INVESTIGADORES
NALLY Maria Cristina
artículos
BELEN FLORES; PAULA PEDROZO; VIRGINIA PESCE; FABIO VAZQUEZ; CRISTINA NALLY
Preventive and curative effects of native yeasts on different Botrytis cinerea strains in Superior Seedless (Vitis vinifera L.) table grape cultured in Argentina
REVISTA DE LA FACULTAD DE CIENCIAS AGRARIAS DE LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE CUYO; Lugar: Mendoza; Año: 2025
ARECO, VANESSA ANDREA; ACHIMÓN, FERNANDA; ALMIRÓN, CAROLINA; NALLY, MARÍA CRISTINA; ZUNINO, MARÍA PAULA; YARYURA, PABLO
Antifungal activity of essential oils rich in ketones against Botrytis cinerea: New strategy for biocontrol
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology; Año: 2024 vol. 59
PAULA PEDROZO; KUCHEN, BENJAMIN; BELEN FLORES; LETICIA RODRIGUEZ; PESCE VIRGINIA MERCEDES; MATURANO P.; CRISTINA NALLY; FABIO VAZQUEZ
Optimization of sustainable control strategies against blue rot in table grapes under cold storage conditions
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY; Año: 2024 vol. 213 p. 1 - 8
SILVANA VERO; GABRIELA GARMENDIA; ENZO ALLORI; JOSÉ MARÍA SANZ 3, ; MARIANA GONDA 1, T; TERESA ALCONADA 4, ; IVANA CAVELLO 4 , ; JULIÁN RAFAEL DIB 5, ; MARIANA ANDREA DIAZ 5,; CRISTINA NALLY 6; RAPHAEL SANZIO PIMENTA; JULIANA FONSECA MOREIRA DA SILVA; MARISOL VARGAS; FERNANDA ZACCARI; MICHAEL WISNIEWSKI
Microbial biopesticides: diversity, scope, and mechanisms involved in plant disease control
DIVERSITY; Año: 2023
CRISTINA VERGARA ALVAREZ, SILVIA; JOSÉ LEIVA ALANIZ, MARÍA; VICTORIA MESTRE FURLANI, MARÍA; VAZQUEZ, FABIO; MANCHA AGRESTI, PAMELA; CRISTINA NALLY, MARÍA; PAOLA MATURANO, YOLANDA
Bioprospecting of the probiotic potential of yeasts isolated from a wine environment
FUNGAL GENETICS AND BIOLOGY; Año: 2023 vol. 164
VERGARA , SILVIA; LEIVA, MARIA JOSE; CRISTINA NALLY; MESTRE V.; FABIO VAZQUEZ; MATURANO P.
Non-saccharomyces yeast probiotics: revealing relevance and potential
FEMS Yeast Research; Año: 2023 vol. 23
RODRIGUEZ ASSAF, L.A.; PEDROZO, L.P.; NALLY, M.C.; PESCE, V.M.; TORO, M.E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA, L.I.; VAZQUEZ, F.
Use of yeasts from different environments for the control of Penicillium expansum on table grapes at storage temperature
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2020 vol. 320
LENCINAS, MARCOS GABRIEL; PESCE, VIRGINIA MERCEDES; FLORES, CINTIA BELÉN; VAZQUEZ, FABIO; NALLY, MARÍA CRISTINA
Evaluation of the effect of viticulture biofungicide yeasts on the seed germination and growth of lettuce seedlings (Lactuca sativa L.) in vitro. Phytotoxicity analysis Evaluación del efecto de las levaduras vitivinícolas biofungicidas sobre la germinación de semillas y crecimiento de plántulas de lechugas (Lactuca sativa L.) in vitro. Análisis de fitotoxicidad
Terra Latinoamericana; Año: 2020 vol. 38 p. 715 - 724
PESCE V. M.; NALLY M. C.; CARRIZO G.; ROJO C.; PEREZ B. A.; TORO M. E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I; VAZQUEZ F.
Antifungal activity of native yeasts from different microenvironments against Colletotrichum gloeosporioides on ripe olive fruits
BIOLOGICAL CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2018
PAOLA MATURANO; CRISTINA NALLY; M.V. ASSOF; MARIA EUGENIA TORO; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I; JOFRE V.; FABIO VAZQUEZ
Free Volatile Compounds of cv. Pedro Giménez (Vitis vinifera L.) White Grape Must Grown in San Juan, Argentina
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE; Año: 2018 vol. 39
NALLY, M.C.; PONSONE, M.L.; PESCE, V.M.; TORO, M.E.; VAZQUEZ, F.; CHULZE, S.
Evaluation of behaviour of Lachancea thermotolerans biocontrol agents on grape fermentations
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2018 vol. 67 p. 89 - 96
PONSONE, M.L.; NALLY, M.C.; CHIOTTA, M.L.; COMBINA, M.; KÖHL, J.; CHULZE, S.N.
Evaluation of the effectiveness of potential biocontrol yeasts against black sur rot and ochratoxin A occurring under greenhouse and field grape production conditions
BIOLOGICAL CONTROL; Año: 2016 vol. 103 p. 78 - 85
NALLY M. C.; PESCE V. M.; MATURANO Y. P.; RODRIGUEZ ASSAF L. A.; TORO M. E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I; VAZQUEZ F.
Antifungal modes of action of Saccharomyces and other biocontrol yeasts against fungi isolated from sour and grey rots
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 204 p. 91 - 100
MATURANO Y. P.; MESTRE V. ; ESTEVEZ ZARSOSO B.; NALLY M. C; LERENA M. C; TORO M. E. ; VAZQUEZ F. ; COMBINA M.
Yeast population dynamics during prefermentative cold soak of Cabernet Sauvignon and Malbec wines
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 199 p. 23 - 32
MATURANO Y.P.; ASOF, M; FABANI, M. P; NALLY M.C; JOFRE V.; RODRIGUEZ ASSAF L. A.; TORO M. E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I; VAZQUEZ F.
Enzymatic activities produced by mixed Saccharomyces and non-Saccharomyces cultures: relationship with wine volatile composition
ANTON LEEUW INT. J. G.; Lugar: Berlin; Año: 2015 vol. 108 p. 1239 - 1256
PONSONE M. L.; CHIOTTA M. L; NALLY M. C; COMBINA M.; CHULZE S.
Evaluación del potencial de dos cepas de Kluyveromyces thermotolerans
BULLETIN DE L4OIV; Año: 2014
NALLY M. C.; PESCE V. M.; MATURANO Y. P.; TORO M. E; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I.; VAZQUEZ F.
Biocontrol of fungi isolated from sour rot infected table grapes by Saccharomyces and other yeast species
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2013
NALLY M. C.; PESCE V. M; MATURANO Y. P; MUÑOZ C. J; COMBINA M.; TORO M. E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I.; VAZQUEZ F.
Biocontrol of Botrytis cinerea in table grapes by non-pathogenic indigenous
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 64 p. 40 - 48
MATURANO Y. P.; NALLY M. C.; TORO M. E. ; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I.; COMBINA M.; VAZQUEZ F.
Monitoring of killer yeast populations in mixed cultures: influence
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2012 vol. 28 p. 3135 - 3142
MATURANO Y. P; RODRIGUEZ ASSAF L. A.; TORO M. E.; NALLY M. C; VALLEJO M.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I.; COMBINA M.; VAZQUEZ F.
Multi-enzyme production by pure and mixed cultures of Saccharomyces and
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 155 p. 43 - 50
MATURANO Y. P.; NALLY M. C.; TORO M. E.; CASTELLANOS DE FIGUEROA L. I.; VAZQUEZ F.
ESTUDIO CUALITATIVO DE ACTIVIDADES ENZIMÁTICAS Y FENOMENO KILLER EN LEVADURAS VINICAS
REVISTA DE ENOLOGIA; Año: 2009 vol. 1 p. 1 - 11
NALLY M. C; MATURANO Y. P.; TORO M. E; VAZQUEZ F.
"Comportamiento de una Cepa Salvaje de Saccharomyces cerevisiae Killer y su Isogénica Sensible Respecto de Diferentes Fuentes de Nitrógeno en Cultivos Mixtos"
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGÃA; Año: 2005 vol. 37 p. 73 - 77
TORO M. E.; ORO N. P ; VEGA A. D; MATURANO Y. P; NALLY M. C; FERNANDEZ E.; PUCHETA E.; VAZQUEZ F.
"Diversidad de levaduras en canopias y suelos asociados a Bulnesia retama y Larrea divaricata"
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGÃA; Lugar: BUENOS AIRES; Año: 2005 vol. 37 p. 209 - 213
VAZUQEZ F. ; NALLY M. C.; MATURANO Y. P.; TORO M. E.
"Selección de cepas de levaduras autóctonas para vinificación: el concepto de levadura plenamente adaptada- 1ra parte"
REVISTA DE ENOLOGIA; Año: 2005 p. 72 - 74

