INVESTIGADORES
LATORRE Maria Emilia
artículos
VELAZQUEZ DIEGO E; SANCHEZ MARIANA; LATORRE M. EMILIA
Pigskin Treatment Using Different Food-Grade-Acids: Effects on The Physicochemical Characteristics of The By-Products
Food ScienTech Journal; Lugar: Baten; Año: 2023 vol. 5 p. 103 - 115
CÁFFARO TOMMASIELLO, ESTEFANÍA M.; RODRÍGUEZ, MARCELO G.; PASSUCCI, JUAN; PURSLOW, PETER P.; LATORRE, MARÍA E.
Producción, manejo, valoración, consumo y atributos de calidad de carne vacuna argentina: estudio mediante encuestas a carniceros
Ciencia & Tecnología Agropecuaria; Año: 2021 vol. 22
LATORRE M. EMILIA; VELAZQUEZ DIEGO E
Effects of thermal treatment on collagen present in bovine M. Semitendinosus intramuscular connective tissue. Analysis of the chemical, thermal and mechanical properties
Food Structure; Año: 2021 vol. 27
RAMÍREZ, MAIRA; TESTA, LAURA M.; LÓPEZ VALIENTE, SEBASTIÁN; LATORRE, MARÍA EMILIA; LONG, NATHAN M.; RODRIGUEZ, ALEJANDRO M.; PAVAN, ENRIQUE; MARESCA, SEBASTIÁN
Maternal energy status during late gestation: Effects on growth performance, carcass characteristics and meat quality of steers progeny
MEAT SCIENCE; Año: 2020 vol. 164
LATORRE, MARÍA E.; PALACIO, MARÍA I.; VELÁZQUEZ, DIEGO E.; PURSLOW, PETER P.
Specific effects on strength and heat stability of intramuscular connective tissue during long time low temperature cooking
MEAT SCIENCE; Año: 2019 vol. 153 p. 109 - 116
CÁFFARO-TOMMASIELLO, ESTEFANÍA M.; LATORRE, MARÍA E.; CEPEDA, ROSANA E.; GARITTA, LORENA; SOSA, MIRIAM; PURSLOW, PETER P.
Valoración de aspectos vinculados al consumo, calidad y seguridad de la carne, en consumidores argentinos de carne
Idesia (Arica); Año: 2019 vol. 36 p. 45 - 52
VELÁZQUEZ, DIEGO E.; LATORRE, MARÍA E.
Physicochemical, thermal and mechanical characterization study of perimysial collagen of two bovine muscles
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES; Año: 2019
LATORRE M. EMILIA; VELAZQUEZ DIEGO E; PURSLOW PETER
The thermal shrinkage force in perimysium from different beef muscles is not affected by post-mortem ageing
MEAT SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2018 vol. 135 p. 109 - 114
LATORRE, MARÍA E.; VELÁZQUEZ, DIEGO E.; PURSLOW, PETER P.
Differences in the energetics of collagen denaturation in connective tissue from two muscles
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES; Lugar: Amsterdam; Año: 2018 vol. 113 p. 1294 - 1301
LATORRE M. EMILIA; IEZZI SEBASTIAN; CHRISTENSEN SARA; PURSLOW PETER
Bovinos machos jóvenes castrados versus enteros; calidad de carne y propiedades del tejido conectivo
Revista de Investigaciones Agropecuarias; Lugar: CABA; Año: 2017 vol. 43
LATORRE M. EMILIA; LIFSCHITZ ADIRAN; PURSLOW PETER
New recommendations for measuring collagen solubility
MEAT SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2016
LATORRE M. EMILIA; PURSLOW PETER
Propiedades hidrotermicas-isometricas del tejido conectivo perimisio del musculo Semitendinoso bovino
La Industria Cárnica Latinoamericana; Lugar: CABA; Año: 2015 vol. 197 p. 56 - 61
PURSLOW PETER; LATORRE M.E.,
Efectos variables de la alimentación limitada y crecimiento compensatorio, sobre el crecimiento, la eficiencia alimentaria y calidad de la carne de cerdo
Revista Colegio de Veterinarios de la Provincia de Buenos Aires; Lugar: La Plata-Argentina; Año: 2015 vol. 19 p. 44 - 49
NIETO CALVACHE J; FISSORE E; LATORRE M. EMILIA; SORIA MARCELO; DE ESCALADA PLA MARINA F; GERSCHENSON LIA N
Obtention of dietary enriched fractions from peach bagasse using ethanol pre-treatment and microwave drying
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 62 p. 1169 - 1176
PURSLOW PETER; LATORRE M. EMILIA
Efectos variables de la alimentación limitada y crecimiento compensatorio, sobre el crecimiento, la eficiencia alimentaria y calidad de la carne de cerdo (II)
Revista Colegio de Veterinarios de la Provincia de Buenos Aires; Lugar: La Plata; Año: 2015 vol. 62 p. 36 - 42
GLIEMMO MF; LATORRE ME; NARVAIZ P; CAMPOS C; GERSCHENSON LN
Effect of gamma irradiation and storage time on microbial growth and physicochemical characteristics of pumpkin (Cucurbita Moschata Duchesne ex Poiret) puree
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Lugar: London; Año: 2014 p. 71 - 80
FARIÑAS ANA CLARA; SANDRO HIRABARA; SAIN JULIANA; LATORRE M. EMILIA; GONZALEZ MARCELA; RUI CURI; BERNAL CLAUDIO
Influence of conjugated linoleic acid on glucose metabolism in the soleus muscle of rats fed a diet enriched or deprived of linoleic acid
NUTRITION RESEARCH; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 34 p. 1092 - 1100
LATORRE MARIA E; DE ESCALADA PLA MARINA F; ROJAS ANA M; GERSCHENSON LIA N
Blanching of red beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) root. Effect of hot water or microwave radiation on cell wall characteristics
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Oxford; Año: 2013 vol. 50 p. 193 - 203
FARIÑAS ANA CLARA; GONZALEZ MARECLA C; LATORRE M. EMILIA; BERNAL CLAUDIO A
Efectos de los conjugados del ácido linoleico sobre la incorporación tisular de ácidos grasos y metabolismo lipídico en ratas deficientes en ácidos grasos esenciales
FABICIB; Lugar: Santa Fe; Año: 2013 vol. 17
LATORRE MARIA E; BONELLI PABLO; ROJAS ANA M; GERSCHENSON LIA N
Microwave inactivation of red beet (Beta vulgaris L. var. conditiva) peroxidase and polyphenoloxidase and the effect of radiation on vegetable tissue quality
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2012 vol. 109 p. 676 - 684
LATORRE MARIA E; NARVAIZ PATRICIA; ROJAS ANA M; GERSCHENSON LIA N
Effects of gamma irradiation on biochemical and physico-chemical parameters of fresh-cut red beet (Beta vulgaris L. var.conditiva) root.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: London; Año: 2010 vol. 98 p. 178 - 191
GLIEMMO MF, LATORRE ME, GERSCHENSON LN AND CAMPOS CA
Effect of sweet solutes on the quality of pumpkin puree (Cucurbita moschata, Duchesne ex poiret) preserved by the hurdle technology.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION; Lugar: Massachusetts USA ; Año: 2010 vol. 34 p. 1024 - 1040
MARIA FERNANDA GLIEMMO; MARIA EMILIA LATORRE; LIA N. GERSCHENSON; CARMEN CAMPOS
Color stability of pumpkin (Cucurbita moschata, Duchesne ex poiret) puree during storage at room temperature: effect of pH, potassium sorbate, ascorbic acid and packaging material
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2009 vol. 42 p. 196 - 201