INVESTIGADORES
GEREZ Carla Luciana
artículos
SANDEZ PENIDEZ, S. H.; VELASCO MANINI, M. A.; GEREZ, C. L.; ROLLAN, G. C.
Consortia of lactic acid bacteria strains increase the antioxidant activity and bioactive compounds of quinoa sourdough - based biscuits
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY; Año: 2023 vol. 39
CORREA DEZA, M. A.; SALVA, S.; GRILLO-PUERTAS, M.; FONT, G. M.; GEREZ, C. L.
Effect of culture parameters on the heat tolerance and inorganic polyphosphate accumulation by Lacticaseibacillus rhamnosus CRL1505, a multifunctional bacterium
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2023 vol. 39
CARRIZO N.I., CARABAJAL TORREZ J.A., MOLINA F.R.E.,FORNAGUERA M.J., MARTOS G.I., BUSTOS A.Y., GEREZ C.L.; CARABAJAL TORREZ J.A.,; MOLINA F.R.E.,; FORNAGUERA M.J.; MARTOS G.I.; BUSTOS A.Y.; GEREZ CL (CORRESPONDING AUTHOR)
Selection and performance of antifungal lactic acid bacteria in corn mini-silos
ARABIAN JOURNAL FOR SCIENCE AND ENGINEERING; Año: 2022 vol. 47 p. 119 - 130
LAYÚS, B.I.; GEREZ, C.L.; RODRIGUEZ, A.V.
Development of an ophthalmic formulation with a postbiotic of Lactiplantibacillus plantarum CRL 759
Beneficial Microbes; Año: 2022 vol. 13 p. 417 - 425
SANDEZ PENIDEZ, SERGIO H.; VELASCO MANINI, MARINA A.; LEBLANC, JEAN GUY; GEREZ, CARLA L.; ROLLÁN, GRACIELA C.
Quinoa sourdough-based biscuits with high antioxidant activity fermented with autochthonous lactic acid bacteria
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2021 p. 1 - 13
CARABAJAL TORREZ, JOSÉ AGUSTÍN; LLEBEILI, YAMILA; RODRÍGUEZ DE OLMOS, ANTONIETA; GEREZ, CARLA LUCIANA (CORRESPONDING AUTHOR)
Cultivos lácticos como potenciadores de compuestos bioactivos de avena
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2021
CORREA DEZA, M.A.; DÍAZ VERGARA, L.; SALVA, S.; MONTENEGRO, M.A.; FONT DE VALDEZ, G.; GEREZ, C.L.
Inorganic Additive Improves the Survival of the Probiotic Lacticaseibacillus rhamnosus CRL1505 During Spray Drying, Rehydration, and Storage
CURRENT MICROBIOLOGY; Año: 2021 vol. 45 p. 4503 - 4510
CORREA DEZA, MARÍA A.; RODRÍGUEZ DE OLMOS, ANTONIETA; SUÁREZ, NADIA E.; FONT DE VALDEZ, GRACIELA; SALVA, SUSANA; GEREZ, CARLA L.
Inorganic polyphosphate from the immunobiotic Lactobacillus rhamnosus CRL1505 prevents inflammatory response in the respiratory tract
Saudi Journal of Biological Sciences; Año: 2021 vol. 28 p. 5684 - 5692
SANDEZ PENIDEZ, SERGIO H.; VELASCO MANINI, MARINA A.; GEREZ, CARLA L.; ROLLÁN, GRACIELA C.
Partial characterization and purification of phytase from Lactobacillus plantarum CRL1964 isolated from pseudocereals
JOURNAL OF BASIC MICROBIOLOGY; Año: 2020 vol. 60 p. 787 - 798
LAYUS, BARBARA I.; GEREZ, CARLA L.; RODRIGUEZ, ANA V.
Antibacterial Activity of Lactobacillus plantarum CRL 759 Against Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa
Arabian Journal for Science and Engineering; Año: 2020 vol. 45 p. 4503 - 4510
DALLAGNOL, ANDREA MICAELA; BUSTOS, ANA YANINA; MARTOS, GLADYS IRMA; VALDEZ, GRACIELA FONT DE; GEREZ, CARLA LUCIANA
Antifungal and antimycotoxigenic effect of Lactobacillus plantarum CRL 778 at different water activity values Efecto antifúngico y antimicotoxigénico de Lactobacillus plantarum CRL 778 a diferentes valores de actividad de agua
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Año: 2019 vol. 51 p. 164 - 169
ROLLÁN, GRACIELA C.; GEREZ, CARLA L.; LEBLANC, JEAN G.
Lactic Fermentation as a Strategy to Improve the Nutritional and Functional Values of Pseudocereals
Frontiers in Nutrition; Año: 2019 vol. 6
GRIET, MILAGROS; DE VALDEZ, GRACIELA FONT; GEREZ, CARLA L. CORRESPONDING AUTHOR; RODRÍGUEZ, ANA V.
Two-step production of anti-inflammatory soluble factor by Lactobacillus reuteri CRL 1098
PLOS ONE; Año: 2018 vol. 13
BUSTOS, ANA YANINA; FONT DE VALDEZ, GRACIELA; GEREZ, CARLA LUCIANA CORRESPONDING AUTHOR
Optimization of phenyllactic acid production by Pediococcus acidilactici CRL 1753. Application of the formulated bio-preserver culture in bread
BIOLOGICAL CONTROL; Año: 2018 vol. 123 p. 137 - 143
CORREA DEZA, MARÍA A.; MARTOS, GLADYS I.; NUÑEZ, MARTA; FIORI, MARIO; GEREZ, CARLA L. CORRESPONDING AUTHOR; FONT, GRACIELA
Artisanal tanneries: Potential application of inoculants formulated with lactic acid bacteria
JOURNAL OF BASIC MICROBIOLOGY; Año: 2018 p. 1 - 6
BUSTOS A. Y.; TORRES QUINTEROS L. ; GEREZ C L; ITURRIAGA L.
Yogur, alimento de base láctea ancestral de gran vigencia actual. Principales aspectos nutricionales, funcionales y tecnológicos.
IDITeC. Instituto de Desarrollo e Innovación Tecnológica para la Competitividad Territorial. Revista Científica. Universidad de San Pablo-Tucumán.; Lugar: Tucumán; Año: 2018 vol. 7
CARLA LUCIANA GEREZ (CORRESPONDING AUTHOR); ANA YANINA BUSTOS , ; GRACIELA FONT DE VALDEZ
Antifungal and antiochratoxigenic properties of chemical preservatives of bread
Journal of Food Technology and Preservation; Lugar: Londres; Año: 2017 vol. 1
ANA YANINA BUSTOS; CARLA LUCIANA GEREZ; LINA GOUMANA MOHTAR MOHTAR; VERÓNICA IRENE PAZ ZANINI; MÓNICA AZUCENA NAZARENO; MARÍA PÍA TARANTO; LAURA BEATRIZ ITURRIAGA
Lactic Fermentation Improved Textural behaviour, Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Chia (Salvia hispanica L.) Dough
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY; Lugar: Zagreb; Año: 2017 vol. 55
BUSTOS, AY; GEREZ, L; ITURRIAGA, L; TARANTO, MP
Soybean sourdough as bio-ingredients to enhances physical and functional properties of wheat bakery products
Advance Journal of Food Science and Technology; Año: 2017
CORREA DEZA, MARÍA A.; GRILLO-PUERTAS, MARIANA; SALVA, SUSANA; VIVIANA A. RAPISARDA; GEREZ, CARLA L. CORRESPONDING AUTHOR; FONT DE VALDEZ, GRACIELA
Inorganic salts and intracellular polyphosphate inclusions play a role in the thermotolerance of the immunobiotic Lactobacillus rhamnosus CRL 1505
PLOS ONE; Año: 2017 vol. 12
BUSTOS A.Y.; MOTHAR L.; ZANINI V.P.; NAZARENO M.; CARLA L. GEREZ,; ITURRIAGA L.B.; TARANTO M.P
Evaluation of rheological properties, phenolic compounds and antioxidant activity of sourdough chia (Salvia hispanica L.)
IDITeC.Instituto de Desarrollo e Innovación Tecnológica para la Competitividad Territorial. Revista Científica.; Año: 2016
FRAU, FLORENCIA; NUÑEZ, MARTHA; GEREZ, LUCIANA; PECE, NORA; FONT, GRACIELA
Development of an autochthonous starter culture for spreadable goat cheese
Food Science and Technology; Lugar: Campinas; Año: 2016 vol. 36 p. 622 - 630
MARCIAL G.; GEREZ C.L., CORRESPONDING AUTHOR; NUÑEZ DE KAIRUZ M.; COLL V.; SCHUFF C.; FONT DE VALDEZ G.
Use of oregano essential oil in traditional Argentinean cheese elaboration: effect on lactic starter
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2016
GEREZ C.L.; FORNAGUERA M.J; GEREZ C.L., OBREGOZO M.D., TORINO M.I. AND FONT DE VALDEZ G.; TORINO M.I.; FONT DE VALDEZ G.,
Antifungal starter culture for packed bread: influence of two storage conditions.
REVISTA ARGENTINA DE MICROBIOLOGíA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 47 p. 118 - 124
CORREA DEZA A.; GEREZ C.L.; MARTOS G.I.; NUÑEZ M.; FIORI M.; FONT G. C
Curtido artesanal de cueros: potencial aplicación de inoculantes formulados con bacterias lácticas.
La Industria Cárnica Latinoamericana; Año: 2015 p. 46 - 48
CARLA LUCIANA GEREZ; ANDREA DALLAGNOL; LORENA PONSONE; SOFIA CHULZE; GRACIELA FONT DE VALDEZ
Ochratoxin A production by Aspergillus niger: Effect of water activity and a biopreserver formulated with Lactobacillus plantarum CRL 778
FOOD CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 45 p. 115 - 119
GEREZ C.L; TORRES M.J; FONT DE VALDEZ G; ROLLÁN G
Control of spoilage fungi by lactic acid bacteria
BIOLOGICAL CONTROL; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 64 p. 231 - 237
GEREZ C.L., ; FONT DE VALDEZ G., ; GIGANTE M.L.,; GROSSO C.R.F..
Whey protein coating bead improves the survival of the probiotic Lactobacillus rhamnosus CRL 1505 to low pH
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2012 p. 552 - 556
GEREZ C.L.; DALLAGNOL A.; ROLLÁN G; FONT DE VALDEZ G. A
A combination of two lactic acid bacteria improves the hydrolysis of gliadin during wheat dough fermentation
FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 p. 427 - 430
GOLOWCZYC M.A.; GEREZ C.L. ; SILVA J.; ABRAHAM A.G. ; DE ANTONI G.L.; TEIXEIRA P.
Survival of spray-dried Lactobacillus kefir is affected by different protectants and storage conditions
BIOTECHNOLOGY LETTERS; Lugar: Berlin; Año: 2011 vol. 33 p. 681 - 686
C.L. GEREZ,; M.S. CARBAJO,; G. ROLLAN; G. TORRES LEAL; G. FONT DE VALDEZ
Inhibition of Citrus Fungal Pathogens by Using Lactic Acid Bacteria
JOURNAL OF FOOD SCIENCE; Año: 2010 vol. 75 p. 354 - 359
GEREZ C.L.; TORINO M. I; FONT G.; ROLLAN G.
A ready-to-use antifungal starter culture improves the shelf life of packaged bread
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2010 vol. 73 p. 758 - 762
GEREZ C.L., ROLLÁN G., FONT DE VALDEZ G.,
Prevention of bread mould spoilage by using lactic acid bacteria with antifungal properties.
FOOD CONTROL; Año: 2009 vol. 20 p. 144 - 148
GEREZ C.L., OBREGOZO M., FONT DE VALDEZ G., TORINO. M. I.
Uso de luz UV en panificadoras para prolongar la vida de estante de panes envasados y limitar el agregado de conservantes químicos.
Revista Énfasis. Alimentación. Latinoamericana.; Lugar: Argentina; Año: 2009 p. 12 - 16
GEREZ C.L., CUEZZO S. ROLLÁN G., FONT DE VALDEZ G.
Lactobacillus reuteri CRL 1100 as starter culture for wheat dough fermentation. Research articles.
FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam. The Netherlands.; Año: 2008 vol. 25 p. 253 - 259
FONT DE VALDEZ G., TORINO M.I., GEREZ C.L., ROLLÁN G., OBREGOZO M.
Desarrollo de un fermento láctico bioconservarte para panificados.
INTI-Programa de Diseño. Boletín Informativo. Instituto Nacional de Tecnología Industrial; Lugar: Argentina.; Año: 2008 p. 1 - 4
TORRES M.J., GEREZ C.L., TORRES LEAL G., FONT DE VALDEZ G Y ROLLÁN G.
Antifungal effectiveness of metabolites produced by lactic acid bacteria.
BIOCELL; Año: 2008 vol. 32 p. 42 - 42
GEREZ C.L., ROLLÁN G., FONT DE VALDEZ G.
Functionality of lactic acid bacteria peptidase activities in the hydrolysis of gliadin like fragments
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Gran Bretana; Año: 2008 vol. 47 p. 427 - 432
GEREZ C.L., ROLLÁN G. C., TORINO M. I., FONT DE VALDEZ G.
El pan, tradicional e innovador.
La Alimentación Latinoamericana; Lugar: Bs. As. Argentina; Año: 2007 vol. 270 p. 56 - 64
GEREZ C.L., ROLLÁN G., FONT DE VALDEZ G.
Gluten breakdown by lactobacilli and pediococci strains isolated from sourdough
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY; Lugar: Gran Bretaña; Año: 2006 vol. 42 p. 459 - 464