INVESTIGADORES
MASSA Agueda Elena
artículos
ISLA NAVEIRA, ROCÍO; GRANONE, LUIS I.; MASSA, AGUEDA E.; CHURIO, MARÍA SANDRA
Argentine squid (Illex argentinus): A source of mycosporine-like amino acids with antioxidant properties
FOOD CHEMISTRY; Año: 2024 vol. 438
LAMAS, DANIELA LORENA; MASSA, AGUEDA ELENA
Narrownose smoothhound (Mustelus schmitti) shark liver: From a residue to a high added value biocompounds
Food Chemistry Advances; Lugar: London; Año: 2024 vol. 4
MORALES, ANDRÉS H; PISA, JOSÉ H; GÓMEZ, MARÍA I; ROMERO, CINTIA M; VITTONE, MARINA; MASSA, AGUEDA E; LAMAS, DANIELA L
Comparative oil extraction from mutt (Myliobatis goodei) liver by enzymatic hydrolysis: free versus immobilized biocatalyst
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Año: 2023
TEMPERONI, BRENDA; NAVEIRA, ROCÍO ISLA; DERISIO, CARLA; MASSA, AGUEDA E.
Spatial variations in age-0+ Merluccius hubbsi (Patagonian stock; 45º-47ºS) feeding conditions through fatty acids composition
FISHERIES RESEARCH; Año: 2023 vol. 260
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA E.
Hidrólisis enzimática de residuos del procesamiento de surel (Trachurus lathami): caracterización de las fracciones obtenidas
Revista Científica Universidad de San Carlos de Guatemala, Guatemala; Lugar: Guatemala; Año: 2022 vol. 30
TEMPERONI, B.; LUZ CLARA, M.; BERGHOFF, C.; DERISIO, C.; MASSA, A.E.
The effect of physical and biological variables upon condition of Merluccius hubbsi (age-0+) of the northern stock (argentine shelf, SW Atlantic Ocean)
JOURNAL OF MARINE SYSTEMS; Año: 2021 vol. 224
MARCHETTI, MARION DANIELA; JIMENEZ LUGO, ROLANDO JESUS; MASSA, ÁGUEDA ELENA; CZERNER, MARINA
Valorization of residues from anchovy (Engraulis anchoita) salting-ripening process: Impact of desalting procedures in retention of biologically-active compounds
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2021 vol. 150
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA; VIÑAS, MARIA DELIA
Energy density of age-0+ Merluccius hubbsi (Actinopterygii, Merlucciidae) as a food quality proxy for upper level predators
Pan-American Journal of Aquatic Sciences; Lugar: Rio Claro; Año: 2020 vol. 15 p. 195 - 203
MASSA, AGUEDA; AGUERIA, DANIELA; CAMPOS, CARMEN ADRIANA; CZERNER, MARINA; FERNÁNDEZ, LORENA; MISCORIA, SILVIA ALEJANDRA; PRIMOST, MÓNICA ANGELINA; VOLPEDO, ALEJANDRA VANINA
RELEVAMIENTO DE ASPECTOS TÉCNICOS DE pH Y OTROS PARÁMETROS DE CALIDAD ESTABLECIDOS POR BRASIL PARA EL INGRESO DE PRODUCTOS PESQUEROS CONGELADOS. VALORES DE REFERENCIA PARA MERLUZA COMÚN (Merluccius hubbsi).
RED SEGURIDAD ALIMENTARIA CONICET; Lugar: BUENOS AIRES ; Año: 2020
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA
Head and viscera of horse marckerel (Trachurus lathami): a potential source of enzymes and its compatibility with commercial detergents
International Journal of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine; Año: 2020 vol. 8 p. 28 - 37
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA E.; MARTOS, PATRICIA; MARRARI, MARINA
Seasonal and spatial variability in condition of age‐0+ Argentine hake Merluccius hubbsi Marini, 1933, in the San Jorge Gulf (Argentina): A bottom‐up perspective
FISHERIES OCEANOGRAPHY; Año: 2020 vol. 29 p. 597 - 611
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA E.
Ray liver oils obtained by different methodologies: characterization and refining
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY; Lugar: Philadelphia; Año: 2019
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA
Extracción de aceite de hígado de rayas: ventajas y desventajas de diferentes metodologías.
Aceites y Grasas; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 vol. 16
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA; VIÑAS, MARÍA DELIA
Fatty acids composition as an indicator of food intake in Merluccius hubbsi larvae
JOURNAL OF THE MARINE BIOLOGICAL ASSOCIATION OF THE UNITED KINGDOM; Año: 2019 vol. 99 p. 983 - 990
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA E.
Ray liver oils obtained by different methodologies: characterization and refining
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY; Lugar: Philadelphia; Año: 2018
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA E.; DERISIO, CARLA; MARTOS, PATRICIA; BERGHOFF, CARLA; VIÑAS, MARÍA D.
Effect of nursery ground variability on condition of age 0+ year Merluccius hubbsi
JOURNAL OF FISH BIOLOGY; Año: 2018 vol. 93 p. 1090 - 1101
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA; VIÑAS, MARÍA DELIA
Fatty acids composition as an indicator of food intake in Merluccius hubbsi larvae
JOURNAL OF THE MARINE BIOLOGICAL ASSOCIATION OF THE UNITED KINGDOM; Año: 2018 vol. 99 p. 983 - 990
LAMAS, DANIELA L.; YEANNES, MARIA I.; MASSA, AGUEDA E.
Alkaline trypsin from the viscera and heads of Engraulis anchoita: Partial purification and characterization
Biotechnologia; Año: 2017 vol. 98 p. 103 - 112
LAMAS, DANIELA; MASSA, AGUEDA E.
Enzymatic Degumming of Ray Liver Oil Using Phospholipase A1: Efficiency, Yield and Effect on Physicochemical Parameters
American Journal of Chemical Engineering; Año: 2017 vol. 2 p. 87 - 93
VÁZQUEZ, JOSÉ A.; BLANCO, MARIA; MASSA, AGUEDA E.; AMADO, ISABEL RODRÍGUEZ; PÉREZ-MARTÍN, RICARDO I.
Production of fish protein hydrolysates from scyliorhinus canicula discards with antihypertensive & antioxidant activities by enzymatic hydrolysis & mathematical optimization using response surface methodology
MARINE DRUGS; Año: 2017 vol. 15
LAMAS, DANIELA; YEANNES, MARIA I.; MASSA, AGUEDA E.
PARTIAL PURIFICATION OF PROTEOLYTIC ENZYMES AND CHARACTERIZATION OF TRYPSIN FROM MERLUCCIUS HUBBSI BY-PRODUCTS"
International Journal of Food and Nutritional Sciences (IJFANS); Lugar: New Delhi; Año: 2015
TEMPERONI, BRENDA; MASSA, AGUEDA E.; VIÑAS, MARIA DELIA
"Linking diet and nutritional condition of young-of-the-year Merluccius hubbsi to zooplanktonic prey quality in the Argentine Sea: insight from stomach content and fatty acid analysis"
MARINE BIOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2015
ESCRIBANO, ESTEBAN; MASSA A. E.; YEANNES, MARIA I.
DESARROLLO DEL MÉTODO DEL ÍNDICE DE CALIDAD (QIM) PARA EVALUAR LA FRESCURA DE LA MERLUZA COMÚN (MERLUCCIUS HUBBSI) ALMACENADA EN HIELO
La industria cárnica latinoamericana; Lugar: Buenos Aires. ; Año: 2015 vol. 198 p. 48 - 54
MASSA, AGUEDA E.; FERNANDEZ COMPAS, ANDREA S.; PENNISI, SUSANA C,; MANCA EMILIO
Composición química y perfil de ácidos grasos de la anchoita bonaerense en función del tamaño de los ejemplares y la zona de pesca.
REVISTA DE INVESTIGACION Y DESARROLLO PESQUERO; Lugar: Mar del Plata; Año: 2013
RODRIGUES KARINA A.; MACCHI, GUSTAVO; MASSA, AGUEDA E.; MILITELLI, MARÍA I.
Seasonal analysis of condition, biochemical and bioenergetic indices of females of Brazilian flathead, Percophis brasiliensis
NEOTROPICAL ICHTHYOLOGY; Lugar: Porto Alegre; Año: 2013 vol. 11 p. 153 - 162
LEONARDUZZI, EZEQUIEL; MASSA, AGUEDA E.; MANCA EMILIO
Variación de composición bioquímica en hembras de merluza común (Merluccius hubbsi) durante el ciclo reproductivo
REVISTA DE INVESTIGACION Y DESARROLLO PESQUERO; Lugar: Mar del Plata; Año: 2012 vol. 21 p. 5 - 12
MASSA, A. E.; MANCA E. ; YEANNES, MARIA I.
Development of Quality Index Method (QIM) for anchovy (Engraulis anchoita) stored in ice. Assessment of its shelf life by chemical and sensory methods
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Lugar: Valencia; Año: 2012 vol. 18 p. 339 - 351
LEONARDUZZI, EZEQUIEL; MASSA, AGUEDA E.; MANCA EMILIO
Variación de composición bioquímica en hembras de merluza común (Merluccius hubbsi) durante el ciclo reproductivo
REVISTA DE INVESTIGACION Y DESARROLLO PESQUERO; Lugar: Mar del Plata; Año: 2012 vol. 21 p. 5 - 12
MASSA, AGUEDA E.; YEANNES, MARIA I.; MANCA EMILIO
Caracterización bioquímica de distintos tejidos delpez angel Squatina guggenheim
La Industria Cárnica Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2012 vol. 26 p. 40 - 45
MASSA, AGUEDA E.; YEANNES, MARIA I.; MANCA EMILIO
Acidos grasos poliinsaturados de la serie Omega - 3 en ejemplares bonaerenses y patagónicos de anchoíta argentina
Revista A&G, Aceites grasas; Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007 vol. 69 p. 568 - 572
MASSA A. E.; PALACIOS, D.; PAREDI M. E.; CRUPKIN M.
Postmortem changes in quality indices of Ice-stored flounder (Paralichthys patagonicus)
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY; Lugar: Trumbull, Connecticut 06611 USA; Año: 2005 vol. 29 p. 570 - 590
MASSA A. E.; PAREDI M. E.; CRUPKIN M.
Chemical assessment of freshness in stored adductor muscle of scallop
BRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING; Lugar: Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP) Faculdade de Engenharia Química (FEQ), Campinas - SP, Brazil; Año: 2003 vol. 20 p. 147 - 152
MASSA A. E.; PAREDI M. E.; CRUPKIN M
Nucleotide catabolism in cold stored adductor muscle of scallop (Zygochlamys patagonica)
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY; Lugar: Trumbull, Connecticut 06611 USA; Año: 2002 vol. 26 p. 295 - 305
DI MARCO, O.N.; MASSA, A.E.; AELLO, M.S; CRUPKIN, M.
Energy Efficiency in grazing lambs differing in sire body size, determined by the weight of liver and rumen and their tisular in vitro respiration rate
ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE PRODUCCIóN ANIMAL; Lugar: Maracaibo, Venezuela; Año: 2001 vol. 9 p. 12 - 16