INVESTIGADORES
DE MORENO Maria Alejandra
capítulos de libros
M.A.C. ALBUQUERQUE; I.U. DANTAS DE MEDEIRAS; B.D.G.M FRANCO; S.M.I. SAAD; A. DE MORENO DE LEBLANC; J.G. LEBLANC
Bioactive compounds of fruit by-products as potential prebiotics
Valorization of Agri-Food Wastes and By-Products: Recent Trends, Innovations and Sustainability Challenges
Lugar: Londres; Año: 2021; p. 47 - 59
A. DE MORENO DE LEBLANC; G. PERDIGON
Leches fermentadas, sus aplicaciones en infl amación intestinal y en cánceres intestinales y no intestinales
Inmunonutricion. Estilo de Vida
Año: 2020; p. 381 - 394
D. PÉREZ VISÑUK; M.M. TERAN; G. SAVOY DE GIORI; J.G. LEBLANC; A. DE MORENO DE LEBLANC
The Potential Use of Lactic Acid Bacteria in Neurodegenerative Pathologies
Lactic Acid Bacteria: A Functional Approach
Año: 2020; p. 191 - 204
A. DE MORENO DE LEBLANC; T. DINIZ LUERCE; A. MIYOSHI; V. AZEVEDO; J.G. LEBLANC
Functional food biotechnology: the use of native and genetically engineered lactic acid bacteria
Omics technologies and bio-engineering: towards improving quality of life
Lugar: Oxford, UK; Año: 2018; p. 105 - 128
R. LEVIT; G. SAVOY DE GIORI; A. DE MORENO DE LEBLANC; J.G. LEBLANC
Increasing B vitamins in foods to prevent intestinal inflammation and cancer
Nutrients in Dairy and Their Implications for Health and Disease
Lugar: Oxford; Año: 2017; p. 193 - 204
E. MENDEZ UTZ; G. PERDIGON; A. DE MORENO DE LEBLANC
Fermented milks and cancer
Dairy in Human Health and Disease across the Lifespan
Lugar: Oxford; Año: 2017; p. 343 - 351
I. NOVOTNY NUÑEZ; M. PALOMAR; A. DE MORENO DE LEBLANC; C. MALDONADO GALDEANO; G. PERDIGON
Probiotics and functional foods in immunosupressed host
Biotechnology of Lactic Acid Bacteria: Novel Applications, Second edition
Año: 2016; p. 134 - 143
J.G. LEBLANC; S.D. TODOROV; A. DE MORENO DE LEBLANC
Beneficial effects of microorganisms isolated from papaya
Tropical Fruits ­ From Cultivation to Consumption and Health Benefits: Papaya
Año: 2015; p. 105 - 118
J.G. LEBLANC; A. DE MORENO DE LEBLANC
Probiotics in inflammatory bowel diseases and cancer prevention
Bioactive Foods in Promoting Health: Probiotics, Prebiotics, and Symbiotics 2nd Edition,
Lugar: Oxford; Año: 2015; p. 755 - 771
N.A. CASTILLO; A. DE MORENO DE LEBLANC; C. MALDONADO GALDEANO; G. PERDIGON
Protective effect of Lactobacillus. casei CRL 431 against Salmonella in a mouse model: Mechanisms involved
Probiotics in Health and Disease: New Research
Año: 2014; p. 1 - 26
A. DE MORENO DE LEBLANC; S.D. TODOROV; G. VIGNOLO; G. SAVOY DE GIORI; J.G. LEBLANC
Indigenous Fermented Foods of Latin America
Microorganisms and fermentation of traditional foods
Lugar: Boca Raton, FL; Año: 2014; p. 312 - 340
S.D. TODOROV; A. DE MORENO DE LEBLANC; R. PINHEIRO DE SOUZA OLIVEIRA; J.G. LEBLANC
Use of symbiotics (probiotics and prebiotics) to improve the safety of foods
Practical Food Safety: contemporary issues and future directions
Año: 2014; p. 497 - 516
C. MALDONADO GALDEANO; C.A. DOGI; M.E. BIBAS BONET; A. DE MORENO DE LEBLANC; G. PERDIGON
Probiotic bacteria as mucosal immune system adjuvant
Bioactive Foods and Chronic Diseases States. Liver and Gastrointestinal Disease
Año: 2013; p. 285 - 299
J.G. LEBLANC; S. DEL CARMEN; P. LANGELLA; L. BERMUDEZ-HUMARAN; F. ALVARENGA LIMA; M. ZURITA-TURK; D. SANTOS PONTES; A. MIYOSHI; V. AZEVEDO; A. DE MORENO DE LEBLANC
USE OF GENETICALLY ENGINEERED LACTIC ACID BACTERIA FOR THE TREATMENT OF CROHN?S DISEASE
Crohn's Disease: Etiology, Diagnosis and Treatment Options
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2013; p. 309 - 324
S. DEL CARMEN; A. DE MORENO DE LEBLANC; A. MIYOSHI; V. AZEVEDO; L. BERMUDEZ-HUMARAN; P. LANGELLA; F. SESMA; G. PERDIGON; J.G. LEBLANC
ANTI-INFLAMMATORY PROPERTIES OF GENETICALLY MODIFIED LACTIC ACID BACTERIA
Bioactive Food as Dietary Interventions for Arthritis and Related Inflammatory Diseases
Lugar: Oxford; Año: 2013; p. 581 - 600
S. DEL CARMEN; J.G. LEBLANC; A. DE MORENO DE LEBLANC
USE OF PROBIOTICS IN THE TREATMENT OF CROHN'S DISEASE
Crohn's Disease: Etiology, Diagnosis and Treatment Options
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2013; p. 289 - 308
C.A. DOGI; A. DE MORENO DE LEBLANC; C. MALDONADO GALDEANO; G. PERDIGON
Bacterias comensales y probióticas: su influencia sobre el sistema inmune demucosa intestinal
Probioticos y salud
Lugar: Madrid; Año: 2012; p. 61 - 84
A. DE MORENO DE LEBLANC; G. PERDIGON
LECHES FERMENTADAS, SUS APLICACIONES EN CÁNCER E INFLAMACIÓN INTESTINAL
Inmunonutrición en la salud y la enfermedad
Lugar: Madrid; Año: 2011; p. 426 - 436
J.G. LEBLANC; S. DEL CARMEN; A. MIYOSHI; V. AZEVEDO; A. DE MORENO DE LEBLANC
PROSPECTIVE USES OF GENETICALLY ENGINEERED LACTIC ACID BACTERIA FOR THE PREVENTION OF INFLAMMATORY BOWEL DISEASES
Current Concepts in Colonic Disorders
Lugar: Rijeka; Año: 2011; p. 223 - 238
A. DE MORENO DE LEBLANC; M.E. BIBAS BONET; J.G. LEBLANC; F. SESMA; G. PERDIGON
Probiotics in cancer prevention
Bioactive Foods in Promoting Health: Probiotics and Prebiotics
Lugar: Kidlington; Año: 2010; p. 495 - 510
C. MALDONADO GALDEANO; A. DE MORENO DE LEBLANC; C.A. DOGI; G. PERDIGON
Lactic acid bacteria as immunomodulators of the gut associated immune system
Biotecnology of lactic acid bacteria: Novel applications
Año: 2010; p. 125 - 140
G. VINDEROLA; A. DE MORENO DE LEBLANC; G. PERDIGON; C. MATAR
Biologically Active Peptides Released in Fermented Milk : Role and Functions
Handbook of Fermented Functional Foods 2° Edition
Lugar: Boca Raton, FL ; Año: 2008; p. 209 - 242
A. MARCOS; E. NOVA; A. DE MORENO DE LEBLANC; G. PERDIGON
Nutricion e inmunidad
Nutrición y salud pública. Métodos, bases científicas y aplicaciones
Lugar: Barcelona; Año: 2007; p. 482 - 490
MARIA ALEJANDRA DE MORENO; G. PERDIGON
ANTITUMOUR ACTIVITY OF YOGHURT
Focus on Colorectal cancer research
Lugar: New York; Año: 2005; p. 97 - 122
C. MALDONADO GALDEANO; MARIA ALEJANDRA DE MORENO; G. PERDIGON
LACTIC ACID BACTERIA AND THE MUCOSAL IMMUNE SYSTEM
Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition
Lugar: Bologna; Año: 2004; p. 333 - 342
MARIA ALEJANDRA DE MORENO; G. PERDIGON
PAPEL DEL YOGUR EN EL CÁNCER DE COLON. MECANISMOS INVOLUCRADOS
Actualización en nutrición, inmunidad e infección
Lugar: Madrid; Año: 2003; p. 93 - 100