INVESTIGADORES
BLAJMAN Jesica Evelyn
artículos
BLAJMAN, J.E.; LINGUA, M.S.; IRAZOQUI, J.M.; SANTIAGO, G.M.; EBERHARDT, M.F.; AMADIO, A.F.; PERALTA, G.H.; GAGGIOTTI, M.C.
Fermentation profile and dynamics of bacterial communities in vetch-oat ensiled with a novel spray-dried inoculant
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE; Año: 2024 p. 1 - 12
BOGADO, D.J.; MARTÍNEZ STENGER, R.; BLAJMAN, J.E.; SANTIAGO, G.M.; PALMA, C.S.; QUIRÓZ, V.N.; BARRIOS, M.; MAMANI, E.N.
Injuries and illnesses during the 2021 South America wheelchair basketball championships: an epidemiological study
ARCHIVOS DE MEDICINA DEL DEPORTE; Año: 2023 vol. 40 p. 30 - 39
GAITÁN, F.; BLAJMAN, J.E.; SANTIAGO, G.M.; PEREYRA, R.; ADORNI, M.; EBERHARDT, A.; COLOMBO, M.; REFAHE, I.; RODRÍGUEZ AGUIRRE, A.; RUATTA, F.; BARELLO, M.; MEURZET, M.
Influencia de distintos métodos de entrenamiento concurrente sobre la capacidad funcional y la analítica del laboratorio en personas adultas mayores
Revista del Colegio de Médicos de la 1ra Circunscripción de la Provincia de Santa Fe; Lugar: Santa Fe; Año: 2023 vol. 7 p. 7 - 11
LINGUA, M.S.; GIES, M.; DESCALZO, A.M.; SERVENT, A.; PÁEZ, R.B.; BARONI, M.V.; BLAJMAN, J.B.; DHUIQUE-MAYER, C.
Impact of storage on the functional characteristics of a fermented cereal product with probiotic potential, containing fruits and phytosterols
FOOD CHEMISTRY; Año: 2022 vol. 370
BLAJMAN, J.E.; SIGNORINI, M.L.; VINDEROLA, G.; LINGUA, M.S.; ROMERO, L.A.; PÁEZ, R.B.; CASAS, C.I.; BERGAMINI, C.V.; GIMÉNEZ, P.; GAGGIOTTI, M.
Impact of native spray-dried lactic acid bacteria, packing density and wilting time on fermentation characteristics of experimental maize and lucerne silages
GRASS AND FORAGE SCIENCE (PRINT); Año: 2022
BLAJMAN, J.E.; VINDEROLA, G.; PÁEZ, R. B.; SIGNORINI, M. L.
The role of homofermentative and heterofermentative lactic acid bacteria for alfalfa silage: a meta-analysis
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE; Año: 2020 vol. 158 p. 107 - 118
BLAJMAN, J.E.; VINDEROLA, G.; CUATRIN, A.; LINGUA, M.S.; PÁEZ, R.B.
Technological variables influencing the growth and stability of a silage inoculant based on spray-dried lactic acid bacteria
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2020
ASTESANA, D.M.; ZIMMERMANN, J.A.; FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; BLAJMAN, J.E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; SIGNORINI, M.L.; ROSMINI, M.R.; SOTO, L.P.
Development and storage studies of high density macrocapsules containing Lactobacillus spp. strains as nutritional supplement in young calves
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2018
BLAJMAN, J.E.; PAEZ, R.B.; VINDEROLA, C.G.; LINGUA, M.S.; SIGNORINI, M.L.
A meta-analysis on the effectiveness of homofermentative and heterofermentative lactic acid bacteria for corn silage
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2018
BLAJMAN, J.E.; OLIVERO, C.R.; FUSARI, M.L.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.
Impact of lyophilized Lactobacillus salivarius DSPV 001P administration on growth performance, microbial translocation, and gastrointestinal microbiota of broilers reared under low ambient temperature
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2017 vol. 114 p. 388 - 394
BLAJMAN, J.E.; ASTESANA, D.M.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; ROMERO SCHARPEN, A.; BERISVIL, A.P.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.
Quantification of FITC-labelled probiotic Lactobacillus salivarius DSPV 001P during gastrointestinal transit in broilers
BENEFICIAL MICROBES; Año: 2017 vol. 8 p. 55 - 64
ROSSLER, E.; FUHR, E.; LORENZÓN, G.; ROMERO SCHARPEN, A.; BERISVIL, A.P.; BLAJMAN, J.E.; ASTESANA, D.M.; ZIMMERMANN, J.A.; FUSARI, M.L.; SIGNORINI, M.L.; SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.
Presencia de serotipos de Campylobacter jejuni O:19 en la cadena avícola Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2017
ZBRUN, M.V.; ROMERO SCHARPEN, A.; OLIVERO, C.R.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN, J.E.; BERISVIL, A.P.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.
Genetic diversity of thermotolerant Campylobacter isolated from different stages of the poultry meat supply chain in Argentina
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2017
BLAJMAN, J.E.; ZBRUN, M.V.; SIGNORINI, M.L.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; FRIZZO, L.S.
Development of cecal predominant microbiota in broilers during a complete rearing using denaturing gradient gel electrophoresis.
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2016
ZIMMERMANN, J.A.; FUSARI, M.L.; ROSSLER, E.; BLAJMAN, J.E.; ROMERO SCHARPEN, A.; ASTESANA, D.M.; OLIVERO, C.R.; BERISVIL, A.P.; SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.
Effects of probiotics in swines growth performance: A meta-analysis of randomized controlled trials.
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2016 vol. 219 p. 280 - 293
SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; ZBRUN, M.V.; BLAJMAN, J.E.; SALVETTI, N.R.; BERISVIL, A.P.; ROSMINI, M.R.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Changes in haematological parameters and serum biochemical profile of Salmonella Dublin-infected calves supplemented with a probiotic/lactose inoculum.
Beneficial Microbes; Año: 2016 vol. 7 p. 23 - 33
ZBRUN, M.V.; FRIZZO, L.S.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SEQUEIRA, J.G.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN, J.E.; ROSSLER, E.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; SIGNORINI, M.L.
Poultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming it into by-products.
BRITISH POULTRY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2016
SEQUEIRA, J.G.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN, J.E.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.
Quantitative Risk Assessment of Human Trichinellosis Caused by Consumption of Pork Meat Sausages in Argentina
ZOONOSES AND PUBLIC HEALTH; Lugar: Londres; Año: 2016 vol. 63 p. 167 - 176
BLAJMAN, J.E.; ASTESANA, D.M.; ROMERO SCHARPEN, A.; KARABDAJIAN, S.; BERISVIL, A.P.; ZIMMERMANN, J.A.; ROSSLER, E.; FRIZZO, L.S.; SIGNORINI, M.L.; MARTI, L.E.; ZBRUN, M.V.
Fortalecimiento de la responsabilidad ciudadana en la prevención de ETAs y zoonosis
Revista Argentina de Zoonosis y Enfernedades Infecciosas Emergentes; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. X p. 20 - 24
SIGNORINI, M.L.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; SEQUEIRA, G.; ROSMINI, M.R.; ROSSLER, E.; BLAJMAN, J.E.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; ZIMMERMANN, J.A.; CAMUSSONE, C.; FRIZZO, L.S.
Evaluación de la presencia y difusión de Campylobacter termotolerantes en granjas de engorde de pollos parrilleros como base para sustentar científicamente medidas de gestión del riesgo.
Revista SNS; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 p. 64 - 70
BLAJMAN, J.E.; ZBRUN, M.V.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; FUSARI, M.L.; SOTO, L.P.; SIGNORINI, M.L.; ROSMINI, M.R.; FRIZZO, L.S.
Probióticos en pollos parrilleros: una estrategia para los modelos productivos intensivos
Revista Argentina de Microbiología; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 47 p. 360 - 367
BLAJMAN, J.E.; GAZIANO, C.G.; ZBRUN, M.V.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BERISVIL, A.P.; ROMERO SCHARPEN, A.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
In vitro and in vivo screening of native lactic acid bacteria towards their selection as a probiotic in broilers.
RESEARCH IN VETERINARY SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 101 p. 50 - 56
ZBRUN, M.V.; OLIVERO, C.R.; ROMERO SCHARPEN, A.; ROSSLER, E.; SOTO, L.P.; ASTESANA, D.M.; BLAJMAN, J.E.; BERISVIL, A.P.; SIGNORINI, M.L.; FRIZZO, L.S.
Antimicrobial resistance in thermotolerant Campylobacter isolated from different stages of the poultry meat supply chain in Argentina
FOOD CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 57 p. 136 - 141
BLAJMAN, J.E.; FRIZZO, L.S.; ZBRUN, M.V.; ASTESANA, D.M.; FUSARI, M.L.; SOTO, L.P.; ROSMINI, M.R.; SIGNORINI, M.L.
Effects of probiotics in broilers growth performance: A meta-analysis of randomized controlled trials
BRITISH POULTRY SCIENCE; Lugar: Londres; Año: 2014 vol. 55 p. 483 - 493
FRIZZO, L.S.; ASTESANA, D.M.; SOTO, L.P.; BLAJMAN, J.E.; ZBRUN, M.V.; SIGNORINI, M.L.; MARTI, L.E.; SEQUEIRA, G.J.; ROSMINI, M.R.
La seguridad en la cadena agroalimentaria de la carne: problemáticas, estrategias y posibles soluciones pre-faena.
Revista FAVE - Sección Ciencias Agrarias; Lugar: Esperanza; Año: 2013 vol. 12 p. 7 - 26