INVESTIGADORES
SEGUNDO Cristina Noemi
artículos
SEGUNDO, C. N.; MERILES, S. P.; GIMÉNEZ, M. A.; LOBO, M. O.; SAMMAN, N.
Native Andean Beans (Phaseolus vulgaris) from Jujuy, Argentina: Physicochemical Characteristics, Hydration and Roasting Properties
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION; Año: 2025 vol. 80 p. 1 - 8
GIMÉNEZ, MARÍA ALEJANDRA; GREMASQUI, ILEANA DE LOS ANGELES; SEGUNDO, CRISTINA NOEMÍ; DOMINGUEZ, NATALIA ESTER; SAMMÁN, NORMA CRISTINA; LOBO, MANUEL OSCAR
Changes in starch and protein organization with positive impact on the quality of extruded Andean corn-pasta
Journal of Food Measurement and Characterization; Año: 2025 vol. 19 p. 4234 - 4243
DOMÍNGUEZ, NATALIA ESTER; GIMÉNEZ, MARÍA A.; SEGUNDO, CRISTINA NOEMI; GREMASQUI ILENA; LOBO MANUEL OSCAR; SAMMA NORMA
Effect of Alkaline Extrusion Temperature on Rheological Properties of Andean Corn Dough
Biology and life sciences forum; Lugar: Basel; Año: 2024 vol. 37 p. 1 - 6
SEGUNDO, CRISTINA NOEMI; MERILES, SILVINA PATRICA; GIMÉNEZ, MARÍA A.; LOBO, MANUEL; SAMMAN, NORMA
Morphological and Physicochemical Characterization of Native Beans Reintroduced to the Andean Zone of Jujuy, Argentina
Biology and Life Sciences Forum; Lugar: Basel; Año: 2024 vol. 37 p. 1 - 7
DOMÍNGUEZ, NATALIA ; GIMÉNEZ, MARÍA A. ; SEGUNDO, CRISTINA; GREMASQUI ILENA; LOBO, MANUEL; SAMMÁN, NORMA
Cambios en las propiedades tecno funcionales de la harina integral de maíz durante la extrusión alcalina en variedades con diferente dureza de endospermo
INVESTIGACIONES EN FACULTADES DE INGENIERÍA DEL NOA; Lugar: San Salvador de Jujuy; Año: 2023 vol. 9 p. 229 - 236
GREMASQUI ILENA; GIMÉNEZ, MARÍA A.; SEGUNDO, CRISTINA NOEMI; DOMÍNGUEZ, NATALIA; LOBO MANUEL OSCAR
Propiedades físicas, texturales y químicas de galletas enriquecidas con hidrolizado de quínoa
Investigaciones en Facultades de Ingenieria de NOA; Año: 2023 vol. 9 p. 263 - 269
GIMENEZ; MA; SEGUNDO, CRISTINA; DOMINGUEZ, N; SAMMÁN, NORMA; LOBO, MANUEL
Utilization of Hydrothermally Treated Flours in Gluten-Free Doughs
biology and life sciences forum; Lugar: Basel; Año: 2022 vol. 17 p. 2 - 6
GIMENEZ; MA; SEGUNDO, CRISTINA; LOBO, MANUEL; SAMMÁN, NORMA
Physicochemical and Techno-Functional Characterization of Native Corn Reintroduced in the Andean Zone of Jujuy, Argentina
MDPI; Lugar: Lisbon; Año: 2019
CRISTINA SEGUNDO; GIMENEZ; MA; MANUEL LOBO; NORMA SAMMÁN
Formulation and attributes of gluten-free cakes of Andean corn improved with green banana flour
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL; Lugar: London; Año: 2019
SEGUNDO, CRISTINA NOEMI; CALLIOPE, SONIA; MOLINA, ESTEBAN
EVALUACIÓN DE LA CALIDAD DE QUESOS FRESCOS ARTESANALES DE TRES REGIONES DE LA PROVINCIA DE JUJUY
Revista Cientifica de Agrarias; Lugar: Jujuy; Año: 2019 vol. 12 p. 48 - 56
CRISTINA SEGUNDO; ROMAN RIVAS LAURA; MANUEL LOBO; MARIO M. MARTINEZ; MANUEL GOMEZ
Ripe banana flour as a source of antioxidants in layer and sponge cakes
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION; Lugar: Berlin; Año: 2017
CRISTINA SEGUNDO; LAURA ROMAN; MANUEL GOMEZ; MARIO M. MARTINEZ
Mechanically fractionated flour isolated from green bananas (M. cavendishii var. nanica) as a tool to increase the dietary fiber and phytochemical bioactivity of layer and sponge cakes
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2016 vol. 219 p. 240 - 248