INVESTIGADORES
GALAN Maria Gimena
artículos
GALÁN, MARÍA GIMENA; WEISSTAUB, ADRIANA; ZULETA, ANGELA; DRAGO, SILVINA ROSA
Effects of extruded whole-grain sorghum (: Sorghum bicolor (L.) Moench) based diets on calcium absorption and bone health of growing Wistar rats
Food and Function; Año: 2020 vol. 11 p. 508 - 513
GALÁN, MARÍA GIMENA; CIAN, RAÚL ESTEBAN; ALBARRACÍN, MICAELA; LÓPEZ-OLIVA MUÑOZ, MARÍA ELVIRA; WEISSTAUB, ADRIANA; ZULETA, ANGELA; DRAGO, SILVINA ROSA
Refined sorghum flours precooked by extrusion enhance the integrity of the colonic mucosa barrier and promote a hepatic antioxidant environment in growing Wistar rats
Food & Function; Año: 2020 vol. 11 p. 7638 - 7650
GALÁN, MARÍA GIMENA; DRAGO, S.R.
Parboiling of sorghum grains as a strategy to improve endosperm yield and mineral content of refined flours
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Año: 2018 vol. 25 p. 16 - 23
GALÁN, MARÍA GIMENA; LLOPART, EMILCE ELINA; DRAGO, SILVINA ROSA
Losses of nutrients and anti-nutrients in red and white sorghum cultivars after decorticating in optimised conditions
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION; Año: 2017 vol. 24 p. 1 - 8
MARÍA GIMENA GALAN; MELINA ERBEN; MARÍA FERNANDA SIMONIELLO
Valoración nutricional como complemento de los estudios en población expuesta a agentes oxidantes
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética; Año: 2014 vol. 17 p. 139 - 148
MARÍA GIMENA GALAN; EMILCE LLOPART; EMILIA TISSERA; ANABELLA ALLADIO; SILVINA R DRAGO
Bioaccesibilidad de hierro de fortificación y zinc endógeno de fideos comerciales tipo spaghetti.
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética; Año: 2014 vol. 18 p. 74 - 80
MARÍA GIMENA GALAN; SILVINA R DRAGO
Effects of soy protein and calcium levels on mineral bioaccessibility and protein digestibility from enteral formulas
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION; Lugar: Berlin; Año: 2014 vol. 69 p. 283 - 289
MELINA ERBEN; MARÍA GIMENA GALAN; MARÍA FERNANDA SIMONIELLO
Correlación entre hábitos higiénico-dietéticos y factores de riesgo cardiovascular en adultos jóvenes argentinos
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética; Lugar: Madrid; Año: 2014 vol. 18 p. 218 - 225
GALÁN, MARÍA GIMENA; DRAGO, SILVINA ROSA
Food matrix and cooking process affect mineral bioaccessibility of enteral nutrition formulas
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Año: 2014 vol. 94 p. 515 - 521
GALAN, MARÍA GIMENA; DRAGO, SILVINA ROSA; ARMADA, MARGARITA; GONZÁLEZ JOSÉ, ROLANDO
Iron, zinc and calcium dialyzability from extruded product based on whole grain amaranth (Amaranthus caudatus and Amaranthus cruentus) and amaranth/Zea mays blends
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION; Año: 2013 vol. 64 p. 502 - 507
MARÍA GIMENA GALAN; ROLANDO J GONZÁLEZ; SILVINA R DRAGO
Perfil nutricional y dializabilidad de minerales de alimentos de interés social
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética; Año: 2013 vol. 17 p. 3 - 9
MARÍA GIMENA GALAN; CAGNASSO C. E.; SILVINA R DRAGO
Study Of EDTA Intake Of Children For Potential Use Of FeNaEDTA For Breakfast Cereal Fortification
ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE NUTRICIóN; Lugar: Caracas; Año: 2012 vol. 62 p. 290 - 294
KLEINSORGE, ELISA C.; ERBEN, MELINA; GALAN, MARA GIMENA; BARISON, CATERINA; GONSEBATT, MARA EUGENIA; SIMONIELLO, MARA FERNANDA
Assessment of oxidative status and genotoxicity in photocopier operators: A pilot study
BIOMARKERS; Año: 2011 vol. 16 p. 642 - 648
MELINA ERBEN; MARÍA GIMENA GALAN; ELISA C. KLEINSORGE; SCAGNETTI, J. A.; PAONESSA, A.; FLORENCIA CÚNEO; MARÍA FERNANDA SIMONIELLO
Evaluación de población expuesta a agentes oxidantes utilizando Parámetros Bioquímicos, de Estado Oxidativo y Nutricionales
FABICIB; Lugar: Santa Fe; Año: 2010 vol. 14 p. 84 - 96