INVESTIGADORES
GARCIA Maria Alejandra
capítulos de libros
VERSINO, FLORENCIA; LÓPEZ, OLIVIA V.; GARCIA, M. A.
Green Biocomposites for Packaging Applications
Biocomposite materials
Año: 2021; p. 1 - 30
CASTILLO, L.; LÓPEZ, O.; NINAGO, M.; VERSINO, F.; BARBOSA, S.; GARCIA, M. A.; VILLAR, M.
Composites and Nanocomposites Based on Starches. Effect of Mineral and Organic Fillers on Processing, Structure, and Final Properties of Starch
Starch-based Materials in Food Packaging
Lugar: Sao Paulo; Año: 2017; p. 125 - 151
GARCIA, M. A.; ZARITZKY, N. E.
Transport phenomena in films and coatings including their mathematical modeling.
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2017; p. 25 - 52
CASTILLO, L.; LÓPEZ, O.; GARCIA, M. A.; VILLAR, M.; BARBOSA, S.
Biodegradable Composites Based on Thermoplastic Starch and Talc Nanoparticles
Handbook of Composites from Renewable Materials
Año: 2017; p. 23 - 60
GARCIA, M. A.; VIÑA, S. Z.
CHAPTER 18 Gluten-Free Autochthonous Foodstuff (South America and Other Countries)
Advances in the Understanding of Gluten related Pathology and the Evolution of Gluten-Free Foods
Año: 2015; p. 605 - 644
LÓPEZ, O.; GARCIA, M. A.; ZARITZKY, N. E.
Films based on starches
Functional Polymers in Food Science: From Technology to Biology, Vol 1: Food Packaging.
Año: 2015; p. 147 - 209
DINI, C.; DOPORTO, M. C.; VIÑA, S. Z.; GARCIA, M.A.
CASSAVA FLOUR AND STARCH AS DIFFERENTIATED INGREDIENTS FOR GLUTEN FREE PRODUCTS
''Cassava: Production, Nutritional Properties and Health Effects
Año: 2014;
MUGRIDGE, A.; SISTERNA, M.; GARCIA, M.A.; VIÑA, S. Z.
Conservación poscosecha de raíces de Pachyrhizus ahipa.
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 54 - 89
DOPORTO, M. C.; VIÑA, S. Z.; GARCIA, M.A.
Obtención y caracterización de harina a partir de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 115 - 149
LÓPEZ, O.; GARCIA, M.A.
Extracción de almidón de Pachyrhizus ahipa, caracterización de sus propiedades fisicoquímicas y funcionales
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 150 - 181
LÓPEZ, O.; PINOTTI, A.; MARTINO, M.N.; GARCIA, M.A.; ZARITZKY, N.E.
Desarrollo, caracterización y aplicación de películas y recubrimientos comestibles a partir de almidón y otros carbohidratos.
Películas y recubrimientos comestibles. Propiedades y aplicaciones en alimentos.
Lugar: México DF; Año: 2012; p. 125 - 167
CAMPAÑONE, L.; GARCIA, M.A.; ZARITZKY, N.E.
Modelling of heat and mass transfer during deep frying process.
Mathematical Analysis of Food Processing
Año: 2010; p. 331 - 356
GARCIA, M.A.; PINOTTI, A.; MARTINO,M.N.; ZARITZKY, N.E.
Composite edible films and coatings
Edible films and coatings for food applications
Año: 2009; p. 169 - 210
GARCIA, M.A.; ROJAS, A.M.; J.B. LAURINDO; C.A. ROMERO-BASTIDA; M.V.E. GROSSMANN; M.N. MARTINO; S. FLORES; P.B. ZAMUDIO-FLORES; S. MALI; N.E. ZARITZKY; P. SOBRAL; L. FAMÁ; L.A. BELLO-PÉREZ; F. YAMASHITA; A. DEL P. BELEIA.
Innovations in Starch-Based Film Technology
Food Engineering: Integrated Approaches.
Lugar: New York; Año: 2008; p. 431 - 454
GARCIA, M.A.; BIFANI, V.; CAMPOS, C.; MARTINO, M.N.; P. SOBRAL; S. FLORES; FERRERO, C.; BÉRTOLA, N.; ZARITZKY, N.E.; GERSCHENSON, L.; RAMÍREZ, C.; SILVA, A.; IHL, M.; MENEGALLI, F.
Edible Coating as an Oil Barrier or Active System
Food Engineering: Integrated Approaches
Lugar: New York; Año: 2008; p. 225 - 241
P. SOBRAL; ALVARADO, D.; ZARITZKY, N.; J.B. LAURINDO; GÓMEZ-GUILLÉN, C.; AÑÓN, M.C.; MONTERO, P.; DENAVI, G.; MOLINA ORTIZ, S.; MAURI, A.; PINOTTI, A.; GARCIA, M.A.; MARTINO, M.; CARVALHO, R.
Films Based on Biopolymer from Conventional and Non-Conventional Sources.
Food Engineering: Integrated Approaches.
Lugar: New York; Año: 2008; p. 193 - 224
GARCIA, M.A.; MARTINO, M.N.; ZARITZKY, N.E.
Research advances in edible coatings and films from starch.
Research Advances In Food Science.
Año: 2004; p. 107 - 128
GARCIA, M.A.; MARTINO, M.N.; ZARITZKY, N.E.
Starch-based coatings to extend strawberries (Fragaria „e ananassa) storage life.
Proceedings of the Eighth International Congress on Engeneering and Food, ICEF8
Lugar: Lancaster; Año: 2001; p. 1683 - 1687