INVESTIGADORES
GUGLIELMOTTI Daniela Marta
artículos
PUJATO, S. A.; QUIBERON, A.; GUGLIELMOTTI, D. M.
Technological performance of spontaneous phage-resistant derivatives of Leuconostoc mesenteroides and Leuconostoc pseudomesenteroides during milk fermentation
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Lugar: Amsterdam; Año: 2018 vol. 78 p. 46 - 52
CICOTELLO, JOAQUÍN; WOLF, IRMA V.; D'ANGELO, LUISA; GUGLIELMOTTI, DANIELA M.; QUIBERONI, ANDREA; SUÁREZ, VIVIANA B.
Response of Leuconostoc strains against technological stress factors: Growth performance and volatile profiles
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2018 vol. 73 p. 362 - 370
D´ANGELO, L.; CICOTELLO, J.; ZAGO, M.; GUGLIELMOTTI, D.; QUIBERONI, A.; SUÁREZ, V.
Leuconostoc strains isolated from dairy products: Response against food stress conditions
FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2017 vol. 66 p. 28 - 39
PUJATO, S. A.; GUGLIELMOTTI, D. M.; MARTÍNEZ-GARCÍA, MANUEL; QUIBERON, A.; MOJICA, F.
Leuconostoc mesenteroides and Leuconostoc pseudomesenteroides bacteriophages: genomics and cross-species host ranges
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2017 vol. 257 p. 128 - 137
PUJATO, S. A.; MERCANTI, D.J.; GUGLIELMOTTI, D. M.; ROUSSEAU, G.M.; MOINEAU, S.; REINHEIMER, J.; QUIBERONI, A. DEL L.
Phages of dairy Leuconostoc mesenteroides: Genomics and factors influencing their adsorption
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 p. 58 - 65
PUJATO, S. A.; GUGLIELMOTTI, D. M.; ACKERMANN, H.-W.; PATRIGNANI, F.; LANCIOTTI, ROSALBA; REINHEIMER, J. A.; QUIBERON, A.
Leuconostoc bacteriophages from blue cheese manufacture: long-term survival, resistance to thermal treatments, high pressure homogenization and chemical biocides of industrial application
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Lugar: Philadelphia; Año: 2014 vol. 177 p. 81 - 88
PUJATO, S. A.; QUIBERONI, A. DEL L.; CANDIOTI, M.; REINHEIMER, J. A.; GUGLIELMOTTI, D. M.
Leuconostoc citreum MB1 as biocontrol agent of Listeria monocytogenes in mil
Journal of Dairy Research; Lugar: Cambridge; Año: 2014 vol. 81 p. 137 - 145
GUGLIELMOTTI, D. M.; PATRIGNANI, F.; LANCIOTTI, ROSALBA; GUERZONI, M. E.; REINHEIMER, J. A.; QUIBERON, A.
High-Pressure Homogenization versus Heat Treatment: Effect on Survival, Growth, and Metabolism of Dairy Leuconostoc Strains
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2012 vol. 9 p. 1634 - 1641
MERCANTI, D.J.; GUGLIELMOTTI, D. M.; PATRIGNANI, F.; REINHEIMER, J. A.; QUIBERONI, A.
Resistance of two temperate Lactobacillus paracasei bacteriophages to high pressure homogenization, thermal treatments and chemical biocides of industrial application
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2012 vol. 29 p. 99 - 104
GUGLIELMOTTI, DANIELA M.; MERCANTI, DIEGO J.; REINHEIMER, JORGE A.; QUIBERONI, ANDREA DEL L.
Review: efficiency of physical and chemical treatments on the inactivation of dairy bacteriophages
Frontiers in Microbiology; Lugar: Lausanne; Año: 2012 vol. 2 p. 1 - 11
CARDAMONE, LUISINA; QUIBERONI, ANDREA; MERCANTI, D.J.; FORNASARI, M.E. ; REINHEIMER, JORGE A.; GUGLIELMOTTI, DANIELA M.
Adventitious dairy Leuconostoc strains with interesting technological and biological properties useful for adjunct starters
DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY; Lugar: Rennes Cedex; Año: 2011 p. 457 - 470
EBRECHT, A. C.; GUGLIELMOTTI, D. M.; REINHEIMER, J. A.; SUÁREZ, V. B.
Optimization of the methodology to enumerate Lactobacillus delbrueckii phages
FOOD PROTECTION TRENDS; Año: 2010 p. 25 - 29
EBRECHT, ANA C.; GUGLIELMOTTI, DANIELA M.; TREMMEL, GUSTAVO; REINHEIMER, JORGE A.; SUÁREZ, VIVIANA B.
Temperate and virulent Lactobacillus delbrueckii bacteriophages: Comparison of their thermal and chemical resistance
FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2010 vol. 27 p. 515 - 520
GUGLIELMOTTI, D. M.; BINETTI, A.G.; REINHEIMER, J. A.; QUIBERONI, A.
Streptococcus thermophilus phage monitoring in a cheese factory: phage characteristics and starter sensitivity
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Año: 2009 vol. 19 p. 476 - 480
GUGLIELMOTTI, DANIELA M.; DEVEAU, H.; BINETTI, ANA G.; REINHEIMER, JORGE A.; MOINEAU, SYLVAIN; QUIBERONI, ANDREA
Genome analysis of two virulent Streptococcus thermophilus phages isolated in Argentina
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2009 p. 101 - 109
EBRECHT, A. C.; GUGLIELMOTTI, D.; REINHEIMER, J.; CAPRA, M.; SUÁREZ, V.
ESTUDIO DE LA RESISTENCIA DE FAGOS TEMPERADOS DE Lactobacillus delbrueckii A FACTORES FÍSICOS DE CONSERVACIÓN E HIGIENE
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2009 p. 107 - 116
SUÁREZ, V.,; MACIEL, N.; GUGLIELMOTTI, D.; ZAGO, M.; GIRAFFA, G.; REINHEIMER, J.
Phage resistance linked to cell heterogeneity in commercial strain Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis Ab1
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2008 vol. 128 p. 401 - 405
QUIBERONI, A.; GUGLIELMOTTI, D.; REINHEIMER, J.
New and classical spoilage bacteria causing widespread blowing in Argentinean soft and semihard cheeses
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY; Año: 2008 vol. 61 p. 358 - 363
VINDEROLA, G.; BRIGGILER MARCÓ, M.; GUGLIELMOTTI, D. M.; PERDIGÓN, G.; GIRAFFA, G.; REINHEIMER, J.; QUIBERONI, A.
Phage-resistant mutants of Lactobacillus delbrueckii may have functional properties that differ from those of parent strains
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2007 p. 96 - 102
GUGLIELMOTTI, D. M.; BRIGGILER MARCÓ, M.; GOLOWZCYC, M.; REINHEIMER, J.; QUIBERONI, A. DEL L.
Probiotic potential of Lactobacillus delbrueckii strains and their phage resistant mutants
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL; Año: 2007 p. 916 - 925
GUGLIELMOTTI, D.; BRIGGILER MARCÓ, M.; VINDEROLA, C.; DE LOS REYES GAVILÁN, C.; REINHEIMER, J.; QUIBERONI, A.
Spontaneous Lactobacillus delbrueckii phage-resistant mutants with acquired bile tolerance
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2007 p. 236 - 242
GUGLIELMOTTI, D.; BRIGGILER MARCÓ, M.; VINDEROLA, C.; GOLOWZCYC, M.; GIRAFFA, G.; PERDIGÓN, G.; REINHEIMER, J.; QUIBERONI, A.
El aislamiento de mutantes espontáneos como estrategia natural para obtener cepas de Lactobacillus delbrueckii con capacidad probiótica y resistencia fágica aumentadas para nuevos alimentos funcionales
La Alimentacion Latinoamericana; Año: 2007 p. 62 - 66
BRIGGILER MARCÓ, M.; GUGLIELMOTTI, D. M.; VINDEROLA, C. G.; REINHEIMER, J. A.; QUIBERONI, A.
Fagorresistencia en cepas de Lactobacillus delbrueckii con tolerancia a bilis incrementada
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2007 p. 99 - 109
GUGLIELMOTTI, D. M.; QUIBERONI, A.; REINHEIMER, J. A.
Mutantes espontáneos fagorresistentes de Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus para aplicaciones industriales
Libro de Actas de Trabajos Completos del X Congreso CYTAL (ISBN 987-22165-1-7); Lugar: Buenos Aires; Año: 2006 vol. 1 p. 1660 - 1667
GUGLIELMOTTI, DANIELA M.,; REINHEIMER, JORGE A.,; BINETTI, ANA G.,; GIRAFFA, GIORGIO,; CARMINATI, DOMENICO,; QUIBERONI, ANDREA
Characterization of spontaneous phage-resistant derivatives of Lactobacillus delbrueckii commercial strains
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2006 p. 126 - 133
BUDE UGARTE, M.; GUGLIELMOTTI, D.; GIRAFFA, G.; REINHEIMER, J.; HYNES, E.
Non starter lactobacilli isolated from soft and semihard Argentinean cheeses: genetic characterization and resistance to biological barriers
JOURNAL OF FOOD PROTECTION; Año: 2006 vol. 69 p. 2983 - 2991
QUIBERONI, A.; GUGLIELMOTTI, D.; BINETTI, A.; REINHEIMER, J.
Characterization of three Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus phages and the physicochemical analysis of phage adsorption
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY; Año: 2004 p. 340 - 351
SUÁREZ, V.; QUIBERONI, A.; BINETTI, A.; GUGLIELMOTTI, D.; CAPRA, M. L.; REINHEIMER, J.
Tratamientos térmicos y químicos para prevenir infecciones por fagos de bacterias lácticas
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2004 p. 55 - 76
QUIBERONI, A.; GUGLIELMOTTI, D.; REINHEIMER, J.
Nuevas y clásicas bacterias causantes de defectos gasógenos en quesos blandos y semiduros argentinos
Revista Argentina de Lactología; Lugar: Santa Fe; Año: 2004 p. 19 - 32
QUIBERONI, ANDREA; GUGLIELMOTTI, DANIELA M.; REINHEIMER, JORGE A.
Inactivation of Lactobacillus delbrueckii bacteriophages by heat and biocides
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY; Año: 2003 p. 51 - 62
rds']