INVESTIGADORES
MARTIN Maria Carolina
artículos
LONGHI, SARA JAQUELINA; MARTÍN, MARÍA CAROLINA; FONTANA, ARIEL; MORATA, VILMA INÉS
Different approaches to supplement polysaccharide-degrading enzymes in vinification: effects on color extraction, phenolic composition, antioxidant activity and sensory profiles of Malbec wines
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2022 vol. 157
LONGHI, SARA JAQUELINA; MARTÍN, MARÍA CAROLINA; MERÍN, MARÍA GABRIELA; MORATA, VILMA INÉS
Yeast Multi-Enzymatic Systems for Improving Colour Extraction, Technological Parameters and Antioxidant Activity of Wine
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY; Lugar: Zagreb; Año: 2022 vol. 60 p. 556 - 570
MARTÍN, M. CAROLINA; VILMA I. MORATA DE AMBROSINI
Producción de enzimas pectinolíticas por fermentación: Eficacia del método de producción y downstream
Revista de Ingeniería y Ciencias Aplicadas (RevICAp); Lugar: San Rafael, Mendoza; Año: 2021 vol. 1 p. 50 - 55
MARTÍN, MARÍA CAROLINA; GORRI DELLÓLIO GERMÁN ARIEL; VILLAR, MARCELO A.; MORATA, VILMA INÉS; LÓPEZ, OLIVIA VALERIA; NINAGO, MARIO DANIEL
Preparation and Characterization of an Immobilized Enological Pectinase on Agar-Alginate Beads
MACROMOLECULAR SYMPOSIA; Lugar: New York; Año: 2020 vol. 394
MARTÍN, MARÍA C.; LÓPEZ, OLIVIA V.; CIOLINO, ANDRÉS E.; MORATA, VILMA I.; VILLAR, MARCELO A.; NINAGO, MARIO D.
Immobilization of enological pectinase in calcium alginate hydrogels: A potential biocatalyst for winemaking
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology; Año: 2019 vol. 18
LONGHI, SARA J.; MARTÍN, M. C.; MORATA, V. I.
Sistemas enzimáticos microbianos que asisten en la maceración impactando en las propiedades físico-químicas y tecnológicas del vino
La Alimentación Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 vol. 346 p. 54 - 60
MARÍA G. MERÍN; MARÍA C. MARTÍN; KALLIOPI RANTSIOU; LUCA COCOLIN; VILMA I. MORATA DE AMBROSINI
Characterization of pectinase activity for enology from yeasts occurring in Argentine Bonarda grape
BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY; Año: 2015 vol. 46 p. 815 - 823
MARÍA C. MARTÍN; VILMA I. MORATA DE AMBROSINI
Effect of a cold-active pectinolytic system on colour development of Malbec red wines elaborated at low temperature.
International Journal of Food Science & Technology; Lugar: Oxford; Año: 2014 vol. 49 p. 1893 - 1901
MARTÍN, M. CAROLINA; VILMA I. MORATA DE AMBROSINI
Cold-active acid pectinolytic system from psychrotolerant Bacillus. Application in color extraction from red grape skin.
AMERICAN SOCIETY FOR ENOLOGY AND VITICULTURE; Lugar: David, California, USA; Año: 2013 vol. 64 p. 495 - 504
MARÍA S. CABEZA; MARÍA G. MERÍN; MARÍA C. MARTÍN; DANIELA C. SABATÉ; MARCELA C. AUDISIO; VILMA I. MORATA DE AMBROSINI
Efecto del complejo Pectinasa-Surfactina sobre la extracción de pigmentos y polifenoles totales a partir de hollejos de uva Malbec.
REVISTA ENOLOGÍA; Lugar: Mendoza, Argentina.; Año: 2010 p. 1 - 14
MARÍA S. CABEZA; MARÍA G. MERÍN; MARÍA C. MARTÍN; DANIELA C. SABATÉ; MARCELA C. AUDISIO; VILMA I. MORATA
Effect of pectinase-surfactin system on pigments and total polyphenols extraction from Malbec grape skins.
American Journal of Enology and Viticulture; Lugar: Davis, California, USA.; Año: 2009 vol. 60 p. 477 - 483