INVESTIGADORES
DIMA Jimena Bernadette
artículos
DIMA JIMENA; MANDELMAN, IVAN; ZARITZKI, NOEMI; FERRARI, MARIANO
Estudio de las curvas de adsorción en una columna de lecho fijo
Revista de Ingeniería y Ciencias Aplicadas; Lugar: Mendoza; Año: 2022 vol. 3 p. 25 - 31
DIMA, JIMENA BERNADETTE; SEQUEIROS, CYNTHIA; BARÓN, PEDRO; ZARITZKY, NOEMI
Biochemical Composition and Quality Parameters of Raw and Cooked Refrigerated Patagonian Crabmeat (Ovalipes trimaculatus)
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY; Año: 2020 vol. 29 p. 1013 - 1028
MARTELLI, ANTONELA; BARBIERI, ELENA S.; DIMA, JIMENA B.; BARÓN, PEDRO J.
Rearing enhancement of Ovalipes trimaculatus (Crustacea: Portunidae) zoea I by feeding on Artemia persimilis nauplii enriched with alternative microalgal diets
Scientific Reports; Año: 2020 vol. 10
DIMA, JIMENA B; FERRARI, MARIANO; ZARITZKY, NOEMI
Mathematical Modeling of Fixed-Bed Columns Adsorption: Hexavalent Chromium onto Chitosan Flakes
INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMICAL RESEARCH; Lugar: Washington; Año: 2020
DIMA JIMENA; BARON, PEDRO J; ZARITZKY NOEMÍ
Pasteurization conditions and evaluation of quality parameters of frozen packaged crab meat
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY; Lugar: Philadelphia; Año: 2016 vol. 5 p. 745 - 759
DIMA JIMENA; SEQUEIROS, CYNTHIA; ZARITZKY NOEMÍ
Hexavalent chromium removal in contaminated water using reticulated chitosan micro/ nanoparticles from seafood processing wastes
CHEMOSPHERE; Lugar: Amsterdam; Año: 2015 vol. 141 p. 100 - 111
DIMA, J.B.; M.V. SANTOS, P.J. BARON, A. CALIFANO, N.E. ZARITZKY
Experimental study and numerical modeling of the freezing process of marine products
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING; Año: 2014 vol. 92 p. 54 - 66
DIMA JIMENA, SEQUEIROS C, ZARITZKY NOEMÍ
Optimización de la obtención de quitosano de crustáceos patagónicos (Puerto Madryn, Chubut): Desarrollo de micropartículas y evaluación de su acción bactericida en patógenos de usual frecuencia en maricultura.
Revista de Asociación Argentina de Ingeniería Química; Año: 2013 p. 1 - 19
J. DIMA, P. BARÓN , N. ZARITZKY
Mathematical modeling of the heat transfer process and protein denaturation during the thermal treatment of Patagonian marine crabs
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; Lugar: Amsterdam; Año: 2012 vol. 113 p. 623 - 634
SANTOS, V; DIMA, J; BARON, P ; CALIFANOA, A., ZARITZKY, N
Simulación numerica del proceso industrial de congelación de cangrejos patagonicos
Revista Argentina de Mecánica Computacional; Año: 2012 vol. 31 p. 2133 - 2149
JIMENA DIMA , PEDRO BARÓN , NOEMÍ ZARITZKY
Modelado de la transferencia de energía y análisis de la desnaturalización proteica en la etapa de procesamiento térmico de especies de crustáceos patagónicos
Revista de Asociación Argentina de Ingeniería Química AAIQ; Año: 2010 vol. 2010 p. 1 - 16
JIMENA B. DIMA,; NORMA A. DE VIDOB; GUSTAVO A. LEALB AND PEDRO J. BARÓNA,B.
Biochemical composition of the Patagonian stone crab Platyxanthus patagonicus A. Milne Edwards, 1879 (Platyxanthidae: Brachyura) and its fluctuation through the reproductive cycle
SCIENTIA MARINA; Lugar: BARCELONA; Año: 2009 vol. 2 p. 423 - 430
G.A LEAL, J.B. DIMA, F.G.DELLATORRE & P.J BARÓN
Schedule of the reprodutive events and maturity at size of the Patagonian stone crab Platyxanthus patagonicus (Brachyura, Platyxanthidae)
JOURNAL OF CRUSTACEAN BIOLOGY; Lugar: Virginia Beach; Año: 2008 vol. 2 p. 262 - 269