INVESTIGADORES
PALLA Camila Andrea
congresos y reuniones científicas
LEILA GONZÁLEZ; ANDREA LOBATO; IVANA M. COTABARREN; CAMILA A. PALLA
Bigel inks for 3D food printing: rheological and extrusion behavior
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICyTAC 2022)
Lugar: Córdoba; Año: 2022;
DE SALVO, M. ITATÍ; PALLA, CAMILA A.; COTABARREN, IVANA M.
Effect of printing parameters on extrusion 3D printing of oral nutraceuticals formulated with oleogels
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICyTAC 2022)
Lugar: Córdoba; Año: 2022;
DOMINGUEZ, MARTINA; CARRÍN, MARÍA ELENA; PALLA, CAMILA A.
A study of the physical properties of oleogels based on PUFA-rich oils
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICyTAC 2022)
Lugar: Córdoba; Año: 2022;
PALLA, CAMILA A.
3D printing technologies: exploring their potential for the development of functional foods
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICyTAC 2022)
Lugar: Córdoba; Año: 2022;
JULIE MERCHAN-SANDOVAL; AMALIA CARELLI; ERICA BAUMLER; CAMILA A. PALLA
Relationship between microstructure, rheological behavior and kinetic stability of oleogel emulsions produced with recovered and commercial sunflower waxes
Xth International Conference of Production Research - Americas 2020
Lugar: Bahía Blanca; Año: 2020;
ANABELLA GIACOMOZZI; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN; SILVANA MARTINI
Tailoring physical properties of monoglyceride oleogels by using High Intensity Ultrasound and Cooling Rate
AOCS Annual Meeting
Lugar: St. Louis, Missouri; Año: 2019;
ANABELLA GIACOMOZZI; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN; SILVANA MARTINI
Physical properties of oleogels as affected by high intensity ultrasound, cooling rate and storage conditions
AOCS Latin American Congress and Exhibition on Fats, Oils and Lipids
Lugar: Foz de Iguazú; Año: 2019;
JULIE MERCHAN-SANDOVAL; ANABELLA GIACOMOZZI; CAMILA A. PALLA; ERICA BAUMLER; AMALIA CARELLI
Characterization of emulsions based on oleogels structured with commercial and recovered sunflower waxes
AOCS Annual Meeting
Lugar: St. Louis, Missouri; Año: 2019;
CAMILA A. PALLA; MARÍA FLORENCIA WASINGER; MARÍA ELENA CARRÍN
Oil structuration: A strategy to produce filling creams for sandwich cookies with reduced saturated fatty acids
ISFRS 2019 - International Symposium on Food Rheology and Structure
Lugar: Zurich; Año: 2019;
CAMILA A. PALLA; FRANCISCO GALISTEO-GONZÁLEZ; MARÍA JOSÉ GALVÉZ RUIZ
Production of Nanostructured Lipids Carriers using monoglycerides oleogels
ISFRS 2019 - International Symposium on Food Rheology and Structure
Lugar: Zurich; Año: 2019;
IVANA M. COTABARREN; SOFIA CRUCES; CAMILA A. PALLA
Extrusion 3D printing of nutraceutical oral dosage forms formulated with oleogels and phytosterols mixtures
ISFRS 2019 - International Symposium on Food Rheology and Structure
Lugar: Zurich; Año: 2019;
DANIELA MUSSIO; ANABELLA GIACOMOZZI; CAMILA A. PALLA; LILIANA CECI; MARÍA ELENA CARRÍN; AMALIA CARELLI
Formulación de emulsiones a partir de oleogeles con agregado de biofenoles procedentes del alperujo.
II Simposio de residuos agropecuarios y agroindustriales del NOA y Cuyo
Lugar: San Juan; Año: 2018;
CAMILA A. PALLA; IVANA M. COTABARREN; JOHN A. HART
Uso de diseño de experimentos como herramienta para evaluar la impresión 3D por estereolitografía (SLA)
CLICAP 2018: Congreso Latinoamericano de Ingeniería y Ciencias Aplicadas
Lugar: San Rafael , Mendoza; Año: 2018;
FLORENCIA SALABERRIA; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Cinética de Hidrólisis empleando Polvo de Ricino como Biocatalizador
CLICAP 2018: Congreso Latinoamericano de Ingeniería y Ciencias Aplicadas
Lugar: San Rafael , Mendoza; Año: 2018;
ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA A. PALLA
Estudio de la estabilidad fisicoquímica de oleogeles de aceite de girasol alto oleico y monoglicéridos saturados
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos CICyTAC 2018
Lugar: Córdoba; Año: 2018;
SHARON RICHARDS; ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA A. PALLA
Oleogeles formulados con mezclas de monoglicéridos y ácidos grasos saturados: en busca de efectos sinérgicos
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos CICyTAC 2018
Lugar: Córdoba; Año: 2018;
IVANA M. COTABARREN; CAMILA A. PALLA
Preparación de mezclas a base de oleogeles aptas para producir nutracéuticos mediante impresión 3D por extrusión
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos CICyTAC 2018
Lugar: Córdoba; Año: 2018;
FLORENCIA SALABERRIA; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Cinética de reacción de la hidrólisis enzimática de aceite empleando polvo de semillas de ricino como catalizador
XVI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos 2017 (CYTAL 2017)
Lugar: Mar del Plata; Año: 2017;
ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA A. PALLA
Oleogeles de monogliceridos empleados como sustitutos de grasas comerciales en magdalenas: su efecto en las propiedades fisicoquimicas y de textura
XVI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos 2017 (CYTAL 2017)
Lugar: Mar del Plata; Año: 2017;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN; JUAN DE VICENTE; MARÍA JOSÉ GALVÉZ RUIZ
A microstructure-level study of monoglycerides oleogels using rheomicroscopy
17th AOCS Latin American Congress
Lugar: Cancún; Año: 2017;
ANABELA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA A. PALLA
How optimization tools can be used to obtain monoglycerides oleogels as a solid fat substitute in muffins
17th AOCS Latin American Congress
Lugar: Cancún; Año: 2017;
CAMILA PALLA; ANABELLA GIACOMOZZI; SHARON RICHARDS; MARÍA ELENA CARRÍN
Characterization of Oleogels formulated by Saturated Monoglycerides and Saturated Fatty Acids in High Oleic Sunflower Oil
14th Euro Fed Lipid Congress
Lugar: Ghent; Año: 2016;
CAMILA PALLA; ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN
Processing variables influence over characteristics of high oleic sunflower oil -saturated monoglycerides oleogels
14th Euro Fed Lipid Congress
Lugar: Ghent; Año: 2016;
CAMILA PALLA; FLORENCIA SALABERRIA; MARÍA ELENA CARRÍN
Response surface modeling looking for maximal lipase activity from Ricinus communis powder in hydrolysis reactions
14th Euro Fed Lipid Congress
Lugar: Ghent; Año: 2016;
ANABELLA GIACOMOZZI; DIEGO BAUTISTA GENOVESE; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA PALLA
Análisis de superficies de respuesta: efecto de las condiciones de preparación de oleogeles de aceite de girasol alto oleico-monoglicéridos saturados en las propiedades reológicas y la capacidad de retención de aceite.
Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos 2016 (CICyTAC 2016)
Lugar: Córdoba; Año: 2016;
ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA PALLA
Análisis de superficie de respuesta: efecto de las condiciones de preparación sobre las propiedades de textura de oleogeles de aceite de girasol alto oleico y monoglicéridos saturados
Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos 2016 (CICyTAC 2016)
Lugar: Córdoba; Año: 2016;
FLORENCIA SALABERRIA; CAMILA PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Hydrolysis reaction using Ricinus communis powder as biocatalyst: lipase activity optimization
Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos 2016 (CICyTAC 2016)
Lugar: Córdoba; Año: 2016;
FLORENCIA SALABERRIA; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Enzymatic activity of a commercial lipase from wheat germ under different reaction conditions
World Congress on Oils and Fats and 31st ISF Lectureship Series 2015
Lugar: Rosario; Año: 2015;
ANABELLA GIACOMOZZI; MARÍA ELENA CARRÍN; CAMILA A. PALLA
Effect of the preparation conditions on the rheological and textural properties of monoglyceride oleogels
World Congress on Oils and Fats and 31st ISF Lectureship Series 2015
Lugar: Rosario; Año: 2015;
CAMILA A. PALLA; FLORENCIA CAUCINO; MARÍA ELENA CARRÍN
Producción de monoglicéridos mediante esterificación enzimática de glicerol con ácidos grasos saturados: influencia del medio solvente.
III Reunión Interdisciplinaria de Tecnología y Procesos Químicos RITeQ 2014.
Lugar: Los Cocos, Córdoba; Año: 2014;
FLORENCIA SALABERRÍA; CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Determinación de actividad lipásica en semillas de girasol
V Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos
Lugar: Córdoba; Año: 2014;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Production of saturated monoglycerides by enzymatic esterification in solvent free systems
International Conference on Food Innovation 2014 - FoodInnova 2014
Lugar: Concordia, Entre Ríos; Año: 2014;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN; DIEGO B. GENOVESE
Rheological and textural properties of oleogels based on high oleic sunflower oil and a commercial emulsifier mixture
International Conference on Food Innovation 2014 - FoodInnova 2014
Lugar: Concordia, Entre Ríos; Año: 2014;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Kinetics of the acidolysis with immobilized lipases: Development of a probabilistic model.
International Conference on Food Innovation 2014 - FoodInnova 2014
Lugar: Concordia - Entre Ríos; Año: 2014;
CAMILA A. PALLA; PABLO HEGEL; GUILLERMO MABE; SELVA PEREDA; ESTEBAN BRIGNOLE
Phase Equilibrium Engineering of Jojoba Oil Extraction with Liquid CO2+Propane
. 13th International Conference on Properties and Phase Equilibria for Products and Process Design
Lugar: Iguazu Falls; Año: 2013;
CAMILA A. PALLA; PABLO HEGEL; SELVA PEREDA; SUSANA BOTTINI; ESTEBAN BRIGNOLE
High-pressure extraction of jojoba oil with mixed-co2/propane solvents.
III Iberoamerican Conference on Supercritical Fluids- Prosciba 2013
Lugar: Cartagena de Indias; Año: 2013;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
ACIDÓLISIS ENZIMÁTICA EN REACTOR DE LECHO EMPACADO CON BIOCATALIZADORES NO COMERCIALES
Congreso Latinoamericano de Ingeniería y Ciencias aplicadas (CLICAP) 2012
Lugar: San Rafael, Mendoza; Año: 2012;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Modelado y simulación de un reactor de lecho empacado con enzimas no comerciales para producción de lípidos estructurados
IV Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Lugar: Cordoba; Año: 2012;
CAMILA A. PALLA; PABLO HEGEL; SELVA PEREDA; GUILLERMO MABE; ESTEBAN BRIGNOLE
Phase Equilibrium Engineering of Jojoba Oil Extraction with Liquid CO2+Propane Mixtures
Equifase 2012- IX IBEROAMERICAN CONFERENCE ON PHASE EQUILIBRIA AND FLUID PROPERTIES FOR PROCESS DESIGN
Lugar: Puerto Varas; Año: 2012;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
CINÉTICA DE LA ACIDÓLISIS ENZIMÁTICA EN SISTEMAS BATCH AGITADOS CON BIOCATALIZADORES NO COMERCIALES
Congreso Latinoamericano de Ingeniería y Ciencias aplicadas (CLICAP) 2012
Lugar: San Rafael , Mendoza; Año: 2012;
CAMILA A. PALLA; GUSTAVO A. MONTI; MARÍA ELENA CARRÍN
13C RMN DE SÓLIDOS PARA CARACTERIZACIÓN DE SOPORTES HIDROFÓBICOS EMPLEADOS EN INMOVILIZACIÓN DE LIPASAS
XIII Congreso CYTAL: Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos - 4° Simposio Internacional de Nuevas Tecnologías - II Simposio Latinoamericano sobre Higiene y Calidad de los Alimentos
Lugar: Buenos Aires; Año: 2011;
CAMILA A. PALLA; CONSUELO PACHECO; MARÍA ELENA CARRÍN
ACIDÓLISIS ENZIMÁTICA DE ACEITE DE GIRASOL CON LIPASAS INMOVILIZADAS: ANÁLISIS DE LAS CONDICIONES DE REACCIÓN
XIII Congreso CYTAL: Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de los Alimentos - 4° Simposio Internacional de Nuevas Tecnologías - II Simposio Latinoamericano sobre Higiene y Calidad de los Alimentos
Lugar: Buenos Aires; Año: 2011;
CAMILA A. PALLA; CONSUELO PACHECO; MARÍA ELENA CARRÍN
Acidolysis of Sunflower Oil with Rhizomucor miehei Lipases Immobilized on Modified Chitosan Microspheres
101st AOCS Annual Meeting & Expo
Lugar: Phoenix, Arizona; Año: 2010;
CAMILA A. PALLA; JORGE LOZANO; MARÍA ELENA CARRÍN
EVALUATION OF N-ALKYLATED CHITOSAN MICROSPHERES AS SUPPORT FOR IMMOBILIZATION OF RHIZOMUCOR MIEHEI LIPASES
1st International Congress on Food Technology
Lugar: Antalya; Año: 2010;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
Adsorción de lipasas en soportes hidrofóbicos: preparación y caracterización de microesferas de quitosano modificado
III Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los
Lugar: Córdoba; Año: 2009;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
ACIDOLISIS DE ACEITE DE GIRASOL CON LIPASAS DE RHIZOMUCOR MIEHEI LIBRE
XIII Congreso Latinoamericano de Grasas y Aceites
Lugar: Rosario; Año: 2009;
CAMILA A. PALLA; MARÍA ELENA CARRÍN
PREPARACION DE CATALIZADORES ENZIMATICOS PARA PRODUCIR LIPIDOS ESTRUCTURADOS
XIII Congreso Latinoamericano de Grasas y Aceites
Lugar: Rosario; Año: 2009;