INVESTIGADORES
GERBINO Oscar Esteban
congresos y reuniones científicas
CAMILE QUENTIER; E. GERBINO; CAROLINE PENICAUD
Environmental performance of new processes for the production of fructo-and galacto-oligosaccharides (FOS and GOS)
12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2020(LCA Food2020)
Lugar: Berlin; Año: 2020;
ESTEBAN GERBINO
Characterization of oligosaccharides during the production process (WP2)
Workshop - Process eco-design: application on lactic acid bacteria preservation
Año: 2019;
E. GERBINO
Probiotics, Galacto-oligosaccharides, and zinc antagonize biological effects of enterohaemorrhagic Escherichia coli on cultured cells
workshop internacional "Prebiotics: obtaining, characterization and properties of oligosaccharides"
Año: 2019;
LUCIA CASSANI; GABRIEL QUINTANA; ESTEBAN GERBINO; MAURICIO SANTOS; M. MOREIRA; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
DETERMINING THE QUALITY OF FIBER ENRICHED STRAWBERRY JUICES BY MEANS OF FTIR SPECTROSCOPY AND MULTIVARIATE ANALYSIS
European Conference on the Spectroscopy of Biological Molecules
Año: 2017;
M.G. SIMÕES; G. QUINTANA; A. HUGO; ALVES, P.; FERREIRA, P.; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; SIMÕES, P.N.
Encapsulation of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus with quitosan and a poly(acrylic acid)-pluronic-poly(acrylic acid) copolymer by the Layer-by-Layer technique for protection through gastrointestinal conditions
Lecture (2017) 10th World Congress of Chemical Engineering
Lugar: Barcelona; Año: 2017;
GHIBAUDO, FLORENCIA; E. GERBINO; CAMPO DALL ORTO, VIVIANA; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
Diseño de cápsulas de pectina y hierro como carrier de Lactobacillus plantarum CIDCA 83114
XVI Congreso CYTAL Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos.
Lugar: Mar del Plata; Año: 2017;
GABRIEL QUINTANA; SIMÕES, M.G.; AYELEN HUGO; ALVES, P.; FERREIRA, P.; E. GERBINO; SIMÕES, P.N.; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
ENCAPSULACION LAYER-by-LAYER DE Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus USANDO COPOLÍMEROS DE ACIDO POLIACRÍLICO Y PLURÓNICO COMO ESTRATEGIA ADECUADA PARA EL TRANSPORTE Y LIBERACION DE BACTERIAS EN CONDICIONES GASTRO-INTESTINALES
XVI Congreso CYTAL Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos.
Año: 2017;
CECILIA DINI; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; MARIA ALEJANDRA GARCIA; SONIA VIÑA
Extracción secuencial y caracterización de los polisacáridos de pared celular obtenidos de raíces de Pachyrhizus ahipa
Segundo Congreso Iberoamericano de Ingeniería de los Alimentos
Lugar: Punta del Este; Año: 2016;
GABRIEL QUINTANA; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
OKARA AS A CULTURE MEDIUM AND STABILIZING MATRIX FOR FREEZE-DRIED AND SPRAY-DRIED LACTOBACILLUS PLANTARUM
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL)
Lugar: TUCUMAN; Año: 2016;
MAURICIO SANTOS; ESTEBAN GERBINO; E. ELIZABETH TYMCZYSZYN; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
Prebiotics as protectants of lactic acid bacteria
CRYO 2015 - the 52nd Annual Meeting of the Society for Cryobiology
Año: 2015;
BÁRBARA MERCEDES BRAVO-FERRADA1; NATALIA BRIZUELA; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; LILIANA SEMORILE; E. ELIZABETH TYMCZYSZYN
Effect of sucrose, trehalose and glutamate on the resistance to ethanol of frozen and freeze-dried acclimated oenological Lactobacillus plantarum strains
CRYO 2015 - the 52nd Annual Meeting of the Society for Cryobiology
Lugar: Ostrava; Año: 2015;
ESTEBAN GERBINO; E. ELIZABETH TYMCZYSZYN; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; AYELEN HUGO
ESTUDIO DEL EFECTO PROTECTOR DE UN SIMBIOTICO (BACTERIAS LÁCTICAS, GALACTOLIGOSACARIDOS) Y ZINC SOBRE LA ACCION DE E.coli enterohemorrágica EN CELULAS EN CULTIVO
Congreso Argentino de Ciencia y Tecnologia de Alimentos
Año: 2015;
BÁRBARA MERCEDES BRAVO-FERRADA1; NATALIA BRIZUELA; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; LILIANA SEMORILE; E. ELIZABETH TYMCZYSZYN
EVALUACIÓN DE LA RESISTENCIA A ETANOL DE L. PLANTARUM DE ORIGEN ENOLÓGICO PREVIAMENTE CONGELADOS Y LIOFILIZADOS CON DIFERENTES CRIO-PRESERVANTES
Congreso Argentino de Ciencia y Tecnologia de Alimentos XV CYTAL
Año: 2015;
MAURICIO SANTOS; E. ELIZABETH TYMCZYSZYN; ESTEBAN GERBINO; NATALIA SOSA; CUAUHTÉMOC ARAUJO-ANDRADE; CAROLINA SCHEBOR; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
Galacto-oligosaccharides as protective agents in the preservation of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Workshop on molecular aspects of desiccation tolerance
Lugar: Pornichet; Año: 2014;
N. ROMANO, L. PEDRONI, E. GERBINO, P. MOBILI, A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Effect of ethanol pretreatment and fructo-oligosaccharides on the growth of bacterial strains isolated from agave must in a synthetic mezcal medium
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL) Alimentos, Salud y Aplicaciones
Lugar: San Miguel de Tucumán - Tucumán ; Año: 2013;
GERBINO, PAULA CARASI, E. ELIZABETH TYMCZYSZYN,A ANDREA GÓMEZ-ZAVAGLIA
Tolerance of Lactobacillus kefir to lead, cadmium, nickel and zinc ions
IX Congreso de la Sociedad Argentina de Microbiología General (SAMIGE
Lugar: Rosario; Año: 2013;
E. GERBINO; P. MOBILI; E.E. TYMCZYSZYN; C. ARAUJO-ANDRADE; C. FRAUSTO REYES; R. FAUSTO; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Biosorption of Metal ions to Lactobacillus kefir and Lactobacillus kefir S layers. A Vibrational Spectroscopy study
VIII Congreso Argentino de Microbiología General
Lugar: Mar del Plata; Año: 2012;
E. GERBINO, P. MOBILI, E. TYMCZYSZYN, C. ARAUJO-ANDRADE, R. FAUSTO, AND A. GOMEZ-ZAVAGLIA
Lead, Nickel and Cadmium sequestrant capacity of lactic acid bacteria. A vibrational spectroscopy study
7º Conferencia Internacional (SPEC 2012)
Lugar: Chiang Mai; Año: 2012;
E. GERBINO; P. MOBILI; E. TYMCZYSZYN; C. ARAUJO-ANDRADE; C. FRAUSTO-REYES; R. FAUSTO; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Role of surface biomolecules in the heavy metals sequestrant capacity of lactic acid bacteria. A Vibrational Spectroscopy study
International Simposium on Metal Complexes
Lugar: Lisboa; Año: 2012;
E. GERBINO; P. MOBILI; E.E. TYMCZYSZYN; R. FAUSTO; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
FTIR spectroscopy structural analysis of the interaction between Lactobacillus kefir S-layers and Metal ions
XIVth European Conference on the Spectroscopy of Biological Molecules. Coimbra, Portugal. 29/8-3/9/2011.
Lugar: Coimbra; Año: 2011;
C. ARAUJO-ANDRADE; P. MOBILI; E. GERBINO; C. FRAUSTO-REYES; G. L. DE ANTONI; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Detection of S-Layer Proteins in Lactobacilli Isolated From Kefir, using Raman Spectroscopy
XIVth European Conference on the Spectroscopy of Biological Molecules
Lugar: Coimbra; Año: 2011;
E.E. TYMCZYSZYN; E. GERBINO; A. ILLANES; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Galacto-oligosaccharides as protective molecules in the preservation of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics - IPC2011. Kosice, Eslovaquia. 14-16/6/2011.
Lugar: Kosice; Año: 2011;
E.E. TYMCZYSZYN; N. SOSA; E. GERBINO; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA; C. SCHEBOR
Propiedades Termofísicas y Capacidad Protectora de los Galacto-oligosacáridos sobre Lactobacillus bulgaricus
XIII Congreso CYTAL - AATA. Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos. 4º Simposio Internacional de Nuevas Tecnologías. II Simposio Latinoamericano sobre Higiene y Calidad de Alimentos.
Lugar: Buenos Aires; Año: 2011;
P. MOBILI; C. ARAUJO-ANDRADE; E. GERBINO; C. FRAUSTO-REYES; G. DE ANTONI; R. IVANOV-TZONCHEV; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
STRUCTURAL CHARACTERIZATION OF S-LAYER PROTEINS EXTRACTED FROM KEFIR LACTOBACILLI BY MEANS OF RAMAN SPECTROSCOPY
6th International SPEC
Lugar: Manchester; Año: 2010;
E. GERBINO; P. MOBILI; E.E. TYMCZYSZYN; R. FAUSTO; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
STRUCTURAL ANALYSIS OF THE INTERACTION S-LAYER-METALS BY MEANS OF FTIR SPECTROSCOPY
6th International SPEC
Lugar: Manchester; Año: 2010;
ESTEBAN GERBINO; PAULA CARASI; PABLO MOBILI; MARIA DE LOS ANGELES SERRADELL; PATRICIO DE URRAZA; VERONIQUE ARLUISON; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
SUPERFICIAL STRUCTURES INVOLVED IN THE INTERACTION LACTOBACILLUS KEFIR - ESCHERICHIA COLI
3 Latin American Protein Society Meeting
Lugar: Salta, Argentina; Año: 2010;
E. GERBINO; P. MOBILI; E.E. TYMCZYSZYN; R. FAUSTO; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Análisis de la interacción de capa S de Lactobacillus kefir con iones metálicos mediante FTIR
Tercera Reunión de Coordinación de la Red Temática CYTED (108RT0362). Título: "Red Iberoamericana para Evaluar la Factibilidad del Desarrollo de Nuevos Productos en la Alimentación Animal. Aprovechamiento de Efluentes de Quesería para la Producción de Pro
Lugar: La Plata; Año: 2010;
E. ELIZABETH TYMCZYSZYN; E. GERBINO; N. SOSA; C. SCHEBOR; A. ILLANES; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
Efecto Protector de los Galacto-Oligosacaridos en la Preservación de Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
XII Congreso Argentino de Microbiología
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2010;
E. GERBINO; P. MOBILI; E.E. TYMCZYSZYN; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
TOLERANCE OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM KEFIR TO HEAVY METALS
VI Congreso Argentino de Microbiologia General (SAMIGE)
Lugar: Villa Carlos Paz, Córdoba, Argentina; Año: 2009;
E. GERBINO; E.E. TYMCZYSZYN; P. MOBILI; A. GÓMEZ-ZAVAGLIA
LEAD BIOSORPTION BY LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM KEFIR
VI Congreso Argentino de Microbiologia General (SAMIGE)
Lugar: Villa Carlos Paz, Córdoba, Argentina; Año: 2009;
ESTEBAN GERBINO; FERNANDA MOZZI; GRACIELA FONT DE VALDEZ; MARIA INES TORINO
BIOPOLÍMEROS DE BACTERIAS LACTICAS: EVALUACIÓN DE SU FUNCIONALIDAD EN UN SISTEMA GÁSTRICO IN VITRO
II Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Lugar: Tucuman, Argentina; Año: 2006;