INVESTIGADORES
RUBEL Irene Albertina
artículos
MORENO L.; RUBEL I.A.
Relevamiento sobre Sistemas de Gestión de Calidad e Inocuidad Alimentaria en Latinoamérica y la Unión Europea
Alimentos, Ciencia e Ingeniería; Año: 2023 vol. 30 p. 21 - 43
CASTAGNINO A. M.; DIAZ K.; ROGERS, W. J.; ROSINI B.; GONZÁLEZ FERRÍN, S.; BERRIOLO, J.; ZAZZETTA, M; CENDON, M. L; FASCIGLIONE, G.; YOMMI, A.; DÍAZ, H.; ECHEVERRÍA, S.; GARCÍA FRANCO, A.; MARINA, J. A; RUBEL I.A.
Tendencias del consumo argentino de hortalizas y frutas locales Km 0
A V A N C E S E N H O R T I C U L T U R A - R E V I E W; Año: 2022 vol. 41 p. 61 - 109
IRAPORDA, CAROLINA; RUBEL ,IRENE A.; MAGARÓ, NICOLE; MANRIQUE, GUILLERMO D.; GARROTE, GRACIELA; ABRAHAM, ANALÍA G.
Inulin addition improved probiotic survival in soy-based fermented beverage
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2022
CASTAGNINO A. M.; DIAZ K.; MARINA, J. A; FERNÁNDEZ C.; DÍAZ, H.; BAZÁN P.; ROGERS, W. J.; RUBEL I.A.; OTAÑO A.C.; FASCIGLIONE, G.; MARÍN CASTRO M.A.; REINA, R.; GALIZIO R.; CENDON, M. L; ZANELLI G.; MIRANDA L.D.; CHAPARRO G.; PÉREZ E.F.; YOMMI, A.; BASTIEN E.
Estudio del consumo latinoamericano de frutas y hortalizas locales "Km 0"
Horticultura Argentina; Lugar: Buenos Aires; Año: 2022 vol. 41 p. 66 - 102
RUBEL, IRENE A.; IRAPORDA, CAROLINA; MANRIQUE, GUILLERMO D.; GENOVESE, DIEGO B.; ABRAHAM, ANALÍA G.
Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.) inulin as a suitable bioactive ingredient to incorporate into spreadable ricotta cheese for the delivery of probiotic
Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre; Año: 2022 vol. 28 p. 100325 - 100333
TARIFA, MARÍA C.; PIQUERAS, CRISTIAN M. ; GENOVESE, DIEGO B.; RUBEL, IRENE A. ; MARIA G. SICA; LORENA I. BRUGNONI; SICA MARIA G.; BRUGNONI LORENA I.
Symbiotic pectin microparticles with native Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) enhance Lactobacillus paracasei subsp. tolerans survival
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2022 vol. 54 p. 48 - 52
RUBEL, IRENE A.; IRAPORDA, CAROLINA; MANRIQUE, GUILLERMO D.; GENOVESE, DIEGO B.; ABRAHAM, ANALÍA G.
Inulin from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.): From its biosynthesis to its application as bioactive ingredient
Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre; Año: 2021 vol. 26
CASTAGNINO ANA MARÍA; DIAZ KARINA; BAZÁN P.; LUNA A; MARTINOIA, G. I.; MARINA, J. A; ECHEVERRÍA, S; GALIZIO, R.; ROSINI, M. B; ROGERS, W. J.; RUBEL, IRENE A.; BENSON, S.; DÍAZ, H.; REINA, R.
National reality of 2020 vegetable production and consumption, in COVID-19 times
REVISTA DE LA ASOCIACIÓN ARGENTINA DE HORTICULTURA; Lugar: Azul, Provincia de Buenos Aires; Año: 2020 vol. 39 p. 113 - 144
CASTAGNINO ANA MARÍA; CASTRO MARIN; BAZÁN P.; DIAZ KARINA; MARINA, J. A; ECHEVERRÍA, S; GALIZIO, R.; MARTINOIA, G. I.; ROGERS, W. J.; DIAZ, H.; REINA, R.; RUBEL IRENE A.; LASPRILLA, M
Latin American reality of 2020 vegetable production and consumption, in Covid-19 times.
Revista de la Asociación Argentina de Horticultura; Lugar: Azul, Provincia de Buenos Aires; Año: 2020 vol. 39 p. 149 - 188
IRAPORDA, CAROLINA; RUBEL, IRENE A.; MANRIQUE, GUILLERMO D.; ABRAHAM, ANALÍA G.
Influence of inulin rich carbohydrates from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers on probiotic properties of Lactobacillus strains
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2019
RUBEL IRENE ALBERTINA; IRAPORDA, CAROLINA; GALLO, ALICIA; MANRIQUE, GUILLERMO; GENOVESE, DIEGO B.
Spreadable ricotta cheese with hydrocolloids: Effect on physicochemical and rheological properties.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2019
LUCIANA COSTABEL; DIANELA COSTAMAGNA; FACUNDO CUFFIA; GABRIELA AUDERO ; GUILLERMO HUGO PERALTA ; IRENE ALBERTINA RUBEL ; JOSÉ A. VALENZUELA LÓPEZ ; JOSELINA KARLEN ; LEONOR PILATT; MARCELO SIGNORINI ; MARTHA NUÑÉZ ; OLGA VASEK
EVALUACIÓN DE RIESGOS DE QUESOS ARTESANALES ELABORADOS CON LECHE BOVINA
Publicaciones de Informes de Red de Seguridad Alimentaria del CONICET; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 vol. I p. 1 - 51
VALES MARÍA EUGENIA; CAPDEVILA VERÓNICA E.; IRAPORDA CAROLINA; RUBEL IRENE A.; GELY MARÍA CRISTINA; PAGANO ANAM.
Revalorización del lactosuero: Estudio de la hidrólisis para obtención de biocombustible
Tecnología Lactea Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2019 vol. 107 p. 37 - 42
LOURDES LEONOR DEL CASTILLO; CARLA REBECA MÉNDEZ; CLAUDIA BEATRIZ DOME; HÉCTOR SERGIO CORTEZ; IRENE ALBERTINA RUBEL; MARCELO LISANDRO SIGNORINI; MARTHA SUSANA NÚÑEZ DE KAIRÚZ; MÓNICA SILVINA CHAVEZ; NANCY ALEJANDRA TORRES; SILVIA OROSCO; SILVINA SALDAÑO
EVALUACIÓN DE RIESGOS DE QUESOS ARTESANALES DE LECHE CAPRINAS de Red de Seguridad Alimentaria del CONICET
Publicaciones de Informes de Red de Seguridad Alimentaria del CONICET; Año: 2019 vol. I p. 1 - 55
RUBEL, IRENE A.; IRAPORDA, CAROLINA; NOVOSAD, ROCIO; CABRERA, FERNANDA A.; GENOVESE, DIEGO B.; MANRIQUE, GUILLERMO D.
Inulin rich carbohydrates extraction from Jerusalem artichoke ( Helianthus tuberosus L.) tubers and application of different drying methods
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Año: 2018
RUBEL IRENE ALBERTINA; PÉREZ, ETHEL; MANRIQUE, GUILLERMO; GENOVESE, DIEGO
Fibre enrichment of wheat bread with Jerusalem artichoke inulin: Effect on dough rheology and bread quality
Food Structure; Lugar: Ontario; Año: 2015 vol. 3 p. 21 - 29
RUBEL IRENE ALBERTINA; PÉREZ, ETHEL; GENOVESE, DIEGO; MANRIQUE, GUILLERMO
In vitro prebiotic activity of inulin-rich carbohydrates extracted from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers at different storage times by Lactobacillus paracasei
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 62 p. 59 - 65
RUBEL IRENE
Elaboraciones comparativas entre tecnologías mesófilas y termófilas
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Argentina; Año: 2007 p. 34 - 37
RUBEL IRENE ALBERTINA; DAL LAGO CLAUDIA; PEREYRA VICTOR
Caracterización de aceites de girasol con cantidades variables de ácido oleico
DIAETA; Año: 2005 p. 14 - 22