INVESTIGADORES
OLISZEWSKI Ruben
artículos
CANDELARIA GONZALEZ MORENO; ANDREA TORRES LUQUE; RUBÉN OLISZEWSKI ; RAMIRO J. ROSA; MARı´A C. OTERO
Characterization of native Escherichia coli populations from bovine vagina of healthy heifers and cows with postpartum uterine disease
PLOS ONE; Lugar: San Francisco; Año: 2020 p. 1 - 21
FABERSANI, EMANUEL; GRANDE, MARÍA VIRGINIA; COLL ARÁOZ, MARÍA VICTORIA; ZANNIER, MARTIN L; SÁNCHEZ, SARA S; GRAU, ALFREDO; OLISZEWSKI, RUBEN; HONORÉ, STELLA M
Metabolic effects of goat milk yogurt supplemented with yacon flour in rats on high-fat diet Journal of Functional Foods
Journal of Functional Foods; Año: 2018
OLISZEWSKI R.; CISINT J.C,; MEDINA C.F.
Caracterización composicional, fisicoquímica y microbiológica de leche de vaca de la cuenca de Trancas
REVISTA ARGENTINA DE PRODUCCIÓN ANIMAL; Lugar: Buenos Aires; Año: 2016 vol. 36 p. 31 - 39
ANCASI E.G.; MALDONADO S.; OLISZEWSKI R
EVALUACIÓN DE LA DIVERSIDAD DE BACTERIAS LÁCTICAS Y LEVADURAS EN QUESOS FRESCOS DE CABRA DE LA QUEBRADA DE HUMAHUACA
BISTUA; Lugar: PAMPLONA; Año: 2015 vol. 13 p. 3 - 15
OLISZEWSKI R.; GUZMÁN, F.; GONZÁLEZ S.N.
FABRICACIÓN DE QUESOS DE CABRA CON ADICIÓN DE FERMENTOS LÁCTICOS AUTÓCTONOS INCIADORES Y ADJUNTOS: IMPACTO EN EL FLAVOUR
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2014 vol. 80 p. 48 - 52
OLISZEWSKI R; WOLF, I.V.; BERGAMINI, C.V.; CANDIOTI, M.; PEROTTI, M.C.
Influence Of Autochthonous Adjunct Cultures On Ripening Parameters Of Argentinean Goat's Milk Cheeses
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Lugar: California; Año: 2013 vol. 93 p. 2730 - 2742
CHALON M.C.; TERÁN V.; ARENA M.E.; OLISZEWSKI R.; GONZÁLEZ, S.N.
Microbiological culture broth designed from food waste
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT; Año: 2013 vol. 115 p. 1 - 4
R.B. MEDINA; R. OLISZEWSKI; M.C. ABEIJÓN MUKDSI; C.P. VAN NIEUWENHOVE
Sheep´s and goat´s dairy products from South America: Microbiota and its metabolic activity
JOURNAL OF SMALL RUMINANT RESEARCH; Lugar: Atlanta; Año: 2011 vol. 101 p. 84 - 91
OLISZEWSKI, R.; VAN NIEUWENHOVE, C.; GONZÁLEZ, S.; PÉREZ CHAIA, A.
Incidence of autochthonous Argentinean mixed starter cultures in ripening of slurry cheese models
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Lugar: Cumbria, Inglaterra; Año: 2010 vol. 63 p. 406 - 412
ROSS, G.R.; GUSILS, C.; OLISZEWSKI, R.; COLOMBO DE HOLGADO, S.; OLISZEWSKI, R. GONZ¨¢LEZZ SSNN P¨¦REZ CHAIAIA, A
Effects of probiotic administration in swine
JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING; Lugar: Osaka, Japon; Año: 2010 vol. 109 p. 545 - 549
OLISZEWSKI, R.; WOLF, I.V.; PEROTTI, M.C.; BERGAMINI, C.V.; ZALAZAR, C.A.
CARACTERIZACION DE LA MADURACIÓN DE QUESOS CAPRINOS ARGENTINOS
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2010 vol. 60 p. 44 - 54
VAN NIEUWENHOVE, C.; OLISZEWSKI, R.; GONZÁLEZ, S.N.
Fatty acid composition and conjugated linoleic acid of cow and goat’s cheeses from northwest Argentina
JOURNAL OF FOOD QUALITY; Lugar: Iowa, USA; Año: 2009 vol. 32 p. 303 - 314
OLISZEWSKI R; VAN NIEUWENHOVE C; GONZÁLEZ S; PEREZCHAIA A
Influence of autochthonous argentine goat lactobacillus in ripening of slurry cheese models.
International Journal of Dairy Technology; Lugar: Edinburgh, UK; Año: 2008 vol. 61 p. 256 - 264
OLISZEWSKI R; NÚÑEZ M; CISINT JC
Quesillo. Queso regional del Noroeste Argentino. Normas IRAM 14020, 14090-1 y 14090-2.
Libro Expo Suipacha 2008; Lugar: Buenos Aires; Año: 2008 p. 159 - 165
OLISZEWSKI R; GONZÁLEZ S
CALIDAD DE LECHE DE CABRA Y EVALUACIÓN DE FERMENTOS LÁCTICOS CAPRINOS REGIONALES EN LA MANUFACTURA DE QUESOS
Infortambo; Lugar: Buenos Aires; Año: 2008 vol. 229 p. 120 - 122
VAN NIEUWENHOVE C; OLISZEWSKI R; GONZÁLEZ S; PEREZCHAIA A
Influence of bacteria used as adjunct cultura and suflower oil addition on conjugated linoleic acid content in buffalo cheese
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Ontario, Canada; Año: 2007 vol. 40 p. 559 - 564
CARINA P. VAN NIEUWENHOVE; RUBÉN OLISZEWSKI; SILVIA N. GONZÁLEZ,; ADRIANA PÉREZ CHAIA
Conjugated linoleic acid conversion by dairy bacteria cultured in MRS broth and buffalo milk.
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Cardiff CF10 3XF, UK; Año: 2007 vol. 44 p. 467 - 474
OLISZEWSKI, R.; MEDINA, R.; GONZÁLEZ, S.N.; PÉREZ CHAIA, A.B.
Esterase activities of indigenous lactic acid bacteria from argentinean goat’s milk and cheeses.
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Oxford, UK; Año: 2007 vol. 101 p. 1463 - 1467
OLISZEWSKI, R.; CISINT, J.C.; NÚÑEZ DE KAIRÚZ, M.
Manufacture characteristics and shelf-life of Quesillo, an Argentinean traditional cheese.
FOOD CONTROL; Lugar: Oxford, UK; Año: 2007 vol. 18 p. 736 - 741
OLISZEWSKI, R.; VAN NIEUWENHOVE, C.; GONZÁLEZ, S.N.; PÉREZ CHAIA, A.B.
Identification and technological characterization of lactic acid bacteria isolated from goat milk and artisanal cheese of the Argentine Northwest
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2006 p. 47 - 58
OLISZEWSKI, R.; MARGALEF, M.I.; GONZÁLEZ, S.; PÉREZ CHAIA, A.
Fermentos lácticos autóctonos para elaboración de quesos de cabra
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2006 vol. 37 p. 50 - 52
GUSILS C.; D. DRAKSLER; D. J. BUENO; R. OLISZEWSKI; J. O. SILVA; S. GONZÁLEZ
Evaluation of Hazards in a Broiler Farm.
Journal of Animal and Veterinary Advances; Año: 2003 vol. 2 p. 524 - 530
RUBÉN OLISZEWSKI, ALICIA, E. RABASA, JORGE L. FERNÁNDEZ, MARIO A. POLI, MARTHA S. NÚÑEZ DE KAIRÚZ
Composición química y rendimiento quesero de la leche de cabra Criolla Serrana del Noroeste Argentino.
ZOOTECNIA TROPICAL; Año: 2002 vol. 20 p. 179 - 189
CISINT, J.C., NÚÑEZ DE KAIRÚZ, M.S., OLISZEWSKI, R., BÖTTGER, G., VERCELLONE, M., IURKOVICH DE KRISTAL, N.
Quesillo. Producto Regional del Noroeste Argentino, según la Norma IRAM 14020:2001.
Boletín IRAM; Lugar: Buenos Aires; Año: 2002 vol. 8 p. 4 - 6
CISINT, J.C., NÚÑEZ DE KAIRÚZ, M.S., OLISZEWSKI, R., BÖTTGER, G., VERCELLONE, M., IURKOVICH DE KRISTAL, N.
Quesillo. Queso Artesanal del Noroeste Argentino.
Horizonte Agroalimentario; Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2002 vol. 2 p. 10 - 12
OLISZEWSKI, R; NÚÑEZ DE KAIRÚZ, M.S.; GONZÁLEZ, S.N.; OLIVER, G.
Assessment of ©¬-Glucuronidase Levels in Goat¡¯s Milk as an Indicator of Mastitis: Comparison with Other Mastitis Detection Methods.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2002 vol. 65 p. 864 - 866
OLISZEWSKI, R; TOLL VERA, J.; GONZÁLEZ, S.N.; NUÑEZ, M.S.
Evaluación de la Calidad de la leche invernal de la Cuenca lechera Tapia-Trancas (Tucumán, Argentina).
REVISTA INFORMACION TECNOLOGICA DEL CHILE; Lugar: La Serena; Año: 2001 vol. 12 p. 25 - 32
FERNÁNDEZ JORGE, OLISZEWSKI RUBÉN, SALDAÑO SILVINA.
Elaboración de quesos de vaca en nuestras casas.
Cartilla de Curso de Capacitación del Programa Social Agropecuario.; Año: 1999 vol. Set p. 1 - 10