INVESTIGADORES
LEOTTA Gerardo Anibal
artículos
MUSSIO, PAULA; MARTÍNEZ, INÉS; LUZARDO, SANTIAGO; NAVARRO, ARMANDO; LEOTTA, GERARDO; VARELA, GUSTAVO
Phenotypic and genotypic characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli strains recovered from bovine carcasses in Uruguay
Frontiers in Microbiology; Año: 2023 vol. 14
PÉREZ TERRAZZINO, GABRIELA; COSTA, MAGDALENA; LÓPEZ CAMPO, ALEJANDRO; SAADE, CAROLINA; MORENO MOCHI, MARÍA PAULA; SIGNORINI, MARCELO; ROGE, ARIEL; VAN DER PLOEG, CLAUDIA; LEOTTA, GERARDO; JURE, MARÍA ÁNGELA
Comprehensive evaluation of abattoirs with no Hazard Analysis Critical Control Point plan in Tucumán, Argentina Evaluación integral de frigoríficos sin un plan de análisis de peligros y puntos críticos de control en Tucumán, Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2023
BRUSA, VICTORIA; COSTA, MAGDALENA; OTEIZA, JUAN M.; GALLI, LUCÍA; BARRIL, PATRICIA A.; LEOTTA, GERARDO A.; SIGNORINI, MARCELO
Prioritization of vegetable-borne biological hazards in Argentina using a multicriteria decision analysis tool
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Año: 2023
COSTA, MAGDALENA; BRUSA, VICTORIA; LONDERO, ALEJANDRA; GALLI, LUCÍA; LEOTTA, GERARDO A.
Molecular subtyping of Salmonella spp. strains in provincial abattoirs with no hazard analysis critical control point from Buenos Aires, Argentina Subtipificación molecular de Salmonella spp. en frigoríficos provinciales sin análisis de peligros y puntos críticos de control ubicados en Buenos Aires, Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2022
BARRIL, PATRICIA A.; OTEIZA J.M.,; PARDO J; LEOTTA GA ; SIGNORINI M
Meta-analysis of the prevalence of the main human pathogens in vegetables, with emphasis on lettuce
Food Research International; Año: 2022
BRUSA, VICTORIA; RESTOVICH, VIVIANA; GALLI, LUCÍA; ARIAS, ROMINA; LINARES, LUCIANO; COSTA, MAGDALENA; DÍAZ, VANESA RUÍZ; PUGIN, DANIELA; LEOTTA, GERARDO
Reduction of Shiga toxin-producing Escherichia coli in a beef abattoir
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Año: 2022
RUIZ, MARÍA JULIA; PADOLA, NORA LIA; LEOTTA, GERARDO; COLELLO, ROCÍO; PASSUCCI, JUAN; RODRÍGUEZ, EDGARDO; FERNÁNDEZ FELLENZ, DANIEL; KRÜGER, ALEJANDRA; SANZ, MARCELO; ELICHIRIBEHETY, ELIDA; ETCHEVERRÍA, ANALÍA INÉS
Microbiological quality of fresh ground beef and detection of pathogens in environmental samples taken from butcher shops in the city of Tandil, Buenos Aires Province, Argentina Calidad microbiológica de la carne picada y detección de patógenos en muestras ambientales de carnicerías de la ciudad de Tandil, provincia de Buenos Aires, Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2022
LAMPERT DAMIÁN; LEOTTA GERARDO ; PORRO SILVIA
Un análisis documental sobre el abordaje de las enfermedades transmitidas por alimentos en carreras científico-tecnológicas: los casos de Medicina Veterinaria e Ingeniería en Alimentos
ANALECTA VETERINARIA; Lugar: La Plata; Año: 2022
BRUSA, V.; PRIETO, M.; CAMPOS, C.A.; EPSZTEYN, S.; CUESTA, A.; RENAUD, V.; SCHEMBRI, G.; VANZINI, M.; MICHANIE, S.; LEOTTA, G.; SIGNORINI, M.
Quantitative risk assessment of listeriosis associated with fermented sausage and dry-cured pork shoulder consumption in Argentina
FOOD CONTROL; Año: 2021 vol. 123
CAP, M.; LIRES, C.; CINGOLANI, C.; MOZGOVOJ, M.; SOTERAS, T.; GENTILUOMO, J.; PRINCIPE, F.; SUCARI, A.; HORAK, C.; SIGNORINI, M.; VAUDAGNA, S.R.; LEOTTA, G.
Identification of the gamma irradiation dose applied to ground beef that reduces Shiga toxin producing Escherichia coli but has no impact on consumer acceptance
MEAT SCIENCE; Año: 2021 vol. 174
COSTA M; BRUSA V; PADOLA NL; ETCHEVERRIA A; SAMPEDRO F; FERNANDEZ P; LEOTTA GA; SIGNORINI M
Analysis of scenarios to reduce the probability of acquiring hemolytic uremic syndrome associated with beef consumption
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Lugar: London; Año: 2021
CAP, MARIANA ; CINGOLANI, CELESTE; LIRES, CARLA; MOZGOVOJ, MARINA; SOTERAS, TRINIDAD; SUCARI, ADRIANA; GENTILUOMO, JIMENA; DESCALZO, ADRIANA; GRIGIONI, GABRIELA; SIGNORINI, MARCELO; HORAK, CELINA; VAUDAGNA, SERGIO; LEOTTA, GERARDO
Combination of organic acids and low-dose gamma irradiation as antimicrobial treatment to inactivate Shiga toxin-producing Escherichia coli inoculated in beef trimmings: Lack of benefits in relation to single treatments
PLOS ONE; Lugar: San Francisco; Año: 2020
COSTA, MAGDALENA; PRACCA, GABRIELA; SUCARI, ADRIANA; GALLI, LUCÍA; IBARGOYEN, JOSÉ; GENTILUOMO, JIMENA; BRUSA, VICTORIA; MARTINEZ ZUGAZUA, MATÍAS; FIGUEROA, YAMILA; LONDERO, ALEJANDRA; ROGE, ARIEL; SILVA, HERNÁN; VAN DER PLOEG, CLAUDIA; SIGNORINI, MARCELO; OTEIZA, JUAN M.; LEOTTA, GERARDO A.
Comprehensive evaluation and implementation of improvement actions in bovine abattoirs to reduce pathogens exposure
PREVENTIVE VETERINARY MEDICINE; Año: 2020 vol. 176
COSTA, MAGDALENA; LONDERO, ALEJANDRA; BRUSA, VICTORIA; GALLI, LUCÍA; VAN DER PLOEG, CLAUDIA; ROGE, ARIEL; LEOTTA, GERARDO A.
Characterization and molecular subtyping of Shiga toxin–producing Escherichia coli strains in provincial abattoirs from the Province of Buenos Aires, Argentina, during 2016-2018
PREVENTIVE VETERINARY MEDICINE; Año: 2020 vol. 183
BRUSA, VICTORIA; COSTA, MAGDALENA; PADOLA, NORA L.; ETCHEVERRÍA, ANALÍA; SAMPEDRO, FERNANDO; FERNANDEZ, PABLO S.; LEOTTA, GERARDO A.; SIGNORINI, MARCELO L.
Quantitative risk assessment of haemolytic uremic syndrome associated with beef consumption in Argentina
PLOS ONE; Año: 2020 vol. 15
GUIRIN, GUILLERMO F.; BRUSA, VICTORIA; ADRIANI, CRISTIAN D.; LEOTTA, GERARDO A.
Prevalence of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli from broilers at conventional and kosher abattoirs and retail stores
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2020
CAP, MARIANA; VAUDAGNA, SERGIO; MOZGOVOJ, MARINA; SOTERAS, TRINIDAD; SUCARI, ADRIANA; SIGNORINI, MARCELO; LEOTTA, GERARDO
Inactivation of Shiga toxin-producing Escherichia coli in fresh beef by electrolytically-generated hypochlorous acid, peroxyacetic acid, lactic acid and caprylic acid
MEAT SCIENCE; Año: 2019 vol. 157
COSTA, MAGDALENA; SUCARI, ADRIANA; EPSZTEYN, SERGIO; OTEIZA, JUAN; GENTILUOMO, JIMENA; MELAMED, CELIA; FIGUEROA, YAMILA; MINGORANCE, SANTIAGO; GRISARO, AGUSTINA; SPIOUSSAS, SILVIA; ALMEIDA, MARIANA BUFFONI; CARUSO, MAILEN; PONTONI, ANDRÉS; SIGNORINI, MARCELO; LEOTTA, GERARDO
Comparison of six commercial systems for the detection of non-O157 STEC in meat and vegetables
FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2019
BARRIL, PATRICIA A.; SOTO, SILVINA A.; JAUREGUIBERRY, MARÍA V.; GOTTARDI, GABRIELA; BASCUR, IANINA; LEOTTA, GERARDO A.; OTEIZA, JUAN M.
Microbiological risk characterization in butcher shops from the province of Neuquen, Patagonia Argentina
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2019 vol. 107 p. 35 - 40
BRUSA, VICTORIA; RESTOVICH, VIVIANA; SIGNORINI, MARCELO; PUGIN, DANIELA; GALLI, LUCÍA; DÍAZ, VANESA RUÍZ; ARIAS, ROMINA; LEOTTA, GERARDO A
Evaluation of intervention measures at different stages of the production chain in Argentinian exporting abattoirs
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Año: 2019
LONDERO, ALEJANDRA; COSTA, MAGDALENA; GALLI, LUCÍA; BRUSA, VICTORIA; LINARES, LUCIANO; PRIETO, MÓNICA; LEOTTA, GERARDO
Characterization and subtyping of Listeria monocytogenes strains from butcher shops
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2019 vol. 113
LONDERO, ALEJANDRA; COSTA, MAGDALENA; SUCARI, ADRIANA; LEOTTA, GERARDO
Comparison of three molecular subtyping techniques for Listeria monocytogenes Comparación de tres técnicas para subtipificación molecular de Listeria monocytogenes
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2019
COLELLO, ROCÍO; RUIZ, MARÍA J.; PADÍN, VALERIA M.; ROGÉ, ARIEL D.; LEOTTA, GERARDO; PADOLA, NORA LÍA; ETCHEVERRÍA, ANALÍA I.
Detection and characterization of Salmonella Serotypes in the production chain of two pig farms in Buenos Aires Province, Argentina
Frontiers in Microbiology; Año: 2018 vol. 9
REYES, CAMILO; LINARES, LUCIANO H.; MOREDO, FABIANA; LIRÓN, JUAN P.; BRUSA, VICTORIA; LONDERO, ALEJANDRA; GALLI, LUCÍA; OTEIZA, JUAN M.; COSTA, MAGDALENA; LEOTTA, GERARDO A.
Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2018 vol. 15 p. 55 - 57
SIGNORINI, MARCELO; COSTA, MAGDALENA; TEITELBAUM, DAVID; RESTOVICH, VIVIANA; BRASESCO, HEBE; GARCÍA, DIEGO; SUPERNO, VALERIA; PETROLI, SANDRA; BRUZZONE, MARIANA; ARDUINI, VICTOR; VANZINI, MÓNICA; SUCARI, ADRIANA; SUBERBIE, GERMÁN; MARICEL, TURINA; RODRÍGUEZ, RICARDO; LEOTTA, GERARDO A.
Evaluation of decontamination efficacy of commonly used antimicrobial interventions for beef carcasses against Shiga toxin-producing Escherichia coli
MEAT SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2018 vol. 142 p. 44 - 51
ODERIZ, SEBASTIÁN; LEOTTA, GERARDO A.; GALLI, LUCÍA
Deteccion y caracterizacion de Escherichia coli productor de toxina Shiga en niños atendidos en un hospital pediátrico interzonal de la ciudad de La Plata
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2018
VICTORIA BRUSA; MAGDALENA COSTA; ALEJANDRA LONDERO; GERARDO LEOTTA; LUCÍA GALLI
Characterization and Molecular Subtyping of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli Strains in Butcher Shops
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2017 p. 253 - 259
BRUSA, VICTORIA; RESTOVICH, VIVIANA; GALLI, LUCÍA; TEITELBAUM, DAVID; SIGNORINI, MARCELO; BRASESCO, HEBE; LONDERO, ALEJANDRA; GARCÍA, DIEGO; PADOLA, NORA LÍA; SUPERNO, VALERIA; SANZ, MARCELO; PETROLI, SANDRA; COSTA, MAGDALENA; BRUZZONE, MARIANA; SUCARI, ADRIANA; FERREGHINI, MARCELA; LINARES, LUCIANO; SUBERBIE, GERMÁN; RODRÍGUEZ, RICARDO; LEOTTA, GERARDO A.
Isolation and characterization of non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli from beef carcasses, cuts and trimmings of abattoirs in Argentina
PLOS ONE; Lugar: San Francisco; Año: 2017 vol. 12
A, LONDERO; GA, LEOTTA; V, BRUSA; M, COSTA; C, GOLIJOW; G, GUTKIND; E, GONZALEZ; L, GALLI
In-House Validation of Rapid Detection PCRs for Bacterial Pathogens Causing Infant Diarrhea
Journal of Medical Microbiology & Diagnosis; Año: 2017 vol. 06
BRUSA VICTORIA; PIÑEYRO PABLO; GALLI LUCÍA; LINARES LUCIANO; ORTEGA EMANUEL; PADOLA NORA LÍA; LEOTTA GERARDO
Isolation of Shiga toxin-producing Escherichia coli from ground beef using multiple combination of enrichment broth and selective agars
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2016 vol. 13 p. 163 - 170
GALLI LUCÍA; BRUSA VICTORIA; PALLAVI SINGH; ANGEL ADRIÁN CATALDI; SHANNON MANNING; PILAR PERAL GARCÍA; GERARDO ANÍBAL LEOTTA
High prevalence of clade 8 Escherichia coli O157:H7 isolated from retail meat and butcher shop environment.
Infection, Genetics and Evolution; Lugar: Amsterdam; Año: 2016
GERARDO A. LEOTTA; VICTORIA BRUSA; LUCÍA GALLI ; CRISTIAN ADRIANI; LUCIANO LINARES; ANALÍA ETCHEVERRÍA; MARCELO SANZ; ADRIANA SUCARI; PILAR PERAL GARCÍA; MARCELO SIGNORINI
Comprehensive Evaluation and Implementation of Improvement Actions in Butcher Shops
PLOS ONE; Lugar: San Francisco; Año: 2016
KRÜGER A; LUCCHESI P; SANSO A; ETCHEVERRÍA A; BUSTAMANTE A; BURGÁN J; FERNANDEZ L; FERNÁNDEZ D.; LEOTTA G.A.; FRIEDRICH A; PADOLA N; ROSSEN J
Microarray-based characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli O26:H11 strains isolated from animal, food, and clinical samples
Frontiers in Cellular and Infection Microbiology; Año: 2015 vol. 5
BRUSA V; GALLI L; LINARES L.H; ORTEGA E.E; LIRÓN J.P; LEOTTA G.A
Development and Validation of Two SYBR Green PCR Assays and a Multiplex Real-Time PCR for the Detection of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli in Meat
JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 119 p. 10 - 17
MOREDO F.A; PIÑEYRO P.E; MARQUEZ C.G; SANZ M; COLELLO R; ETCHEVERRÍA A; PADOLA N.L.; QUIROGA M.A; PERFUMO C.J; GALLI L; LEOTTA G.A
Enterotoxigenic Escherichia coli Subclinical Infection in Pigs: Bacteriological, Genotypic Characterization and Antimicrobial Resistance Profiles
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2015 vol. 12 p. 704 - 711
LINARES L.H; GUIRIN G,; STAMBULLIAN J.; BRUSA V; DE LA TORRE J.H; ORTEGA E.E; COPES J; LEOTTA G.A.
Evaluación de un producto desinfectante aplicado por micro-nebulización
ANALECTA VETERINARIA; Lugar: La Plata; Año: 2015 vol. 35 p. 13 - 16
MOREDO FABIANA; COLELLO ROCIO; SANZ MARCELO; JAVIER CAPUCCIO; MARTÍN CARRIQUIRIBORDE; ANALÍA ETCHEVERRÍA; CARLOS PERFUMO; NORA LÍA PADOLA; GERARDO LEOTTA
Escherichia coli con resistencia a múltiples antimicrobianos en granjas de producción porcina de la República Argentina
ANALECTA VETERINARIA; Lugar: La Plata; Año: 2014 vol. 33 p. 9 - 13
BRUSA V; ALIVERTI V; ALIVERTI F; ORTEGA EE; DE LA TORRE J; LINARES LH; SANZ M; ETCHEVERRÍA A; PADOLA NL; GALLI L; PERAL GARCÍA P; COPES J; LEOTTA GA
Shiga toxin-producing Escherichia coli in beef retail markets from Argentina.
Frontiers in Cellular and Infection Microbiology; Año: 2013 p. 1 - 6
MOREDO F.A; CAPUCCIO J.A; INSARRALDE L; PERFUMO C.J; QUIROGA M.A; LEOTTA G.A
Caracterización genotípica de aislamientos de Escherichia coli obtenidos de cerdos con diarrea posdestete y enfermedad de los edemas
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2012 vol. 44 p. 85 - 88
TANARO J.D; GALLI L.,; LOUND L.H.; LEOTTA G.A.; PIAGGIO M.C.; CARBONARI C.C; IRINO K.; RIVAS M
Non-O157:H7 Shiga toxin-producing Escherichia coli in bovine rectums and surface water streams on a beef cattle farm in Argentina
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2012 vol. 9 p. 878 - 884
DASTEK BA; DEL CASTILLO L.L; MILIWEBSKY E; CARBONARI C.C; PALLADINO P.M; DEZA N; CHINEN I; MANFREDI E; LEOTTA G.A; MASANA M.O; RIVAS M
Subtyping of Escherichia coli O157:H7 Strains Isolated from Human Infections and Healthy Cattle in Argentina
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE; Lugar: New York; Año: 2012 vol. 9 p. 457 - 464
MASANA M.O; DASTEK B.A; PALLADINO P.M; GALLI L; DEL CASTILLO L.L; CARBONARI C; LEOTTA G.A; VILACOBA E; IRINO K; RIVAS M
Genotypic characterization of non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli in beef abattoirs of Argentina
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2011 vol. 74 p. 2008 - 2017
COPES J.; LEOTTA G.A.; CARDOZO L.; NUÑEZ L.; ZARATE N.; LÓPEZ D.; WEILER N.; ALVAREZ M.; SUZUKI K.
Frequencies of Salmonella enterica in growing pigs in Paraguay
Research Journal of Microbiology; Año: 2011 vol. 6 p. 159 - 165
VIGO G; CAFFER M; ORIGLIA J; CARRIQUIRIBORDE M; LEOTTA G
Salmonella enterica enterica y Salmonella enterica diarizonae aisladas de ofidios en el Parque
REVISTA DE MEDICINA; Año: 2011 vol. 92 p. 18 - 21
VIGO G.B.; LEOTTA G.A.; CAFFER M.I.; SALVE A.; BINSZTEIN N.; PICHEL M.
Isolation and characterization of Salmonella enterica from Antarctic Wildlife
POLAR BIOLOGY; Año: 2011 vol. 34 p. 675 - 681
WEILER N.; LEOTTA G.A.; ZARATE N.; MANFREDI E.; ALVAREZ M.; RIVAS M.
Brote de intoxicación alimentaria asociado al consumo de leche ultrapasteurizada en la República del Paraguay.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2011
BRUSA V.; PALACIOS M.; LOUP V.; COPES J.; PINEDA G.; BROCARDO S.; ALIVERTI V.; ALIVERTI F.; GALLERI D.; PERAL GARCIA P.; PELLICER K.; LEOTTA G.A.
Evaluación de un sistema de PCR en tiempo real para la detección de Escherichia coli O157:H7 a partir de carne bovina molida.
ANALECTA VETERINARIA; Lugar: La Plata; Año: 2010 vol. 30 p. 25 - 28
GALLI L.; MILIWEBSKY E.; IRINO K.; LEOTTA G.A.; RIVAS M.
Virulence profile comparison between LEE-negative Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) strains isolated from cattle and humans.
VETERINARY MICROBIOLOGY; Año: 2010 vol. 143 p. 307 - 313
JURE M.A.; CONDORI S.; LEOTTA G.A.; CHINEN I.; MILIWEBSKY E.; ALLORI C.; DE CASTILLO M.C.
Detección, aislamiento y caracterización de Escherichia coli productor de toxina Shiga a partir de carne molida fresca
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2010 vol. 42 p. 284 - 287
MASANA M.O.; LEOTTA G.A.; DEL CASTILLO L.L.; DASTEK B.A.; PALLADINO P.M.; GALLI L.; VILACOBA E.; CARBONARI C.C.; RODRIGUEZ H.R.; RIVAS M.
Prevalence, Characterization, and Genotypic Analysis of Escherichia coli O157:H7/NM from Selected Beef Exporting Abattoirs of Argentina.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Lugar: Des Moines; Año: 2010 vol. 73 p. 649 - 656
MANFREDI E.A.; LEOTTA G.A.; RIVAS M.
PCR múltiple para la detección de los genes sea, seb, sec, sed y see de Staphylococcus aureus. Caracterización de aislamientos de origen alimentario.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2010 vol. 42 p. 212 - 215
LEOTTA G.; SUZUKI K.; ALVAREZ F.L.; NUNEZ L.; SILVA M.G.; FACCIOLI M.L.; ZARATE N.; WEILER N.; ALVAREZ M.; COPES J.
Prevalence of Salmonella spp. In backyard chickens in Paraguay
International Journal of Poultry Science; Lugar: Faisalabad; Año: 2010 vol. 9 p. 533 - 536
BROCARDO S.; ALIVERTI V.; ALIVERTI F.; GALLERI D.; BRUSA V.; COCA CAMACHO C.P.; PELLICER K.; LEOTTA G.A.; COPES J.
Evaluación de diez cepas de Salmonella Enteritidis en ricota almacenada a 4 y 8ºC.
ANALECTA VETERINARIA; Lugar: La Plata; Año: 2010 vol. 30 p. 29 - 32
TANARO J.D.; LEOTTA G.A.; LOUND L.H.; GALLI L.; PIAGGIO M.C.; CARBONARI C.C.; ARAUJO S.; RIVAS M.
Escherichia coli O157 in Bovine Feces and Surface Water Streams in a Beef Cattle Farm of Argentina.
Foodborne Pathogens and Disease; Lugar: New York; Año: 2010 vol. 7 p. 475 - 477
LEOTTA G.A.; PINEYRO P.; SERENA S.; VIGO G.B.
Prevalence of Edwardsiella tarda in Antarctic Wildlife
POLAR BIOLOGY; Año: 2009 vol. 32 p. 809 - 812
VIGO G.B.; ORIGLIA J.; GORNATTI D.; PISCOPO D.; SALVE A.; CAFFER M.I.; PICHEL M.; BINSZTEIN N.; LEOTTA G.A.
Isolation of Salmonella Typhimurium from dead Blue and Gold Macaws (Ara ararauna)
AVIAN DISEASES; Año: 2009 vol. 53 p. 135 - 138
MOREDO F; VIGO G; LEOTTA G.A
Biotipos y sensibilidad antimicrobiana de Pasteurella multocida subespecie multocida aisladas de pulmones de cerdos de la provincia de Buenos Aires
ANALECTA VETERINARIA; Año: 2008 vol. 28 p. 27 - 30
LOPEZ C; FELTRI A; LEOTTA G.A; GONZALEZ G; MANFREDI E; GOTTARDI G; ELDER M; DE LAS CARRERAS S; PATRI C; GUAJARDO F; SAN MARTÍN A; RIVAS M
Brote de intoxicación alimentaria en la localidad de El Huecú, provincia de Neuquén
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2008 vol. 40 p. 198 - 203
GALLI L; LEOTTA G.A; GUGLIADA M.J; RIVAS M
Análisis in silico de la capacidad de dos técnicas de PCR para la detección de genes de variantes stx.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2008 vol. 40 p. 9 - 12
LEOTTA G.A; MILIWEBSKY E; MARTINEZ ESPINOSA E; CHINEN I; AZZOPARDI K; TENNANT S; ROBINS-BROWNE R; RIVAS M
Shiga Toxin-Producing Escherichia coli O157:H7 Strains Isolated from Humans in Argentina, Australia and New Zealand.
BMC MICROBIOLOGY; Año: 2008 p. 1 - 8
NIEVAS V.F; LEOTTA G.A.; VIGO G.B.
Subcutaneous clostridial infection in Adelie penguins in Hope Bay, Antarctica.
POLAR BIOLOGY; Año: 2007 vol. 30 p. 249 - 252
MILIWEBSKY E., ; DEZA N; CHINEN I; MARTINEZ ESPINOSA E; GOMEZ D; PEDRONI E; CAPRILE L; BASHCKIER A; MANFREDI E; LEOTTA G; RIVAS M
Prolonged fecal shedding of Shiga toxin-producing Escherichia coli among children attending day-care centers in Argentina.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2007 vol. 39 p. 90 - 92
LEOTTA G.A; DEZA N; ORIGLIA J; TOMA C; CHINEN I; MILIWEBSKY E; IYODA S; SOSA-ESTANI S; RIVAS M
Detection and characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli in captive wild mammals.
VETERINARY MICROBIOLOGY; Año: 2006 vol. 118 p. 151 - 157
LEOTTA G.A; VIGO G.B; CHINEN I; PRIETO M; CALLEJO R; RIVAS M
Identificación, biotipificación y caracterización de cepas de Pasteurella multocida aisladas en Argentina.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2006 vol. 38 p. 125 - 129
LEOTTA G.A; VIGO G.B; GIACOBONI G
Isolation of Campylobacter lari from seabirds in Hope Bay, Antarctica
POLISH POLAR RESEARCH; Año: 2006 vol. 27 p. 303 - 308
RIVAS M.; MILIWEBSKY E; CHINEN I; DEZA N; LEOTTA G.A.
Epidemiología del Sindrome Urémico Hemolítico en Argentina. Diagnóstico del agente etiológico, reservorios y vías de transmisión.
MEDICINA (BUENOS AIRES); Año: 2006 vol. 66 p. 27 - 32
LEOTTA G.A; CHINEN I; VIGO G.B; GUGLIADA J; RIVAS M
Evaluación de dos técnicas de subtipificación molecular para el estudio de Pasteurella multocida.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2006 vol. 38 p. 190 - 196
LEOTTA G.A; CHINEN I; VIGO G; PECORARO M; RIVAS M
Outbreaks of Avian Cholera in Hope Bay, Antarctica.
JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES; Año: 2006 vol. 42 p. 259 - 270
DE HOOG G.S., ; GOTTLICH E., ; PLATAS G., ; GENILLOUD O., ; LEOTTA G., ; BRUMMELEN J.V.
Evolution, taxonomy and ecology of the genus Thelebolus in Antarctica.
STUDIES IN MYCOLOGY; Lugar: Utrecht; Año: 2005 vol. 51 p. 33 - 76
LEOTTA G.A., ; CHINEN I., ; EPSZTEYN S., ; MILIWEBSKY E., ; MELAMED I.C., ; MOTTER M., ; FERRER M., ; MAREY E., ; RIVAS M.
Validación de una técnica de PCR múltiple para la detección de Escherichia coli productor de toxina Shiga.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2005 vol. 37 p. 1 - 10
LEDESMA M.A., ; CARDOZO D.E., ; MONTALTI D., ; LEOTTA G.A., ; GUNSKI R.J.
Estudios citogenéticos en tres especies de aves antárticas.
REVISTA DE CIENCIA Y TECNOLOGíA; Lugar: Misiones; Año: 2005 vol. 7 p. 68 - 72
LEOTTA G.A., ; RIVAS M., ; CHINEN I., ; VIGO G.B., ; MOREDO F.A., ; CORIA N., ; WOLCOTT M.J.
Avian Cholera in a Southern Giant Petrel (Macronectes giganteus) from Antarctica.
JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES; Año: 2003 vol. 39 p. 732 - 735
LEOTTA G.A., ; PARÉ J., ; SIGLER L., ; MONTALTI D., ; VIGO G., ; PETRUCCELLI M, ; REINOSO E.H.
Thelebolus microsporus mycelial mats in the trachea of wild brown skua Catharacta antarctica lonnbergi and South Polar Skua C. maccormicki carcasses.
JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES; Año: 2002 vol. 38 p. 443 - 447
LEOTTA G.A., ; CERDÁ R., ; CORIA N., ; MONTALTI D.
Preliminary studies on some avian diseases in antarctic birds
POLISH POLAR RESEARCH; Año: 2001 vol. 22 p. 229 - 233