BECAS
JUNCOS Nicolle Stefani
artículos
JUNCOS, NICOLLE STEFANI; PONSO, CAROLINA FLORENCIA CRAVERO; ENEMARK, GISELA KAY GUERBEROFF; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Determination of the Shelf Life of High-Oleic Fried Peanuts Prepared by the ‘Deep-Fried Process’ with the Addition of Humulus lupulus or Origanum vulgare Oil in the Frying Oil
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Año: 2025
MARIANI, ELISA; ENEMARK, GISELLA KAY GUERBEROFF; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; CRAVERO, CAROLINA FLORENCIA; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
The pinene-to-five principal components ratio in Schinus molle L. essential oil as an antioxidant activity indicator
FOOD CHEMISTRY; Año: 2025 vol. 486
CRAVERO, CAROLINA FLORENCIA; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Antioxidant activity evaluation of the combination of oregano (Origanum vulgare) and laurel (Laurus nobilis) essential oil as two natural “chain-breaking” antioxidants by direct measurement of sunflower oil oxidation
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology; Año: 2024 vol. 61
JUNCOS, NICOLLE STEFANI; CRAVERO PONSO, CAROLINA FLORENCIA; GROSSO, NELSON RUBÉN; HORACIO OLMEDO, RUBÉN
Oxidation protection efficiency of the combination of Minthostachys mollis K. and Origanum vulgare L. essential oils with “chain-breaking” and “termination-enhancing” antioxidant mechanisms
Journal of Food Science; Año: 2024 vol. 89 p. 9166 - 9178
MARIANI, MARIA ELISA; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Use of mushrooms as antioxidants in a lipid oxidation model under indirect and direct oxidation tests: ethanolic extracts of Ganoderma resinaceum and Phlebopus bruchii
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Año: 2024
JUNCOS, NICOLLE STEFANI; CRAVERO, CAROLINA FLORENCIA; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Pulegone/MENT ratio as an indicator of antioxidant activity for the selection of industrial cultivars of peperina with high antioxidant potential
Industrial Crops and Products; Año: 2024 vol. 216
CRAVERO PONSO C. F.; JUNCOS N. S.; GROSSO N. R.; OLMEDO R. H.
Autoxidation interference assay to evaluate the protection against lipid oxidation of antioxidant administration: Comparison of the efficiency of progressive release or total administration
Food Chemistry; Año: 2024 vol. 444
STEFANI JUNCOS, NICOLLE; FLORENCIA CRAVERO, CAROLINA; RUBÉN GROSSO, NELSON; HORACIO OLMEDO, RUBÉN
Integral oxidation Value used as a new oxidation indicator for evaluation of advanced stages of oxidative processes: Intox value
MICROCHEMICAL JOURNAL; Año: 2024 vol. 204
JUNCOS, NICOLLE STEFANI; CRAVERO PONSO, CAROLINA FLORENCIA; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Oxidation protection efficiency of the combination of Minthostachys mollis K. and Origanum vulgare L. essential oils with “chain‐breaking” and “termination‐enhancing” antioxidant mechanisms
JOURNAL OF FOOD SCIENCE; Año: 2024
LÓPEZ, PALOMA LUCÍA; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Use of Humulus lupulus and Origanum vulgare as Protection Agents Against Oxidative Deterioration in “Deep-Fried Process”: Frying Model Assay with Sunflower Oil and High-Oleic Peanuts
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY; Año: 2023
LÓPEZ, PALOMA LUCÍA; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Determination in the efficiency of the use of essential oils of oregano and hop as antioxidants in deep frying processes
European Journal of Lipid Science and Technology; Año: 2023 vol. 126
LÓPEZ, PALOMA LUCÍA; JUNCOS, NICOLLE STEFANI; GROSSO, NELSON RUBÉN; OLMEDO, RUBÉN HORACIO
Minthostachys Mollis Essential Oil and Its Combination with Tert-butylhydroquinone for Control of Lipid Oxidation
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2022 vol. 124
GUERBEROFF G. K.; MARIANI M. E.; LÓPEZ P. L.; JUNCOS N. S.; CRAVERO PONSO C. F.; CORTES PINCHEIRA P. M.; OLMEDO R. H.
I JORNADA DE VINCULACION EN AGROALIMENTOS DE LA FACULTAD DE CIENCIAS AGROPECUARIAS: ENFOQUE BASADO EN “EMPRESAS DE PUERTAS ABIERTAS”
Nexo agropecuario; Año: 2022 vol. 10 p. 59 - 68
JUNCOS N. S.; MARCHESINO M. A.; REINANTE R. D.; MARIANI M. E.; OLMEDO R. H.
LA CREACIÓN DE IMAGEN COMO HERRAMIENTA DIDÁCTICA DE MOTIVACIÓN EN LA ENSEÑANZA VIRTUAL: CONCURSO FOTOGRÁFICO EN BIOTECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
Nexo Agropecuario; Lugar: Córdoba; Año: 2021 vol. 9 p. 59 - 66
JUNCOS N. S.; CRAVERO PONSO C. F.; OLMEDO R. H.; GROSSO N. R.
EL SINERGISMO DE ACEITES ESENCIALES COMO MODELO PARA PREVENIR EL DETERIORO OXIDATIVO Y MICROBIANO DE LOS ALIMENTOS
Nexo agropecuario; Año: 2021 vol. 9 p. 52 - 58
MARIANI M. E.; JUNCOS N. S.; GROSSO N. R.; OLMEDO R. H.
TENDENCIAS EN LA BIOINDUSTRIA: OBTENCION DE BIOMASA DE HONGOS PARA GENERACION DE PRINCIPIOS ACTIVOS ANTIOXIDANTES PARA SU USO ALIMENTARIO
Nexo agropecuario; Año: 2021 vol. 9 p. 59 - 64
GUERBEROFF G. K.; LÓPEZ, P. L.; JUNCOS N. S.; CRAVERO PONSO C. F.; MARCHESINO M. A.; OLMEDO R. H.
CONFERENCIAS VIRTUALES Y FORMACIÓN A DISTANCIA SOBRE DESARROLLO DE ALIMENTOS EN LA FCA-UNC: FUNCIONALES VS OPTIMIZADOS, PROTEÍNAS VEGETALES, AROMA TOSTADO Y ACEITE ESENCIAL EN LÁCTEOS
Nexo agropecuario; Año: 2021 vol. 9 p. 105 - 110
CRAVERO PONSO C. F.; JUNCOS N. S.; OLMEDO R. H.
AFLATOXINA M1 EN QUESOS Y SU IMPORTANCIA EN LA ACTUALIDAD
Nexo Agropecuario; Lugar: Córdoba; Año: 2020 vol. 8 p. 37 - 42
CRAVERO PONSO C. F.; JUNCOS N. S.; OLMEDO R. H.
El rol de los aceites esenciales en los procesos fermentativos de lácteos: elaboración de yogur con aceite esencial de naranja
Nexo Agropecuario; Lugar: Córdoba; Año: 2020 vol. 8 p. 104 - 110