CIDCA   05380
CENTRO DE INVESTIGACION Y DESARROLLO EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS
Unidad Ejecutora - UE
capítulos de libros
ESTEBAN GERBINO ; ANDREA GOMEZ ZAVAGLIA; LUCIA CASSANI
Technological aspects of probiotics' production and biotherapeutics
Probiotics for Human Nutrition in Health and Disease
Año: 2021; p. 1 - 37
FERRERO, CRISTINA; QUINTERO RUIZ, NATALIA ANDREA; SCIAMMARO, LEONARDO; PUPPO, MARIA CECILIA
Chemical and nutritional composition of Prosopis spp. seeds and pods
Prosopis as a Heat Tolerant Nitrogen Fixing Desert Food Legume. Prospects for Economic Development in Arid Lands
Lugar: London; Año: 2021; p. 297 - 304
GABRIEL QUINTANA; ESTEBAN GERBINO; ANDREA GÓMEZ ZAVALGIA
Microfluidic Glass Capillary Devices: An Innovative Tool to Encapsulate Lactiplantibacillus plantarum
Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
Año: 2021; p. 69 - 77
ENRIQUE N; MOBILI P
Capítulo 2 - Transporte
Fisiología celular: señales y respuestas
Año: 2020; p. 18 - 48
TOLOSA MJ; MOBILI P; LEON IE
Capítulo 5 - Comunicación entre células
Fisiología celular: señales y respuestas
Lugar: La Plata; Año: 2020; p. 94 - 124
DARIO DIAZ; OSWALDO OCHOA-YEPES; LAURA RIBBA; SILVIA GOYANES
Alternativas a los Plásticos Convencionales, las dos caras de los plásticos verdes
RESIDUOS PLASTICOS EN ARGENTINA. SU IMPACTO AMBIENTAL Y EN EL DESAFIO DE LA ECONOMIA CIRCULAR
Año: 2020; p. 42 - 57
ANDRES S C
Salchichas cocidas
Catálogo de Productos Cárnicos Iberoamericanos
Lugar: Ourense; Año: 2020; p. 9 - 13
GIANNUZZI L.; SAMBETH J. ; FALLICO MAXIMILIANO
Remoción biológica de Microcystis aeruginosa a partir de Achromobacter xylosoxidans, microorganismo aislado del Río de la Plata
Transformar diálogos de saberes en diálogos de haceres Ciencia, comunidad y políticas públicas
Lugar: La Plata; Año: 2020; p. 320 - 342
BENGOA, ANA AGUSTINA; ABRAHAM ANALIA G; GARROTE GRACIELA L
El kefir y los alimentos fermentados artesanales (capitulo 6)
Alimentos fermentados: microbiología , nutrición, salud y cultura
Año: 2020; p. 135 - 164
GUIOTTO. ESTEFANIA N.; TOMÁS, MABEL C.
Sunflower Lecithin Emulsion Applications
Fascination of Lecithin, Science, Technology and Application
Año: 2020; p. 354 - 370
IXTAINA VANESA; JULIO LUCIANA; TOMÁS MABEL
Chapter 7. Application of Layer-By-Layer Technique on Emulsions as Delivery Systems of Omega-3 Fatty Acids from Vegetable Oils
Layer-By-Layer Deposition: Development and Applications
Año: 2020; p. 249 - 282
M. V. SANTOS; PÉREZ-CALDERÓN, JOHN; N. ZARITZKY
Aplicación del biopolímero quitosano para la coagulación/floculación de efluentes emulsionados de petróleo
Transformar diálogos de saberes en diálogos de haceres Ciencia, comunidad y políticas públicas
Lugar: La Plata; Año: 2020; p. 256 - 281
SILVINA CECILIA ANDRÉS; NATALIA RANALLI; ALICIA NOEMÍ CALIFANO; GABRIEL LORENZO; NOEMÍ ZARITZKY
Textural characteristics and viscoelastic behavior of traditional Argentinian foods
Textural Characteristics of World Foods
Lugar: Chichester, West Sussex, PO19 8SQ, UK; Año: 2020; p. 89 - 106
VASCO, MARÍA FLORENCIA; FERRAND, LUCIANA; GAMBOA, JULIANA
Bulk and specialty chemicals from plan cell wall chemistry
Lignocellulosic Biorefining Technologies
Año: 2020; p. 7 - 28
PATRICIA BOLLA; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA; PAULA CARASI; PABLO MOBILI; MARIANO MALAMUD; ESTEBAN GERBINO; MARIA DE LOS ANGELES SERRADELL
S-Layer Proteins from Lactobacilli: Biogenesis, Structure, Functionality and Biotechnological Applications
Lactobacillus Genomics and Metabolic Engineering | Book
Año: 2019; p. 105 - 130
PETRUCCELLI, SILVANA*
Deposition of foreign proteins in plant vacuoles: a unique characteristic of Plant Based Platforms
Advances in Medicine and Biology
Año: 2019; p. 215 - 262
V. O. SALVADORI; P. RIBOTTA
Cap. 12 - Cocción de productos de panificación
Trigo: un cereal único
Lugar: Villa María, Córdoba; Año: 2019; p. 225 - 253
GIANNUZZI L.
Cyanobacteria Growth Kinetics
Algae
Año: 2019; p. 1 - 17
AÑON, MARÍA CRISTINA
Proteínas de trigo
Trigo. Un cereal único
Año: 2019; p. 123 - 140
SPERONI, FRANCISCO
Cap 1 Organización del cuerpo animal
Fisiología Celular: señales y respuestas
Año: 2019; p. 6 - 17
LIC. JOAQUÍN HASPERUÉ; LIC. JUAN FACUNDO MASSOLO; MARTÍNEZ G.A.
Brassicas
Postharvest Physiological Disorders of Fruits and Vegetables
Lugar: Londres; Año: 2019; p. 631 - 660
ALZATE MARIN JC; CARAVELLI A.H.; ZARITZKY NOEMI.
Performance of anoxic -oxic sequencing batch reactor for nitrification and aerobic denitrification
Bioengineering
Lugar: Londres; Año: 2019; p. 242 - 264
CALIFANO, ALICIA N.; LORENZO, GABRIEL; BALQUINTA, MARÍA LAURA; CERRUTTI, PATRICIA
Characteristics and Applications of Bacterial Nanocellulose
Nanocellulose: Synthesis, properties and applications
Año: 2019; p. 53 - 76
GIACOMINO, M.S.; SCIAMMARO, L.; PUPPO MC; BIGNE F; FERRERO, C.
Mesquite (Prosopis alba) Flour: Composition and Use in Breadmaking
Flour: Production, Varieties and Nutrition
Lugar: New York; Año: 2019; p. 259 - 272
DIMA JIMENA; ZARITZKY, NOEMI
Quitosano obtenido de desechos de la industria pesquera y su aplicación como adsorbente de metales pesados
Los residuos que generamos. Su manejo sustentable, un gran desafío
Lugar: CABA; Año: 2019; p. 61 - 83
M. SOSA; A. CALIFANO; G. LORENZO
Alternative Proteins and Pseudocereals in the Development of Gluten-Free Pasta
Alternative and Replacement Foods- A volume in Handbook of Food Bioengineering
Año: 2018; p. 433 - 458
PETRUCCELLI, SILVANA; OCAMPO, CAROLINA GABRIELA
Vacuolar Targeting and Characterization of Recombinant Antibodies
Methods Molecular Biology
Año: 2018; p. 65 - 80
CAMPAÑONE, LAURA ANALÍA; ARBALLO, JAVIER RAMIRO; ARBALLO, JAVIER RAMIRO; MASCHERONI, RODOLFO HORACIO; MASCHERONI, RODOLFO HORACIO; CAMPAÑONE, LAURA ANALÍA
Mathematical Modeling of the Heating of Liquids in Stirred Tanks Assisted by Microwaves
Computational Mechanics (CM): Applications and Developments
Año: 2018; p. 143 - 161
ZARO M.J.; CONCELLÓN A.; VICENTE A.R.; ORTIZ C.M.
Solanaceous fruits
Postharvest physiological disorders in fruits and vegetables
Lugar: Boca Raton Florida; Año: 2018; p. 1 - 28
CALIFANO A.; ZARITZKY NOEMI.; GABRIEL LORENZO,
Food Gel Emulsions: Structural.Characteristics and Viscoelastic Behavior. Chapter 18.
Polymers for Food Applications
Año: 2018; p. 481 - 507
ZARITZKY NOEMI.; CHAVES ALICIA
Cooling and Freezing of Fruits and fruit products
Fruit Preservation: Novel and Conventional Technologies
Lugar: New York; Año: 2018; p. 127 - 180
P. CERRUTI; B. MUZZIO; A. CALIFANO; L. MARCHETTI; S. C. ANDRÉS
Impact of bacterial nanocellulose on the rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions
Handbook of Food Bioengineering
Año: 2017; p. 345 - 362
ZARITZKY, N. E.; GARCIA, M. A.
Transport phenomena in films and coatings including their mathematical modeling.
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2017; p. 25 - 52
CORREA MARÍA JIMENA
Application of SEM and CLSM to the study of dough matrix microstructure
Microscopy and imaging science: practical approaches to applied research and education
Año: 2017; p. 401 - 409
DIMA JIMENA AND ZARITZKY NOEMI
Performance of Chitosan Micro/Nanoparticles to Remove Hexavalent Chromium from Residual Water.Chapter 10
Advanced Nanomaterials for Water Engineering, Treatment, and Hydraulics
Año: 2017; p. 262 - 288
MINNAARD, JESSICA; PEREZ, PABLO FERNANDO; ROLNY, IVANNA S
Bacillus
Laboratory Models for Foodborne Infections
Año: 2017; p. 131 - 154
L. DELADINO; ALBA NAVARRO; ANTONIO MOLINA-GARCÍA; ALINE TEIXEIRA
High pressure treated corn starch as an alternative carrier of molecules of nutritional interest for food systems
Applications of Novel Polymers for Encapsulation of Nutraceutical Compounds
Año: 2017; p. 35 - 53
GARCIA, M. A.; CASTILLO, L.; VILLAR, M.; LÓPEZ, O.; BARBOSA, S.
Biodegradable Composites Based on Thermoplastic Starch and Talc Nanoparticles
Handbook of Composites from Renewable Materials
Año: 2017; p. 23 - 60
ANDRÉS S C; MARCHETTI LUCAS; CALIFANO A N
Strategies for fat reduction and improvement of emulsified meat products
Strategies for the obtaining of healthier foods
Año: 2017; p. 1 - 15
PETRUCCELLI, SILVANA
Las plataformas basadas en plantas para la producción de proteínas heterólogas
Las plataformas de producción de proteínas basadas en plantas
Año: 2017; p. 1 - 47
PETRUCCELLI, SILVANA; MAZZINI, FLAVIA
Diseño de estrategias para producir proteínas foráneas utilizando las distintas plataformas basadas en plantas
Las plataformas de producción de proteínas basadas en plantas
Año: 2017; p. 49 - 95
SILVANA PETRUCCELLI; MARIN VIEGAS, VANESA SOLEDAD
Extracción y purificación de proteínas recombinantes producidas en plantas
Las plataformas de producción de proteínas basadas en plantas
Año: 2017; p. 153 - 197
PUPPO, M.C.; FERRERO, C.; ROCHA PARRA, A.F.; SALINAS, M.V.
Fiber Enriched Breads: Technological Quality and Health Benefits
Bread: Consumption, Cultural Significance and Health Effects
Año: 2017; p. 187 - 218
ADRIANA N MAURI; GABRIELA DENAVI; M.CRISTINA AÑÓN; SARA MOLINA ORTIZ; MARIA A. BOSCH; PABLO SALGADO
Influence of protein conformation on the properties of soybean protein edible films
Soy-Based Bioplastics
Año: 2017; p. 75 - 98
PABLO SALGADO; ADRIANA N MAURI; M.CRISTINA AÑÓN; M. CECILIA CONDES
Films and coating from vegetable proteins
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 67 - 87
M.CRISTINA AÑÓN; IGNACIO ECHEVERRIA; M. CECILIA CONDES; ADRIANA N MAURI
Nanocompounds as formulating aids.
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 241 - 261
R. FAUSTO, A. BORBA, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (update)
Photochemistry
Año: 2016; p. 20 - 80
PUPPO, M. C.; RIBOTTA, P. D.
Functional Aspects of Carob Flour
Functional Properties of Traditional Foods. ISEKI Food Series
Año: 2016; p. 107 - 114
PUPPO, M. C.; RIBOTTA, P. D.; SCIAMMARO, P.
Traditional Food Products from Prosopis sp. Flour
Traditional Foods. General and Consumer Aspects. ISEKI Food Series
Año: 2016; p. 209 - 216
ORJUELA PALACIO, JULIANA MARCELA; LANARI, M.C; MARINO, D.; ZAMORA M.C
Análisis sensorial y fisicoquímico de bebidas en polvo a base de yerba mate (Ilex paraguariensis) y cassis (Ribes nigrum)
International Conference on Food Innovation, FoodInnova 2014 Trabajos Completos
Lugar: Entre Rios; Año: 2016; p. 33 - 42
LANARI, M.C; ORJUELA PALACIO, JULIANA MARCELA; ZAMORA M.C
PROPIEDADES DE ADSORCIÓN DE AGUA DE BEBIDAS EN POLVO A BASE DE YERBA MATE (Ilex Paraguariensis) Y CASSIS (Ribes Nigrum)
International Conference on Food Innovation, FoodInnova 2014 Trabajos Completos
Lugar: Entre Rios; Año: 2016; p. 172 - 180
IBAÑEZ SHIMABUKURO, MARINA; CHUGURANSKY, SARA; FELICE, JUAN IGNACIO; GANGOITI, MARIA VIRGINIA; SBARAGLINI, MARÍA LAURA; SPERONI, FRANCISCO
Estrategias para el aprendizaje de la asignatura Anatomía e Histología en la FCE de la UNLP
Enseñar en las universidades y en los institutos de formación docente
Año: 2016; p. 20 - 29
DOCENA, GUILLERMO HORACIO; CANDREVA ANGELA; PETRUCCELLI, SILVANA*
Molecular Properties of Caseins and Allergenicity
Caseins: Properties, Functions and Health Implications
Lugar: New York; Año: 2016; p. 77 - 102
GABRIEL LORENZO, NOELIA MORI CORTÉS,NOEMÍ ZARITZKY AND ALICIA CALIFANO
Studying the Role of Xanthan Gum upon the Rheology and Stability of Oil/Water Emulsions
XANTHAN GUM APPLICATIONS AND RESEARCH STUDIES.
Lugar: New York, USA; Año: 2016; p. 97 - 130
JIMENA BERNADETTE DIMA, SEQUEIROS CYNTHIA AND NOEMÍ ELISABET ZARITZKY.
Chitosan from Marine Crustaceans: Production, Characterization and Applications Chapter 3
Marine Polysaccharides
Año: 2016; p. 39 - 56
JULIO LUCIANA; CAPITANI MARIANELA; GUIOTTO, ESTEFANIA; IXTAINA VANESA; TOMÁS MABEL; NOLASCO SUSANA M
CHARACTERIZATION OF CHIA (Salvia hispanica L.) SEED AND BY-PRODUCTS FROM ARGENTINA
Salvia hispanica L. Properties, applications and health
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2016; p. 87 - 106
DELADINO LORENA; SCHNEIDER-TEIXEIRA ALINE
Encapsulation as a Carrier System to Enrich Foods with Antioxidants
Innovative Processing Technologies for Foods with Bioactive Compounds
Año: 2016; p. 61 - 78
ZARITZKY N. E.; MARIA ALEJANDRA GARCIA
Transport phenomena in films and coatings including their mathematical modeling . Chapter 2
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 25 - 52
IXTAINA VY
La Universidad frente a los desafíos del siglo XXI. Consideraciones desde la agenda política
Políticas de Educación Superior por Universitarios
Lugar: La Plata; Año: 2015; p. 276 - 292
LARROSA V. J. , LORENZO G., ZARITZKY N. E. AND CALIFANO A. N.
Response surface methodology to assay the effect of the addition of proteins and hydrocolloids on the water mobility of gluten free pasta formulations.
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems.
Lugar: New York; Año: 2015; p. 367 - 374
ZARITZKY NOEMI
The role of water in the cryopreservation of seeds
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
Lugar: New York; Año: 2015; p. 231 - 244
MARIANELA CAPITANI; NOLASCO, SUSANA M.; MABEL C. TOMAS
The Use of Mucilage Obtained from Vegetable Oil Sources in the Preparation of O/W Emulsions
The Use of Mucilage Obtained from Vegetable Oil Sources in the Preparation of O/W
Año: 2015; p. 55 - 67
GABRIEL LORENZO ; JULIÁN LÓPEZ TENORIO; MARGARITA MORALES MORENO; VIRGINIA LARROSA; EDUARDO SANDOVAL; NOEMÍ ZARITZKY; ALICIA CALIFANO
Cheese breads with sour cassava starch:quality and staling analyses of a gluten free alternative product.( Chapter 12 )
Gluten free Diets Food sources, Role in Coeliac disease and Health benfits
Año: 2015; p. 197 - 222
OLIVIA LOPEZ, ; MARIA ALEJANDRA GARCIA ,; NOEMI ZARITZKY
FILMS BASED ON STARCHES
Functional Polymers in Food Science: From Technology to Biology Volume 1 . Food Packaging
Año: 2015; p. 147 - 197
R. FAUSTO, A. BORBA, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (update)
Photochemistry
Año: 2015; p. 20 - 80
AÑON, MARÍA CRISTINA
Lacteos e hipertensión arterial
Lacteos: alimentos esenciales para el ser humano
Año: 2015; p. 193 - 210
CRETTAZ-MINAGLIA M., ANDRINOLO D. AND GIANNUZZI L.
Review: Advances in microbiological degradation of Microcystin. Editor: Douglas Davison © 2015 Nova Science Publishers, Inc.
Cyanobacteria, ecological importance, biotechnological uses and risk management
Lugar: New York; Año: 2015; p. 113 - 124
ESTEFANIA GUIOTTO; VANESA Y. IXTAINA; SUSANA M. NOLASCO ; MABEL C. TOMAS
Importance of Fatty Acid Composition and Antioxidant Content of Vegetable Oils and their Blends on Food Quality and Human Health
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Año: 2015; p. 69 - 82
SANTOS M; TYMCZYSZYN E; GOLOWCZYC M; MOBILI P; GOMEZ-ZAVAGLIA A
Probiotic cell cultivation
Advances in Probiotic Technology
Año: 2015; p. 50 - 85
GARCIA, M. A.; VIÑA, S. Z.
CHAPTER 18 Gluten-Free Autochthonous Foodstuff (South America and Other Countries)
Advances in the Understanding of Gluten related Pathology and the Evolution of Gluten-Free Foods
Año: 2015; p. 605 - 644
GARCÍA, M. A.; VIÑA, S. Z.
Gluten-free autochthonous foodstuff (South America and other countries)
Advances in the Understanding of Gluten Related Pathology and the Evolution of Gluten-Free Foods
Año: 2015; p. 605 - 644
SANTOS M. V., VAMPA V., CALIFANO A., AND ZARITZKY N.
Effect of water content on thermo-physical properties and freezing times of foods
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
Lugar: New York; Año: 2015; p. 383 - 392
ZARO, M.J.; VICENTE, AR.; ORTIZ, C.; CHAVES, AR.; CONCELLÓN, A.
Eggplant
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, Second Edition
Año: 2015; p. 479 - 493
N. ROMANO, E. TYMCZYSZYN, P. MOBILI, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Prebiotics as protectants of lactic acid bacteria
Bioactive Foods in Promoting Health: Probiotics, Prebiotics, and Synbiotics
Año: 2015; p. 155 - 164
M.V. SANTOS; M. SANSINENA; J. CHIRIFE; N. ZARITZKY
Mathematical Prediction of Cooling Rates during Cryopreservation of Reproductive Cells in Liquid Nitrogen
Liquid Nitrogen: Characteristics, Uses and Safety Concerns
Lugar: New York; Año: 2015; p. 39 - 92
VICENTE, A. R.; MANGANARIS, G. A.; ORTIZ, C. M.; SOZZI, G. O.; CRISOSTO, C. H.
Nutritional Quality of Fruits and Vegetables
Postharvest Handling (Third Edition). A Systems Approach
Año: 2014; p. 69 - 122
GUIOTTO, E. N.; IXTAINA V; NOLASCO, S.M.; TOMÁS M
Importance of Fatty Acid Composition and Antioxidant Content of Vegetable Oils and Their Blends on Food Quality and Human Health.
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Lugar: New York; Año: 2014; p. 69 - 82
IXTAINA V; NOLASCO, S.M.; TOMÁS, M.C.
Characterization of Argentinean Chia Seed Oil Obtained by Different Processes: A Multivariate Study
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Lugar: New York; Año: 2014; p. 25 - 38
S.M. GOÑI; V. O. SALVADORI
Energy consumption estimation during oven cooking of food
Energy Consumption: Impacts of Human Activity, Current and Future Challenges, Environmental and Ecological Effects
Lugar: Nueva York; Año: 2014; p. 99 - 116
TYMCZYSZYN E. E.; SANTOS MAURICIO; COSTA M.C.; ANDRÉS ILLANES; GOMEZ ZAVAGLIA, A.
History, synthesis, properties, applications and regulatory issues of prebiotic oligosaccharides
Carbohydrates in Medicine
Lugar: Kerala; Año: 2014; p. 127 - 154
PÉREZ, P. F.; DONNET-HUGHES, A. AND SCHIFFRIN, E. J.
Presentation of microbial signals via maternal cells:an evolutionary advantage of mammals
Intestinal Microbiota in Health and Disease: Modern Concepts.
Año: 2014; p. 41 - 60
G. LORENZO; J. LÓPEZ TENORIO; M. MORALES MORENO; V. LARROSA; E. RODRÍGUEZ SANDOVAL; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Cheese Breads with Sour Cassava Starch: Quality and Staling Analyses of a Gluten-Free Alternative Product
Gluten-Free Diets: Food Sources, Role in Celiac Disease and Health Benefits
Lugar: New York; Año: 2014; p. 197 - 222
MANGANO, SILVINA; GONZALEZ, CINTIA DANIELA; PETRUCCELLI, SILVANA*,
Agrobacterium tumefaciens mediated transient transformation of Arabidopsis thaliana leaves
Arabidopsis Protocols, Third Edition
Lugar: New York; Año: 2014; p. 165 - 173
DARIO CABEZAS; ESTEFANIA GUIOTTO; BERND W. K. DIEHL; MABEL C. TOMÁS
Antioxidant and emulsifying properties of modified sunflower lecithin by fractionation with ethanol-water mixtures
Food Industry
Lugar: Rijeka; Año: 2013; p. 589 - 602
RUI FAUSTO AND ANDREA GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (actualización)
Photochemistry (volumen 41)
Lugar: Londres; Año: 2013; p. 12 - 58
RINGUELET, J. A.; VIÑA, S. Z.
Introducción a los productos naturales vegetales
Productos Naturales Vegetales
Lugar: La Plata; Año: 2013; p. 4 - 17
VIÑA, SONIA Z.
Compuestos Fenólicos
Productos Naturales Vegetales
Lugar: La Plata; Año: 2013; p. 91 - 150
L. MARCHETTI; S. C. ANDRÉS; A. CALIFANO
Rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions with hydrocolloids as binders
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: NEW YORK; Año: 2013; p. 271 - 284
MI CAPITANI; S M NOLASCO; TOMÁS MC
Characterization and Functionality of by-products from chia (Salvia hispanica L.) seeds of Argentina
Dietary Fibre: Sources, Properties and their relationship to Health
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2013; p. 141 - 158
RODRIGUEZ FURLAN LAURA; LECOT JAVIER; PEREZ PADILLA ANTONIO; CAMPDERROS MERCEDES; ZARITZKY NOEMI
Calorimetric Study of Inulin as Cryo- and Lyoprotector of Bovine Plasma Proteins
Applications of Calorimetry in a Wide Context. Differential Scanning Calorimetry, Isothermal Titration Calorimetry and Microcalorimetry
Año: 2013; p. 197 - 218
5. HUMEN, M. A.; BENYACOUB, J.; MINNAARD, J; BRASSART, D.; DE ANTONI, G. L. SCHIFFRIN, E. J. AND PÉREZ, P. F.
Immunobiotics and immunity against parasites
Probiotics: Immunobiotics and Immunogenics.
Año: 2013; p. 194 - 214
ESTEFANIA N. GUIOTTO; IXTAINA, VANESA Y. IXTAINA; MABEL C. TOMÁS; SUSANA M. NOLASCO
Moisture-dependent Engineering Properties of chia (Salvia hispanica L.) Seeds
Food Industry
Lugar: Rijeka; Año: 2013; p. 381 - 397
N. RANALLI; S. C. ANDRÉS; A. CALIFANO
Relationship between flow characteristics and composition of fat-free Dulce de Leche
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2013; p. 285 - 302
M. V. SANTOS; V. VAMPA; A. CALIFANO; N. ZARITZKY
EFFECT OF WATER CONTENT ON THERMO-PHYSICAL PROPERTIES AND FREEZING TIMES OF FOODS
Water Stress in Biological, Chemical,Pharmaceutical and Food Systems
Año: 2012;
EMMANUEL PURLIS
Baking process design
Handbook of Food Process Design
Año: 2012; p. 743 - 768
R.H. MASCHERONI
CHILLING AND FREEZING: By Contact with Refrigerated Surfaces (Plate freezers, Scraped surface freezers, Surface hardeners)
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 253 - 263
L.A. RAMALLO; M.N. MARTINO; R.H. MASCHERONI
CHILLING AND FREEZING: Special (Emerging) Freezing Techniques (Dehydrofreezing, Pressure-Shift, Ultrasonic freezing, Hydrofluidization)
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 307 - 329
LÓPEZ, O.; GARCIA, M.A.
Extracción de almidón de Pachyrhizus ahipa, caracterización de sus propiedades fisicoquímicas y funcionales
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 150 - 181
V. LARROSA; G. LORENZO; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Gluten free pasta rheology: influence of cooking time on structural features
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2012;
RANALLI N; ANDRÉS S. C.; CALIFANO A N
Relationship between flow characteristics and composition of fat-free Dulce de Leche
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2012;
MUGRIDGE, A.; SISTERNA, M. N.; GARCÍA, M.A.; VIÑA, S. Z.
Conservación poscosecha de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa: revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 54 - 83
MARCHETTI LUCAS; ANDRÉS S. C.; CALIFANO A N
Rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions with hydrocolloids as binders
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Año: 2012;
GRAIVER NATALIA; PINOTTI ADRIANA; CALIFANO ALICIA; ZARITZKY NOEMÍ
Modelling of the meat curing process considering tissue microstructure
Advanced Food Process Design: A structural approach. PART II: Food Process Modeling Considering Macro and Micro Structure Aspects.
Año: 2012;
DINI, CECILIA
Composición y aspectos nutricionales de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 90 - 114
CUAUHTÉMOC ARAUJO-ANDRADE; CLAUDIO FRAUSTO-REYES; ESTEBAN GERBINO; PABLO MOBILI; ELIZABETH TYMCZYSZYN; EDGAR L. ESPARZA-IBARRA; RUMEN IVANOV-TSONCHEV; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
Application of Principal Component Analysis to Elucidate Experimental and Theoretical Information
Principal Component Analysis
Año: 2012; p. 23 - 48
DANIELA OLIVERA; SONIA VIÑA
Special Precooling Techniques
Operations in Food Refrigeration
Lugar: Boca Ratón, Florida; Año: 2012; p. 281 - 305
V. O. SALVADORI
Freezing and Thawing
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 25 - 46
RAMALLO, L.A.. ; MARTINO, M.N. ; MASCHERONI, R.H
Special (emerging) freezing techniques (dehydrofreezing, pressure-shift freezing, ultrasonic-assisted freezing and hydrofluidization freezing).
Operations in food refrigeration?. Mascheroni, R.H. (Ed.). Contemporary Food Engineering Series (Da-Wen Sun, Series Ed.)
Lugar: Boca Raton, Fl; Año: 2012; p. 307 - 329
D. M. CABEZAS; R. MADOERY; B. W. K. DIEHL ; M. C. TOMÁS
Emulsifying properties of hydrolyzed sunflower lecithins by phospholipases A2 of different sources
The Food Industry Book 2
Lugar: Rijeka; Año: 2012; p. 39 - 50
N.GRAIVER, A. PINOTTI, A. CALIFANO Y N. ZARITZKY
Pretreatments for Meats II (Curing , Smoking) Chapter 7
Operations in Food Refrigeration- Contemporary Food Engineering Series. Ed. R.H. Mascheroni.
Año: 2012; p. 135 - 172
ZARITZKY NOEMI.
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Cianobacterias y Cianotoxinas
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Capitulo 7: Toma de muestra de agua en diferentes ambientes para determinaciones de algas y toxinas. Procedimientos analíticos. Métodos de detección de cianotoxinas.
Cianobacterias y Cianotoxinas
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