INVESTIGADORES
FADDA Silvina Graciela
congresos y reuniones científicas
HEREDIA OJEDA, ELIANA; SMITH, LIBIA; CATALDI, ANGEL; MARQUES DA SILVA, WANDER; FADDA S,
Influence of E. coli O157:H7 pO157 Plsmid and Lactobacillus plantarum CRL681 on the Adhesion of EHEC to Fresh Meat
International Symposium on Pathogenic E. coli
Lugar: SAO PAULO; Año: 2025;
HEREDIA OJEDA, ELIANA; BAILLO, AYELÉN A.; CISNEROS, LUCIA; FUSCO, VINCENZINA; YANTORNO, OSVALDO; FADDA S,
Performance of Escherichia coli O157:H7 Biofilms Challenged with Antagonistic Lactic Acid Bacteria
International Symposium on Pathogenic E. coli
Lugar: SAO PAULO; Año: 2025;
BAILLO, AYELÉN A.; VILLENA J.; FADDA S.
Estudio del Secretoma de Lactiplantibacillus plantarum CRL681 en Presencia y Ausencia De Escherichia coli Enterohemorrágico
, II Simposio Nacional sobre Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC/VTEC) responsable del Síndrome Urémico Hemolítico (SUH). II VTEC Argentina
Lugar: TANDIL; Año: 2024;
BAILLO, AYELEN; ALBARRACIN, LEONARDO; VILLENA, JULIO; FADDA, SILVINA
GENOMIC AND PROTEOMIC CHARACTERIZATION of Lactiplantibacillus plantarum CRL681 FOCUSING ON CELL SURFACE AND SECRETED PROTEINS
VI International Symposium on Lactic Acid Bacteria I Argentinean-Japanese Lactic Acid Bacteria ?Tohoku Forum for Creativity? Meeting (SIBAL- AJLAB 2024
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2024;
BAILLO, AYELEN; ELEAN, MARIANO; ORTIZ MOYANO, RAMIRO; FADDA, SILVINA; VILLENA, JULIO
EFFECT OF Lactiplantibacillus plantarum CRL681 ON THE TLR4-MEDIATED INTESTINAL INNATE IMMUNE RESPONSE
VI International Symposium on Lactic Acid Bacteria I Argentinean-Japanese Lactic Acid Bacteria ?Tohoku Forum for Creativity? Meeting (SIBAL- AJLAB 2024)
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2024;
BAILLO, AYELEN; FADDA, SILVINA; VILLENA, JULIO
INHIBITION OF ENTEROHEMORRHAGIC Escherichia coli BY Lactiplantibacillus plantarum CRL681: AGGREGATION, CO-AGGREGATION, AND ELECTRON MICROSCOPY STUDIES
VI International Symposium on Lactic Acid Bacteria I Argentinean-Japanese Lactic Acid Bacteria ?Tohoku Forum for Creativity? Meeting (SIBAL- AJLAB 2024).
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2024;
PALMA, JORELY; SANDOVAL, IVONNE; LLORENTE-BOUSQUETS, ADRIANA; GARCIA, CARLOS; FADDA, SILVINA; MERCADO, C; SOTO, CARLOS
IN VITRO EVALUATION OF THE ANTAGONISTIC POTENTIAL OF Ligilactobacillus murinus 26B1 ISOLATED FROM MOUSE AGAINST Staphylococcus aureus ATCC 6538P FOR ITS APPLICATION IN ANIMAL NUTRITION
VI International Symposium on Lactic Acid Bacteria I Argentinean-Japanese Lactic Acid Bacteria ?Tohoku Forum for Creativity? Meeting (SIBAL- AJLAB 2024).
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2024;
NELEGATTI, LUCILA; BAILLO, AYELEN; TORINO, MARÍA I.; FADDA, SILVINA
EFFECT OF SELECTED STARTER CULTURES ON THE MICROBIOLOGICAL, PHYSICOCHEMICAL, AND SENSORY CHARACTERISTICS OF CURED-FERMENTED SAUSAGES MADE WITH LLAMA MEAT (Lama glama)
VI International Symposium on Lactic Acid Bacteria I Argentinean-Japanese Lactic Acid Bacteria ?Tohoku Forum for Creativity? Meeting (SIBAL- AJLAB 2024)
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2024;
BAILLO, AYELEN; VILLENA, JULIO; FADDA, SILVINA
Bacterias Lácticas Bioprotectoras Activas contra Escherichia coli Enterohemorrágico en Carne: Estudios in vitro e in situ
XVIII Congreso Argentino De Ciencia Y Tecnología De Alimentos
Lugar: CABA Buenos Aires; Año: 2023;
NELEGATTI, LUCILA; BAILLO, AYELEN; FADDA, SILVINA
Producción de embutidos fermentados y curados como estrategia de conservación de carne de llama (Lama glama) aplicando cultivos iniciadores.
JORNADAS DE JOVENES INVESTIGADORES AUGM UNA
Lugar: Asunción; Año: 2023;
NELEGATTI, LUCILA; BAILLO, AYELEN; ARISTIMUÑO FICOSECO, C; FADDA, SILVINA
Capacidad de Bacterias Lácticas y Staphylococcus Coagulasa Negativos para crecer en ambientes cárnicos de curado orientado a la conservación de carne de llama (Lama glama)
XVIII Congreso Argentino De Ciencia Y Tecnología De Alimentos
Lugar: CABA; Año: 2023;
BAILLO, AYELÉN A.; CISNEROS, L; VILLENA J.; YANTORNO, O.; FADDA S.
Evaluación de la capacidad Inhibitoria de bacterias lácticas sobre Escherichia coli enterohemorrágico en carne y superficies inertes
Primer Simposio Argentino sobre Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC/VTEC) responsable del Síndrome Urémico Hemolítico.
Lugar: BUENOS AIRES; Año: 2022;
BAILLO, A; ALBARRACIN, LEONARDO; ZHOU B.; KITAZAWA H.; FADDA S.; VILLENA J.
Lactiplantibacillus plantarum modulan la respuesta inmune innata intestinal e incrementan la resistencia a la infeccion por escherichia coli enterotoxigenica
XIX Jornadas Argentina De Microbiología
Lugar: SAN MIGUEL DE TUCUMÁN; Año: 2021;
CISNEROS, L.; YANTORNO, O.; FADDA S.
BACTERIAS LÁCTICAS CAPACES DE INHIBIR BIOPELÍCULAS DE Escherichia coli O157: H7 SOBRE SUPERFICIES DE ACERO INOXIDABLE A BAJAS TEMPERATURAS
XIX Jornadas Argentina De Microbiología
Lugar: SAN MIGUEL DE TUCUMAN; Año: 2021;
BAILLO, A; FADDA SILVINA G.,
Estudios de Adhesion de Escherichia coli en Carne Fresca e Interacción con Bacterias Lácticas Antagonistas
XXI CONGRESO LATINOAMERICANO Y DEL CARIBE DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS &XVII CONGRESO ARGENTINO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS
Lugar: Ciudad Autonoma de Buenos Aires; Año: 2019;
TERAN, L; ORIHUEL, A; BETENCOURT, E; RAYA, R; FADDA, S.
Adaptive response of Lactobacillus curvatus CRL705 during growth in the presence of curing additivies analyzed through a physiologic and proteomic perspective
The 22th conference of Lactic Acid Bacteria Club
Lugar: Caen; Año: 2019;
ORIHUEL, A; BAILLO, A; SAAVEDRA L; FADDA S,
Bacterias Lacticas Bioprotectoras Capaces De Mitigar Escherichia coli O157:H7 en Carne. Estudios In Vitro e In Situ.
VI Simposio Latinoamericano IAFP y III Simposio Argentino de Inocuidad Alimentaria
Lugar: Ciudad Autónoma de Buenos Aires; Año: 2018;
CISNEROS, L.; SAAVEDRA, L.; YANTORNO, O.; FADDA S.
Ability of Lactic Acid Bacteria to affect Escherichia coli O157:H7 biofilm formation.
LIV Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Investigaciones en Bioquímica y Biología Molecular (SAIB).
Lugar: Paraná; Año: 2018;
ORIHUEL, A; CISNEROS, L; TORRES, C; SAAVEDRA L; FADDA S
BIOCHEMICAL AND MOLECULAR CHARACTERIZATION OF ENTEROHEMORRHAGIC ESCHERICHIA COLI NCTC12900 AS ATOXIGENIC MODEL OF STUDY IN MEAT
Reunión Conjunta de Sociedades de Biociencias (SAIB)
Lugar: Buenos Aires; Año: 2017;
BONACINA, J.; LECHNER, M; RODRIGUEZ, V; FADDA S,; SAAVEDRA, L.
CRISPR-CasSYSTEMS IN ENTEROCOCCAL STRAINS OF DAIRY ORIGIN
Reunión Conjunta de Sociedades de Biociencias (SAIB)
Lugar: Buenos Aires; Año: 2017;
MARCIO D. ALMEIDA; SILVINA FADDA; JAIR S. S. PINTO; JORGE PALACIOS; FELIPE A. RIBEIRO; ERICK SALDAÑA; CARMEN CONTRERAS CASTILLO
Use of beaker sausages models to evaluate starter culture for use in salami with reduced sodium contents
American Meat Science Association, Reciprocal Meat Conference (AMSA, RMC)
Lugar: Texas; Año: 2016;
ORIHUEL, A; SAAVEDRA L; FADDA S
Proteomic Analysis of the Enterococcus mundtii CRL 35 ? Escherichia coli O157:H7 Interaction during Its Growth in Meat Medium
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
CISNEROS, L; 1.VIGNOLO G; FADDA S,
SCREENING OF ACID LACTIC BACTERIA ISOLATED FROM MEAT WITH INHIBITORY POTENTIAL TOWARDS ENTEROHAEMORRAGIC ESCHERICHIA COLI O157:H7
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
BONACINA, J.; ORIHUEL, A; FADDA S; SAAVEDRA L
UNRAVELING Enterococcus mundtiiCRL35 BEHAVIOUR IN A CHEMICALLY DEFINED MEDIUM SUPPLEMENTED WITH MEAT PROTEINS
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
TERÁN, L; RAYA RR; FADDA S,; MONIQUE ZAGOREC; CHAMPOMIER-VERGÈS, M.; CHAILLOU, S
COMPARATIVE GENOMIC ANALYSIS AND PHYLOGENETIC STUDIES OF THE UBIQUITOUS Lactobacillus curvatusGROUP
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
TERÁN, L; CHAILLOU, S; CHAMPOMIER-VERGÈS, M.,; FADDA S,; RAYA, R; ZAGOREC, M
IMPROVEMENT OF TRANSFORMATION EFFICIENCY FOR Lactobacillus curvatus CRL705
V Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
BONACINA, J; SUÁREZ, N; FADDA S; SAAVEDRA L
Functional genomic analysis of the adaptive response of Enterococcus mundtii CRL35 in a meat model
SAIB
Lugar: MAR DEL PLATA; Año: 2015;
PÉREZ IBARRECHE, MARIANA; FADDA S; 1.VIGNOLO G
Differential protein expression by L. sakei CRL1862 during biofilm formationand planktonic culture
SAIB
Lugar: MAR DEL PLATA; Año: 2015;
DE ALMEIDA, M; VILLANUEVA NILDA D. M.,; SALDAÑA ERICK; , PINTO JAIR S. D. S., ; FADDA SILVINA G.,; CONTRERAS CASTILLO CARMEN
THE USE OF JUST-ABOUT-RIGHT (JAR) SCALES TO IDENTIFY DRIVERS OF CUSTOMER ACCEPTANCE FOR LOW-SODIUM ITALIAN SALAMI
American Meat Science Association, Reciprocal Meat Conference (AMSA, RMC)
Lugar: Madison; Año: 2015;
ORIHUEL, A; G. VIGNOLO; SAAVEDRA L; FADDA S
INTERACTION BETWEEN BIOPROTECTIVE LACTIC ACID BACTERIA AND ESCHERICHIA COLI O157: H7 DURING GROWTH AS PLANKTONIC CULTURES IN A MEAT BASED MEDIUM
XI CONGRESO ARGENTINO DE MICROBIOLOGIA GENERAL (SAMIGE)
Lugar: CORDOBA; Año: 2015;
DE ALMEIDA, M; CONTRERAS-CASTILLO, C; SENTANDREU, MA; FADDA S,
Small peptides produced by autochthonous lactic acid bacteria in a low sodium beaker sausage model
61st International Congress of Meat Science and Technology
Lugar: Clermont Ferrand; Año: 2015;
LOPEZ, C; SENTANDREU, MA; VIGNOLO G,; FADDA S,
OMIC STUDIES ON MIOFIBRILLAR PROTEINS HYDROLYSIS DURING FERMENTATION WITH AN AUTOCHTHONOUS STARTER CULTURE
61st International Congress of Meat Science and Technology
Lugar: Clermont Ferrand; Año: 2015;
DE ALMEIDA, M; VILLANUEVA, N; RIBEIRO, F; FADDA S; CONTRERAS CASTILLO, C
SENSORY ACCEPTABILITY OF PARTIAL REPLACEMENT OF SODIUM CHLORIDE BY POTASSIUM CHLORIDE AND CALCIUM CHLORIDE IN PRODUCTION OF SALAMI WITH LOW SODIUM
American Meat Science Association Meat Reciprocal Conference
Lugar: Madison; Año: 2014;
DE ALMEIDA, M; FADDA S; VILLANUEVA, N
DEVELOPMENT AND IN VITRO BEAKER SAUSAGE EVALUATION FOR SELECT NATURAL STRAIN FOR PROTEOLYTIC ACTIVITY IN LOW SALT DRY SAUSAGES
American Meat Science Association Reciprocal Meat Conference
Lugar: Madison; Año: 2014;
DE ALMEIDA, M; BONACINA, J; SAAVEDRA L; CONTRERAS CASTILLO, C; FADDA S
MEAT PROTEIN DEGRADATION BY TWO DIFFERENT AUTOCHTHONOUS STARTER CULTURES IN A LOW SALT DRY FERMENTED SAUSAGE MODEL
SAMIGE
Año: 2014;
MENDOZA, L; FADDA S; G. VIGNOLO; RAYA, R
Molecular basis of Oenococcus oeni stress response to inhibitory compounds produced by wine yeasts during fermentation
11 LAB SYMPOSIUM
Año: 2014;
TERÁN, L; ARISTIMUÑO FICOSECO, C; FADDA S; RAYA, R
SUCROSE METABOLISM BYLactobacillus curvatusCRL705
L Reunión Anual Sociedad Argentina de Investigación en Bioquímica y Biología Molecular
Lugar: ROSARIO; Año: 2014;
LOPEZ, C; SENTANDREU, MA; G. VIGNOLO,; FADDA S
Peptidomic characterization of a fermented sausage model using a functional meat starter culture.
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET.
Año: 2013;
LOPEZ, CONSTANZA M; G.VIGNOLO; FADDA S
Performance of an authoctonous meat starter culture in a beaker sausage model during ripening using traditional and proteomic approach
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Año: 2013;
MIRIAM T. NEDIANI; GARCÍA, L.; SOLEDAD LOPEZ ALZOGARAY; FADDA S,
Determination of safety properties of lactobacilli strains isolated from goat-meat sausages.
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Año: 2013;
TERÁN, L; ARISTIMUÑO FICOSECO, C; FADDA S; SESMA, F; ELVIRA HÉBERT; RAYA, R
DNA sequence determination and characterization of plasmid prc12 isolated from Lactobacillus curvatus CRL 705.
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET
Año: 2013;
MENDOZA, L; FERNÁNDEZ DE ULLIVARRI M M; FADDA S; RAYA, R
Effect of an inhibitory peptidic fraction produced by wine yeasts on the proteome of Oenococcus oeni.
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas-SIBAL CERELA- CONICET.
Año: 2013;
TERÁN, L; ARISTIMUÑO FICOSECO, C; HÉBERT, E.M,; SESMA, F; FADDA S
Comparative genome sequence analysis of two Lactobacillus curvatus strains
4to. Congreso Argentino de Bioinformática y Biología Computacional (4CAB2C) y 4ta. Conferencia Internacional de la Sociedad Iberoamericana de Bioinformática (SolBio)
Lugar: Rosario; Año: 2013;
MENDOZA, L; FADDA S,; ULIVARRI MIGUEL ; RAYA, R
. Proteomic responses of Oenococcus oeni to stressful wine-like conditions
VIII Congreso de Microbiol,ogía General SAMIGE
Lugar: Mar Del Plata; Año: 2012;
VILDOZA MJ; SAAVEDRA L; SESMA, F; 1.VIGNOLO G; FADDA S
Competitiveness of the bacteriocinogenic strain Enterococcus mundtii CRL35 for meat fermentation
23rd ICFMH Food Micro
Lugar: Estambul; Año: 2012;
LOPEZ, CONSTANZA M; FADDA S; MOZZI, F; FARFÁN, N; SAMMAN,N; BASSI, D; COCCONCELLI, P.S.; FONTANA, C; VIGNOLO, G
Molecular microbial characterization of naturally fermented llama meat sausages produced in Northwestern Argentina
23rd ICFMH Food Micro
Lugar: Estambul; Año: 2012;
LOPEZ, C; SENTANDREU, MA; MOZZI, F; 1.VIGNOLO G; FADDA S
Changes in low molecular weight peptides by Lactobacillus curvatus CRL705 during sausage ripening
10th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Amsterdam; Año: 2011;
BELFIORE, C.; FADDA, S; MOZZI, F; 1.VIGNOLO G
Proteomic changes of Lactobacillus sakei CRL1756 upon exposure to NaCl stress
10th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Amsterdam; Año: 2011;
BUSTOS AY; FONT, G.; FADDA S; MOZZI, F; RAYA, R; TARANTO, MP
Proteomic analysis to unravel bile acid response of a probiotic Lactobacillus reuteri strain
10th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Amsterdam; Año: 2011;
NEDIANI, M. T.; GARCÍA, L.; ABRAHAM M.; AVALOS, C; SOLEDAD LOPEZ ALZOGARAY; FADDA S
IDENTIFICACIÓN FENOTÍPICA Y TECNOLÓGICA DE BACTERIAS ÁCIDO LÁCTICAS AISLADAS DE SALAMINES FERMENTADOS ELABORADOS CON CARNE CAPRINA DE SANTIAGO DEL ESTERO
XXVIII JORNADAS CIENTIFICAS Asociación de Biología de Tucumán
Lugar: TAFÍ DEL VALLE; Año: 2011;
1.VIGNOLO G; BELFIORE, C.; FADDA S,
Salt Tolerance of Lactobacillus sakei for the Design of New Salted Anchovy-Based Products
22nd International ICFMH Symposium Food Micro 2010
Lugar: Copenhague; Año: 2010;
LOPEZ, C; 1.VIGNOLO G; FADDA S,
BACTERIAL CONTRIBUTION TO PROTEOLYSIS DURING FERMENTATION AND RIPENING OF DRY SAUSAGES
56th International Congress of Meat Science and Technology
Lugar: JEJU; Año: 2010;
MIRIAM T. NEDIANI; LUIS GARCÍA ; SANDRA MARTINEZ ; ABRAHAM M. ; LÓPEZ ALZOGARAY, S; FADDA S.
Actividad proteolítica y lipolítica de bacterias lácticas aisladas de salamines elaborados artesanalmente con carne de capones caprinos de Santiago del Estero
. V Congreso Iberoamericano de Ambiente y Calidad de Vida. 6to Congreso de Ambiente y Calidad de Vida.
Lugar: San Fernando del Valle de Catamarca; Año: 2010;
MIRIAM T. NEDIANI; LUIS GARCÍA; SANDRA MARTINEZ; CLAUDIO AVALOS; MANUELA BARRALES; SOLEDAD LOPEZ ALZOGARAY; SILVINA FADDA
Evolución de salamines elaborados con carne de capones caprinos de Santiago del Estero.
V Congreso Iberoamericano de Ambiente y Calidad de Vida.
Lugar: San Fernando del Valle de Catamarca; Año: 2010;
MARÍA JOSÉ VILDOZA; EMILIANO SALVUCCI; LUCILA SAAVEDRA; FERNANDO SESMA; SILVINA FADDA
Effect of complex food environments on the behavior of bacteriocinogenic strains isolated from fermented products
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas
Lugar: San Miguel de Tucumán, Argentina; Año: 2009;
CONSTANZA LÓPEZ; GRACIELA VIGNOLO; SILVINA FADDA
Isolation and identification of peptides generated during ripening of dry fermented sausages
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas.
Lugar: San Miguel de Tucumán, Argentina; Año: 2009;
CAROLINA BELFIORE; SILVINA FADDA; GRACIELA VIGNOLO
Proteolysis of anchovy sarcoplasmic proteins during lactic acid fermentation. Effect of sodium chloride
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas.
Lugar: San Miguel de Tucumán, Argentina; Año: 2009;
LOPEZ, CONSTANZA M; VIGNOLO, GRACIELA M; FADDA, SILVINA G
ESTUDIO DEL PERFIL PROTEICO Y PÉPTIDICO DE EMBUTIDOS FERMENTADOS COMERCIALES COMO POSIBLES MARCADORES DE CALIDAD
XII Congreso CYTAL
Lugar: Concordia, Entre Ríos; Año: 2009;
VILDOZA MJ; LÓPEZ CM; VIGNOLO, G; SESMA, F; SAAVEDRA L; FADDA S
ACTIVIDAD PROTEOLÍTICA Y BACTERIOCINOGÉNICA DE MICROORGANISMOS PARA SU POTENCIAL USO EN PRODUCTOS CÁRNICOS FERMENTADOS
XXVI Jornadas Científicas
Lugar: Tafí del Valle- Tucumán; Año: 2009;
NEDIANI, M. T.; GARCÍA, L.; MARTINEZ, S.; IBAÑEZ, V.; LÓPEZ ALZOGARA, S.; FADDA, S.
Propiedades bioquímicas y tecnológicas de Cocos Gram Positivos y Coagulasa Negativos aislados de embutidos elaborados con carne caprina de Santiago del Estero
XII Congreso CYTAL
Lugar: Concordia- Entre Ríos; Año: 2009;
LOPEZ, C; VIGNOLO, G.; FADDA, S.
Relationship between Sensorial, Microbial and Physicochemical Parameters from Fermented Sausages Produced in Argentina.
V Congreso Argentino de Microbiología General
Lugar: Rosario; Año: 2008;
NEDIANI, T; GARCÍA, L; MARTÍNEZ, S; AVALOS, C; LÓPEZ ALZOGARAY, S; FADDA, S.
Caracterización de salamines elaborados con carne de capones caprinos de Santiago del Estero
IV Jornadas de Ciencia y Tecnología del Facultades de Ingeniería del NOA.
Lugar: Santiago del Estero; Año: 2008;
NEDIANI, T; GARCÍA, L; MARTÍNEZ, S; LÓPEZ ALZOGARAY, S; FADDA S,
Evolución de la microflora de salames artesanales
IV Congreso Iberoamericano de Ambiente y Calidad de Vida
Lugar: San Fernando del Valle de Catamarca; Año: 2008;
HÉBERT, E.M,; G. MAMONE,; G. PICARIELLO; M. PESCUMA; S. FADDA; G. SAVOY,; P. FERRANTI
Tracing the pattern of casein breakdown by Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis CRL 581.
LAHUPO 1st Annual Iberoamerican Proteomics Congress
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
FADDA S,; PLANCHON S.; VILDOZA, MJ.; G. VIGNOLO,; R. TALON
Cocos Gram Positivos y Coagulasa Negativos en Fermentaciones Cárnicas: Potencial Aromático y Proteolítico como Criterios Adicionales de Selección.
IX CYTAL (Congreso de Ciencia y Tecnología Alimentarias). 2º Simposio Internacional de nuevas Tecnologías
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
SILVINA FADDA; ELVIRA HÉBERT; FABIENNEBARAIGE; PATRICIA ANGLADE; MONIQUE ZAGOREC; RÉGINE TALON; GRACIELA VIGNOLO; MARIE CHRISTINE CHAMPOMIER-VERGÈS
Behavior and proteome differentiation of Lactobacillus sakei 23k, a meat borne lactobacilli, during its growth in presence of meat proteins
LAHUPO 1st Annual Iberoamerican Proteomics Congress
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
MARÍA JOSÉ VILDOZA; GRACIELA VIGNOLO; SILVINA GRACIELA FADDA
ACTIVIDAD GLUTAMATO DEHIDROGENASA EN CEPAS DE LACTOBACILLUS AISLADAS DE PRODUCTOS CÁRNICOS
II Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. XXX Aniversario de CERELA
Lugar: S M TUCUMAN; Año: 2006;
S.FADDA; C.CHAMBON; MC. CHAMPOMIER VERGES; R.TALON; G.VIGNOLO
ACTIVIDAD PROTEOLÍTICA DE POTENCIALES CULTIVOS BIOPROTECTORES INOCULADOS SOBRE CARNE ENVASADA BAJO VACÍO Y EN CONDICIONES DE REFRIGERACIÓN
III Congreso Argentino de Microbiología de los Alimentos
Lugar: Buenos Aires; Año: 2006;
A LEBECQUE; J RASON; R CHIZOLIN; SILVINA GRACIELA FADDA; MJ FRANQUEZA; M GARRIGA; A IANERI; J NYCHAS; L PATARATA; A VERGARA; E ZANARDI
Diversité des ateliers traditionnels et fermiers des saucissons secs de l'Europe du Sud
Colloque Scientifique et Professionnel. Les Produits Alimentaires Fermiers.
Lugar: Clermont Ferrand; Año: 2004;
R. TALON; S. LEROY SÈTRIN; SILVINA GRACIELA FADDA
Rol of bacterial starters in the quality of fermented meat products.
Simposio Internacional De Biotecnología. Aplicaciones En Alimentos, Salud Y Medio Ambiente. II Simposio Argentino-Italiano de Bacterias Lácticas.
Lugar: S M tucumán; Año: 2004;
SILVINA GRACIELA FADDA; A DIOT,; S. LEROY-SÉTRIN,; R. TALON
Screening of Staphylococci on their ability to produce ketones
48th International Congress of Meat Science and Technology (48th ICOMST)
Lugar: Roma; Año: 2002;
SILVINA GRACIELA FADDA; S. LEROY-SÉTRIN,; R. TALON
Production of methyl ketones by Staphylococcus carnosus 833 strain
48th International Congress of Meat Science and Technology (48th ICOMST)
Lugar: Roma; Año: 2002;
SILVINA GRACIELA FADDA; G. OLIVER,; MC ARISTOY,; VIGNOLO G,; FIDEL TOLDRÁ,
Muscle proteins hydrolysis by Lactobacillus isolated from dry sausages. Effect of curing conditions
International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST)
Lugar: Buenos Aires; Año: 2000;
SILVINA GRACIELA FADDA; G VIGNOLO,; DE R. HOLGADO, A.P.; G. OLIVER,
Actividad proteolítica de Lactobacillus plantarun y Lactobacillus casei aislados de salames fermentados argentinos.
V Congreso Latinoamericano de Microbiología e Higiene de los Alimentos
Lugar: Lima; Año: 1996;
VIGNOLO G,; SILVINA GRACIELA FADDA; MN DE KAIRUZ,; DE R. HOLGADO, A.P.; G. OLIVER,
Control of Listeria monocytogenes by lactocin 705 in meat slurry. Effect of meat curing additives
Proccedings of the XII International Symposium on Problems of Listeriosis.
Lugar: Perth; Año: 1995;