INVESTIGADORES
JULIO Luciana Magdalena
congresos y reuniones científicas
COPADO, CLAUDIA; JULIO, LUCIANA M.; DIEHL, BERND W.K.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Characterization of Three-Layer Microcapsules of Chia Seed Oil Obtained for Electrostatic Deposition Technology
IV Conference Ia ValSe-Food CYTED and VII Symposium Chia-Link
Lugar: La Plata y San Salvador de Jujuy; Año: 2022;
CENSI, NICOLÁS; JULIO, LUCIANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Chia Oil-in-Water Nanoemulsions Produced by Microfluidization
IV Conference Ia ValSe-Food CYTED and VII Symposium Chia-Link
Lugar: La Plata y San Salvador de Jujuy; Año: 2022;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Strategies for protecting functional components of chia oil by emulsion-based delivery systems with sunflower lecithin
2022 AOCS Annual Meeting & Expo
Lugar: Atlanta, Georgia; Año: 2022;
SALAZAR VEGA, MAYDAY I.; JULIO, LUCIANA M.; SEGURA CAMPOS, MAIRA; TOMÁS, MABEL C.
Chia O/W emulsions with chia hydrolysates and mucilage
III Conference la ValSe-Food and VI Symposium Chia-Link Network
Año: 2021;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; DIEHL, BERND W.K.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Application of Modified Sunflower Lecithin in the Development of Delivery Systems of Chia Seed Oil 
2021 Annual Meeting & Expo
Año: 2021;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Preserving and Delivery Systems of Bioactives and Functional Compounds of Chia Seed (Salvia hispanica L.)
III Conference la ValSe-Food and VI Symposium Chia-Link Network
Año: 2021;
COPADO, CLAUDIA; JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.
Development and characterization of multilayer microcapsules with chia and sunflower by-products
Virtual 2020 AOCS Annual Meeting & Expo
Año: 2020;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Development and Characterization of Functional O/W Emulsions with Chia Seed (Salvia hispanica L.) by-Products
II International Conference la ValSe-Food Network Development of Food Ingredients from Iberoamerican Ancestral Crops
Año: 2019;
COPADO, CLAUDIA; JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; DIEHL, BERND W.K.; TOMÁS, MABEL C.
Double-layer chia oil microcapsules with sunflower lysolecithin and maltodextrin-chia mucilage
2019 AOCS ANNUAL MEETING & EXPO
Año: 2019;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Development and characterization of functional O/W emulsions with chia seed (Salvia hispanica L.) by-products
II Conferencia Internacional del Grupo la ValSe-Food - V Simposio de la Red Chia-Link
Lugar: Lisboa; Año: 2019;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; DIEHL, BERND W.K.; TOMÁS, MABEL C.
Design of two-layered microcapsules of chia oil by using sunflower PC-enriched lecithin and the LBL technique
2018 AOCS Annual Meeting & Expo
Año: 2018;
JULIO, LUCIANA M.; TOMÁS, MABEL C.
OBTENCIÓN Y CARACTERIZACIÓN DE EMULSIONES BICAPA CON ACEITE DE CHÍA
Encuentro de Becarios UNLP 2018
Año: 2018;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Efecto de la incorporación de mucílago de chía (Salvia hispanica L.) en emulsiones O/W funcionales
VII Conferencia Internacional de Proteínas y Coloides Alimentarios
Lugar: Buenos Aires ; Año: 2017;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; NOLASCO, SUSANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Chia Seed Oil Bi-layer emulsions with modified sunflower lecithin
2017 AOCS Annual Meeting and Industry Showcases
Lugar: Orlando; Año: 2017;
IXTAINA, VANESA Y.; JULIO, LUCIANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Influencia de las variables de proceso sobre las propiedades fisicoquímicas del aceite microencapsulado mediante secado por aspersión
III Conferencia Internacional de la Red Chia-link
Lugar: Mendoza; Año: 2017;
GUIOTTO, ESTEFANIA N.; JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; CAPITANI, MARIANELA I.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Application of chia (Salvia hispanica L.) and sunflower (Helianthus annuus L.) by-products in functional O/W emulsions
17th AOCS Latin American Congress and Exhibition on Fats, Oils and Lipids
Lugar: Cancún ; Año: 2017;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Characterization of chia microencapsulated oil from freeze-dried layer-by-layer emulsions with sunflower lecithin
2017 AOCS Annual Meeting & Industry Showcases
Lugar: Orlando, Florida ; Año: 2017;
JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
Obtención y caracterización de microcápsulas de aceite de chía con lecitinas modificadas de girasol
XVI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos (CYTAL)
Lugar: Mar del Plata ; Año: 2017;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; FERNÁNDEZ, MARIELA A.; TORRES SÁNCHEZ, ROSA; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
APPLICATION OF CHIA (Salvia hispanica L.) BY-PRODUCTS IN FUNCTIONAL O/W EMULSIONS
Oils and Fats International Congress OFIC 2016 and ISF 2016
Lugar: Kuala Lumpur; Año: 2016;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Physicochemical Stability of Chia Seed Oil Bi-layer Emulsions
107th AOCS Annual Meeting & Expo
Lugar: Salt Lake City; Año: 2016;
US MEDINA, ULIL; JULIO, LUCIANA M.; CORONA CRUZ, ALBA ; TOMÁS, MABEL C.; SEGURA CAMPOS, MAIRA
DETERMINACION DE LA VIDA DE ANAQUEL DE PRODUCTOS PANIFICADOS ELABORADOS A BASE DE ACEITE DE CHIA MICROENCAPSULADO
6° Congreso Latinoamericano y del Caribe de Estudiantes de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Gastronomía (CICTA)
Lugar: La Habana ; Año: 2016;
US MEDINA, ULIL; JULIO, LUCIANA M.; SALAZAR VEGA, MAYDAY I.; TOMÁS, MABEL C.; SEGURA CAMPOS, MAIRA
EVALUACIÓN NUTRIMENTAL Y SENSORIAL DE PRODUCTOS PANIFICADOS ELABORADOS A BASE DE ACEITE DE CHIA MICROENCAPSULADO
6° Congreso Latinoamericano y del Caribe de Estudiantes de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Gastronomía (CICTA)
Lugar: La Habana ; Año: 2016;
COPADO, CLAUDIA; IXTAINA, VANESA Y.; JULIO, LUCIANA M.; TOMÁS, MABEL C.
APLICACIÓN DE MICROCÁPSULAS DE ACEITE DE CHÍA COMO SISTEMA DE PROVISIÓN DE ÁCIDOS GRASOS OMEGA-3 EN BEBIDAS INSTANTÁNEAS
XXIV Jornadas Jóvenes Investigadores
Año: 2016;
TOMÁS, MABEL C.; NOLASCO, SUSANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; CAPITANI, MARIANELA I.; GUIOTTO, ESTEFANIA N.; JULIO, LUCIANA M.; COPADO, CLAUDIA
Desarrollo de alimentos funcionales con subproductos de chía (Salvia hispanica L.)
VI Jornadas de Ciencia y Tecnología
Lugar: La Plata ; Año: 2016;
US MEDINA, U.; IXTAINA, VANESA Y.; JULIO, LUCIANA M.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; SEGURA CAMPOS, M.; TOMÁS, MABEL C.
Effect of Different Wall Materials on the Physicochemical Properties of Spray-dried Microencapsulated Chia Oil
106th AOCS Annual Meeting and Industry Showcases
Lugar: Orlando; Año: 2015;
COPADO, CLAUDIA ; JULIO, LUCIANA M.; NOLASCO, SUSANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.
APLICACIÓN DE MICROCÁPSULAS DE ACEITE DE CHÍA COMO SISTEMA DE PROVISIÓN DE ÁCIDOS GRASOS OMEGA-3 EN BEBIDAS INSTANTÁNEAS
World Congress on Oils & Fats and 31st Lectureship Series. XVI Congreso Latinoamericano de Grasas y Aceites
Año: 2015;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
EFFECT OF AQUEOUS PHASE COMPOSITION ON THE PHYSICOCHEMICAL STABILITY OF CHIA O/W EMULSIONS
106th AOCS Annual Meeting and Industry Showcases
Lugar: Olrando, Florida, USA; Año: 2015;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Effect of pH on the physicochemical stability of chia oil-in-water emulsions
105th AOCS Annual Meeting & Expo 2014
Lugar: San Antonio, Texas; Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; SEGURA CAMPOS, MAIRA ; BETANCUR ANCONA, DAVID ; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
EMULSIFYING PROPERTIES OF CHIA SEED (Salvia hispanica L.) PROTEINS
105th AOCS Annual Meeting & Expo 2014
Lugar: San Antonio, Texas; Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; SANTAPAOLA, JULIA; SAAVEDRA, NOEMI
MONITOREO DE LAS BANDAS ASOCIADAS AL PROCESO DE PROTEOLISIS EN QUESO DE CABRA SALADO SECO SUPERFICIAL POR FTIR
Food Innova
Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; SEGURA CAMPOS, MAIRA; BETANCUR ANCONA, DAVID; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
ESTUDIO DE LAS PROPIEDADES EMULSIFICANTES DE FRACCIONES PROTEICAS DE CHÍA (Salvia hispanica L.)
V Congreso Internacional de la Ciencia y Tecnología de Alimentos CICYTAC
Lugar: Córdoba ; Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; TOMÁS, MABEL C.; NOLASCO, SUSANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; CAPITANI, MARIANELA I.; GUIOTTO, ESTEFANIA N.
Aplicación de subproductos de chía (Salvia hispanica L.) en el desarrollo de alimentos funcionales
V Jornadas de Ciencia y Tecnología
Lugar: La Plata ; Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; SEGURA CAMPOS, MAIRA; BETANCUR ANCONA, DAVID; NOLASCO, SUSANA M.; TOMAS, MABEL C.
EVALUACIÓN DE LAS PROPIEDADES EMULSIFICANTES DE FRACCIONES PROTEICAS DE CHÍA (Salvia hispanica L.)
XXII Jornadas de Jóvenes Investigadores AUGM
Lugar: Valparaíso; Año: 2014;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Stability of Chia oil-in-water emulsions
104th AOCS Annual Meeting & Expo. AOCS
Lugar: Montreal; Año: 2013;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
ESTABILIDAD FISICOQUIMICA DE EMULSIONES O/W CON ACEITE DE CHIA
Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos, CYTAL 2013
Lugar: Rosario, Santa Fé; Año: 2013;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
DESARROLLO DE EMULSIONES O/W Y MICROCÁPSULAS CON ACEITE DE CHIA COMO SISTEMA DE INCORPORACION DE ACIDOS GRASOS OMEGA- 3
XXI Jornadas de Jóvenes Investigadores
Lugar: Corrientes ; Año: 2013;
IXTAINA, VANESA Y.; JULIO, LUCIANA M.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Influencia de la presión de homogeneización y de la temperatura de entrada de aire sobre la microencapsulación de aceite de chía mediante secado por aspersión
XV Congreso Latinoamericano y Exhibición de Grasas y Aceites
Lugar: Santiago de Chile; Año: 2013;
JULIO, LUCIANA M.; IXTAINA, VANESA Y.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
ESTABILIDAD FISICOQUIMICA DE EMULSIONES O/W CON ACEITE DE CHIA
Primero Congreso Internacional Científico y Tecnológico
Lugar: La Plata, Buenos Aires ; Año: 2013;
IXTAINA, VANESA Y.; JULIO, LUCIANA M.; WAGNER, JORGE R.; NOLASCO, SUSANA M.; TOMÁS, MABEL C.
Microcapsules of chia oil obtained by spray-dryer. Physicochemical properties and stability during storage
11th Euro Fed Lipid Congress and 30th ISF lecture series
Lugar: Antalya; Año: 2013;