CIDCA   05380
CENTRO DE INVESTIGACION Y DESARROLLO EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS
Unidad Ejecutora - UE
capítulos de libros
M. SOSA; A. CALIFANO; G. LORENZO
Alternative Proteins and Pseudocereals in the Development of Gluten-Free Pasta
Alternative and Replacement Foods- A volume in Handbook of Food Bioengineering
Año: 2018; p. 433 - 458
P. CERRUTI; B. MUZZIO; A. CALIFANO; L. MARCHETTI; S. C. ANDRÉS
Impact of bacterial nanocellulose on the rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions
Handbook of Food Bioengineering
Año: 2017; p. 345 - 362
PABLO SALGADO; ADRIANA N MAURI; M.CRISTINA AÑÓN; M. CECILIA CONDES
Films and coating from vegetable proteins
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 67 - 87
M.CRISTINA AÑÓN; IGNACIO ECHEVERRIA; M. CECILIA CONDES; ADRIANA N MAURI
Nanocompounds as formulating aids.
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 241 - 261
R. FAUSTO, A. BORBA, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (update)
Photochemistry
Año: 2016; p. 20 - 80
PUPPO, M. C.; RIBOTTA, P. D.
Functional Aspects of Carob Flour
Functional Properties of Traditional Foods. ISEKI Food Series
Año: 2016; p. 107 - 114
PUPPO, M. C.; RIBOTTA, P. D.; SCIAMMARO, P.
Traditional Food Products from Prosopis sp. Flour
Traditional Foods. General and Consumer Aspects. ISEKI Food Series
Año: 2016; p. 209 - 216
ORJUELA PALACIO, JULIANA MARCELA; LANARI, M.C; MARINO, D.; ZAMORA M.C
Análisis sensorial y fisicoquímico de bebidas en polvo a base de yerba mate (Ilex paraguariensis) y cassis (Ribes nigrum)
International Conference on Food Innovation, FoodInnova 2014 Trabajos Completos
Lugar: Entre Rios; Año: 2016; p. 33 - 42
LANARI, M.C; ORJUELA PALACIO, JULIANA MARCELA; ZAMORA M.C
PROPIEDADES DE ADSORCIÓN DE AGUA DE BEBIDAS EN POLVO A BASE DE YERBA MATE (Ilex Paraguariensis) Y CASSIS (Ribes Nigrum)
International Conference on Food Innovation, FoodInnova 2014 Trabajos Completos
Lugar: Entre Rios; Año: 2016; p. 172 - 180
IBAÑEZ SHIMABUKURO, MARINA; CHUGURANSKY, SARA; FELICE, JUAN IGNACIO; GANGOITI, MARIA VIRGINIA; SBARAGLINI, MARÍA LAURA; SPERONI, FRANCISCO
Estrategias para el aprendizaje de la asignatura Anatomía e Histología en la FCE de la UNLP
Enseñar en las universidades y en los institutos de formación docente
Año: 2016; p. 20 - 29
DOCENA, GUILLERMO HORACIO; CANDREVA ANGELA; PETRUCCELLI, SILVANA*
Molecular Properties of Caseins and Allergenicity
Caseins: Properties, Functions and Health Implications
Lugar: New York; Año: 2016; p. 77 - 102
GABRIEL LORENZO, NOELIA MORI CORTÉS,NOEMÍ ZARITZKY AND ALICIA CALIFANO
Studying the Role of Xanthan Gum upon the Rheology and Stability of Oil/Water Emulsions
XANTHAN GUM APPLICATIONS AND RESEARCH STUDIES.
Lugar: New York, USA; Año: 2016; p. 97 - 130
JIMENA BERNADETTE DIMA, SEQUEIROS CYNTHIA AND NOEMÍ ELISABET ZARITZKY.
Chitosan from Marine Crustaceans: Production, Characterization and Applications Chapter 3
Marine Polysaccharides
Año: 2016; p. 39 - 56
JULIO LUCIANA; CAPITANI MARIANELA; GUIOTTO, ESTEFANIA; IXTAINA VANESA; TOMÁS MABEL; NOLASCO SUSANA M
CHARACTERIZATION OF CHIA (Salvia hispanica L.) SEED AND BY-PRODUCTS FROM ARGENTINA
Salvia hispanica L. Properties, applications and health
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2016; p. 87 - 106
DELADINO LORENA; SCHNEIDER-TEIXEIRA ALINE
Encapsulation as a Carrier System to Enrich Foods with Antioxidants
Innovative Processing Technologies for Foods with Bioactive Compounds
Año: 2016; p. 61 - 78
ZARITZKY N. E.; MARIA ALEJANDRA GARCIA
Transport phenomena in films and coatings including their mathematical modeling . Chapter 2
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
Año: 2016; p. 25 - 52
IXTAINA VY
La Universidad frente a los desafíos del siglo XXI. Consideraciones desde la agenda política
Políticas de Educación Superior por Universitarios
Lugar: La Plata; Año: 2015; p. 276 - 292
LARROSA V. J. , LORENZO G., ZARITZKY N. E. AND CALIFANO A. N.
Response surface methodology to assay the effect of the addition of proteins and hydrocolloids on the water mobility of gluten free pasta formulations.
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems.
Lugar: New York; Año: 2015; p. 367 - 374
ZARITZKY NOEMI
The role of water in the cryopreservation of seeds
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
Lugar: New York; Año: 2015; p. 231 - 244
MARIANELA CAPITANI; NOLASCO, SUSANA M.; MABEL C. TOMAS
The Use of Mucilage Obtained from Vegetable Oil Sources in the Preparation of O/W Emulsions
The Use of Mucilage Obtained from Vegetable Oil Sources in the Preparation of O/W
Año: 2015; p. 55 - 67
GABRIEL LORENZO ; JULIÁN LÓPEZ TENORIO; MARGARITA MORALES MORENO; VIRGINIA LARROSA; EDUARDO SANDOVAL; NOEMÍ ZARITZKY; ALICIA CALIFANO
Cheese breads with sour cassava starch:quality and staling analyses of a gluten free alternative product.( Chapter 12 )
Gluten free Diets Food sources, Role in Coeliac disease and Health benfits
Año: 2015; p. 197 - 222
OLIVIA LOPEZ, ; MARIA ALEJANDRA GARCIA ,; NOEMI ZARITZKY
FILMS BASED ON STARCHES
Functional Polymers in Food Science: From Technology to Biology Volume 1 . Food Packaging
Año: 2015; p. 147 - 197
R. FAUSTO, A. BORBA, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (update)
Photochemistry
Año: 2015; p. 20 - 80
AÑON, MARÍA CRISTINA
Lacteos e hipertensión arterial
Lacteos: alimentos esenciales para el ser humano
Año: 2015; p. 193 - 210
CRETTAZ-MINAGLIA M., ANDRINOLO D. AND GIANNUZZI L.
Review: Advances in microbiological degradation of Microcystin. Editor: Douglas Davison © 2015 Nova Science Publishers, Inc.
Cyanobacteria, ecological importance, biotechnological uses and risk management
Lugar: New York; Año: 2015; p. 113 - 124
ESTEFANIA GUIOTTO; VANESA Y. IXTAINA; SUSANA M. NOLASCO ; MABEL C. TOMAS
Importance of Fatty Acid Composition and Antioxidant Content of Vegetable Oils and their Blends on Food Quality and Human Health
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Año: 2015; p. 69 - 82
SANTOS M; TYMCZYSZYN E; GOLOWCZYC M; MOBILI P; GOMEZ-ZAVAGLIA A
Probiotic cell cultivation
Advances in Probiotic Technology
Año: 2015; p. 50 - 85
GARCIA, M. A.; VIÑA, S. Z.
CHAPTER 18 Gluten-Free Autochthonous Foodstuff (South America and Other Countries)
Advances in the Understanding of Gluten related Pathology and the Evolution of Gluten-Free Foods
Año: 2015; p. 605 - 644
GARCÍA, M. A.; VIÑA, S. Z.
Gluten-free autochthonous foodstuff (South America and other countries)
Advances in the Understanding of Gluten Related Pathology and the Evolution of Gluten-Free Foods
Año: 2015; p. 605 - 644
SANTOS M. V., VAMPA V., CALIFANO A., AND ZARITZKY N.
Effect of water content on thermo-physical properties and freezing times of foods
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
Lugar: New York; Año: 2015; p. 383 - 392
ZARO, M.J.; VICENTE, AR.; ORTIZ, C.; CHAVES, AR.; CONCELLÓN, A.
Eggplant
Handbook of Vegetable Preservation and Processing, Second Edition
Año: 2015; p. 479 - 493
N. ROMANO, E. TYMCZYSZYN, P. MOBILI, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Prebiotics as protectants of lactic acid bacteria
Bioactive Foods in Promoting Health: Probiotics, Prebiotics, and Synbiotics
Año: 2015; p. 155 - 164
M.V. SANTOS; M. SANSINENA; J. CHIRIFE; N. ZARITZKY
Mathematical Prediction of Cooling Rates during Cryopreservation of Reproductive Cells in Liquid Nitrogen
Liquid Nitrogen: Characteristics, Uses and Safety Concerns
Lugar: New York; Año: 2015; p. 39 - 92
VICENTE, A. R.; MANGANARIS, G. A.; ORTIZ, C. M.; SOZZI, G. O.; CRISOSTO, C. H.
Nutritional Quality of Fruits and Vegetables
Postharvest Handling (Third Edition). A Systems Approach
Año: 2014; p. 69 - 122
GUIOTTO, E. N.; IXTAINA V; NOLASCO, S.M.; TOMÁS M
Importance of Fatty Acid Composition and Antioxidant Content of Vegetable Oils and Their Blends on Food Quality and Human Health.
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Lugar: New York; Año: 2014; p. 69 - 82
IXTAINA V; NOLASCO, S.M.; TOMÁS, M.C.
Characterization of Argentinean Chia Seed Oil Obtained by Different Processes: A Multivariate Study
Seed Oil: Biological Properties, Health Benefits and Commercial Applications
Lugar: New York; Año: 2014; p. 25 - 38
S.M. GOÑI; V. O. SALVADORI
Energy consumption estimation during oven cooking of food
Energy Consumption: Impacts of Human Activity, Current and Future Challenges, Environmental and Ecological Effects
Lugar: Nueva York; Año: 2014; p. 99 - 116
TYMCZYSZYN E. E.; SANTOS MAURICIO; COSTA M.C.; ANDRÉS ILLANES; GOMEZ ZAVAGLIA, A.
History, synthesis, properties, applications and regulatory issues of prebiotic oligosaccharides
Carbohydrates in Medicine
Lugar: Kerala; Año: 2014; p. 127 - 154
PÉREZ, P. F.; DONNET-HUGHES, A. AND SCHIFFRIN, E. J.
Presentation of microbial signals via maternal cells:an evolutionary advantage of mammals
Intestinal Microbiota in Health and Disease: Modern Concepts.
Año: 2014; p. 41 - 60
G. LORENZO; J. LÓPEZ TENORIO; M. MORALES MORENO; V. LARROSA; E. RODRÍGUEZ SANDOVAL; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Cheese Breads with Sour Cassava Starch: Quality and Staling Analyses of a Gluten-Free Alternative Product
Gluten-Free Diets: Food Sources, Role in Celiac Disease and Health Benefits
Lugar: New York; Año: 2014; p. 197 - 222
MANGANO, SILVINA; GONZALEZ, CINTIA DANIELA; PETRUCCELLI, SILVANA*,
Agrobacterium tumefaciens mediated transient transformation of Arabidopsis thaliana leaves
Arabidopsis Protocols, Third Edition
Lugar: New York; Año: 2014; p. 165 - 173
DARIO CABEZAS; ESTEFANIA GUIOTTO; BERND W. K. DIEHL; MABEL C. TOMÁS
Antioxidant and emulsifying properties of modified sunflower lecithin by fractionation with ethanol-water mixtures
Food Industry
Lugar: Rijeka; Año: 2013; p. 589 - 602
RUI FAUSTO AND ANDREA GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices (actualización)
Photochemistry (volumen 41)
Lugar: Londres; Año: 2013; p. 12 - 58
RINGUELET, J. A.; VIÑA, S. Z.
Introducción a los productos naturales vegetales
Productos Naturales Vegetales
Lugar: La Plata; Año: 2013; p. 4 - 17
VIÑA, SONIA Z.
Compuestos Fenólicos
Productos Naturales Vegetales
Lugar: La Plata; Año: 2013; p. 91 - 150
L. MARCHETTI; S. C. ANDRÉS; A. CALIFANO
Rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions with hydrocolloids as binders
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: NEW YORK; Año: 2013; p. 271 - 284
MI CAPITANI; S M NOLASCO; TOMÁS MC
Characterization and Functionality of by-products from chia (Salvia hispanica L.) seeds of Argentina
Dietary Fibre: Sources, Properties and their relationship to Health
Lugar: Hauppauge, NY; Año: 2013; p. 141 - 158
RODRIGUEZ FURLAN LAURA; LECOT JAVIER; PEREZ PADILLA ANTONIO; CAMPDERROS MERCEDES; ZARITZKY NOEMI
Calorimetric Study of Inulin as Cryo- and Lyoprotector of Bovine Plasma Proteins
Applications of Calorimetry in a Wide Context. Differential Scanning Calorimetry, Isothermal Titration Calorimetry and Microcalorimetry
Año: 2013; p. 197 - 218
5. HUMEN, M. A.; BENYACOUB, J.; MINNAARD, J; BRASSART, D.; DE ANTONI, G. L. SCHIFFRIN, E. J. AND PÉREZ, P. F.
Immunobiotics and immunity against parasites
Probiotics: Immunobiotics and Immunogenics.
Año: 2013; p. 194 - 214
ESTEFANIA N. GUIOTTO; IXTAINA, VANESA Y. IXTAINA; MABEL C. TOMÁS; SUSANA M. NOLASCO
Moisture-dependent Engineering Properties of chia (Salvia hispanica L.) Seeds
Food Industry
Lugar: Rijeka; Año: 2013; p. 381 - 397
N. RANALLI; S. C. ANDRÉS; A. CALIFANO
Relationship between flow characteristics and composition of fat-free Dulce de Leche
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2013; p. 285 - 302
M. V. SANTOS; V. VAMPA; A. CALIFANO; N. ZARITZKY
EFFECT OF WATER CONTENT ON THERMO-PHYSICAL PROPERTIES AND FREEZING TIMES OF FOODS
Water Stress in Biological, Chemical,Pharmaceutical and Food Systems
Año: 2012;
EMMANUEL PURLIS
Baking process design
Handbook of Food Process Design
Año: 2012; p. 743 - 768
R.H. MASCHERONI
CHILLING AND FREEZING: By Contact with Refrigerated Surfaces (Plate freezers, Scraped surface freezers, Surface hardeners)
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 253 - 263
L.A. RAMALLO; M.N. MARTINO; R.H. MASCHERONI
CHILLING AND FREEZING: Special (Emerging) Freezing Techniques (Dehydrofreezing, Pressure-Shift, Ultrasonic freezing, Hydrofluidization)
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 307 - 329
LÓPEZ, O.; GARCIA, M.A.
Extracción de almidón de Pachyrhizus ahipa, caracterización de sus propiedades fisicoquímicas y funcionales
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 150 - 181
V. LARROSA; G. LORENZO; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Gluten free pasta rheology: influence of cooking time on structural features
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2012;
RANALLI N; ANDRÉS S. C.; CALIFANO A N
Relationship between flow characteristics and composition of fat-free Dulce de Leche
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Lugar: New York; Año: 2012;
MUGRIDGE, A.; SISTERNA, M. N.; GARCÍA, M.A.; VIÑA, S. Z.
Conservación poscosecha de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa: revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 54 - 83
MARCHETTI LUCAS; ANDRÉS S. C.; CALIFANO A N
Rheological and textural characteristics of low-lipid meat emulsions with hydrocolloids as binders
Rheology: Theory, Properties and Practical Applications
Año: 2012;
GRAIVER NATALIA; PINOTTI ADRIANA; CALIFANO ALICIA; ZARITZKY NOEMÍ
Modelling of the meat curing process considering tissue microstructure
Advanced Food Process Design: A structural approach. PART II: Food Process Modeling Considering Macro and Micro Structure Aspects.
Año: 2012;
DINI, CECILIA
Composición y aspectos nutricionales de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012; p. 90 - 114
CUAUHTÉMOC ARAUJO-ANDRADE; CLAUDIO FRAUSTO-REYES; ESTEBAN GERBINO; PABLO MOBILI; ELIZABETH TYMCZYSZYN; EDGAR L. ESPARZA-IBARRA; RUMEN IVANOV-TSONCHEV; ANDREA GOMEZ-ZAVAGLIA
Application of Principal Component Analysis to Elucidate Experimental and Theoretical Information
Principal Component Analysis
Año: 2012; p. 23 - 48
DANIELA OLIVERA; SONIA VIÑA
Special Precooling Techniques
Operations in Food Refrigeration
Lugar: Boca Ratón, Florida; Año: 2012; p. 281 - 305
V. O. SALVADORI
Freezing and Thawing
Operations in Food Refrigeration
Año: 2012; p. 25 - 46
RAMALLO, L.A.. ; MARTINO, M.N. ; MASCHERONI, R.H
Special (emerging) freezing techniques (dehydrofreezing, pressure-shift freezing, ultrasonic-assisted freezing and hydrofluidization freezing).
Operations in food refrigeration?. Mascheroni, R.H. (Ed.). Contemporary Food Engineering Series (Da-Wen Sun, Series Ed.)
Lugar: Boca Raton, Fl; Año: 2012; p. 307 - 329
D. M. CABEZAS; R. MADOERY; B. W. K. DIEHL ; M. C. TOMÁS
Emulsifying properties of hydrolyzed sunflower lecithins by phospholipases A2 of different sources
The Food Industry Book 2
Lugar: Rijeka; Año: 2012; p. 39 - 50
N.GRAIVER, A. PINOTTI, A. CALIFANO Y N. ZARITZKY
Pretreatments for Meats II (Curing , Smoking) Chapter 7
Operations in Food Refrigeration- Contemporary Food Engineering Series. Ed. R.H. Mascheroni.
Año: 2012; p. 135 - 172
ZARITZKY NOEMI.
Biopolymers used as cryoprotectants in food freezing . Chapter 9
Biopolymer Engineering in Food Processing . Ed.Telis Vania R., CRC Press.Taylor and Francis Group
Año: 2012; p. 327 - 384
ZARITZKY NOEMI.
Physical-Chemical Principles in Freezing. Chapter 1
Handbook of Frozen Food Processing and Packaging Second Edition Dr. Da-Wen Sun (editor), CRC- Taylor and Francis Group., USA
Año: 2012; p. 3 - 38
MAURI ADRIANA N.; AÑÓN MA. CRISTINA
Proteínas como envases alimentarios
Películas y Recubrimientos Comestibles: Propiedades y aplicaciones en alimentos
Lugar: Mexico; Año: 2012;
ANDRÉS S. C.; PENNISI FORELL S.C; RANALLI N; ZARITZKY N E; CALIFANO A N
Healthier functional beef burgers
Agricultural Research Updates
Año: 2012; p. 265 - 288
MARINA DELLO STAFFOLO; ALICIA BEVILACQUA; MARÍA SUSANA RODRÍGUEZ; LILIANA ALBERTENGO
"Dietary Fiber and Availability of Nutrients: A Case Study on Yoghurt as a Food Model"
The Complex World of Polysaccharides
Lugar: Rijeka; Año: 2012; p. 455 - 490
GUIOTTO. ESTEFANIA N.; IXTAINA, VANESA Y.; TOMÁS, MABEL C.; NOLASCO, SUSANA M.
MOISTURE-DEPENDENT ENGINEERING PROPERTIES OF CHIA (Salvia hispanica L.) SEEDS
FOOD INDUSTRY
Lugar: Rijeka; Año: 2012; p. 381 - 397
TYMCZYSZYN E. E.; SANTOS MAURICIO; COSTA M.C.; ANDRÉS ILLANES; GOMEZ ZAVAGLIA, A.
Prebiotic Oligosaccharides: From Synthesis To Transformation Into Added Value Products
Carbohydrates in Medicine
Lugar: Kerala; Año: 2012; p. 1 - 20
GARROTE G.L., GOLOWCZYC M.A. PIERMARIA J.A., LONDERO A., BOLLA P., LEÓN PELÁEZ A., KAKISU E.J., DINI C., DE URRAZA P.J., DE ANTONI G.L., ; ABRAHAM A. G.
Biopreservación de alimentos
Aspectos Probióticos y Tecnológicos de Bacterias Lácticas. Segunda Edicion
Año: 2012; p. 47 - 58
MANGANO, SILVINA; GONZALEZ, CINTIA DANIELA; PETRUCCELLI, SILVANA*,
Agrobacterium tumefaciens mediated transient transformation of Arabidopsis thaliana leaves
Arabidopsis Protocols, Third Edition
Lugar: New York; Año: 2012;
SCIAMMARO L. P.; RIBOTTA P. D.; PUPPO M. C.
Traditional food products from Prosopis sp. flour
Traditional foods general and consumer aspects.
Año: 2012;
V. LARROSA; G. LORENZO; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Response Surface Methodology to assay the effect of the addition of proteins and hydrocolloids on the water mobility of gluten free pasta formulations
Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
Año: 2012;
MARÍA CECILIA DOPORTO; SONIA Z. VIÑA; MARÍA ALEJANDRA GARCÍA
Obtención y caracterización de harina a partir de raíces de Pachyrhizus ahipa
Pachyrhizus ahipa. Revalorización de un cultivo ancestral
Año: 2012;
FERRO OROZCO MICAELA ; CONTRERAS EDGARDO; ZARITZKY NOEMI
Reducción de cromo hexavalente mediante tratamiento biológico utilizando un residuo de la industria láctea
Residuos urbanos e industriales fuente de problemas o de oportunidades.
Año: 2012; p. 27 - 50
PUPPO, M. C.; RIBOTTA, P. D.
Functional Aspects of Carob Flour
Functional Properties of Traditional Foods. ISEKI Food Series
Año: 2012; p. 413 - 450
MARIANELA I. CAPITANI; SUSANA M. NOLASCO; MABEL C. TOMÁS
Effect of mucilage extraction on the functional properties of chia meals
Food Industry
Lugar: Rijeka; Año: 2012; p. 421 - 437
ABRAHAM A. G.; MEDRANO M., MOBILI P., HAMET F., SERRADELL M., ROMANIN D.E., DIOSMA G., DE ANTONI G.L., GARROTE G.L.
Acción Benéfica sobre la Salud de Bacterias Acido Lácticas, Levaduras y sus Metabolitos
Aspectos Probióticos y Tecnológicos de Bacterias Lácticas. Segunda edicion
Año: 2012; p. 59 - 69
VICENTE, AR, MANGANARIS G, CRISOSTO, CR.
Chapter 13 - Bioactive compounds in Prunus species
"Health Promoting Properties of Fruits and Vegetables".
Año: 2011; p. 360 - 390
KATHERINE COOLS, LEON TERRY, ARIEL VICENTE
Chapter 18 –Methodologies for extraction, isolation, characterisation, and quantification of bioactive compounds.
Health Promoting Properties of Fruits and Vegetables
Año: 2011; p. 540 - 570
L. GARRIDO; A. CALIFANO
Influence of polyelectrolyte addition on rheological properties of zirconia and starch mixed suspensions
Viscoelasticity: Theories, Types and Models
Lugar: New York; Año: 2011;
WILLEM VAN NIEUWENHUYZEN; MABEL TOMÁS
Fosfolípidos
Temas Selectos en aceites y grasas comestibles
Año: 2011;
AÑÓN M:C.; DRAGO S. R; GONZALEZ, R.J.
TECHNO-FUNCTIONAL PROPERTIES FROM HYDROLYZED WHEAT GLUTEN FRACTIONS
Gluten: Properties, Modifications and Dietary Intolerance
Año: 2011; p. 133 - 160
BEVILACQUA, ALICIA, AGUERO, M. VICTORIA, ROURA, SARA I.
“Temperatura abuses during lettuce postharvest: impact on color and chlorophyll”
Color in Food
Año: 2011;
ROSSO L. Y GIANNUZZI L.
Factores ambientales y antropogénicos que afectan la formación de floraciones de cianobacterias y cianotoxinas
Cianobacterias como determinantes ambientales de la salud
Año: 2011; p. 71 - 87
BAUZA L. Y GIANNUZZI L
Revisión actualizada de métodos de control del desarrollo de floraciones cianobacterianas en ambientes acuáticos.
Cianobacterias como determinantes ambientales de la salud
Lugar: Buenos Aires; Año: 2011; p. 117 - 139
RUIZ, MARCIA; ANDRINOLO DARIO
Manejo y control de cianobacterias en lagos, reservorios y ríos. Alertas.
Cianobacteria como determinante ambiental de la salud
Año: 2011; p. 98 - 109
EDGARDO MARTIN CONTRERAS; ANA MICAELA FERRO OROZCO; NOEMI ELIZABET ZARITZKY
Factors affecting the biological removal of hexavalent chromium using activated sludges
Management of Hazardous Residues Containing Cr(VI)
Lugar: New York; Año: 2011; p. 109 - 134
V. LARROSA; G. LORENZO; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Linear viscoelasticity of non-fermented dough: effect of gluten absence
Viscoelasticity: Theories, Types and Models
Lugar: New York; Año: 2011; p. 93 - 113
ZARITZKY NOEMI
Edible coatings to improve food quality and safety
Food Engineering Interfaces
Lugar: New York USA; Año: 2011; p. 109 - 134
G. LORENZO; N. ZARITZKY; A. CALIFANO
Biopolymers in food emulsions - a viscoelastic approach
Viscoelasticity: Theories, Types and Models. Editors: Jennifer N. Perkins y Tyler M. Lach.
Lugar: New York; Año: 2011; p. 35 - 58
SEDAN, DANIELA; ANDRINOLO, DARIO
Cianobacterias y Cianotoxinas. Efectos en la salud humana. Casos informados y primeros acercamientos al estudio epidemiológico.
Cianobacteria como determinante ambiental de la salud
Año: 2011; p. 42 - 54
CABEZAS, D. M.; MADOERY, R.; DIEHL, B.; TOMÁS, M. C.
Emulsifying properties of hydrolyzed sunflower lecithins by PLA2 of different sources
Food Industrial Processes - Methods and Equipment
Año: 2011; p. 39 - 50
S. R. DRAGO R. J. GONZÁLEZ AND M. C. AÑÓN
Emulsion properties of different protein fractions from hydrolyzed wheat gluten
Gluten: Properties, Modifications and Dietary Intolerance.
Lugar: New York; Año: 2011; p. 113 - 132
CABEZAS, D. M.; MADOERY, R.; DIEHL, B.; TOMÁS, M. C.
ENZYMATIC HYDROLYSIS OF SUNFLOWER LECITHINS USING A MICROBIAL PLA2
Sunflowers: Cultivation, Nutrition, and Biodiesel Uses
Lugar: New York; Año: 2011; p. 303 - 316
DR R.H. MASCHERONI; V.O. SALVADORI
Households refrigerators and freezers
Handbook of Frozen Food Processing and Packaging
Lugar: Boca Raton, Florida; Año: 2011; p. 253 - 272
DIEGO KARIM YAMUL; LUPANO CECILIA ELENA
Viscoelastic properties and sensory quality of whey protein concentrate gels with honey
Viscoelasticity: theories, types and models
Lugar: New York; Año: 2011; p. 153 - 165
GOULAS VLASIOS, VICENTE ARIEL, MANGANARIS GEORGE
Structural Diversity of Anthocyanins in Fruits
Anthocyanins: Structure, Biosynthesis and Health Benefits
Lugar: New York; Año: 2011; p. 120 - 140
R. FAUSTO, A. GOMEZ ZAVAGLIA
Light induced reactions in cryogenic matrices" (actualización cap 39)
Photochemistry (Volumen 39)
Lugar: London; Año: 2011; p. 1 - 29
TREJO, FERNANDO M; SANZ, YOLANDA
Probiotics
Diet, immunity and inflammation
Lugar: Sawston; Año: 2011;
A.N. MAURI ; AÑÓN M.C
Proteínas como envases alimentarios
Películas y Recubrimientos Comestibles: Propiedades y aplicaciones en alimentos
Lugar: Mexico; Año: 2011; p. 1 - 53
OLIVIA LÓPEZ,; MARÍA A GARCÍA; NOEMÍ E ZARITZKY
Novel sources of edible films and coatings
Stewart Post Harvest Review
Lugar: London ; Año: 2010; p. 3 - 8
CAMPAÑONE L; GARCIA M. A. ; ZARITZKY NOEMI
Modeling of Heat and Mass Transfer During Deep Frying Process. Chapter 12
Mathematical Modeling of Food Processing (Contemporary Food Engineering)
Lugar: New York- London; Año: 2010; p. 316 - 338
ZARITZKY NOEMI.
Chemical and physical deterioration of frozen foods. Chapter 20.
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Cianobacterias y Cianotoxinas
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DARÍO ANDRINOLO, RICARDO ECHENIQUE Y DANIELA SEDAN
Capitulo 7: Toma de muestra de agua en diferentes ambientes para determinaciones de algas y toxinas. Procedimientos analíticos. Métodos de detección de cianotoxinas.
Cianobacterias y Cianotoxinas
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Cultivo de soja: propiedades y usos de sus proteínas
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