INVESTIGADORES
VENICA Claudia Ines
artículos
VÉNICA, CLAUDIA INÉS; WOLF, VERÓNICA IRMA; SPOTTI, MARÍA JULIA; CAPRA, MARÍA LUJÁN; MERCANTI, DIEGO JAVIER; PEROTTI, MARÍA CRISTINA
Impact of protein-providing milk ingredients on volatile compounds, microstructure, microbiology and physicochemical characteristics of yogurts
Food Bioscience; Año: 2023
VÉNICA, CLAUDIA I.; WOLF, IRMA V.; BERET, MARÍA V.; BERGAMINI, CARINA V.; BURNS, PATRICIA; BINETTI, ANA; PEROTTI, MARÍA C.
Influence of commercial starter culture on fermentation dynamics and quality characteristics of yogurts obtained with different formulations
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Año: 2023 vol. 103 p. 569 - 575
MARIANA SEIJO; MARÍA SOLEDAD BONANNO; CLAUDIA INÉS VÉNICA; MARÍA LUZ PITA MARTÍN DE PORTELA; CLARISA BOZZIN; CARINA VIVIANA BERGAMINI; IRMA VERÓNICA WOLF; MARÍA CRISTINA PEROTTI; SUSANA NOEMÍ ZENI
Absorción mineral y retención ósea en ratas normales en crecimiento por el consumo de un yogur experimental reducido en lactosa que contiene galactooligosacáridos (GOS)
Actualizaciones en Osteología; Lugar: Rosario; Año: 2022 vol. 18 p. 60 - 74
SEIJO, MARIANA; BONANNO, MARINA SOLEDAD; VÉNICA, CLAUDIA INÉS; MAROTTE, CLARISA; PITA MARTÍN DE PORTELA, MARÍA LUZ; BERGAMINI, CARINA VIVIANA; WOLF, IRMA VERÓNICA; PEROTTI, MARÍA CRISTINA; ZENI, SUSANA NOEMÍ
A yoghurt containing galactooligosaccharides and having low-lactose level improves calcium absorption and retention during growth: experimental study
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2021
SOFÍA E. PERRET; VÉNICA CLAUDIA INÉS; MARÍA CRISTINA PEROTTI; IRMA VERÓNICA WOLF
Yogures adicionados con caseinomacropéptido: Estudio de la actividad anticariogénica
Revista Tecnología y Ciencia; Lugar: Santa Fe; Año: 2021
CLAUDIA INÉS VÉNICA; IRMA VERÓNICA WOLF; CARINA VIVIANA BERGAMINI; MARÍA CRISTINA PEROTTI
Effect of the incorporation of -galactosidase in the GOS production during manufacture of soft cheese
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2020 vol. 137
CLAUDIA INÉS VÉNICA; CARINA VIVIANA BERGAMINI; MARÍA LUJÁN CAPRA; ANA BINETI; MARÍA CRISTINA PEROTTI
Desarrollo de un yogur incrementado en proteínas, efecto de la composición de la matriz láctea en las propiedades fisicoquímicas, microbiológicas y perfiles de fermentación
TECNOLOGIA LACTEA LATINO AMERICANO; Lugar: CABA; Año: 2020 p. 44 - 48
VÉNICA, CLAUDIA I.; SPOTTI, MARÍA J.; PAVÓN, YANINA L.; MOLLI, JOSÉ S.; PEROTTI, MARÍA C.
Influence of carrot fibre powder addition on rheological, microstructure and sensory characteristics of stirred‐type yogurt
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2019
VÉNICA, CLAUDIA INÉS; WOLF, IRMA VERÓNICA; SUÁREZ, VIVIANA BEATRIZ; BERGAMINI, CARINA VIVIANA; PEROTTI, MARÍA CRISTINA
Effect of the carbohydrates composition on physicochemical parameters and metabolic activity of starter culture in yogurts
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2018 vol. 94 p. 163 - 171
CLAUDIA INÉS VÉNICA; CARINA VIVIANA BERGAMINI; MARÍA CRISTINA PEROTTI
Response surface methodology as a tool for modeling the galactooligosaccharides production
Journal of Dairy Research; Lugar: Cambridge; Año: 2017 vol. 84 p. 464 - 470
CLAUDIA INÉS VÉNICA; IRMA VERÓNICA WOLF; CARINA VIVIANA BERGAMINI; MARÍA CRISTINA PEROTTI
Influence of lactose hydrolysis on galacto-oligosaccharides, lactose, volatile profile and physicochemical parameters of different yogurt varieties
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE; Lugar: Londres; Año: 2016 vol. 96 p. 4929 - 4939
CLAUDIA INÉS VÉNICA; CARINA VIVIANA BERGAMINI; SILVINA ROXANA REBECHI; MARÍA CRISTINA PEROTTI
GALACTO-OLIGOSACCHARIDES FORMATION DURING MANUFACTURE OF DIFFERENT VARIETIES OF YOGURT. STABILITY THROUGH STORAGE
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT UND-TECHNOLOGIE-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 63 p. 198 - 205
CLAUDIA INÉS VÉNICA; SILVIA C. ACOSTA; NORA G. SABBAG; MARÍA CRISTINA PEROTTI
YOGUR FUNCIONAL Y REDUCIDO EN LACTOSA: CARACTERÍSTICAS FISICOQUÍMICAS Y SENSORIALES
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2015 vol. 87
VERÓNICA IRMA WOLF; CLAUDIA INÉS VÉNICA; MARÍA CRISTINA PEROTTI
EFFECT OF REDUCTION OF LACTOSE IN YOGURTS BY ADDITION OF b-GALACTOSIDASE ENZYME ON VOLATILE COMPOUND PROFILE AND QUALITY PARAMETERS
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2015 vol. 50 p. 1076 - 1082
CLAUDIA INÉS VÉNICA; MARÍA CRISTINA PEROTTI; CARINA VIVIANA BERGAMINI
Organic acids profiles in lactose-hydrolyzed yogurt with different matrix composition
DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY; Año: 2014 vol. 94 p. 561 - 580
CLAUDIA INÉS VÉNICA; CARINA V. BERGAMINI; CARLOS ANTONIO ZALAZAR; MARÍA CRISTINA PEROTTI
Effect of lactose hydrolysis during manufacture and storage of drinkable yogurt
Journal of Food & Nutritional Disorders; Año: 2013
MARÍA CRISTINA PEROTTI; VERÓNICA IRMA WOLF; CLAUDIA INÉS VÉNICA; CARINA V. BERGAMINI
Dairy Products Modified in Their Lactose Content
Current Nutrition & Food Science; Año: 2012 vol. 8 p. 8 - 18
CLAUDIA INÉS VÉNICA; MARÍA CRISTINA PEROTTI; VERÓNICA IRMA WOLF; CARINA V. BERGAMINI; CARLOS ANTONIO ZALAZAR
Intolerancia a la lactosa. Productos lácteos modificados
TECNOLOGIA LACTEA LATINOAMERICANA; Lugar: Buenos Aires; Año: 2011 p. 50 - 56