INVESTIGADORES
REINHEIMER Maria Agustina
artículos
GURAYA, MARÍA ANGELES; ANDRÍN, MARÍA NIEVES; BATRES, ROCÍO; TORRESI, PABLO ANTONIO; REINHEIMER, MARIA AGUSTINA; GODOY, EZEQUIEL
Protein recovery from yellow peas (Pisum sativum L.) for enhanced processing sustainability and functional properties
AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE; Año: 2024 vol. 33 p. 15 - 29
LINGIARDI, NADIA; GODOY, EZEQUIEL; ARRIOLA, ILEANA; CABRERISO, MARÍA SOLEDAD; ACCORONI, CECILIA; BALZARINI, MARÍA FLORENCIA; ARRIBAS, ALBERTO; REINHEIMER, MARÍA AGUSTINA
Novel nutritionally improved snacks for school-aged children: formulation, characterization and acceptability
NUTRITION & FOOD SCIENCE; Año: 2023 vol. 53 p. 93 - 111
CECILIA ACCORONI; EZEQUIEL GODOY; MA. AGUSTINA REINHEIMER
Economic evaluation of protein recovery process from Argentinian soybean extruded-expelled meals
REVISTA MEXICANA DE INGENIERIA QUIMICA; Lugar: México D.F.; Año: 2023 vol. 22 p. 1 - 9
LUISETTI, JULIA; BALZARINI, MARÍA FLORENCIA; REINHEIMER, MARÍA AGUSTINA; STOPPANI, FERNANDO; CIAPPINI, MARÍA CRISTINA
Influencia del proceso de secado convectivo en el contenido de antocianinas, compuestos fenólicos totales, capacidad antimicrobiana y antioxidante en frutillas (Fragaria annanasa var. San Andrea)
Revista Tecnología y Ciencia; Año: 2023 p. 56 - 72
ACCORONI, CECILIA; GODOY, EZEQUIEL; REINHEIMER, MARÍA AGUSTINA
Performance evaluation of protein recovery from Argentinian soybean extruded-expelled meals under different operating conditions
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2020 vol. 274
EZEQUIEL GODOY; EMILCE LLOPART; SANTIAGO MORSELLINI; AYELÉN MIJOEVICH; MARÍA DEL PILAR ROMERO; NORA AIMARETTI; MARÍA AGUSTINA REINHEIMER
AGREGADO DE VALOR A EXPELLER DE SOJA
INVENIO; Lugar: Rosario; Año: 2020 vol. 44 p. 38 - 46
ACCORONI, CECILIA; GODOY, EZEQUIEL; REINHEIMER, MARÍA AGUSTINA
Experimental data acquisition and mathematical model for soluble protein extraction from Argentinian extruded expeller soybean meal
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE; Año: 2019 vol. 56 p. 3492 - 3501
PAOLA BISCOTTI; MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; NICOLÁS J. SCENNA
A RISK-BASED DESIGN OF AMMONIA REFRIGERATION SYSTEMS IN FOOD MANUFACTURING PLANTS
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH; Lugar: Bahia Blanca; Año: 2019 vol. 49 p. 55 - 60
BALZARINI, MARÍA FLORENCIA; REINHEIMER, MARÍA AGUSTINA; CIAPPINI, MARÍA CRISTINA; SCENNA, NICOLÁS JOSÉ
Mathematical model, validation and analysis of the drying treatment on quality attributes of chicory root cubes considering variable properties and shrinkage
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING; Año: 2018 vol. 111 p. 114 - 128
BALZARINI, M.F.; REINHEIMER, M.A.; CIAPPINI, M.C.; SCENNA, N.J.
Comparative study of hot air and vacuum drying on the drying kinetics and physicochemical properties of chicory roots
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE; Año: 2018 vol. 55 p. 4067 - 4078
MÓNICA BONFIGLI; MA. FLORENCIA CHIANDONI; ROMINA KRAFT; MARÍA AGUSTINA REINHEIMER
Modelado Matemático, Validación y Análisis del Proceso de Extracción de Antocianinas en Harinas de Orujos Tintos a Diferentes Temperaturas
REVISTA TECNOLOGÍA Y CIENCIA; Año: 2017 vol. 30 p. 72 - 80
CAROLINA D'EMANUELE ARES ; CECILIA ACCORONI; LEONARDO FERIGUTTI; EZEQUIEL GODOY; MARÍA AGUSTINA REINHEIMER
Análisis de la molienda de expeller de soja evaluando la performance de diferentes tipos de molinos
REVISTA MEXICANA DE INGENIERIA QUIMICA; Lugar: México D.F.; Año: 2017 vol. 16 p. 415 - 424
REINHEIMER, M. AGUSTINA; SCENNA, NICOLÁS J.; MUSSATI, SERGIO F.
Optimal synthesis and design of the number of cycles in the leaching process for surimi production
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE; Año: 2016 vol. 53 p. 4325 - 4335
BONFIGLI, M.; GODOY, E.; REINHEIMER, M.A.; SCENNA, N.J.
Comparison between conventional and ultrasound-assisted techniques for extraction of anthocyanins from grape pomace. Experimental results and mathematical modeling
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2016
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; JOSÉ R. MEDINA; NICOLÁS J. SCENNA; SERGIO F. MUSSATI; MARCELINO R. FREYRE; GUSTAVO ALBERTO PÉREZ
Mathematical modeling and simulation of soluble protein extraction during leaching process in surimi elaboration
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 120 p. 167 - 174
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; SERGIO F. MUSSATI; NICOLÁS J. SCENNA
Hard candy cooling: Optimization of operating policies considering product quality
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 118 p. 141 - 149
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; JOSÉ R. MEDINA; LUCIANA BERESVIL; GUSTAVO ALBERTO PÉREZ
Estudio de la Microestructura y de las propiedades reológicas de geles de concentrado proteico de sabalo (prochilodus platensis ) en relación a la etapa de lavado con soluciones de H3PO4 y NaHCO3
REVISTA CIENTÍFICA NEXO; Año: 2013 vol. 26 p. 15 - 23
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; NICOLÁS J. SCENNA; SERGIO F. MUSSATI
Optimal Design of the Leaching Stage in the Manufacturing Process of Surimi Gel
INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMICAL RESEARCH; Lugar: Washington; Año: 2013 vol. 52 p. 13034 - 13045
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; SERGIO F. MUSSATI; NICOLÁS J. SCENNA
Optimization of operating conditions of a cooling tunnel for production
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2012 vol. 109 p. 22 - 31
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; SERGIO F. MUSSATI; NICOLÁS J. SCENNA
Influence of Product Composition and Operating Conditions on the Unsteady Behavior of Hard Candy Cooling Process
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Año: 2010 vol. 101 p. 409 - 416
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; SERGIO F. MUSSATI; NICOLÁS J. SCENNA; GUSTAVO ALBERTO PÉREZ
Influence of the microstructure and composition on the thermal-physical properties of hard candy and cooling process
JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE; Año: 2010 vol. 980 p. 250 - 256
JOSÉ R. MEDINA; MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; MARCELINO R. FREYRE; GUSTAVO ALBERTO PÉREZ
Cambios en la composición y de los ácidos grasos del surimi elaborado a partir de Sábalo (Prochilodus platensis) modificando las condiciones de la etapa de lavado
REVISTA MEXICANA DE INGENIERIA QUIMICA; Año: 2010 vol. 9 p. 159 - 166
MARÍA AGUSTINA REINHEIMER; GUSTAVO ALBERTO PÉREZ
Análisis de Mecanismos de Transferencia en Alimentos Porosos
Ingeniería Alimentaria; Lugar: Capital Federal; Año: 2010 vol. 85 p. 36 - 42