophilic lactic acid bacteria phages isolated from Argentinian dairy industries.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2002 vol. 65 p. 1597 - 1604
BINETTI, A. G.; QUIBERONI, A.; REINHEIMER, J. A.
Phage adsorption to Streptococcus thermophilus. Influence of environmental factors and characterization of cell-receptors.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Año: 2002 vol. 35 p. 73 - 83
SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Infecciones fágicas en la industria láctea argentina. Incidencia e implicancias.
Revista Argentina de Lactología; Año: 2002 vol. 21 p. 10 - 15
BINETTI, A. G.; BAILO, N.; REINHEIMER, J. A.
Aplicaciones de la microfiltración en la industria láctea
Tecnología Láctea Latinoamericana; Año: 2001 vol. 24 p. 48 - 52
BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Thermal and chemical inactivation of indigenous Streptococcus thermophilus bacteriophages isolated from Argentinian dairy plants.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2000 vol. 63 p. 509 - 515
BINETTI, A. G.; REINHEIMER, J. A.
Thermal and chemical inactivation of indigenous Streptococcus thermophilus bacteriophages isolated from Argentinian dairy plants.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2000 vol. 63 p. 509 - 515
BINETTI, A. G.; BAILO, N.; ALESSO, R.; PERÍN, O.; VISENTÍN, D.; GIUMELLI, O.; RODRÍGUEZ, C.; REINHEIMER, J. A.
Conservabilidad de leche fluida microfiltrada.
Revista Argentina de Lactología; Año: 2000 vol. 19 p. 13 - 22
REINHEIMER, J. A.; BINETTI, A. G.; QUIBERONI, A.; BAILO, N.; RUBIOLO, A.; GIRAFFA, G.
Natural milk cultures for the production of Argentinian cheeses.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 1997 vol. 60 p. 59 - 63
REINHEIMER, J. A.; RENZULLI, P.; RUBIOLO, A.; BAILO, N.; BINETTI, A. G.
Effects of sodium chloride and potassium chloride on growth and acid production of thermophilic lactic acid bacteria.
Microbiologie Aliments Nutrition; Año: 1997 vol. 15 p. 7 - 15
REINHEIMER, J. A.; BAILO, N.; BINETTI, A. G.; QUIBERONI, A.; RENZULLI, P.
Fermentos naturales de leche empleados en quesería. Características tecnológicas y microbiológicas.
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 1996 vol. 12 p. 21 - 34
REINHEIMER, J. A.; QUIBERONI, A.; TAILLIEZ, P.; BINETTI, A. G.; SUÁREZ, V.
The lactic acid microflora of natural whey starters utilized in Argentina for hard-cheese production.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Año: 1996 vol. 6 p. 869 - 879
REINHEIMER, J. A.; SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; BINETTI, A. G.; MEINARDI, C.
Microflora láctica de fermentos naturales de suero.
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 1994 vol. 10 p. 11 - 23