INVESTIGADORES
MOZZI Fernanda Beatriz
congresos y reuniones científicas
CRESPO, LAURA; SEDE LUCENA, BRENDA; DELLA FONTANA, FRANCO ; GOLDNER, MARÍA CRISTINA; MOZZI, FERNANDA; PESCUMA, MICAELA
Technological and sensory properties of a fruit-based fermented beverage using selenized lactic acid bacteria
XVIII Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos
Año: 2023;
ISAS, ANA SOFÍA; BALCELLS, FLORENCIA; MALDONADO GALDEANO, CAROLINA; DE VUYST, LUC; MATEOS, RAQUEL; MOZZI, F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Functional properties of a fermented pomegranate (Punica granatum L.) juice enriched with pomegranate seed oil
14th International Symposium on lactic Acid bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2023;
MOHAMED, F.; MOLINA, ROMINA; DE VUYST, LUC; RAYA, RAÚL R.; MOZZI, F
Gene diversity of fructose metabolism in Fructobacillus
14th International Symposium on lactic Acid bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2023;
RAYA R.R.; MOHAMED, F.; MOZZI F
Diferencias genómicas y potencial biotecnológico de bacterias lácticas fructofílicas del género Fructobacillus
XXVI Congreso Latinoamericano de Microbiología de Alimentos
Año: 2023;
F. G. MARTINEZ; F. MOZZI; M. PESCUMA
Sensory shelf-life of a selenium-bioenriched fermented beverage and microbial survival under storage and gastro-intestinal digestion conditions
VIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (CICYTAC).
Año: 2022;
CRESPO, L.; MOZZI, F.; PESCUMA, M.
Fermented mango and passion fruit juices bio-enriched with selenium using selenized lactic acid bacteria
CICYTAC 2022
Lugar: Cordoba; Año: 2022;
SEDE LUCENA, B.; ORDOÑEZ, O.; MOZZI, F.; PESCUMA, M.
Alimentos funcionales a base de calafate usando bacterias lácticas aisladas de la Patagonia
VI Jornadas Forestales Patagónicas
Año: 2022;
MOHAMED, F.; ORDOÑEZ, O.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Mannitol production by fruit-origin Fructobacillus strains using a fructose-rich syrup-based medium
SAIB-SAMIGE 2021
Año: 2021;
SEDE LUCENA, B.; ORDOÑEZ, O.; DE VUYST L.; MOZZI F.; PESCUMA, M.
Calafate (Berberis microphylla) juice fermentation by autochthonous fruit and flower lactic acid bacteria isolates.
LAB13 Symposium
Año: 2021;
ISAS, A.S.; LIZARRAGA, E.; MOZZI F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Bebida fermentada funcional enriquecida en lípidos bioactivos.
XV Jornadas Internas de Comunicaciones en Investigación, Docencia y Extensión - Facultad de Ciencias Naturales e IML ? UNT
Lugar: San MIguel de Tucumán; Año: 2021;
ISAS, A.S.; OVIEDO , A.; LIZARRAGA, E.; MOZZI F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Jugo de granada fermentado con bacterias lácticas aisladas de frutas silvestres argentinas.
XXXVIII Jornadas Científicas Asociación de Biología de Tucumán
Lugar: San MIguel de Tucuman; Año: 2021;
CRESPO, L.; GAGLIO, RAIMONDO; FRANCIOSI, ELENA; MADRID, YOLANDA; DE VUYST L.; SETTANNI, LUCA; MOZZI F.; PESCUMA M.
Fermented mango and passion fruit juices bio-enriched with selenium by fruit-origin lactic acid bacteria.
LAB13 Symposium
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2021;
ISAS, A.S.; ORDOÑEZ, O.; LIZARRAGA, E.; MOZZI, F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Functional fermented pomegranate juice using autochthonous lactic acid bacteria.
SAIB-SAMIGE 2021
Lugar: Modalidad virtual; Año: 2021;
F G MARTINEZ; MADRID Y; ORDOÑEZ, O.; PESCUMA, M.; MOZZI F.
Novel fermented beverage using selenized lactic acid bacteria.
SAIB-SAMIGE 2021
Lugar: Modalidad virtual; Año: 2021;
MARTÍNEZ, FERNANDO G.; MORENO-MARTIN, GUSTAVO; MADRID, YOLANDA; ORDOÑEZ, O.; PESCUMA M.; MOZZI F.
Functional fermented beverages enriched in seleno-amino acids and seleno-nanoparticles
SAIB-SAMIGE 2020
Año: 2020;
MOHAMED, F.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Comparative genomic analysis of the Fructobacillus genus reveals important differences in amino acid metabolism
SAIB-SAMIGE 2020
Año: 2020;
MOHAMED, F.; RAYA R.R.; MOZZI F
Phylogenetic and evolutive analysis of mdh gene in Fructobacillus and related organisms.
1st Latin American Congress of Women in Bioinformatics and Data Science.
Año: 2020;
ISAS, A.S.; ORDOÑEZ, O.; MARIOTTI CELIS, MARÍA SALOMÉ; PEREZ CORREA, J; FUENTES, E.; RODRIGUEZ, L.; PALOMO, I.; MOZZI F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Lactic acid fermentation of Cherimoya Juice: effects on nutritional and functional properties.
SAIB-SAMIGE 2020
Año: 2020;
CRESPO, L.; ORDOÑEZ, O.; GAGLIO, RAIMONDO; SETTANNI, LUCA; MOZZI, F.; PESCUMA, M.
Selenium Bioenrichment of a Mango ?Passion fruit juice through lactic acid bacteria fermentation.
SAIB-SAMIGE 2020
Año: 2020;
F. MOHAMED; R. RAYA; F. MOZZI
Diseño de un medio minimizado para la producción de manitol por Fructobacillus
XV Congreso Argentino de Microbiología
Año: 2019;
F. MOHAMED; R R RAYA; F. MOZZI
Producción de manitol por Fructobacillus en presencia de aceptores de electrones
XV Congreso Argentino de Microbiología
Año: 2019;
F, MOZZI
DIVERSIDAD DE BACTERIAS LÁCTICAS AISLADAS DE FRUTAS Y FLORES SILVESTRES DEL NOROESTE ARGENTINO. PRODUCCIÓN DE MANITOL Y SELENO-AMINOÁCIDOS
VI Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Lugar: San José de Costa Rica; Año: 2019;
F. G. MARTINEZ; MORENO-MARTIN, GUSTAVO; M PESCUMA; MADRID Y; F. MOZZI
Producción de selenocisteína y selenonanopartículas por bacterias lácticas aisladas de frutas
XV Congreso Argentino de Microbiología
Lugar: Buenos Aires; Año: 2019;
F. MOZZI
Diversity of lactic acid bacteria from wild fruits and flowers of Northern Argentina. Production of Mannitol and seleno-amino acids
V Microbial Diversity Congress
Año: 2019;
A. S.ISAS; F. MOZZI; C. VAN NIEUWENHOVE
FORMULACIÓN DE UNA BEBIDA FERMENTADA FUNCIONAL DE CHIRIMOYA CON BACTERIAS LÁCTICAS AISLADAS DE FRUTAS REGIONALES
Jornadas de Microbiología Filial NOA
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2019;
RUIZ RODRIGUEZ L.G.; MOHAMED, F.; GOLDNER, M. C. ; DE VUYST, LUC; MEDINA, R. ; HEBERT, E. M.; MOZZI, F.
Fermentation of orange-passion fruit juice using fruit-origin strains of Lactobacillus rhamnosus and Fructobacillus tropaeoli
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos
Año: 2018;
E. CUENCAS BARRIENTOS; F. G. MARTÍNEZ; F. MOZZI; M. PESCUMA
Formulation of a selenized fermented drink with strains of Lactobacillus brevis and Fructobacillus tropaeoli
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos
Lugar: Cordoba; Año: 2018;
F. G. MARTINEZ; M. PESCUMA; F. MOZZI
Selenium accumulation and selenonanoparticle production by lactic acid bacteria isolated from tropical fruits from Northwestern Argentina
VII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos
Año: 2018;
F. MOHAMED; F. G. MARTINEZ; R. R. RAYA; F. MOZZI
Mannitol production by Fructobacillus strains using high fructose corn syrup-supplemented medium
VII Congreso INternacional de Ciencia y Tecnología de Alimetos
Lugar: Cordoba; Año: 2018;
ISAS, A.S.; MACCIO, A; MOZZI, F.; VAN NIEUWENHOVE, C.
Jugos de Chirimoya (Annona cherimola Mill.) fermentados con bacterias lácticas aisladas de frutas
XXXV Jornadas Científicas de la Asociación de Biología de Tucumán
Lugar: Tafí del Valle; Año: 2018;
L BROWN; J VILLEGAS; L SAAVEDRA; F. MOZZI; E M HEBERT
Global analysis of the proteolytic system of Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2017;
J BLECKWEDEL; L RUIZ RODRIGUEZ; F MOZZI; RAÚL R RAYA
Identification of the major ldh gene related to D-lactic acid synthesis in Fructobacillus tropaeoli CRL 2034
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2017;
L RUIZ RODRIGUEZ; M F MOHAMED; L DE VUYST; E M HEBERT; R MEDINA; F MOZZI
FUNCTIONAL PROPERTIES OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM TROPICAL FRUITS AND FRUIT FLOWERS
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2017;
F G MARTINEZ; M PESCUMA; F MOZZI
Biotransformation and accumulation of selenium by fructophilic lactic acid bacteria
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2017;
M PESCUMA; B GOMEZ GOMEZ; T PEREZ-CORONA; G FONT; Y MADRID; F. MOZZI
Food prospects of selenium enriched-Lactobacillus acidophilus CRL 636 and Lactobacillus reuteri CRL 1101.
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2017;
PESCUMA M.; GOMEZ GOMEZ B.; FONTA G; PEREZ CORONA T.; MOZZI F; MADRID Y
Biotransformation of selenium by Lactobacillus reuteri CRL 1101 and Lactobacillus acidophilus CRL 636
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
J BLECKWEDEL; F MOZZI; R R RAYA
Characterization of mannitol dehydrogenase activity and mannitol production in mannitol dehydrogenase and lactate dehydrogeanse mutants of Fructobacillus tropaeoli CRL 2034
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
F G MARTINEZ; L G RUIZ RODRIGUEZ; M PESCUMA; F MOZZI
Cell behaviour and accumulation of selenium by lactic acid bacteria
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Año: 2016;
L BROWN ; J VILLEGAS; L SAAVEDRA; F MOZZI; E M HEBERT
Regulation of nitrogen metabolism in Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Año: 2016;
L G RUIZ RODRIGUEZ; K ALLER; E BRU ; L DE VUYST; E M HEBERT; F MOZZI
Optimization of mannitol production by Fructobacillus tropaeoli CRL 2034 applying statistical central composite exerimental designing
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
L RUIZ RODRIGUEZ; M F MOHAMED; L DE VUYST; E M HEBERT; R MEDINA; F MOZZI
Breakdown and biosynthesis of esters by lactic acid bacteria isolated from fruits and flowers of Northern Argentina
V Simposio Internacional de Bacterias Lacticas
Lugar: San Miguel de Tucuman; Año: 2016;
RUIZ RODRIGUEZ L.G.; HARTH H.; WECKX S.; HEBERT E.M.; DE VUYST L.; MOZZI F.
Diversity of lactic acid bacteria isolated from tropical fruits of Northern Argentina and mannitol production by selected strains
SfAM Summer Conference 2015
Lugar: Dublin; Año: 2015;
PESCUMA, M.; SAAVEDRA L.; HEBERT E.M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ G.
Efecto inmunomodulador de hidrolizados de betalactoglobulina por Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CRL 656
Tercera Reunion Conjunta de Sociedades de Biologia de la Republica Argentina
Año: 2015;
BISCOLA V.; RODRIGUEZ DE OLMOS A.; CHOISET Y.; RABESONA H; CHOISOONGNERN T.; DROUET M.; MOZZI F.; GARRO M.S.; FRANCO B.D.G.M.; HAERTLE T.
Reduction of Inmunoreactivity of soy milk proteins by fermentation with proteolytic lactic acid bacteria
IMPARAS
Año: 2015;
ORTIZ M.E.; BLECKWEDEL J.; HEBERT E.M.; FERRANTI P; PICARIELLO L.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Fructose induces gene expression of mannitol 2dehydrogenase of Lactobacillus reuteri CRL 1101
11th International Symosium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2014;
BROWN L.; GROSU-TUDOR S.S.; HEBERT E.M.; MOZZI F.; ZAMFIR M.
Environmental stress affects S-layer production by Lactobacillus acidophilus IBB801 and Lactobacillus helveticus CRL 1177
11th International Symosium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2014;
RUIZ RODRIGUEZ L.G.; BLECKWEDEL J.; ILLEGHEMS K.; WECKX S.; DE VUYST L. ; HEBERT E.M.; MOZZI F.
An inshight into the microbiota of exotic fruits and flowers of Northern Argentina: Molecular identification of lactic acid bacteria
11th International Symosium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2014;
PESCUMA M.; HEBERT E.M.; MOZZI F; FONT DE VALDEZ G.
Respuesta de Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricusCRL656 a estrés térmico durante la fermentación de lactosuero
V Congreso INternacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Año: 2014;
BLECKWEDEL J.; TERAN L.; BONACINA J.; SAAVEDRA L.; MOZZI F. ; RAYA R.R.
Draft genome sequence of Lactobacillus mucosae CRL 573, a mannitol producer bacterium
Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular 50 años
Año: 2014;
BROWN L.; VILLEGAS J.M.; MOZZI F.; HEBERT E.M.
Regulation of proteolytic system gene expression of Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis CRL 581 by the peptide content of the growth medium
11th International Symosium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2014;
SUAREZ N.; BONACINA J.; MOZZI F.; SESMA F.; SAAVEDRA L.
Comparative genomic analysis of bacteriocin gene clusters among food and clinical enterococal strains
11th International Symosium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2014;
ORTIZ M.E.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Optimization of mannitol production by Lactobacillus reuteri CRL1101 using mollasses-based culture medium at controlled-pH fermentations
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL). Alimentos, Salud y Aplicaciones
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2013;
L.G. RUIZ RODRIGUEZ; J. BLECKWEDEL; R. R. RAYA; E.M. HEBERT; F. MOZZI
Exploring the lactic microbiota present in Guava fruits. Molecular identification of lactic acid bacteria
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL). Alimentos, Salud y Aplicaciones
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2013;
M. PESCUMA; E.M. HEBERT; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ
Proteinase activity response in Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CRL 656 under different stress factors
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL). Alimentos, Salud y Aplicaciones
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2013;
J. BLECKWEDEL; M.E. ORTIZ; F. MOZZI; R.R. RAYA
Use of the ssDNA recombineering technique to knock out the mannitol dehydrogenase gene in Lactobacillus reuteri CRL 1101
IV Simposio Internacional de Bacterias Lácticas (SIBAL). Alimentos, Salud y Aplicaciones
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2013;
M.E. ORTIZ; R.R. RAYA; F. MOZZI
Mannitol production and mannitol 2-dehydrogenase activity are induced by fructose during early growth of Lactobacillus reuteri CRL1101 in rich and chemically defined media
SfAM summer conference 2013. Lactic acid bacteria and bifdobacteria. Actinobacteria.
Lugar: Cardiff; Año: 2013;
M.E. ORTIZ; G. VIGNOLO; R.R. RAYA; F. MOZZI
Mannitol production by Lactobacillus reuteri CRL1101 using a low-cost culture medium
FoodMicro 2012. 23rd International ICFMH Symposium. Global Issues in Food Microbiology
Año: 2012;
ORTIZ, M.E.; BLECKWEDEL J.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Mannitol 2-dehydrogenase activity at different growth phases in Lactobacillus reuteri CRL 1101
XLVIII Reunión Anual de la Sociedad Argentina de Investigación Bioquímica y Biología Molecular
Lugar: Mendoza; Año: 2012;
L. MENDOZA; B. PADILLA; F. MOZZI; P.S. COCCONCELLI; G. VIGNOLO; C. BELLOCH
Evolution of yeast population throughout the fermentation of corn flour to produce Chicha
FoodMicro 2012. 23rd International ICFMH Symposium. Global Issues in Food Microbiology
Año: 2012;
M. PESCUMA; M.B. ESPECHE-TURBAY; G. VIGNOLO; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ; G. SAVOY DE GIORI; E.M. HEBERT
Ability of thermophilic lactobacilli to hydrolyze food animal and vegetable proteins
FoodMicro 2012. 23rd International ICFMH Symposium. Global Issues in Food Microbiology
Año: 2012;
C. LÓPEZ; S. FADDA; F. MOZZI; N. FARFÁN; D. BASSI; C. FONTANA; G. VIGNOLO; P.S. COCCONCELLI
Molecular microbial characterization of naturally fermented llama meat sausages produced in Northwestern Argentina
FoodMicro 2012. 23rd International ICFMH Symposium. Global Issues in Food Microbiology
Lugar: Estambul; Año: 2012;
CHOBERT, J.M.; HAERTLÉ, T.; EL-GHAISH S; PESCUMA, M.; RABESONA H; CHOISET I; SITOHY M; HEBERT E.M.; MOZZI, F.; FONT DE VALDEZ, G.
Proteolytic activity of LAB in order to decrease immuno-reactivity
International Conference Prebiotics and Probiotics
Lugar: Sofia; Año: 2011;
ORTIZ M.E.; RAYA R.R.; MOZZI F.
Biotechnological production of mannitol by Lactobacillus reuteri CRL 1101 during different growth stages
LAB 10th Symposium
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2011;
J.M. CHOBERT; H. RABESONA; Y. CHOISET; Y. POPOV; F. TKHRUNI; A. KULIYEV; A. AHMADOVA; I. IVANOVA; S. DANOVA; I. ILIEV; S. EL-GHAISH; M. SITOHY; V. MAZO; S. SHEVELEVA; N. KARLIKANOVA; V. LANINA; M. PESCUMA; E. M. HÉBERT; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ; T. HAERTLE
Use of lactic acid bacteria for production of antimicrobial and hypoallergenic products
Pre- and Probiotics in the Food Industry. A healthy food for populations
Lugar: Moscú; Año: 2011;
MARCIAL G.E.; RODRÍGUEZ M.C.; MÉDICI M.; MOZZI F. ; FONT DE VALDEZ G.
Adhesion of Streptococcus thermophilus CRL 1190 to the gastruc mucosa in mice detected by scanning electron microscopy
LAB 10th Symposium
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2011;
PESCUMA M.; HEBERT E.M:; HAERTLÉ T.; MOZZI F.; CHOBERT J.M.; FONT DE VALDEZ G.
Role of lactic acid bacteria on the prevention of milk allergy
LAB 10th Symposium
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2011;
M.J. FORNAGUERA; R. R. RAYA; F. MOZZI
Mannitol production by Lactobacillus feremntum CRL 573 using sugar cane molasses as substrate
Food Micro 2010. 22nd International ICFMH Symposium
Lugar: Copenague; Año: 2010;
PESCUMA M.; HEBERT E.M.; DALGALARRONDO M.; HAERTLÉ T.; MOZZI F.; CHOBERT, J.M.; FONT DE VALDEZ G.
Design of lactic syarter culture for the formulation of a functional feremnted whey beverage with reduced lactose and beta-lactoglobulin content
Food Micro 2010. 22nd International ICFMH Symposium
Lugar: Copenague; Año: 2010;
FERNANDA MOZZI
Impacto de probióticos lácticos en el mercado de alimentos saludables.
III Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Lugar: Córdoba, Argentina; Año: 2009;
RODRÍGUEZ C.; MEDICI M.; MOZZI F. ; FONT DE VALDEZ, G.
Gastroprotector effect of the exopolysaccharide produced by Streptococcus thermophilus CRL 1190 on chronic gastritis
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. II Encuentro RED BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2009;
M.J. FORNAGUERA; C. RODRÍGUEZ; G. VRANCKEN; T. RIMAUX; G. FONT DE VALDEZ; R. R. RAYA; L. DE VUYST; F. MOZZI
Production of mannitol under different culture conditions and mannitol dehydrogenase activity in Lactobacillus coryniformis subsp. coryniformis CRL 1001
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. II Encuentro RED BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2009;
M. PESCUMA; E.M. HEBERT; M. DALGALARRONDO; J.C. GAUDIN; T. HAERTLE; F. MOZZI; J.M. CHOBERT; G. FONT DE VALDEZ
Lactobacillus acidophilus CRL 636 and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CRL 656 hydrolyse the main epitopes of beta-lactoglobulin
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. II Encuentro RED BAL Argentina
Año: 2009;
M. PESCUMA; L. SAAVEDRA; E. M. HÉBERT; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ
Antimicrobial peptides generated by proteolysis of beta-lactoglobulin using Lactobacillus strains
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. II Encuentro RED BAL Argentina
Año: 2009;
M. PESCUMA; E. M. HÉBERT; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ
A functional fermented beverage formulated with whey protein concentrate
III Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. II Encuentro RED BAL Argentina
Año: 2009;
M. PESCUMA; E. M. HÉBERT; M. DALGALARRONDO; T. HAERTLE; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ; J.M. CHOBERT
Hydrolysis of beta-lactoglobulin by LAN in an in vitro gastric/pancreatic system. Effect of exopolysaccharides
Antimicrobial peptide symposium
Año: 2009;
C. RODRÍGUEZ; J. PIERMARÍA; F. HAMET; L. DE VUYST; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ; A. ABRAHAM
Diversity of biopolymers produced by thermophilic lactic acid bacteria: effect on the rheology of fermented milks
9th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Lugar: Egmond aan Zee; Año: 2008;
F. MOZZI
Cultivos Lácticos Funcionales. Nuevas Aplicaciones para el diseño de alimentos derivados de lactosuero
XXV Jornadas Científicas de la Asociación de Biología de Tucumán
Año: 2008;
RODRIGUEZ C.; MEDICI M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ G.
Novedosa alternativa terapéutica para el tratamiento de gastritis crónica activa
X Reunión de Investigación en Ciencias de la Salud de la Facultad de Medicina de la UNT
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2008;
M. PESCUMA; E. M. HÉBERT; M. DALGALARRONDO; J C GAUDIN; F. MOZZI; J M CHOBERT; G FONT DE VALDEZ
Beta-lactoglobulin hydrolysis by Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus CRL 656 reduces its allergenicity
V Congreso Argentino de Microbiología General (SAMIGE)
Año: 2008;
F. MOZZI; M.J. FORNAGUERA; G. VRANCKEN; T. RIMAUX; C. RODRÍGUEZ; G. FONT DE VALDEZ; R.R. RAYA; L. DE VUYST
Mannitol production by Lactobacillus coryniformis subsp. coryniformis and Lactobacillus feremntum CRL 573
9th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2008;
M. PESCUMA; M. DALGALARRONDO; E. M. HÉBERT; F. MOZZI; J.M. CHOBERT; G FONT DE VALDEZ
Lactic acid bacteria with potential to reduce the allergenic content of whey beta-lactoglobulin
9th Symposium on Lactic Acid Bacteria
Año: 2008;
PESCUMA M.; HÉBERT, E.M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ G.
Degradation of beta-lactoglobulin by Lactobacillus acidophilus CRL 636 using an in vitro gastric/pancreatic model
1st Annual Iberoamerican Proteomics
Lugar: Pilar, Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
RODRÍGUEZ C.; MEDICI M.; MOZZI, F.; FONT DE VALDEZ G.
Alimentos novedosos funcionales: acción terapéutica de una leche fermentada con Streptococcu sthermophilus en un modelo de gastritis crónica
XI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos. CYTAL.
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
PESCUMA, M.; HÉBERT, E.M.; MOZZI, F.; FONT DE VALDEZ G.
Evaluación de cultivos iniciadores para la producción de bebidas funcionales de lactosuero
XI Congreso Argentino de Ciencia y Tecnología de Alimentos. CYTAL.
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2007;
FERNANDA MOZZI; MICAELA PESCUMA; ELVIRA MARÍA HÉBERT; GRACIELA FONT DE VALDEZ
Whey fermentation by thermophilic lacttic acid bacteria. Breakdown of ƒÒ-lactoglobulin and ƒÑ-lactalbumin
Food Micro. Food safety and food biotechnology: diversity and global impact
Lugar: Bologna, Italia; Año: 2006;
F. MOZZI; C. RODRÍGUEZ; R. VAN DER MEULEN; R. RAYA; L. DE VUYST; G. FONT DE VALDEZ
Exopolysaccharides from lactic acid bacteria: biodiversity and technological potencial
II Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. Primer Encuentro Red BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2006;
E. GERBINO; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ; M. I. TORINO
Biopolímeros de bacterias lácticas: evaluación de su funcionalidad en un sistema gástrico in vitro
II Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. Primer Encuentro Red BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2006;
MICAELA PESCUMA; ELVIRA MARÍA HÉBERT; FERNANDA MOZZI; GRACIELA FONT DE VALDEZ
Hidrólisis de la beta-lactoglobulina por Lactobacillus acidophilus CRL 636 en presencia de polisacáridos en un modelo digestivo in vitro
Tercer Congreso Argentino de Microbiología de Alimentos
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2006;
C. RODRÍGUEZ; M. MÉDICI; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ
Potencial efecto protector de bacterias lácticas en un modelo murino de gastritis crónica
Tercer Congreso Argentino de Microbiología de Alimentos
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2006;
F. MOZZI
Diversidad y nuevas aplicaciones de biopolímeros de bacterias lácticas
Tercer Congreso Argentino de Microbiología de Alimentos
Lugar: Buenos Aires, Argentina; Año: 2006;
MICAELA PESCUMA; ELVIRA M. HEBERT; FERNANDA MOZZI; GRACIELA FONT DE VALDEZ
Efecto de polisacáridos sobre la digestibilidad in vitro de la beta-lactoglobulina
II Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. Primer Encuentro Red BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2006;
C. RODRÍGUEZ; M. MÉDICI; F. MOZZI; G. FONT DE VALDEZ
Efecto preventivo de Streptococcus thermophilus CRL 1190 en un modelo experimental de gastritis crónica
II Simposio Internacional de Bacterias Lácticas. Primer Encuentro Red BAL Argentina
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2006;
F. MOZZI; F. VANINGELGEM; E. M. HÉBERT; R. VAN DER MEULEN; G. FONT DE VALDEZ; L. DE VUYST.
Diversity of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains and their biopolymers
8th Symposium on lactic acid bacteria: genetics, metabolism and applications
Lugar: Egmond aan Zee, Holanda; Año: 2005;
F. MOZZI; C. RODRÍGUEZ; R. VAN DER MEULEN; F. VANINGELGEM; R. RAYA; L. DE VUYST; G. FONT DE VALDEZ.
Exopolysaccharides produced by Streptococcus thermophilus and phage adsorption
8th Symposium on lactic acid bacteria: genetics, metabolism and applications
Lugar: Egmond aan Zee, Holanda; Año: 2005;
RODRÍGUEZ C.; MEDICI M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ G.
Inducción de gastritis en modelo murino. Efecto preventivo de bacterias lácticas.
XXII Jornadas Científicas de la Asociación de Biología de Tucumán.
Lugar: Tafí del Valle, Tucumán; Año: 2005;
PESCUMA, M.; HÉBERT, E.M.; MOZZI, F.; FONT DE VALDEZ, G.
Hidrólisis de b-lactoglobulina y a-lactalbúmina por bacterias lácticas
SIRGEALC. Simposio de Recursos Genéticos para America Latina y el Caribe
Lugar: Montevideo, Uruguay; Año: 2005;
PESCUMA M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ G.
Hydrolysis of the whey proteins b-lactoglobulin and a-lactalbumin by lactic acid bacteria
BioMicroWorld. International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology
Lugar: Badajoz, España; Año: 2005;
PESCUMA, M.; MOZZI F.; FONT DE VALDEZ
Evaluación del crecimiento y actividad proteolítica de bacterias láctica sen lactosuero
Simposio Internacional de Biotecnología. Aplicaciones en Alimentos, Salud y Medio Ambiente. II Simposio Argentino-Italiano de Bacterias Lácticas
Lugar: San Miguel de Tucumán; Año: 2004;
F. VANINGELGEM; M. ZAMFIR; F. MOZZI; T. ADRIANY; L. DE VUYST
The biodiversity of exopolysaccharide producing lactic acid bacterium strains is of interest for the selection of functional starter cultures
3rd NIZO Dairy Conference
Lugar: Papendal, Holanda; Año: 2003;
F. MOZZI; G. ROLLÁN; G. SAVOY DE GIORI; G. FONT DE VALDEZ
Propiedades tecnológicas de Enterococcus faecium aislados de quesos regionales: producción de exopolisacáridos y actividad proteolítica
II Congreso Argentino de Microbiología de Alimentos: La Microbiología de Alimentos y la Producción. Una mirada actual.
Lugar: Santa Fe, Argentina; Año: 2003;
L. DE VUYST.; M. ZAMFIR; F. MOZZI; T. ADRIANY; V.MARSHALL; B. DEGEEST; F. VANINGELGEM
Exopolysaccharide-producing Streptococcus thermophilus strains as functional starter cultures in the production of fermented milks
3rd NIZO Dairy Conference
Lugar: Papendal, Holanda; Año: 2003;