INVESTIGADORES
MAZZOBRE Maria Florencia
capítulos de libros
GALANTE, MICAELA; BRUN, LUCAS R.; MANDON, ERICA; MAZZOBRE, M. FLORENCIA; PACCHIONI, ALEJANDRA M.; BOERIS, VALERIA
Insights into yerba mate components: chemistry and food applications
Studies in Natural Products Chemistry (Bioactive Natural Products)
Año: 2023;
MAZZOBRE, M. FLORENCIA; OSORIO-ARIAS, JUAN CAMILO ; VEGA-CASTRO, OSCAR ALFONSO ; BUERA, MARÍA DEL PILAR
Capítulo 18: Calorimetría diferencial de barrido para la caracterización de materiales alimentarios. Implicancias para el aprovechamiento de residuos y de recursos autóctonos.
Subproductos agroindustriales y recursos autóctonos: procesamiento y técnicas de análisis.
Lugar: San Pedro; Año: 2022; p. 212 - 229
MAZZOBRE, M. FLORENCIA; SANTAGAPITA, PATRICIO R.; VILLALOBOS CASTILLEJOS, FIDEL ; PEREYRA CASTRO, SILVIA ; ARENAS OCAMPO, MARTHA LUCÍA ; JIMÉNEZ APARICIO, ANTONIO R. ; ALAMILLA-BELTRÁN, LILIANA
Capítulo 19: Encapsulación de compuestos bioactivos: métodos y caracterización
Subproductos agroindustriales y recursos autóctonos: procesamiento y técnicas de análisis.
Lugar: San Pedro; Año: 2022; p. 230 - 251
MARAULO, GASTÓN E; LIONELLO, MELINA; MAZZOBRE, M. FLORENCIA; DOS SANTOS FERREIRA, CRISTINA
Chapter 13: Obtention and characterization of cyclodextrins complexes for the development of food ingredients.
Basic Protocols in Encapsulaion of Food Ingredients. Methods and Protocols in Food Science.
Lugar: NY; Año: 2021; p. 139 - 159
BUERA, MARÍA DEL PILAR; MARIA FLORENCIA MAZZOBRE
Características y consecuencias de la cristalización de lactosa en sistemas lácteos concentrados
Ciencia de la leche y sistemas lácteos concentrados.
Lugar: Santa Fe, Argentina; Año: 2016; p. 101 - 127
VASILE, FRANCO; ROMERO, ANA M.; DOVAL, MARINA M.; JUDIS, MARÍA ALICIA; MAZZOBRE, MARÍA FLORENCIA
Goma exudada de Prosopis alba como aditivo en alimentos funcionales. Revalorización de un recurso autóctono del nordeste argentino.
Aprovechamiento de subproductos y valorización de recursos autóctonos: interrelación investigación-producción-desarrollo y sociedad.
Año: 2016; p. 38 - 43
PORRAS-SAAVEDRA, JOSEFINA; PALACIOS GONZÁLEZ, E.; YAÑÉZ-FERN ÁNDEZ, J.; MAZZOBRE, MARÍA FLORENCIA; BUERA, MARÍA DEL PILAR; ALAMILLA-BELTRÁN, LILIANA
Caking and microstructural changes of wall materials used in spray-drying process
Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems .
Año: 2015; p. 629 - 636
SANTAGAPITA, PATRICIO R.; MAZZOBRE, MARÍA FLORENCIA; BUERA, MARÍA DEL PILAR
Stabilization and controlled release of invertase through the addition of trehalose in wet and dried alginate-chitosan beads
Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
Año: 2015; p. 353 - 360
MAZZOBRE, MARÍA FLORENCIA; ELIZALDE, BEATRIZ; DOS SANTOS, CRISTINA; PONCE CEBALLOS, PEGGY; BUERA, MARÍA DEL PILAR
Nanoencapsulation of food ingredients in cyclodextrins. Effect of water interactions and ligand structure
Functional Food Product Development.
Lugar: Oxford, Inglaterra; Año: 2010; p. 24 - 38
MAZZOBRE, MARÍA F.; SANTAGAPITA, PATRICIO R.; GUTIÉRREZ, NORA; BUERA, MARÍA DEL P.
Consequences of matrix structural changes on functional stability of enzymes as affected by electrolytes
Food Engineering: Integrated Approaches
Lugar: Nueva York; Año: 2008; p. 73 - 87
MAZZOBRE, MARÍA FLORENCIA; LONGINOTTI, M. PAULA; CORTI, HORACIO ROBERTO; BUERA, MARÍA DEL PILAR
Thermophysical properties of amorphous dehydrated and frozen systems, as affected by salts
Amorphous Food and Pharmaceutical Systems
Lugar: Cambridge; Año: 2002; p. 231 - 243
MARIA FLORENCIA MAZZOBRE; LODATO, PATRICIA; SEGOVIA DE HUERGO, MARTA; BUERA, MARÍA DEL PILAR; CHIRIFE, JORGE
The performance of maltodextrins as protective excipients in freeze-dried biomaterials subjected to thermal treatment, in comparison with trehalose systems
Biopolymer Science: Food and non Food Applications
Año: 1999; p. 321 - 326