BECAS
ORQUEDA Maria Eugenia
artículos
ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; ZAMPINI, IRIS CATIANA; BRAVO, KARENT; OSORIO, EDISON; ISLA, MARÍA INÉS
Potential use of native fruits waste from Argentina as nonconventional sources of cosmetic ingredients
Journal of Cosmetic Dermatology; Año: 2022
ORQUEDA, MARIA EUGENIA; MENDEZ, DANIEL; MARTINEZ-ABAD, ANTONIO; ZAMPINI, IRIS CATIANA; TORRES, SEBASTIAN; ISLA, MARÍA INÉS; LOPEZ-RUBIO, AMPARO; FABRA, MARÍA JOSE
Feasibility of active biobased films produced using red chilto wastes to improve the protection of fresh salmon fillets via a circular economy approach
FOOD HYDROCOLLOIDS; Lugar: Amsterdam; Año: 2022 vol. 133
SALAS, ANA L.; MERCADO, MARÍA INÉS; ORQUEDA, MARIA EUGENIA; CORREA URIBURU, FLORENCIA M.; GARCÍA, MARIA ELENA; PÉREZ, MARÍA JORGELINA; ALVAREZ, MARÍA DE LOS ANGELES; PONESSA, GRACIELA I.; MALDONADO, LUIS MALDONADO; ZAMPINI, IRIS CATIANA; ISLA, MARÍA INÉS
Zuccagnia ‐type Propolis from Argentina: A potential functional ingredient in food to pathologies associated to metabolic syndrome and oxidative stress
JOURNAL OF FOOD SCIENCE; Año: 2020 vol. 85 p. 2578 - 2588
ORQUEDA M. EUGENIA; MORENO M. ALEJANDRA; ZAMPINI I CATIANA; BRAVO KARENT; OSORIO EDISON; ISLA MARÍA INES
Potential use of medicinal plants from Argentinean highland as agent anti-photo-aging
Journal of Cosmetic Dermatology; Año: 2020
MORENO, MARÍA ALEJANDRA; PÉREZ, MARÍA JORGELINA; FABRA, MARÍA JOSE; ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; ZAMPINI, IRIS CATIANA; ISLA, MARÍA INÉS; LOPEZ-RUBIO, AMPARO
Revalorización de plantas nativas de Argentina para el desarrollo de recubrimientos y envases activos
REVISTA DE PLÁSTICOS MODERNOS; Año: 2020 vol. 120
ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; TORRES, SEBASTIAN; VERÓN, HERNAN; PÉREZ, JORGELINA; RODRIGUEZ, FABIOLA; ZAMPINI, CATIANA; ISLA, MARÍA INÉS
Physicochemical, microbiological, functional and sensory properties of frozen pulp of orange and orange-red chilto (Solanum betaceum Cav.) fruits
SCIENTIA HORTICULTURAE; Año: 2020 vol. 276
MORENO, MARÍA ALEJANDRA; ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; GÓMEZ-MASCARAQUE, LAURA G.; ISLA, MARÍA INÉS; LÓPEZ-RUBIO, AMPARO
Crosslinked electrospun zein-based food packaging coatings containing bioactive chilto fruit extracts
FOOD HYDROCOLLOIDS; Lugar: Amsterdam; Año: 2019 vol. 95 p. 496 - 505
ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; TORRES, SEBASTIAN; ZAMPINI, IRIS CATIANA; CATTANEO, FLORENCIA; DI PARDO, AGUSTINA FERNANDEZ; VALLE, ESTELA M.; JIMÉNEZ-ASPEE, FELIPE; SCHMEDA-HIRSCHMANN, GUILLERMO; ISLA, MARÍA INÉS
Integral use of Argentinean Solanum betaceum red fruits as functional food ingredient to prevent metabolic syndrome: effect of in vitro simulated gastroduodenal digestion
Heliyon; Año: 2019 vol. 6
ORQUEDA, MARÍA EUGENIA; ZAMPINI, IRIS CATIANA; TORRES, SEBASTIAN; ALBERTO, MARÍA ROSA; PINO RAMOS, LIUDIS LEIDY; SCHMEDA-HIRSCHMANN, GUILLERMO; ISLA, MARÍA INÉS
Chemical and functional characterization of skin, pulp and seed powder from the Argentine native fruit mistol (Ziziphus mistol). Effects of phenolic fractions on key enzymes involved in metabolic syndrome and oxidative stress
Journal of Functional Foods; Año: 2017 vol. 37 p. 531 - 540
ORQUEDA, M.E.; RIVAS, M.; ZAMPINI, I.C.; ALBERTO, M.R.; TORRES, S.; CUELLO, S.; SAYAGO, J.; THOMAS-VALDES, S.; JIMENEZ-ASPEE, F.; SCHMEDA-HIRSCHMANN, G.
Chemical and functional characterization of seed, pulp and skin poder from chilto (Solanum betaceum), an Argentine native fruit. Phenolic fractions affect key enzymes involved in metabolic syndrome and oxidative stress
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2016 vol. 216 p. 70 - 79
HERNÁNDEZ, MARCELA ALICIA; NÁZARO, MARÍA GABRIELA; ORQUEDA, MARÍA EUGENIA
Morfología y anatomía del esporofito de Cheilanthes pilosa (Pteridaceae)
LILLOA; Año: 2011 vol. 48 p. 74 - 82