INVESTIGADORES
JIMENEZ Maria Eugenia
artículos
JIMENEZ, MARIA EUGENIA; ODONOVAN, CIARA M.; ULLIVARRI, MIGUEL FERNANDEZ DE; COTTER, PAUL D.
Microorganisms present in artisanal fermented food from South America
Frontiers in Microbiology; Año: 2022 vol. 13
JIMÉNEZ, EUGENIA; YÉPEZ, ALBA; PÉREZ-CATALUÑA, ALBA; RAMOS VÁSQUEZ, ELENA; ZÚÑIGA DÁVILA, DORIS; VIGNOLO, GRACIELA; AZNAR, ROSA
Exploring diversity and biotechnological potential of lactic acid bacteria from tocosh - traditional Peruvian fermented potatoes - by high throughput sequencing (HTS) and culturing
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2018 vol. 87 p. 567 - 574
MOSSO, A.L.; JIMENEZ, M.E.; VIGNOLO, G.; LEBLANC, J.G.; SAMMAN, N.C.
Increasing the folate content of tuber based foods using potentially probiotic lactic acid bacteria
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Año: 2018
ESTEBAN VERA-PINGITORE; MARIA EUGENIA JIMENEZ; ANDREA DALLAGNOL; CAROLINA BELFIORE; CECILIA FONTANA; PAOLA FONTANA; ATTE VON WRIGHT; GRACIELA VIGNOLO; CARME PLUMED-FERRER
Screening and characterization of potential probiotic and starter bacteria for plant fermentations
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2016 vol. 71 p. 288 - 294
JIMENEZ, MARÍA EUGENIA; ROSSI, ANALIA; SAMMÁN, NORMA
Changes during Cooking Processes in 6 Varieties of Andean Potatoes (Solanum tuberosum ssp. Andinum)
American Journal of Plant Sciences; Año: 2015 vol. 6 p. 725 - 736
MARIA EUGENIA JIMENEZ; ANALIA ROSSI; NORMA SAMMAN
Health properties of oca (Oxalis tuberosa) and yacon (Smallanthus sonchifolius)
Food & Function; Año: 2015 vol. 6 p. 3266 - 3274
ELIZAQUÍVEL, PATRICIA; PEREZ CATALUÑA, ALBA; YEPES, ALBA; ARISTIMUÑO, CECILIA; JIMENEZ, MARÍA EUGENIA; COCCONCELLI, PIER SANDRO; VIGNOLO, GRACIELA; AZNAR, ROSA
Pyrosequencing vs. culture-dependent approaches to analyze lactic acid bacteria associated to chicha, a traditional maize-based fermented beverage from Northwestern Argentina
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 198 p. 9 - 18
JIMENEZ, MARÍA EUGENIA; SAMMÁN, NORMA
Caracterización Química y Cuabtificación de Fructooligosacáridos, Compuestos Fenólicos y Actividad Antirradical de Tubérculos y Raíces Andinos cultivados en el Norte de Argentina
ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE NUTRICIóN; Lugar: Caracas; Año: 2014 vol. 64 p. 131 - 138
JIMENEZ, MARÍA EUGENIA; ROSSI, ANALIA; SAMMÁN, NORMA
Phenotypic, agronomic and nutritional characteristics of seven varieties of Andean potatoes
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS; Lugar: Amsterdam; Año: 2009 vol. 22 p. 613 - 616
JIMENEZ, MARÍA EUGENIA; ROSSI, ANALIA; SAMMAN, NORMA
REVALORIZACION DE CULTIVOS ANDINOS: CARACTERIZACION DE 5 VARIEDADES DE PAPAS ANDINAS (Solanum tuberosum ssp andigenum)
La Alimentación Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2007 vol. 268 p. 69 - 73