INVESTIGADORES
GAMBOA Juliana
artículos
VASCO, MARIA FLORENCIA; CAMPAÑONE, LAURA ANALÍA; GAMBOA-SANTOS, JULIANA
Formulation of edible films based on carboxymethyl cellulose, cassava starch, and alginate using high-intensity ultrasound emulsification treatments
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION; Año: 2022
CAMILO REYES; GAMBOA, JULIANA; MARÍA CECILIA LANARI
Optimization of the processing conditions for producing osmo-dehydrated araza (Eugenia stipitata, McVaugh) and evaluation of its antioxidant content and activity.
Journal of Berry Research; Año: 2022
GAMBOA-SANTOS, J; VASCO, M.F.; CAMPAÑONE, L
Diffusional analysis and textural properties of coated strawberries during osmotic dehydration treatment
Journal of Berry Research; Lugar: Amsterdam; Año: 2021 p. 151 - 169
SOTERA, EDGAR MARIO; RODRIGUEZ, ANABEL; GAMBOA-SANTOS, JULIANA; CAMPAÑONE, LAURA A.
Review characterization of edible films formulated with sodium alginate and low-methoxyl pectin in osmotic dehydration applications
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Año: 2021 vol. 56 p. 4995 - 5006
JOSE REYES; RICARDO DURÁN ; JULIANA GAMBOA SANTOS; RAMIRO ARBALLO; LAURA CAMPAÑONE
Modelado matemático del secado con aire y microondas de Café Pergamino
Revista Colombiana de Investigaciones Agroindustriales; Lugar: Valle del Cauca; Año: 2019 vol. 6 p. 7 - 16
GAMBOA, JULIANA; LAURA CAMPAÑONE
Análisis digital de imágenes para evaluar el encogimiento de frutillas sometidas a tecnologías emergentes de procesamiento
Revista Colombiana de Investigaciones Agroindustriales; Año: 2018
GAMBOA-SANTOS, JULIANA; LAURA CAMPAÑONE
APPLICATION OF OSMOTIC DEHYDRATION AND MICROWAVE DRYING TO STRAWBERRIES COATED WITH EDIBLE FILMS
DRYING TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2018
JULIANA GAMBOA SANTOS; JOHANNA RODRÍGUEZ; GABRIELA CARVAJAL; ARACELI PILAMALA
Aplicación de tecnologías emergentes al procesamiento de frutas con elevada calidad nutricional
Revista Colombiana de Investigaciones Agroindustriales; Lugar: Buga-Valle; Año: 2016 vol. 4 p. 57 - 75
TAVELLA, MARINA VANESA; TAVELLA, JULIO MARCELO; GAMBOA-SANTOS, JULIANA; LAMELO, MARÍA JULIETA; MASTROIANNI, MARIELA
HACIA UNA ARGENTINA LIBRE DE GRASAS TRANS
Revista chilena de nutrición; Año: 2016 vol. 43 p. 11 - 11
MAR VILLAMIEL; JULIANA GAMBOA; ANA CRISTINA SORIA; ENRIQUE RIERA; JOSE VICENTE GARCIA PEREZ; ANTONIA MONTILLA
Impact of power ultrasound on the quality of fruits and vegetables during dehydration
Physics Procedia; Año: 2015 p. 828 - 832
ROBERTO MEJÍAS-PÉREZ; JULIANA GAMBOA SANTOS; ANA CRISTINA SORIA; MAR VILLAMIEL; ANTONIA MONTILLA
Survey of quality indicators in commercial dehydrated fruits
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 p. 41 - 48
JULIANA GAMBOA SANTOS; ROBERTO MEJÍAS-PÉREZ; ANA CRISTINA SORIA; AGUSTÍN OLANO; ANTONIA MONTILLA; MAR VILLAMIEL
Impact of processing conditions on the kinetic of vitamin C degradation and 2-furoylmethyl amino acid formation in dried strawberries
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 p. 164 - 170
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANTONIA MONTILLA; ANA CRISTINA SORIA; JUAN ANDRÉS CÁRCEL; JOSE VICENTE GARCIA PEREZ; MAR VILLAMIEL
Impact of power ultrasound on chemical and physicochemical quality indicators of strawberries dried by convection
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 p. 40 - 46
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANTONIA MONTILLA; JUAN ANDRÉS CÁRCEL; MAR VILLAMIEL; JOSE VICENTE GARCIA PEREZ
Air-borne ultrasound application in the convective drying of strawberry
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2014 vol. 128 p. 132 - 139
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANA CRISTINA SORIA; TIZIANA FORNARI; MAR VILLAMIEL; ANTONIA MONTILLA
Optimisation of convective drying of carrots using selected processing and quality indicators
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Lugar: Londres; Año: 2013 vol. 48 p. 1998 - 2006
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANA CRISTINA SORIA; MAR VILLAMIEL; ANTONIA MONTILLA
Quality parameters in convective dehydrated carrots blanched by ultrasound and conventional treatment
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 p. 616 - 624
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANA CRISTINA SORIA; MIRIAM PÉREZ-MATEOS; J ATANASIO CARRASCO; ANTONIA MONTILLA; MAR VILLAMIEL
Vitamin C content and sensorial properties of dehydrated carrots blanched conventionally or by ultrasound
FOOD CHEMISTRY; Lugar: Amsterdam; Año: 2013 vol. 136 p. 782 - 788
JULIANA GAMBOA SANTOS ; ANA CRISTINA SORIA; MARTA CORZO-MARTÍNEZ; MAR VILLAMIEL; ANTONIA MONTILLA
Effect of storage on quality of industrially dehydrated onion, garlic, potato and carrot
JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH; Lugar: Bratislava; Año: 2012 vol. 51 p. 132 - 144
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANTONIA MONTILLA; ANA CRISTINA SORIA; MAR VILLAMIEL
Effects of conventional and ultrasound blanching on enzyme inactivation and carbohydrate content of carrots
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY; Lugar: Berlin; Año: 2012 vol. 234 p. 1071 - 1079
JULIANA GAMBOA SANTOS; ANTONIA MONTILLA; JUAN ANDRÉS CÁRCEL; JOSE VICENTE GARCIA PEREZ; MAR VILLAMIEL
Aplicación de ultrasonidos de potencia en el pretratamiento y la deshidratación de hortalizas y frutas
ALIMENTARIA; Año: 2012 p. 94 - 103
ANA CRISTINA SORIA; MARTA CORZO-MARTÍNEZ; ANTONIA MONTILLA; ENRIQUE RIERA; JULIANA GAMBOA; MAR VILLAMIEL
Chemical and physicochemical quality parameters in carrots dehydrated by power ultrasound
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY; Lugar: Washington; Año: 2010 vol. 58 p. 7715 - 7722
ANTONIA MONTILLA; ANA CRISTINA SORIA; JULIANA GAMBOA SANTOS; MAR VILLAMIEL
Deshidratación de vegetales por convección y por ultrasonidos. Indicadores de calidad.
CTC Alimentación; Lugar: Murcia; Año: 2010 vol. 46 p. 7 - 13