INVESTIGADORES
BUSTOS Ana Yanina
artículos
BUSTOS, A. Y.; FONT DE VALDEZ, G.; TARANTO, M. P.
Fruits and vegetables snacks as carriers of probiotics and bioactive compounds: a review
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2023
SESÍN, A; CAROL PAZ, JC; LEDESMA, AE; TARANTO, MP; BUSTOS, AY, AUTORA PARA CORRESPONDENCIA
Probiotic characterization of lactic acid bacteria from artisanal goat cheese for functional dairy products development
BRAZILIAN JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY; Año: 2023
CRUZ, GONZALO; GULOTTA, CECILIA; BUSTOS, ANA Y.; RIBOTTA, PABLO; FERRERO, CRISTINA; ITURRIAGA, LAURA
Characterization of the Starch Extracted from an Ancestral Andean Meal: Chuño
STARCH/STARKE; Año: 2023
BUSTOS, AY; FRÍAS, M A; LEDESMA, AE
Biophysical and Structural Insights in α-Amylase and Bile Acids interaction
ChemistrySelect; Año: 2022
CARRIZO, NATALÍ IVANA; CARABAJAL TORREZ, JOSÉ AGUSTÍN; MOLINA, FÁTIMA ROMINA ELIZABETH; FORNAGUERA, MARÍA JOSÉ; MARTOS, GLADYS IRMA; BUSTOS, ANA YANINA; GEREZ, CARLA LUCIANA
Selection and Performance of Antifungal Lactic Acid Bacteria in Corn Mini-Silos
Arabian Journal for Science and Engineering; Año: 2022 vol. 47 p. 117 - 130
CAROL PAZ, JJ; SESÍN, A; GOMEZ, N; LEDESMA, AE; BUSTOS, A. Y., AUTORA PARA CORRESPONDENCIA
Aislamiento y evaluación funcional de bacterias lácticas autóctonas de Santiago del Estero
INVESTIGACIONES EN FACULTADES DE INGENIERIA DEL NOA; Año: 2021 vol. 7 p. 331 - 336
BUSTOS, A. Y., AUTORA PARA CORRESPONDENCIA
Microbiota intestinal: origen y desarrollo. Modulación a través de la intervención dietética
Yachay; Año: 2021
LEDESMA, AE; TARANTO, M. P.; BUSTOS, A. Y., CORRESPONDING AUTHOR
Characterization of substrate specificity and inhibitory mechanism of bile salt hydrolasehydrolase from Lactobacillus reuteri CRL 1098 using molecular docking analysis
BIOTECHNOLOGY LETTERS; Año: 2021
GOMEZ, N; CAROL PAZ, JC; SESÍN, A; LEDESMA, AE; BUSTOS, AY, AUTORA PARA CORRESPONDENCIA
Modelado por homología de la enzima beta-galactosidasa de bacterias lácticas de interés biotecnológico
REVISTA CODINOA 2020 - INVESTIGACIONES EN FACULTADES DE INGENIERÍA DEL NOA; Año: 2020
SESÍN, A; CAROL PAZ, JC; GOMEZ, N; BUSTOS, AY; LEDESMA, AE
Empleo de acoplamiento molecular para análisis comparativo de enzimas β-galactosidasa de bacterias lácticas
REVISTA CODINOA 2020 - INVESTIGACIONES EN FACULTADES DE INGENIERÍA DEL NOA; Año: 2020
DALLAGNOL, AM; BUSTOS, AY; MARTOS, G; FONT DE VALDEZ, G; GEREZ, CL
Antifungal and antimycotoxigenic effect of Lactobacillus plantarum CRL 778 at different water activity values
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 p. 164 - 169
BUSTOS, AY, CORRESPONDING AUTHOR; FONT DE VALDEZ, G; FADDA, S; TARANTO, MP
New insights into bacterial bile resistance mechanisms: the role of bile salt hydrolase and its impact on human health
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2018
BUSTOS, AY; CORREA DEZA, A; GEREZ, CL
Optimization of phenyllactic acid production by Pediococcus acidilactici CRL 1753. Application of the formulated bio-preserver culture in breads
BIOLOGICAL CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2018
PEREZ, H; BUSTOS, AY; TARANTO, MP; FRÍAS, M; LEDESMA, AE
Effects of Lysozyme on the Activity of Ionic Species of Fluoroquinolones
MOLECULES; Lugar: Basel; Año: 2018 vol. 23 p. 741 - 761
BUSTOS, AY, CORRESPONDING AUTHOR; GEREZ, L; ITURRIAGA, L; TARANTO, MP
Soybean sourdough as bio-ingredients to enhances physical and functional properties of wheat bakery products
Advance Journal of Food Science and Technology; Año: 2017 vol. 13 p. 161 - 169
BUSTOS, AY, CORRESPONDING AUTHOR; GEREZ, L; MOHTAR MOHTAR, L; PAZ ZANINI, V; NAZARENO, M; TARANTO, MP; ITURRIAGA, L
Lactic fermentation improved textural behaviour, phenolic compounds and antioxidant activity of chia (Salvia hispanica L.) dough and bread
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY; Lugar: Zagreb; Año: 2017
BUSTOS, AY, AUTORA PARA CORRESPONDENCIA; FADDA, S; FONT DE VALDEZ, G; RAYA, R; TARANTO, MARÍA PÍA
MECANISMOS INVOLUCRADOS EN LA RESISTENCIA A BILIS EN LACTOBACILLUS REUTERI, UNA BACTERIA PROBIÓTICA
IDITEC; Año: 2017 vol. 6 p. 5 - 20
BUSTOS, A. Y., CORRESPONDING AUTHOR; FONT DE VALDEZ, G.; RAYA, R.; TARANTO, M. P.
Genetic Characterization and Gene Expression of Bile Salt Hydrolase (bsh) from Lactobacillus reuteri CRL 1098, a Probiotic Strain
International Journal of Genomics, Proteomics, Metabolomics & Bioinformatics; Año: 2016 vol. 1 p. 1 - 8
GEREZ, CL; BUSTOS, AY; FONT DE VALDEZ, G
Antifungal and antiochratoxigenic properties of chemical preservatives of bread
Food Technology and Preservation; Año: 2016 vol. 1 p. 6 - 10
BUSTOS, AY; MOHTAR MOHTAR, L; GEREZ, CL; PAZ ZANINI, V; NAZARENO, M; ITURRIAGA, L; TARANTO, MP
Evaluation of rheological properties, phenolic compounds and antioxidant activity of sourdough chia (Salvia hispanica L.)
IDITEC; Año: 2016
GEREZ, CL; BUSTOS, AY; FONT DE VALDEZ, G
Antifungal and antiochratoxigenic properties of chemical preservatives of bread
BIOMEDICAL RESEARCH-INDIA; Año: 2016 vol. 1 p. 6 - 10
BUSTOS, AY, AUTORA PARA CORRESPONDENCIA; NACCHIO, B; ITURRIAGA, L; TARANTO, MP
Impacto de la adición de masa ácida de soja en la calidad tecnológica y funcional de productos de panificación
IDITEC; Año: 2015
BUSTOS, A. Y.; FONT DE VALDEZ, G.; RAYA, R.; DE ALMEIDA, A.M.; FADDA, S.; TARANTO, M. P.
Proteomic analysis of the probiotic Lactobacillus reuteri CRL 1098 reveals novel tolerance biomarkers to bile acid-induced stress
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 77 p. 599 - 607
BUSTOS, AY; MARCANTONIO, M; ORTIZ, ME; NACCIO, B; ITURRIAGA, L; TARANTO, MP
Formulación de productos de panificación fermentados de alta calidad utilizando bacterias lácticas seleccionadas y harina de chía
IDITEC; Lugar: San Pablo, Tucumán; Año: 2014 vol. 3 p. 33 - 39
BUSTOS, A. Y.; SAAVEDRA, L.; FONT DE VALDEZ, G; RAYA, R.; TARANTO, M. P.
Relationship between bile salt hydrolase activity, changes in the internal pH and tolerance to bile acids in lactic acid bacteria
BIOTECHNOLOGY LETTERS; Lugar: Berlin; Año: 2012 p. 2265 - 2271
BUSTOS, AY; RAYA, R; FONT DE VALDEZ, G; TARANTO, MP
Active excretion of bile acids in Lactobacillus reuteri CRL 1098 is mediated by ATP
BIOTECHNOLOGY LETTERS; Lugar: Berlin; Año: 2011 p. 2265 - 2269
BUSTOS, AY; RAYA, R; BRU, E; FONT DE VALDEZ, G; TARANTO, MP
Application of fluorescent techniques to evaluate the survival of probiotic lactobacilli to bile acid
BIOTECHNOLOGY LETTERS; Lugar: Berlin; Año: 2011 vol. 337 p. 1389 - 1394