INVESTIGADORES
GRIGIONI Gabriela Maria
artículos
CROSETTI, VALENTINA; SOLA, AGUSTÍN; GRIGIONI, GABRIELA; TORRES, MARÍA JOSÉ
Milk-Clotting Properties and Primary Proteolysis of a Lyophilised Extract from Artichoke Flowers (Cynara scolymus L.)
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY; Año: 2023 vol. 61 p. 402 - 409
LABARTA, FERNANDO EDUARDO; FARFÁN, NORMA B.; CHAVARRIA, NICOLAS; ECHENIQUE, MARCELO; QUINTANA, ANA LAURA; VERRASTRO, GUSTAVO E.; GODOY, MÓNICA DANIELA; ZIMERMAN, MARÍA; GRIGIONI, GABRIELA
Calidad intrínseca de la carne de llama (Lama glama) de la Puna de Jujuy criada en pastos con dos niveles de suplementación de granos.
ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE PRODUCCIóN ANIMAL; Año: 2023 vol. 31 p. 251 - 265
BIFARETTI, ADRIÁN; PAVAN, ENRIQUE; GRIGIONI, GABRIELA
Consumer Attitudes and Concerns about Beef Consumption in Argentina and Other South American Countries
Agriculture; Año: 2023 vol. 13
CORIA, MARIA SUMAMPA; CASTAÑO LEDESMA, MARÍA SOFÍA; GÓMEZ ROJAS, JORGE RAÚL; GRIGIONI, GABRIELA; PALMA, GUSTAVO ADOLFO; BORSARELLI, CLAUDIO DARÍO
Prediction of tenderness in bovine longissimus thoracis et lumborum muscles using Raman spectroscopy
Animal Bioscience; Año: 2023
MERAYO, MANUELA; PIGHIN, DARIO; CUNZOLO, SEBASTIÁN; VEGGETTI, MARIELA; SOTERAS, TRINIDAD; CHAMORRO, VERÓNICA; PAZOS, ADRIANA; GRIGIONI, GABRIELA
Meat Quality Traits in Beef from Heifers: Effect of including Distiller Grains in Finishing Pasture-Based Diets
Agriculture (Switzerland); Año: 2023 vol. 13
CORIA, MARÍA SUMAMPA; PIGHIN, DARIO; GRIGIONI, GABRIELA; PALMA, GUSTAVO ADOLFO
Feeding strategies and ageing time alter calpain system proteins activities and meat quality of Braford steers
Animal Bioscience; Año: 2022 vol. 35 p. 272 - 280
F. LABARTA; N. FARFAN; N. CHVARRIA; M. ECHENIQUE; A. PEREA; A.L. QUINTANA; M. ZIMERMAN; G. GRIGIONI
Efecto de dos niveles de suplementación sobre la respuesta productiva de llamas (Lama glama) en pastoreo.
ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE PRODUCCIóN ANIMAL; Año: 2022 vol. 30
MERAYO, MANUELA; PIGHIN, DARÍO; CUNZOLO, SEBASTIÁN; GRIGIONI, GABRIELA
Is beef quality affected by the inclusion of distiller grains in cattle diets?
ANIMAL SCIENCE JOURNAL; Año: 2022 vol. 93 p. 1 - 11
CECONI, IRENE; PIGHIN, DARIO G; DAVIES, PATRICIO; CUNZOLO, SEBASTIÁN A; PAZOS, ADRIANA; GRIGIONI, GABRIELA
Dietary inclusion of ruminally protected linseed oil as a means to mitigate heat and slaughter-induced stress in feedlot cattle
JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE; Año: 2022 vol. 100 p. 1 - 11
PORDOMINGO, ANIBAL J.; PORDOMINGO, ADRIANA B.; GRIGIONI, GABRIELA; CARDUZA, FERNANDO
Performance, carcass and meat traits of beef steers finished on small-grain winter annuals in winter or on alfalfa pasture in summer
LIVESTOCK SCIENCE; Año: 2021
TESTA, MARÍA LAURA; GRIGIONI, GABRIELA; PANEA, BEGOÑA; PAVAN, ENRIQUE
Color and Marbling as Predictors of Meat Quality Perception of Argentinian Consumers
Foods; Año: 2021 vol. 10
CAP M.; CELESTE CINGOLANI; CARLA LIRES; MARINA MOZGOVOJ1; TRINIDAD SOTERAS; ADRIANA SUCARI; JIMENA GENTILUOMO; ADRIANA DESCALZO; GABRIELA GRIGIONI; MARCELO SIGNORINII; CELINA HORAK; SERGIO VAUDAGNA; GERARDO LEOTTA
Combination of organic acids and low-dose gamma irradiation as antimicrobial treatment to inactivate Shiga toxin-producing Escherichia coli inoculated in beef trimmings: Lack of benefits in relation to single treatments
PLOS ONE; Lugar: San Francisco; Año: 2020
MERAYO, M.; PIGHIN, D.; GRIGIONI, G.
Meat quality traits and feeding distillers grains to cattle: a review
Animal Production Science; Año: 2020
SOTERAS, T.; CUNZOLO, S; CARDUZA F; GRIGIONI, G
Use of spherical salt for reducing sodium content with no change in salty perception in the development of a lamb meat burger with high-rated technological and sensory properties
Revista del Foro de la Alimentacion, la Nutricion y la Salud; Lugar: CABA; Año: 2019 vol. 1 p. 38 - 47
CORIA, SUMAMPA; PABLO SEBASTIÁN REINERI ; PIGHIN, D; MARÍA GUADALUPE BARRIONUEVO; PEDRO GABRIEL CARRANZA ; G GRIGIONI; GUSTAVO ADOLFO PALMA
Feeding strategies alter gene expression of the calpain system and meat quality in the longissimus muscle of Braford steers
Asian-Australas Journal Animal Science; Lugar: Seul; Año: 2019
PAVAN, ENRIQUE; GRIGIONI, GABRIELA M.; AGUIRRE, PATRICIA; LEAL, MARCELA
What is meat in Argentina?
Animal Frontiers; Año: 2017 vol. 7 p. 44 - 47
FASSA, V; CARDEM,T; MARINI, S J; CARDUZA F; GRIGIONI G; MARRUBE, G; LLOVERAS, M
Efecto del SNP 3702G>A del gen IGF2 sobre caracteres de crecimiento, canal, físicosquímicos y sensoriales de la calidad de carne en cerdos de la raza Landrace
RIA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2016 vol. 42 p. 72 - 78
PIGHIN, D; PAZOS, A; CHAMORRO V; PASCHETTA, F.; CUNZOLO, S; GODOY, M.F.; MESSINA V; PORDOMINGO A.J; GRIGIONI G
A Contribution of Beef to Human Health: A Review of the Role of the Animal Production Systems
SCIENTIFIC WORLD JOURNAL, THE; Lugar: New York; Año: 2016 vol. 2016 p. 1 - 10
CARLOS W. T. NANTAPO; VOSTER MUNCHENJE; THOBELA T. NKUKWANA; ARNOLD HUGO; ADRIANA DESCALZO; GRIGIONI, GABRIELA MARÍA; LOUWRENS C. HOFFMAN
Socio-economic dynamics and innovative technologies affecting health-related lipid content in diets: Implications on global food and nutrition security
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 76 p. 896 - 905
PIGHIN, D; DAVIES, P; PAZOS, A; CECONI, I; CUNZOLO, S; MENDEZ, D; BUFFARINI, M; GRIGIONI G
Biochemical profiles and physicochemical parameters of beef from cattle raised under contrasting feeding systems and pre-slaughter management
ANIMAL PRODUCTION SCIENCE; Lugar: Collingwood; Año: 2015 vol. 55 p. 1310 - 1317
MARIANO ALENDE; VOLPI LAGRECA G; ADRIANA PORDOMINGO; PIGHIN, D; G GRIGIONI; CARDUZA F; ADRIANA PAZOS; BABINEC, F; A.M. SANCHO
Effects of transport, lairage and ageing time on stress indicators and on instrumental and sensory quality of beef from steers
ARCHIVOS DE MEDICINA VETERINARIA; Lugar: Valdivia; Año: 2014 vol. 46 p. 217 - 227
MESSINA V; A.M. SANCHO; G GRIGIONI; FILLIPINI A; PAZOS, A; FERNANDA PASCHETTA; CHAMORRO V; NOEMI WALSOE DE RECA
Evaluation of different bovine muscles to be applied in freeze drying for instant meal. Study of physicochemical and senescence parameters.
ANIMAL; Lugar: Cambridge; Año: 2014 vol. 9 p. 723 - 727
MESSINA V; SANCE MARIA; G GRIGIONI; NOEMI WALSOE DE RECA
Optimization of Metal Oxide Gas Sensor in Electronic Nose to Monitor Odor Profiles of Garlic Scape
IEEE SENSORS JOURNAL; Lugar: New York; Año: 2014 vol. 2014 p. 1765 - 1769
NESTOR LATIMORI; KLOSTER ANDRES; CARDUZA F; GRIGIONI G; GARCÍA, P.T
Influencia de la dieta sobre indicadores de calidad de carne de novillos con diferente composición de Bos taurus y Bos indicus
La industria cárnica latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2014 vol. 188
ZIMERMAN, M; E DOMINGO; G GRIGIONI; TADDEO, H; WILLEMS P
Bienestar animal y calidad de carne de corderos faenados en el Norte de la Patagonia Argentina
La Industria Carnica Latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2014 vol. 188 p. 42 - 46
G GRIGIONI; FERNANDA PASCHETTA; TRINIDAD SOTERAS; MESSINA V
Odour profile of beef using an electronic nose based on MOS-Sensor.
Sensors & Transducers; Año: 2013 p. 199 - 204
PIGHIN, D; DAVIES, P; G GRIGIONI; PAZOS, A; CECONI, I; MENDEZ, D; BUFFARINI, M; SANCHO A.M; C.B. GONZALEZ
Effect of slaughter handling conditions and animal temperament on bovine meat quality markers (Efecto del manejo y del temperamento animal sobre indicadores de calidad de la carne bovina)
ARCHIVOS DE ZOOTECNIA; Año: 2013 vol. 62 p. 399 - 409
PIGHIN, D; CUNZOLO, S; ZIMERMAN, M; PAZOS, A; DOMINGO, E.; PORDOMINGO A.J; G GRIGIONI
Impact of Adrenaline or Cortisol Injection on Meat Quality Development of Merino Hoggets
Journal of Integrative Agriculture; Año: 2013 vol. 12 p. 1931 - 1936
ZIMERMAN, M; DOMINGO, E.; GRIGIONI G; TADDEO, H; WILLEMS P
The effect of pre-slaughter stressors on physiological indicators and meat quality traits on Merino lambs
JOURNAL OF SMALL RUMINANT RESEARCH; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 111 p. 6 - 9
FABIANA DE GODOY; LUISA BERMÚDEZ; BRUNO SILVESTRE LIRA; AMANDA PEREIRA DE SOUZA; PAULA ELBL; DIEGO DEMARCO; SALEH ALSEEKH; MARINA INSANI; MARCOS BUCKERIDGE; JULIANA ALMEIDA; GRIGIONI G; ALISDAIR ROBERT FERNIE; FERNANDO CARRARI; MAGDALENA ROSSI
Galacturonosyltransferase 4 silencing alters pectin composition and carbon partitioning in tomato
JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY; Lugar: Oxford; Año: 2013 vol. 68 p. 2449 - 2466
VALERIA MESSINA; PÍA GUADALUPE DOMÍNGUEZ; ANA M. SANCHO; NOEMI WALSőE DE RECA; FERNANDO CARRARI; G GRIGIONI
Tomato quality during short-term storage assesed by colour and electronic nose.
International Journal of Electrochemestry; Lugar: New York; Año: 2012 vol. 2012 p. 1 - 7
N. SZERMAN; C.B. GONZALEZ; A.M. SANCHO; G GRIGIONI; CARDUZA F; S.R. VAUDAGNA
Effect of the addition of conventional additives and whey proteins concentrates on technological parameters, physicochemical properties, microstructure and sensory attributes of sous vide cooked beef muscles
MEAT SCIENCE; Lugar: New York; Año: 2012 vol. 90 p. 701 - 710
L MELUCCI; M PANARACE; P FEULA; E VILLARREAL; G GRIGIONI; F CARDUZA; L SORIA; C MEZZADRA; ME ARCEO; J PAPALEO; P CORVA; M IRURUETA; A. ROGBERG-MUÑOZ; MC MIQUET
Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford stress
MEAT SCIENCE; Año: 2012 vol. 92 p. 768 - 774
NESTOR LATIMORI; KLOSTER ANDRES; CARDUZA F; GRIGIONI G; GARCÍA, P.T
Influencia de la dieta sobre indicadores de calidad de carne de novillos con diferente composición de Bos taurus y Bos indicus
Revista de la Asociación Argentina de Producción Animal; Año: 2012 vol. 32 p. 175 - 186
PORDOMINGO A; G. GRIGIONI; CARDUZA F; VOLPI LAGRECA G
Effect of feeding treatment during the backgrounding phase of beef production from pasture on: I. Animal performance, carcass and meat quality
MEAT SCIENCE; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 90 p. 939 - 946
PORDOMINGO A.J; GRIGIONI G; CARDUZA F; GARCÍA T; PORDOMINGO A; VOLPI LAGRECA G
Productividad y características de la carne de vaquillonas F1 del cruzamiento de Angus con Criollo, Hereford o Shorthorn en pasturas de alfalfa
Revista argentina de producción animal; Lugar: Balcarce; Año: 2012 vol. 32
M ALLENDE; VOLPI LAGRECA G; G GRIGIONI; ANIBAL PORDOMINGO; PIGHIN, D; F CARDUZA; BABINEC, F
Efecto de la utilización de perros durante el arreo y de la maduración sobre parámetros físicos de carne bovina.
Revista Argentina de Produccion Animal; Lugar: Balcarce; Año: 2012 vol. 32 p. 165 - 173
ZIMERMAN, M; GRIGIONI, G; TADDEO, H; DOMINGO, E.
Physiological stress responses and meat quality traits of kids subjected to different pre-slaughter stressors.
JOURNAL OF SMALL RUMINANT RESEARCH; Lugar: New York; Año: 2011 vol. 100 p. 137 - 142
ROSSETTI, L.; LANGMAN, L; G. GRIGIONI; SANCHO A,; COMERON, E; DESCALZO, A
Antioxidant status and odor profile in milk from silage or alfalfa-fed cows.
AUSTRALIAN JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Año: 2010 vol. 65 p. 3 - 9
PIGHIN, D; ADRIANA PAZOS; GRIGIONI G; IRURUETA M; SANCHO, A
Factores asociados al estrés animal y su relación con propiedades fisicoquímicas de la carne bovina
Revista de la Facultad de Agronomía y Ciencias Agroalimentarias, Universidad de Morón.; Lugar: Moron.; Año: 2010 vol. 1 p. 1 - 3
NESTOR LATIMORI; ANDRÉS KLOSTER; PILAR GARCÍA; FERNANDO CARDUZA; GABRIELA GRIGIONI; NORMA PENSEL
Diet and genotype effect on quality index of bovine meat generate in argentine pampeana area.
MEAT SCIENCE; Año: 2008 p. 463 - 469
MARTÍN IRURUETA; ARMANDO CADOPPI; LEANDRO LANGMAN; GABRIELA GRIGIONI; FERNANDO CARDUZA
Effect of aging on the characteristics of meat from water buffalo grown in the Delta del Parana region of Argentina
MEAT SCIENCE; Año: 2008 p. 529 - 533
G. GRIGIONI; L. LANGMAN; N. SZERMAN; M. IRURUETA; S.R. VAUDAGNA
Effect of whey protein concentrate and sodium chloride concentrations on the odour profile of sous vide cooked whole-muscle beef from Argentina
MEAT SCIENCE; Año: 2008 p. 568 - 575
N. SZERMAN; C.B. GONZALEZ; A.M. SANCHO; G. GRIGIONI; F. CARDUZA; S.R. VAUDAGNA
Effect of whey protein concentrate and sodium chloride addition plus tumbling procedures on technological parameters, physical properties and visual appearance of sous vide cooked beef
MEAT SCIENCE; Año: 2008 p. 557 - 567
E. M. INSANI; A. EYHERABIDE; G. GRIGIONI; A.M. SANCHO; N.A. PENSEL; A.M. DESCALZO
Oxidative stability and its 1 relationship with natural antioxidants during refrigerated retail display of beef produced in Argentina
MEAT SCIENCE; Año: 2008 p. 444 - 452
N. SZERMAN; P. ORMANDO; C.B. GONZALEZ; SANCHO A,; G. GRIGIONI; CARDUZA F; VAUDAGNA SERGIO R.
Efecto de la incorporación de aditivos convencionales y concentrados de proteína láctea sobre parámetros tecnológicos y físicos de músculos bovinos cocidos mediante el sistema sous vide
La industria carnica latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2008 p. 53 - 57
ANDREA BIOLATTO; GABRIELA GRIGIONI; MARTÍN IRURUETA; ANA M. SANCHO; MIGUEL TAVERNA; NORMA PENSEL
Seasonal variation in the odour characteristics of whole milk powder
Food Chemestry; Año: 2007 vol. 103 p. 960 - 967
N. SZERMAN; P. ORMANDO; C.B. GONZALEZ; A.M. SANCHO; G. GRIGIONI; F. CARDUZA; S.R. VAUDAGNA
EFECTO DE LA INCORPORACIÓN DE ADITIVOS CONVENCIONALES Y CONCENTRADOS DE PROTEÍNA LÁCTEA SOBRE PARÁMETROS TECNOLÓGICOS Y FÍSICOS DE MÚSCULOS BOVINOS COCIDOS MEDIANTE EL SISTEMA SOUS VIDE
Libro Congreso de Ciencia y Tecnología de Alimentos (CYTAL); Año: 2007 p. 11 - 28
G. GRIGIONI; BIOLATTO, A; M. IRURUETA; A.M. SANCHO; PAEZ, R; PENSEL N.
COLOR CHANGES OF MILK POWDER DUE TO HEAT TREATMENTS AND SEASON OF MANUFACTURE
CIENCIA Y TECNOLOGIA ALIMENTARIA; Lugar: Mexico; Año: 2007 vol. 5 p. 335 - 339
NESTOR LATIMORI; KLOSTER ANDRES; GARCÍA T; CARDUZA F; G. GRIGIONI; PENSEL N.
Diet and genotype effects on the quality index of beef produced in
MEAT SCIENCE; Año: 2007
DESCALZO, A; ROSSETTI, L.; SANCHO A,; GARCÍA T; BIOLATTO A; CARDUZA F; G. GRIGIONI
Antioxidant consumption and development of oxidation during
MEAT SCIENCE; Año: 2007
FATTA N; VAZQUEZ M; GARCIA N; MASCARINI A; G. GRIGIONI
Floral pipe: lenght in Petunia x Hybrida, Heredability, number of genes and the interaction of the date with the character
Journal of Basic and Applied Genetics; Año: 2007 p. 11 - 14
M.R. LLOVERAS; P.R. GOENAGA; M. IRURUETA; F. CARDUZA; G. GRIGIONI; P.T. GARCÍA; A. AMENDOLA
Meat quality traits of commercial hybrid pigs in Argentina
MEAT SCIENCE; Año: 2007 p. 458 - 462
ANDREA BIOLATTO; G GRIGIONI; A.M. SANCHO; NORMA PENSEL
130 Influencia de la Estación de Recolección de Leche Cruda, sobre el Sabor y el Aroma de Leche Entera en Polvo
IDIA XXI; Lugar: Buenos Aires; Año: 2007 p. 130 - 134
G. GRIGIONI; BIOLATTO A; IRURUETA M; SANCHO A,; PENSEL N.
Color de la leche en polvo
IDIA XXI; Lugar: Buenos Aires; Año: 2007 p. 135 - 138
GABRIELA GRIGIONI; MARTIN IRURUETA; FERNANDO CARDUZA
Evaluación sensorial aplicada a diferentes cadenas alimentarias: el enfoque de cadena y la calidad.
La industria cárnica latinoamericana; Lugar: Ciudad Autonoma de Buenos Aires; Año: 2006 vol. 139 p. 10 - 12
ANDREA BIOLATTO; GABRIELA GRIGIONI; MARTÍN IRURUETA; ANA MARIA SANCHO; MIGUEL TAVERNA; NORMA PENSEL
Seasonal variation in the odour characteristics of whole milk powder
FOOD CHEMISTRY; Año: 2006
LUCANA ROSSETTI; GABRIELA GRIGIONI; MARTÍN IRURUETA; ANA MARIA SANCHO; J CARRETE; NORMA PENSEL; ADRIANA DESCALZO
Antioxidant status and odour profile in fresh beef from pasture or grain- fed cattle
MEAT SCIENCE; Año: 2006
IRURUETA M; BIOLATTO A; GRIGIONI G; SANCHO A.M; CHAVEZ M; PAEZ R; TAVERNA M; PENSEL N.
Electronic nose and SPME-Gas chromatography for the study of the odor profile of whole milk powder.
The Journal of the Argentine Chemical Society; Lugar: Buenos Aires; Año: 2005 vol. 93 p. 75 - 80
CARDUZA F; GRIGIONI G; IRURUETA M
Analisis sensorial en carnes: el camino hacia la tipificacion por calidad
La Industria Carnica latinoamericana; Lugar: Buenos Aires; Año: 2005 p. 16 - 19