INVESTIGADORES
OLIVERA Daniela Flavia
artículos
AVILES, MARÍA VICTORIA; NAEF, ELISA FERNANDA; ABALOS, ROSA ANA; LOUND, LILIANA H.; GÓMEZ, MARÍA BEATRIZ; OLIVERA, DANIELA F.
Use of a rice industry by-product as a meat replacer in a hybrid chicken patty: Technological and sensory impact
International Journal of Gastronomy and Food Science; Año: 2023 vol. 31
GOÑI, SANDRO M.; DAMORE, MATTEO; DELLA VALLE, MARTA; OLIVERA, DANIELA F.; SALVADORI, VIVIANA O.; MARRA, FRANCESCO
Effect of Load Spatial Configuration on the Heating of Chicken Meat Assisted by Radio Frequency at 40.68 MHz
Foods; Lugar: Basilea; Año: 2022 vol. 11
AVILES, M. VICTORIA; NAEF, ELISA FERNANDA; ABALOS, ROSA ANA; PIAGGIO, MERCEDES C.; LOUND, LILIANA H.; OLIVERA, DANIELA F.
Thermal resistance for Salmonella enterica strains in Sous-vide chicken-and-vegetable patties
International Journal of Gastronomy and Food Science; Lugar: Renteria; Año: 2022 vol. 28
NAEF, ELISA FERNANDA; AVILES MARIA VICTORIA; OLIVERA, DANIELA F.; ABALOS, ROSA ANA; GOMEZ MARIA BEATRIZ; LOUND, L
Caracterización microbiológica y fisicoquímica de carne de boga (Leporinus obtusidens) impregnada con jugo de limón
Acta Agronomica; Año: 2021 vol. 70 p. 57 - 65
AVILES, M. VICTORIA; NAEF, ELISA FERNANDA; ABALOS, ROSA ANA; LOUND, LILIANA H.; OLIVERA, DANIELA F.; GARCÍA-SEGOVIA, PURIFICACIÓN
Effect of familiarity of ready-to-eat animal-based meals on consumers' perception and consumption motivation
International Journal of Gastronomy and Food Science; Año: 2020 vol. 21
AVILES, M V; NAEF, E F; LOUND, L; OLIVERA, D
Impact of sous vide cooking on nutritional quality of meat
Nutrition & Food Science International Journal; Lugar: California; Año: 2020
FERNANDEZ BLANCO, MARIANA; COLL CÁRDENAS, FERNANDA; OLIVERA, DANIELA
EFECTO DE LA APLICACIÓN CONJUNTA DE RADIACIONES Y ACEITES ESENCIALES SOBRE LA SUPERFICIE DE CARNES BOVINAS REFRIGERADAS
Revista Investigación Joven; Lugar: La Plata; Año: 2020 vol. 7
M. MICAELA URETA; DANIELA OLIVERA; SEGURA, LUIS IGNACIO; V. SALVADORI; SANDRO GOÑI
KINETIC MODELING OF MEAT COLOR EVOLUTION DURING HEATING
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH; Lugar: Bahía Blanca; Año: 2019 vol. 49 p. 131 - 136
FERNANDEZ BLANCO, MARIANA; COLL CÁRDENAS, FERNANDA; OLIVERA, DANIELA
Comparación de la estabilidad del color de dos músculos cárnicos de origen bovino aplicando métodos físicos y aditivos de origen natural
Investigación Joven; Lugar: La Plata; Año: 2019 vol. 6 p. 139 - 140
A. J. AMASINO; M. FERNANDEZ BLANCO; R. MIRANDA; D. OLIVERA; COLL CARDENAS, F.
Aplicación de luz UVC para esterilizar soluciones parenterales
Revista de Ciencias Veterinarias; Año: 2018 vol. 20
MARIA MICAELA URETA; SANDRO GOÑI ; VIVIANA SALVADORI; DANIELA OLIVERA
Energy requirements during sponge cake baking: experimental and simulated approach
APPLIED THERMAL ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2017 vol. 115 p. 637 - 643
M. MICAELA URETA; DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Influence of baking conditions on quality attributes of sponge cake
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Lugar: London; Año: 2017 vol. 23 p. 156 - 165
MARIA MICAELA URETA; VIVIANA SALVADORI; DANIELA OLIVERA
APLICACIÓN DE ULTRASONIDO EN CARNES: EFECTO SOBRE LA CALIDAD TECNOLÓGICA
La Industria Cárnica Latinoamericana; Año: 2017 vol. 202 p. 28 - 31
DANIELA OLIVERA; FERNANDA COLL CÁRDENAS
EFECTO DE LA APLICACIÓN CONJUNTA DE LUZ UVC, ACEITE ESENCIAL DE OREGANO (ORIGANUM VULGARIS) Y ÁCIDO LÁCTICO SOBRE LA SUPERFICIE DE CARNES BOVINAS
La Industria Cárnica Latinoamercana; Año: 2016 vol. 195 p. 52 - 55
ÁLVAREZ, MARÍA C.; PENA, IRENE; VILLAT, MARÍA C; DE LA SOTA, PABLO; LAPORTE, GLADYS; OLIVERA, DANIELA; NOIA, MIGUEL; COLL CÁRDENAS, FERNANDA
Joint application of antimicrobial agents on microbial flora chilled meat cattle. Use of mathematical models.
Procedia Food Science; Lugar: Reino Unido; Año: 2016 vol. 7 p. 63 - 66
MARIA MICAELA URETA; DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Baking of Sponge Cake: Experimental Characterization and Mathematical Modelling
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2016 vol. 9 p. 664 - 674
M. MICAELA URETA; DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Quality Attributes of Muffins: Effect of Baking Operative Conditions
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2014 vol. 7 p. 463 - 470
URETA, MARÍA MICAELA; OLIVERA, DANIELA; SALVADORI, VIVIANA
Baking of muffins: Kinetics of crust color development and optimal baking time
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2014 vol. 7 p. 3208 - 3216
DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI; FRANCESCO MARRA
Ohmic treatment of fresh foods: Effect on textural properties
International Food Research Journal; Año: 2013 vol. 20 p. 1617 - 1621
LOVERA, NANCY; URETA, MARÍA MICAELA; OLIVERA, DANIELA
Determinación de indicadores de calidad físicos y sensoriales de mamón en almíbar
La Alimentación Latinoamericana; Año: 2013 p. 44 - 48
DANIELA OLIVERA; RUTH BAMBICHA; GLADYS LAPORTE ; FERNANDA COLL CÁRDENAS; NORA MESTORINO
Kinetics of colour and texture changes of beef during storage
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE; Año: 2013 vol. 50 p. 821 - 825
DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Kinetic modeling of quality changes of chilled ready to serve lasagna
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2012 vol. 110 p. 487 - 492
DANIELA OLIVERA; ALICIA MUGRIDGE; ALICIA CHAVES; RODOLFO MASCHERONI; SONIA VIÑA
Quality attributes of okra (Abelmoschus esculentus L. Moench) pods as affected by cultivar and fruit size
Journal of Food Research; Lugar: Toronto; Año: 2012 vol. 1 p. 224 - 235
MICAELA URETA; DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Commercial characterization of madalenas: Relationship between physical and sensory parameters
Procedia Food Science; Año: 2011 vol. 1 p. 994 - 1000
DANIELA OLIVERA; SONIA VIÑA ; RICARDO FERREYRA; ALICIA MUGRIDGE; RODOLFO MASCHERONI; ALICIA CHAVES
Integration of an Objective Approach Focused on the Consumer to Evaluate the Quality of Processed Brussels Sprouts
Food and Nutrition Sciences; Lugar: Irvine, California; Año: 2011 vol. 2 p. 1011 - 1017
DANIELA OLIVERA; VIVIANA SALVADORI
Instrumental and sensory evaluation of cooked pasta during frozen storage
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2011 vol. 46 p. 1445 - 1454
DANIELA OLIVERA, VIVIANA SALVADORI
Effect of freezing rate in textural and rheological characteristics of frozen cooked organic pasta
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2009 vol. 90 p. 271 - 276
NOIA M. ; OLIVERA D. ; COLL CARDENAS, F.
EVALUACIÓN DE LOS PRINCIPALES PARÁMETROS DE CALIDAD EN CARNE EQUINA
Ciencia Veterinaria; Lugar: General Acha; Año: 2009 vol. 11 p. 7 - 11
DANIELA OLIVERA, VIVIANA SALVADORI
Finite element modelling of cooking
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH; Lugar: Bahía Blanca; Año: 2008 vol. 38 p. 1 - 7
NOIA M.; COLL CARDENAS, F.; OLIVERA D.; DE LA SOTA P. ; MARENGO L.; CURA S. ; ANCONETANI N; GONZALEZ G.
DETERMINACIÓN DE CONSTANTES FISICOQUÍMICAS DE HUMOR VÍTREO DE EQUINOS
Ciencia Veterinaria; Lugar: General Acha; Año: 2008 vol. 10 p. 24 - 31
DANIELA OLIVERA, SONIA VIÑA, CLAUDIO MARANI, RICARDO FERREYRA, ALICIA MUGRIDGE, ALICIA CHAVES, RODOLFO MASCHERONI.
Effect of blanching on the quality of Brussels sprouts (Brassica oleracea L. gemmifera DC) after frozen storage.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2008 vol. 84 p. 148 - 155
S. Z. VIÑA, D. F. OLIVERA, C. M. MARANI, R. M. FERREYRA, A. MUGRIDGE, A. R. CHAVES, R. H. MASCHERONI
Quality of Brussels sprouts (Brassica oleracea L. gemmifera DC) as affected by blanching method
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Sonia Z. Vin˜a a, Daniela F. Olivera a, Claudio M. Marani a, Ricardo M. Ferreyra a,; Año: 2007 vol. 80 p. 218 - 225
OLIVERA, D. F., SALVADORI, V. O.
Textural characterization of lasagna made from organic whole-wheat.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2006 vol. 41 p. 63 - 69